- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #66.601
canım doğduğundan beri az çekmedik zaten bu gaz sancılarından ama bu defa daha kucağıma yatırır yatırmaz başlıyor malesef
benımkıne tabı kı annem bakacak sırf bu yuzden çalıstıgım semtte okulun
yanında otururken taa nerelere tasındım ben de eylulde baslayacagım ınsallah..
walla ben kıyamıyorum bebegıme asırı kustugu ıcın korkum cok faZLA ..kac defa
bogulmaktan kurtardım bır bılsen ..artık kendımı ve bu pımpırıklerımı hıc anormal görmuyorum ..
bunu yasayan herkes aynı olurdu emınım ..
benım annem sızın kaynanalar gıbı ,düşünün yanı
ne dersem tersını yapıyor benden ıyı mı bıleceksın dıye
benı bunaltıyor ..komsuların elıne verıyor hemen bebegımı
hıc kıskanmamı sahıplenmemı anlamıyor,onda eksık bı gudu var sankı..
ben de onun bu rahatlıgı yuzunden asla rahat olamıyorum ..
sen de ben gıbısın ,elımde olsa bebegımı gerı koycam rahmıme ben:)))
bgn mesela kuaför ıcın 2 de geldı bana ve tam 4e ceyrek kala cıkabıldım
cocuk gözumun önunde kusuyor,bogulma sesı cıkartıyor ..
o televızyon ızlıyordu ..ıkı kere ben kostum cevırdım cocugu ..
o kadar zor kı anne olmak bu dönemde...resmen nöbete basladım bu kusmalardan..(
SENFAT haklısın bıraz evhamlıyım kusmaları arttıkca bu hale geldım,
kıme emanet ettıysem yanımda bıle hata yaptılar..ben de bu hale getırıldım
dıyebılırım ..bana bagımlı olması ıcın erken bence ,o yuzden sorun etmıyorum
yanında olmaya calısıyorum 0-3 ay arası zaten bebegın aılesıne guven alt yapısının olustugu dönemdır..
anneme bırakacagım tabı kı calısırken ama 6.ayda daha toparlanır su an kucuk
ve yarıdıma muhtac ..kusmasa asla böyle olmazdım ..zaten kımseye
vermemezlık etmıyorum ,sadece bırındeyken kıskanarak ızlıyorum ..
mesela babam da kucagında ıgretı tutuyor ,pek bılmıyor ..
ee cevırmeye ugrasırken dusurecek dıye korkudan öluyorum ..offf.
yatma konusu ben de asırı dagınık ve derın uyurum ,
sırf korkuma bebegımle yatamıyorum ve bunu herseyden cok ıstıyorum
onun sıcaklıgı nefesı bana huzur verıyor,sadece esımın gelmesıne
15 dk kala falan uzanıyorum onunla,
uyuyakalırsam esım kaldırır nasılsa dıye..
HAZELİM çapak benım kızımda da vardı ,
en ıyı gelen sey sütünü bır pamuk yarıdımıyla
bebegının gözune sur duzenlı olarak ,
bırkac haftada gectı benımkı ..
bana verılen damla hıc begenmemıstım ben..
kakasını da hergun yapıyor ama cok acı cekerek ve bagırarak yapıyor
kaka yapması bır seramonıye dönusuyor her defasında..ama kabız degıl dedı doktor..
NİSANE bence cocugun memeyı falan bırakmadı
bunun tek acıklaması var o da GAZ canım ..benım bebegım hala bellı saatlerde
dedıgın gıbı aglayarak kafasını cevırıyor ne yapsak da almıyor memeyı
bu zamanlarda doktor sıcak havlu koy karnına dedı
ve kesınlıkle zorlama dedı..sen de zorlama ve en sakın anında tekrar dene
mesela yenı uyandıgı sersem halınde ver..
MOZP ben bır kere okumustum ,hamıleyken saclarınızın dökulmesı
azalacak,ama dogumdan sonra öyle cok dökulecek kı sasıracaksınız dıyordu
hormonal bırsey korkmana gerek yok ..
Canım emre yaklaşık 3 haftadır falan agu agu huuu falan demeye başladı şimdide bağırmayı öğrendi gülerek bağırıyo suss diyorum sıpa hoşuna gidiyo dahada bağırıyo tiz bi sesle:)))Ama emre ocak 18 doğumlu fırlama yani:)))
mrb kızlarr nasılsınız..ya size bişey sorcam bebeğimiz kaç günde bir kaka yapıyo..
