2012 Şubat Anneleri

benmki günde 3-4 kere yapıyo ...o bebekten bebege değişirmiş zaten...kimi 5 günde bi yaparmıs kimi günde 5 kere yaparmıs...sennki nasıl yapıyo

benim oğlum 3 aylık oldu anne sütü yanında mamada yiyor.amakakasını 1 hafta falan yapmıyor aslında bundan rahatsızda değil ama ben sııntı yapıyorum yapamıyo diye gecen hafta fitil yardımıyla 9 gün yaaptı..

8,5 kilomu ay maşallahh tombiş tombiş benim kızda 10 şubatli aralarında pek gün farkı yok günde 2 3 kez verdiğin mamaylamı bu kadar oldu sütün bayaa iyi o zaman maşallah

evet canım sabah öğlen bide akşam mama veriyordum 60 lık ve ya 90 lık...ama vütüm gerçekten yetmiyordu.huzursuzdu hep,mamayı verince rahatlıyordu sanki..hep aç gibi geliyordu bana..ama kilosu fazla çıkıyordu hep,..şimdi kestim gibi mamayı ama sadece gece 1 kez veriyorum..sık sık emziriyorum..kilosu fazla nasılsa almasa bile dengeler ..

canım yüzünü örtünce hemen uyuyo
benimki hamağında uyuyo
hamağın kenarları yüksekya örtünce boşluk kalıyo
başka türlü uyumuyo canım

HUGOCUK sütüm çekti demişsin. 1 haftadır ben de ateşliyim. ancak oğlan emmediği için memede süt birikmiş apse yapmıştı. meme kıpkırmızı ve içinde kitleler oluşmuştu. büyükler hep bir ağızdan sütün çekmiş dediler. bi yerde bişey görmüşüm almamışım. ne görsem canım çekmese de ağzıma atacakmışım. eşim bu kocakarı laflarına inanmıyor tabii. onun dediğini yapınca antibiyotik, ateş düşürücü ve sütü boşaltma işlemi geçti. hatta bu süt çekmeye umsuluk olmuşsun dediler :)
pazartesi, salı 2 kere kaka yaptı oğlan. kakanın rengi koyu yeşil hatta karaydı. kapkara kakaya rağmen karın ağrısı, ishal gibi belirti yok. biraz düşündükten sonra nedeni buldum. bizim oğlan vampir. mememi kanatıyor ve emerken ağız burun kan içinde. meme başı kanlı olduğu için kaka da kara çıktı. bugün henüz kaka yapmadık. sadece anne karnında değil şu an bile kanımla besleniyor :)

kızlar oğlum demin kaka yaptı renginde anormallik yok ama cıvık sümüksüydü
acaba göğüslerim tıkalıydı onu emince ondanmı olduki
keyfi yerinde gözüküyo

geçmiş olsun canım
aslında bende inanmazdım ama başıma geldi
emmediğinde filan apse yaptı bikaç kez bendede ama makinayla sağınca geçti
bendeki geçmiyo
süt geliyo problem yok öyle kitle filanda gelmiyo sadece şiş ağır ateşli ve oğlum uyumadan muhakkak emer tokta olsa illa emer uyku saati geldi emmek istiyo çıldırıyo ama göğsümün tekini almıyo yıkıyo evi
2 akşam işkence çektik ne olduğunuda anlamadık
eşim et almış görünce sızlamaya başladı göğüslerim ordan aklıma geldi
eşim bebeği oyaladı ben yedim sızısı hemen geçti yarım saat sonra verdim memeyi yapıştı memeye
kocakarı lafları ama ben inandım valla

ben tv vs.. hiçbişey açmıyorum yanlız olduğumda
aspratörü bile açmıyorum bi kulağım odada oluyo dakik başı gelip kontrol ediyorum kafası yanmı düzmü diyee
senin annende bi tuhafmış
kusuyo boğulma sesi çıkarıyo ama annen kıpırdamıyo neden acaba

