- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #69.081
canım ben işe giderken köpek kovaladı diye biliyosun erken doğurdum
daha çalışırken doğum yaptım yani
ve müdüre yollar çok kötü evim işe yakın sabahları beni aldırın son 1 haftam akşamları eşim alır dediğim halde aldırmamıştı
ne kadar saf mışım geri döndüm çalışmaya bidee
terfi sözü verdi tık yok
o yüzden senin adına seviniyorum
elefera Allah hakkında hayırlısını versin canım. iş mi yok piyasada. kendini ezdirmektense, çıkarsın işten, kızınla doyasıya vakit geçirir, ayların yorgunluğunu, stresini üzrinden atar, canın istediği zaman da tekrar başka bir işe başlayıverirsin. nacizane, ben de fikrimi söyleyim dedim :))
ben birinden duymuştum diyodki erkeği borçsuz dertsiz bırakmayacaksın diyodu
kafası fazla rahat olmamalı diyodu
haklılık payı var
annem devamlı eşini çok şımartma işlerini çok kolaylaştırma der bana
ama bende çok şımarttım tepeme çıktı
haklıda olsam ses etmememi istedi
annesi bile bu kız seni çok seviyo asla ayrılmaz diyo hep
ve bu sebepten beni takan bile olmadı çok iyi davrandım art niyetsiz sandım inanırmısın saf sandılar
art niyet aramadım saf sandılar
çok pişmanım şimdi
ve mesafe koydum ama işte baştan çok iyi olup sonradan değişince senden kötüsü olmuyo
şimdide havalı kendini beyenmiş oldum eşim bile havalandın diyo bana
oysaki ben insanların beni takmamasından tepeme çıkmasından bıktım
efferim gıızzzzzzzz
nacizane fikrini söyle
herkes söylesin muhabbet olsun yaff
kendime yazmaktan parmaklarımda dolama olacak haa
Buklecıgım, bılıyorum durumunu.
Sana benden dost tavsıyesı, sana bahsedılen her ne olursa olsun mutlaka yazılı belge ıste.
Terfı konusunu, yapıyorsan fazla mesaılerını, maasın netten gosterılmıyorsa bununla ılgılı belgelerı mutlaka yazılı olarak elınde bulundur.
Amın canım.
Tesekkur ederım fıkrın ıcın.
En mantıklısı da bu zaten.
Ama beklıyorum, onlar benı ısten cıkarsın dıye.
Inanmaz mıyım!
ılk bır yıl esım, kardeslerı, annesı herkes bana ıyı nıyetımden dolayı saf! dıyordu.
Sonra olaylar bır bır patladı bende.
'Bana saf demenızden bıktım' dıye cıglıklar attım resmen.
'Sen saf degılmıssın, seytansın sen!' dedı kayınvalıdem
Onlarda benım ıcın aynı senın ıcın dusunuldugu gıbı dusunduler.
Elefera ölür, biter F ıcın canını verır.
Ama sımdı esımde bılıyor, gozumde degerını kaybettı.
Hatta ablası bıle!
Bır gun cok dolmustum ve ablasına esımın benı hamılelıgımın son ayında aldattıgını soyledım.
Tabıı esım bundan bi haber.
Hem dusunuyorum da, bak bızım borcumuz var dıye ben hamılelık surecımde 2-3 kıyafetle ıdare ettım.
Yenı gıysı almamaya ozen gosterdım, aldıklarımı da ucuz aldım.
Hamılelıkten cıkınca kıyafetlerım olmadı, en pahalısı 20 TL ye ıkı tane pantolon ve ıkı gomlek aldım.
Ama esım, sadece gecen ay, 2 parfum, bır gozluk, 2 tısort aldı.
Ben ona 'benım ıhtıyacım varken sen alıyorsun' dedıkce, o gerı adım atmadı.
Yok yok, ben en ıyısı gercekten bırakayım onu, bıraz borcların altında bogulsun.
Baska turlu degerımı bılmeyecek bu adam.
hugocuk, benım esım artık agzını acamıyor cok fazla.
Zaten ne vakıt sıtemlı bır soz etsem, hemen aldattıgı ıcın soylemde bulundugumu dusunuyor.
Ezılıyor, ezıldıkce gozumde degerını yıtırıyor.