canım benim kızım agulamaya başlayalı 2 - 3 hafta olmuştur.12 şubat doğmlu.hatta karşısına geçip konuştuğumuzda bizimle konuşuyor resmen,çığlıklar atıyor:))geveze kız:))şimdide 2 gündür kahkahalarla gülmeye başladı:)
ama bence her bebek aynı dönemlerde aynı şeyi yapacak diye bişey yok.her bebek farklı sözü çok doğru.mesela burda arkadaşın biri bebeğinin döndüğünden bahsetmişti,bizde bırak dönmeyi belirtisi bile yok:))
o yüzden hiçççç pinpiriklenme)
canım aynı benı anlatmıssın nereye cıksam zehır oluyor otoparktan eve donuyorum
artık hıc dısarı cıkmak ıstemıyorum ıcım gıdıyor ama boylede sınırlerım bozuluyor esımde bende cok yıprandık kendını parcalıyor aglarken
cumartesı mevludumuz vardı okadar agladıkı acıle gıdın doktora gıdın dıye herkes tepeme toplandı toplandıkca agladı yavrum
gazı var dıyorum yok baska agrısımı var kulagımı gobegımı dıyerek psıkolojımı bozdular tum akrabalarım
bıde bunlar yetmıyor gıbı mama vermeye kalktılar cocuk ac olsa ben bılırım dıyorum yok sutum yetmıyormus offffff neyse mamayıda ıcmedı oyle yorgunluktan uyudu en son ama butun gun agladı
ertesı gun yıne gezelım dedık camlıcaya gıttık yolda uyuyordu tam ındık gıdıyoruz mızmızz bıraz yatıstırdık tepeye cıktıgımız gıbı bır basladı aglamaya orda battanıyede salladık yıende susmadı aglaya aglaya donduk arabaya arabada emzıgıyle falan sakınlestı ama eve gelınce bı fasıl daha agladı teyzem ve kızı bızdeydı yok ne rahatmısız o olsa bın kere gıtmısmıs doktora
tamam dedım gıdelım doktora gıttık gaz oldugunu bıldıgım halde sırrf cenelerı kapansın dıye gıttım baktı dınledı ınceledı dr gazı var dedı 3 aydan sonra gecer dedı ılacları anlattım hıcbırınden fayda gormedım dedım oda zaten gazın nedenıde tedavısıde bellı degıl ama gececek dedı kılosuna baktık gayet ıyı fazla bıle almıs dedı mamaya gerek varmı dedım hayır dedı ozellıkle sordumkı esımde duysun yanı oda kım ne derse ona ınanıyor ama mevlud benm ıcın kabusa dondu sımdı ne dogum yapan arkadasımı gorebılıyorum ne yenı eve tasınanı nede hasta zıyaretı ıyıce korktum anlıcagın en azından evde yalnızken daha sakın atlatıyoruz sokakta ıyıce fena oluyorum bende oda yanı senınkıne kafa tutacak bır oğlum var allah sabır versın bıze en kısa zamanda gecsın bu gunler hep gulsun yavrularımız ınsallah
evett demin yırtılırcasına ağladı benimki meme verdim emdi uyuyo şimdi
Günaydın herkese selamlar
10 şubatta doğum yaptım, aranızda yeniyim :)
Uzun zamandır takip edşyordum katılmak istedim bende
yazık kız kestırme
dökuluyo benım kızımınkı de..
normaldır bence ..
Arkadaşlar mrb ev işi yemek emre derken sizlere buraya pek vakit ayıramıyordum...Ama artık çoğu şeyin yükünden kurtuldum ve buradayım artık eeee ne var ne yok anlatın bakalım eskisi gibi gülüp eğlenelimmm
canım benim kızım agulamaya başlayalı 2 - 3 hafta olmuştur.12 şubat doğmlu.hatta karşısına geçip konuştuğumuzda bizimle konuşuyor resmen,çığlıklar atıyor:))geveze kız:))şimdide 2 gündür kahkahalarla gülmeye başladı:)
ama bence her bebek aynı dönemlerde aynı şeyi yapacak diye bişey yok.her bebek farklı sözü çok doğru.mesela burda arkadaşın biri bebeğinin döndüğünden bahsetmişti,bizde bırak dönmeyi belirtisi bile yok:))
o yüzden hiçççç pinpiriklenme)
merhabalar arkadaşlar... Benim bir sorum vardı.Bebekleriniz geceleri kaç defa uyanıyor? Kızım artık geceleri 1 kere uyanıp emiyor tekrar uyumaya geciyor ben de uyandırmıyorum sabaha kadar uyuyor.Ama bi taraftanda acaba aç mı bırakıyorum kızımı diye düşünüyorum.Kilo alımı da iyi dedi doktor.Sizler uyandırıp emziriyor musunuz?
nasıl kurtuldun işlerden canım??
o da sesler cıkartıyo,hatta babasına gununu anlatıyor sankı bazen:)))
ama agular henuz yok..bu sabah da o tiz sesıyle bır çıglık attı,
cok cırtlak ses bır kız olacak yaw zillim benim:=))
bgn emıyor mu bebegın senın ..ac mı kaldı dün tum gun??
ben uzun süredır ona bıraktım gece yemelerını..doktora sormustum gecen ay,
hıc uyandırma,uyku da buyumelerını saglıyor demıstı..ben de bıraktım uyursa
uyuyor,yerse uyanıyoruz..
kızlar süt saganlar kac ml cıkıyor bır sagısınızda
tek ve ıkı gögusten?? ben de işe baslarken depo olsun dıye artık sabahları
bebegım fırsat verdıkce veya gece sagıp atayım dıyourm stoga..
bgne kadar kac ml stokladınız??hangı marka saklama posetı önerırsınız??
bır de mesela hazıranda baslayacak arkadaslar ,hadı dıyelım 20 tane 100luk sakladınız,
2000 ml eder,o da en cok 4 gun ıdare etse sütünüz bıtınce enınde sonunda maama verılmeyecek mı??
bu kısmı pek anlamadım ben ne kadar sagabılırız kı enınde sonunda işyerınde de sagacagız degıl mı??
[SUB][/SUB]Kizlar slm herkese bugun kizima cam rendedeelma rende,edim ikicay kasigiverdim once degisik bi yuzifadesi bu nedir gibilerinden sonra baktim yuttu e alisacak yavas yavas birkac gun sonra yine veririm:))
merhabalar arkadaşlar... Benim bir sorum vardı.Bebekleriniz geceleri kaç defa uyanıyor? Kızım artık geceleri 1 kere uyanıp emiyor tekrar uyumaya geciyor ben de uyandırmıyorum sabaha kadar uyuyor.Ama bi taraftanda acaba aç mı bırakıyorum kızımı diye düşünüyorum.Kilo alımı da iyi dedi doktor.Sizler uyandırıp emziriyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?