bi döngü oluşturuyosun canım çalışanlar öyle dedi bana
bugün işte sağıyosun diyelim onu ertesi gün vericek bakan kişi ve bu böyle gidicek zaten iş yerinde sağmasan akşama o göğüs taş gibi olur sütte ekşir bol bol sağılacak

buklecim süt sağmanın faydasını görüyomusun yani sağdıkça ve bebete emdikçe süt artıyomu sence

selam arkadaşım, çalışmaya başladım ya ben anlatayım size, sabah tek göğsümden emzirip diğer göğsümü sağıyorum, kaç ml çıktıysa içirin diyorum. saat 12 de öğle arası ya eve geliyorum 1 e kadar yemek yiyip oğluşumu emziriyorum. saat 4 te eve geliyorum(1,5 saat süt iznim var) zaten sonra evdeyim. yani buzluktaki stoğa sürekli ek yapmalıyız. yani sabah 08:30 emzirip evden çıkıyorum- 10:00 buzluktaki süt ısıtılıyor -12:00 ben emziriyorum 14:00 buzluktan 16:00 evdeyim. i,ş yerinde süt sağmıyorum zaten anca doluyor. bu arada süt saklama poşetimin markası lansinoh- en iyisi o bence. üzerine sütü sağdığın tarih ve miktar yazılacak örnek: 10 mayıs- 90 ml gibi.

buklecim süt sağmanın faydasını görüyomusun yani sağdıkça ve bebete emdikçe süt artıyomu sence

tabiki faydası var hep stoklamış oluyorum hemde göğüste süt kalmadığı için güzelce doluyo

bende lansinoh kullanıyorum üzerinede dediğin gibi yazıyorum.. 1haziranda başlıycam bende ama süt iznimi gün içinde kullanamıycam cuma
tüm gün izin olarak kullanıcam 4gün gidicem yani işe inş yeter şubem yakın eve ...
bebeğimi özlerim çok üzülüyorum işe başlıycam diye

evet gerçekten bebeğini bırakıp gelmek çok zor. ama emin ol çalışan anneler bebeklerine karşı bir eksiklik hissettiğinden eve gelince deli gibi etrafında dönüyor. ilgi alaka son safhada oluyor. az ama kaliteli vakit geçirmeye çalışıyorsun. eve gelir gelmez kucağıma alıyorum, balkona çıkarıp güneşlendiyorum, emziriyorum, konuşuyorum derken kıkır kıkır gülmeye başlıyor. bu arada bende toplayıp cuma günleri gelmemeyi düşünmüştüm ama baktım en güzel bu şekilde emziriyorum. yani ortalama 3 saatte bir beni emiyor, böylelikle düzeni bozulmuyor (zaten evdeykende 2 saatte bir filan emiyordu) bu arada çalışmaya başlamadan en az 15 gün önce yeni hayatınızı tekrar düzene sokmalısın. bebeğe bakacak kişiye herşeyi öğret- bebişin o kişiyi tanısın- ev işleri yoluna girsin. ben 15 gün yorgunluktan öldüm ama düzenimiz oturdu

evet gerçekten bebeğini bırakıp gelmek çok zor. ama emin ol çalışan anneler bebeklerine karşı bir eksiklik hissettiğinden eve gelince deli gibi etrafında dönüyor. ilgi alaka son safhada oluyor. az ama kaliteli vakit geçirmeye çalışıyorsun. eve gelir gelmez kucağıma alıyorum, balkona çıkarıp güneşlendiyorum, emziriyorum, konuşuyorum derken kıkır kıkır gülmeye başlıyor. bu arada bende toplayıp cuma günleri gelmemeyi düşünmüştüm ama baktım en güzel bu şekilde emziriyorum. yani ortalama 3 saatte bir beni emiyor, böylelikle düzeni bozulmuyor (zaten evdeykende 2 saatte bir filan emiyordu) bu arada çalışmaya başlamadan en az 15 gün önce yeni hayatınızı tekrar düzene sokmalısın. bebeğe bakacak kişiye herşeyi öğret- bebişin o kişiyi tanısın- ev işleri yoluna girsin. ben 15 gün yorgunluktan öldüm ama düzenimiz oturdu