Sevıyorum ama, eskısı gıbı dunyamın merkezınde oturtmuyorum onu.
Ben boyle yaptıkca o benı mutlu etmenın yollarını arıyor.
'Sevıyorum yuvamı' dıye etrafımda donuyor.
buklecim yanlış hatırlamıyorsam bankada çalışıyordun. bankada nedense hiç acıma, vicdan falan yok. etraftaki o kadar işsiz üniv. mezunu yüzünden midir nedir, insanın hiç gözünün yaşına bakmıyorlar.
zamanla düzelir canım merak etme
şimdilik idare edicez
benimki bölük pörçük uyuuyo
biyere gitmek çok güç oluyo
gece 11 gibi uyuyo sonra 4 te kalkıyo emiyo uyuyo 7 de uyanıyo emiyo 9 a kadar uyumuyo
9 buçuk gibi yinne uyuyo 11 gibi uyanıyo
1 gibi uyuyo 4 te uyanıyo 6 gibi uyuyo 7 de uyanıyo
7.30 kolik saati zaten şiddetine göre değişiyo
sakinleşip yatırıyorum üzerini örterek
uyumuyo ama kolik saati geçene kadar pusuyo
dün kısa sürdü
7.30 dda tuttu bikaç dakikada susturdum yatırdım 8.15 gibi kalktı emzireyim dedim almadı kızdı baktım yine ağlayacak hemen yatırdım salladım 9 a kadar yattı öyle sonra 11.30 a kadar ayaktaydı uyumadı ama ışığı söndürünce uyuyo gece olmuş diyeeee
4 aylık benim kızda daha önce 1,5 civarı alıyordu bu ay çok az almış dr tartınca az almış diyecek sandım ama maşallah çok iyi dedi ek gıda için erken dedi az aldığını görünce başlatır diye düşündüm ama erken dedi böyle devam dedi kilosu iyi galiba ondan az alsada önemsemedi
bizim dr vermedi bize benim kız aşıdan dolayı çok ağlayınca dr güç bela duydum eve gelince aklıma geldi unutmuş olamaz herhalde ilça verme taraftarı değil pek bizim dr çok gerekmedikçe çocuğa bişey vermez belki gerekli görmedi
hmm doktor normal dedıyse bırşey yoktur canım merak etme..bakalım bızımkını haftaya goturacağım kaç kılo alacak..kızlar bebekleriniz i dik tutup
kucağınıza yada düz zemine bastırınca böyle dimdik yere sağlamm basıyormu uzun süre.
benimki bacaklarını büküp çöküveriyor hemen.acaba kilodan dolayımı.basması gerekmezmi artık.inşallh bişey yoktur.
hugocuk benim kızda karanlık olmasa ve kendi yatağı olmadan uyumuyor akşam bir yere oturmaya gidemiyorum kuduruyor resmen uykudan bayılacak gibi oluyor ama yinede direniyor eve gelir gelmez uyuyor bana akşam gezmesini zehir etti hiçbiryere gitmek istemiyorum az öncede çok uzun zamandır görüşemediğim bir arkadaşım geldi allahım kudurdu kudurdu sabahtan beri melek gibiydi kız geldi 2 3 saat oturdu sürekli mızıkladı gitti hala devam ediyor of uyududa kafa dinliyorum şimdi
bende üst kata çıktım yarım saat durdu çıldırdı illa eve gidelim
geldik sırıtıyo
yatırdım hamağında keyif yapıyo şimdi
bu arada bugün hiç koliği olmadı
kolik saatinde çok sakindi mıyk demedi
acaba geçtimiki
ay canım inşallah geçmiştir ağlamasında mızıklamaları yine çekiliyor ama bizi yabani yaptı bu çocuklar iyice üşeniyorum artık dışarı çıkmaya hep sonrasını düşünüyorum düzeni bozuldumu 3 gün rahat yok bana :S
kızlar size doğum öykumu anlatayım..
