2012 Şubat Anneleri

onlarda öyle cevaplar oluyor ki gülmekten ölüyorsun yaa

ablamın cocuguna sasırdım ben ya
2,5 yasında falandı galıba o sıralar
ablamın yuzugunu kaybetmısler
enıstem almıs dogum gununde bestas yuzuk dusunun

kızıyla oglunu(8 yasında) almıs karsısına
demıskı "hemen yuzugumu buluyorsunuz yoksa sızı fena yaparım". falan tarzında
donmus bızım kız ne dese begenırsınız
annecım bu konuyu senınle daha sonra konusacagım.
cunku daha onemlı ısım var cızgı fılm ızlemem lazım demıs
ablam anlatırken bıle şoktaydı dusunun

:)))))))))) şimdi ki çocuklar da anne baba korkusu olmuyor

kızlar şimdi doktorum aradı hafta sonu şeker yüklemesi ayrıca idrar testi yaptırmıştım.
şeker testim temiz bir problem yok.
ama idrarda yüksek iltihap ve bakteri varmış.akıntın oluyormu diye sordu benimde akıntım oluyor baya bi.
bir ara geldiğinde idrar kültürü yapalım dedi o neki :26: bol bol su iç dedi.

sorma bzmkıler nolcak acaba

ahh bi bilsem

terlik korkusu olabilir

:)))

şekerin için gözünaydın
idrar kültürünü bende bilmiyorum

geçmişolsun

bu doktorlarda ne desen su iç diyolar
doğuramıyorum doktor bey
bol su için çıkar

Gebelerde enfeksiyon: Gebelikleri sırasında kadın idrar yollarında bazı hormonal ve anatomik değişiklikler gelişerek, böbrekler iltihaplanmaya karşı hassaslaşırlar. Her ne kadar gebe kadınların idrarında bakteri çıkma sıklığı artmazsa da, bunlarda akut piyelonefrit riski artmıştır. İdrar yollarında mikrop üreyen her kadında böbrekler iltihaplanacak diye bir kural yoktur. Yine de, eğer idrar yollarının enfeksiyonu (bakteriüri) zamanında önlenirse, böbreklerin iltihaplanma riski de azalarak %0-5'e kadar düşer. Bu nedenle gebelikleri süresince kadınlarda aralıklı idrar kültürleri yapılmalı ve mikrop ürerse tedavi edilmelidir. Tedavide toksik olmayan (penisili ve sefalosporinlerin toksisitesi daha azdır) antibiyotikler, 3 gün süreyle kullanılır. Eğer nüks ediyorsa, proflaksiye alınırlar. İlaçların ve iltihabın fötus üzerine olumsuz etkilerinin bulunabileceği unutulmamalıdır.

bunu buldum kızlar bilgi olsun diye paylaşıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…