mama zararlı olsaydı şimdiye kadar devam ettirirler miydi ? coktan kaldırılmıstı... annesütüne yakın olduguna inanıyorum..
bir aralarda mama modaydı ..kuzenim sütü varken emzirmedi mama vermiş ..16 yasında anne oldu da.. şimdi kocaman oglu var cokta saglıklı.. oyle olsa bu cocuklar büyümez,saglıklı olmazlardı..
anne sütü olursa ekonomik olarak iyi tabiki.. bir de anneleriin % 90 ınun sütü varmıs yani kitapta okudum hatta bir cok internet sitesinde emmeyi beceremiyor bazı bebekler azalıyor..komple almadıkları icin gogus sagılmıyor emzik gibi agzında tutuldugundan yalancı sütsüzlük yasanıyormus.. bir de bazı anneler kendi caplarında mama veriyorlarms sütünün yetmedigi panigine kapılıp ee kolay doyan bebek memeden bir parca kopuyormus ...
tabi anne de kendi ogunlerine dikkat etmeli bol su tuketmeli..ben dogurdum doguralı ogun atlamamaya calısyıroum yoksa tansiyonum düşiii :))

bende 2 ay emmişim grip falan pek olmam.. ama kalıcı hastalıklarım var ama sütten oturu olduguna inanmıyorum vertigo,anemi,alerji bizır de kalp cıktı basıma.. ay cürükmüsüm yazınca cok geldi gozume..ama normalde iyiyim yani bunlarla yaşamak koaly.. ablam 1 hafta emmiş hicbirseyi yok alerjiden başkaa... bir de bir güclüdür aman allahımmm bir de iri kemikli maşallahhh ..

yani mama veriyorum diye takıntı yapmayın.. ekonomik anlamda tek sorun... buna takıntı yaparken olan sütünüz gitmesinnn tikkattt

mama zararlı olsaydı şimdiye kadar devam ettirirler miydi ? coktan kaldırılmıstı... annesütüne yakın olduguna inanıyorum..
bir aralarda mama modaydı ..kuzenim sütü varken emzirmedi mama vermiş ..16 yasında anne oldu da.. şimdi kocaman oglu var cokta saglıklı.. oyle olsa bu cocuklar büyümez,saglıklı olmazlardı..
anne sütü olursa ekonomik olarak iyi tabiki.. bir de anneleriin % 90 ınun sütü varmıs yani kitapta okudum hatta bir cok internet sitesinde emmeyi beceremiyor bazı bebekler azalıyor..komple almadıkları icin gogus sagılmıyor emzik gibi agzında tutuldugundan yalancı sütsüzlük yasanıyormus.. bir de bazı anneler kendi caplarında mama veriyorlarms sütünün yetmedigi panigine kapılıp ee kolay doyan bebek memeden bir parca kopuyormus ...
tabi anne de kendi ogunlerine dikkat etmeli bol su tuketmeli..ben dogurdum doguralı ogun atlamamaya calısyıroum yoksa tansiyonum düşiii :))

bende 2 ay emmişim grip falan pek olmam.. ama kalıcı hastalıklarım var ama sütten oturu olduguna inanmıyorum vertigo,anemi,alerji bizır de kalp cıktı basıma.. ay cürükmüsüm yazınca cok geldi gozume..ama normalde iyiyim yani bunlarla yaşamak koaly.. ablam 1 hafta emmiş hicbirseyi yok alerjiden başkaa... bir de bir güclüdür aman allahımmm bir de iri kemikli maşallahhh ..

yani mama veriyorum diye takıntı yapmayın.. ekonomik anlamda tek sorun... buna takıntı yaparken olan sütünüz gitmesinnn tikkattt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…