bebeğim 29 şubat doğumlu..(ben hıç istemıyordum 4yılda bır çekıyor dıye)gunum ayın 27 dolmuş olmasına rağmen bebeğim hala gelmıyordu.doktorum 1martta sunı sancıyla alırız dedı tmm dedım.ama hala sancı yok bıran için hıç cıkmaya sandım.annemde uzaktan geldı bıran once gıtmke ıstıyor kardeşlerım ve babam için. ama bende sancı yok haa bıre beklıyorlar.neyse 29 şubata geldık gece sancı tutdu merkeze uzak yerdeyım ve hava karlı soğuk.dedım eşim şimdi gece gece suremez karda yağdı yazık yatsınsoylemeyeyım henuz gece 02.30du.bırde 29şubatta doğurmayacağım 1gun daha dışını sık kızım dıyorum bekle yarın gıdeceğız ama yok sancı geldı ama hala ara sancısı dıyorum sonra sabah ezanına kadar bekledım ağrıdan uyuyamıyorumda.sonunda annemın yanına gıttım anne sancı sancım var ama gececek merak etme dedım.annemde kızım gunun gecmış doğumdur dedı.yok yok hadı yat dedım ama hala devam edıyor. saat 6 oldu .sancı ara ara gelıyor gıdıyor.dedım galıba doğum yapacağım sancım şiddetlendı hemen duşumu fılan aldım son hazırlığımı yaptım üstümü gıyındım.eşimin kalkmasını beklıyorum azıcık daha yatsın dıye uyandırmadım.(annemde akıl vermıyorkı bu doğum kalk eşini kaldır.yolumuz uzak kızım dıye.heyecanlandı galıba).eşim sabah 7de uyandı onu gorur gormek hadı doğumum geldı gıdelım dedım şaşırdı haberı yoktu cunku.bu cumlemın ardından hafıf bır ses tonuyla ben kahvaltımı yapmadan şurdan şuraya gıdemem dedı.ayy o an onu yıyecektım şaka sandım ama gercekten doğru soylemış annecığım kalktı kahvaltıyı ahzırladı ama ben hala sancı cekıyorum yaptığım kahvaltıdan bırşey anlamadım..sonra yola cıktık.hastaneye geldık saat 11 oldu.anlattım durumu ebeye tmm dedı nts ye sokayım senı .takarkende dıyor olmadı senı yarın çağırırız ..içimden dıyorum yhaa sancım var benım eve gondereck benı.sonra baktı senın sancn var dedı içimden olmasa burda işim ne dıyorum ama duyan yok.sonra muaneye aldı.bır baktı şaşırdı.senın açıklığın 5cm olmuş nerdesın daha once dedı.gece 2.30dan berı cekıyorum dedım şaşırdı(galıba oda eşim gıbı sancımın olmadığını sandı .duruşum nasılsa)hemen epidural takıldı .hıçbır sancı hıssetmedım .doğumum geldığınde guluyordum hala :)neysekı orası guzel.doğumumde cok şukur 15 dk surdu gırdım hemen cıktım:)gıbı.10dksıda doktoru bekledım .cıktığımda annemı gordum.cok heyecanlıydı...eşimi aradı gozledım ama goremedım benı bırakıp cıcek aramaya cıkmış:)(oysakı soylemıştım cıcek ıstemıyorum yanımda ol dıye)çıceğı ondan once geldı:)kendısı hala yok gıtmış ekndıne kıyaft almış.sannetmışkı doğum uzun surer fılımlerden esındı galıba:)ama bır dahakıne burnundan getırecem cok bağıracam:)bırde bana dıyo ınsan bağırır çağırır demı ama dıyo bende sancın yok sannetmışttım dıyo.ebe oyle deyınce cok utandı.sonunda mınığıme kavuştumm..
cnm bnde normal yaptım suyum gelmedi kanamam olduktan 10 saat sonra hastnye gittim 5 cm açıklık var dediler ama hiç sancım yoktu ,normal doğumda epidural uygulamadıkları için bu şehirde 7-8 cm açıklıktan sonra bilincimi kaybedecek kadar sancı çektimkeşke bnmde epidural şansım olsaydı hiç sancısız doğum yapardım,çok şükür yinede kurtulduk ya hepimiz
nasılım canım biliyomusun? obur hatta obur ötesi akşam akşam canım lahmacun çekti sipariş verdik bu saatte lahmacun yiycem kendime dur diyemiyorum kocam ben yemiycem dediği halde ben istedim 1 saatede uyurum azcık camışlık varkızlar nasılsınız keyifler nasıl...öpüyorum sizleri...
bende üst kata çıktım yarım saat durdu çıldırdı illa eve gidelim
geldik sırıtıyo
yatırdım hamağında keyif yapıyo şimdi
bu arada bugün hiç koliği olmadı
kolik saatinde çok sakindi mıyk demedi
acaba geçtimiki
nasılım canım biliyomusun? obur hatta obur ötesi akşam akşam canım lahmacun çekti sipariş verdik bu saatte lahmacun yiycem kendime dur diyemiyorum kocam ben yemiycem dediği halde ben istedim 1 saatede uyurum azcık camışlık varbnde
kızlar size doğum öykumu anlatayım..
bebeğim 29 şubat doğumlu..(ben hıç istemıyordum 4yılda bır çekıyor dıye)gunum ayın 27 dolmuş olmasına rağmen bebeğim hala gelmıyordu.doktorum 1martta sunı sancıyla alırız dedı tmm dedım.ama hala sancı yok bıran için hıç cıkmaya sandım.annemde uzaktan geldı bıran once gıtmke ıstıyor kardeşlerım ve babam için. ama bende sancı yok haa bıre beklıyorlar.neyse 29 şubata geldık gece sancı tutdu merkeze uzak yerdeyım ve hava karlı soğuk.dedım eşim şimdi gece gece suremez karda yağdı yazık yatsınsoylemeyeyım henuz gece 02.30du.bırde 29şubatta doğurmayacağım 1gun daha dışını sık kızım dıyorum bekle yarın gıdeceğız ama yok sancı geldı ama hala ara sancısı dıyorum sonra sabah ezanına kadar bekledım ağrıdan uyuyamıyorumda.sonunda annemın yanına gıttım anne sancı sancım var ama gececek merak etme dedım.annemde kızım gunun gecmış doğumdur dedı.yok yok hadı yat dedım ama hala devam edıyor. saat 6 oldu .sancı ara ara gelıyor gıdıyor.dedım galıba doğum yapacağım sancım şiddetlendı hemen duşumu fılan aldım son hazırlığımı yaptım üstümü gıyındım.eşimin kalkmasını beklıyorum azıcık daha yatsın dıye uyandırmadım.(annemde akıl vermıyorkı bu doğum kalk eşini kaldır.yolumuz uzak kızım dıye.heyecanlandı galıba).eşim sabah 7de uyandı onu gorur gormek hadı doğumum geldı gıdelım dedım şaşırdı haberı yoktu cunku.bu cumlemın ardından hafıf bır ses tonuyla ben kahvaltımı yapmadan şurdan şuraya gıdemem dedı.ayy o an onu yıyecektım şaka sandım ama gercekten doğru soylemış annecığım kalktı kahvaltıyı ahzırladı ama ben hala sancı cekıyorum yaptığım kahvaltıdan bırşey anlamadım..sonra yola cıktık.hastaneye geldık saat 11 oldu.anlattım durumu ebeye tmm dedı nts ye sokayım senı .takarkende dıyor olmadı senı yarın çağırırız ..içimden dıyorum yhaa sancım var benım eve gondereck benı.sonra baktı senın sancn var dedı içimden olmasa burda işim ne dıyorum ama duyan yok.sonra muaneye aldı.bır baktı şaşırdı.senın açıklığın 5cm olmuş nerdesın daha once dedı.gece 2.30dan berı cekıyorum dedım şaşırdı(galıba oda eşim gıbı sancımın olmadığını sandı .duruşum nasılsa)hemen epidural takıldı .hıçbır sancı hıssetmedım .doğumum geldığınde guluyordum hala :)neysekı orası guzel.doğumumde cok şukur 15 dk surdu gırdım hemen cıktım:)gıbı.10dksıda doktoru bekledım .cıktığımda annemı gordum.cok heyecanlıydı...eşimi aradı gozledım ama goremedım benı bırakıp cıcek aramaya cıkmış:)(oysakı soylemıştım cıcek ıstemıyorum yanımda ol dıye)çıceğı ondan once geldı:)kendısı hala yok gıtmış ekndıne kıyaft almış.sannetmışkı doğum uzun surer fılımlerden esındı galıba:)ama bır dahakıne burnundan getırecem cok bağıracam:)bırde bana dıyo ınsan bağırır çağırır demı ama dıyo bende sancın yok sannetmışttım dıyo.ebe oyle deyınce cok utandı.sonunda mınığıme kavuştumm..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?