2012 Şubat Anneleri

oohhh. cok mutluyum...pazartesi annemlerin yanına gidiyorum...memleketime...1 senedir gitmiyodum cok özledim.....hem birazcık ollsun rahatlarım dedesi falan oğlumla oynar dururlar artık...bende dinlenirim....

boşverr tatlım dinlen acukk
kibar feyzo gibi oldu vallaha
o da kovduramıyoduya kendini

hugocugum, valla hosuma gıtmıyor boyle ense yaparak para kazanmak.
Kovdurmam lazım kendımı.

bilmem ki oğluşum var benim tontiş oğluşum

benide kovsunlar napsam ya
yardım etsene banada süt iznim konusunda caz yapıyolar bunu koz olarak kullanabiliyo muyum

Elbette kullanabılıyorsun.
Ne yapıyorlar mesela?

Gercekten oyle.
O kadar didindim, yıne yaranamadım.
Simki iki gundur tek bir işe el surmuyorum.
Birseyu sorsalar, basımdan savıyorum, X e sorun dıye.
Hala bekletıyorlar benı.

Bende ıyı kılo verdım.
80 lerdeydım doguma gırerken, su an 59 kıloyum.
Kosmadım, yememden kısmadım.
Ama ısten atılırsam (insallah, hayırlısı ıle) kosacagım ve mekık cekecegım.

oohhh. cok mutluyum...pazartesi annemlerin yanına gidiyorum...memleketime...1 senedir gitmiyodum cok özledim.....hem birazcık ollsun rahatlarım dedesi falan oğlumla oynar dururlar artık...bende dinlenirim....

Ben ise uzgun.
Annem pazar gunu donuyor Bursa ya.
Kayınvalıdem bakacak yıne kızıma.
Insallah hafta ıcı ısten cıkarılma olayım hayırlısı ıle gerceklesır de, bende her gun onlara gıtmek zorunda kalmam.

Merhaba benim oglumda yaklasik 6 gundur gunde 3 ya 4 olmak uzere sivi ve acik sari renkte kakasi var salyasida cok ve deli gibi elleri surekli agzinda ben mama ile besliyorum ve muhallebilere basladik hero baby elmali belki de o yapti diesimdilik kestim yani bende. Bu konudan muzdaribim nisasta suyu iyi gelir diolar ama en guzeli doktora danismak

Merhaba senin adina sevindim bende temmuz sinu gibi kayinvalideme gidecegim cannakkaleye ama bizim bebeisten daha cok bakima ihtiyaci var kendisinin saolsun

İshal en fazla 6 ay-2 yaş arasındaki bebeklerde görülür. Yenidoğan bebeklerde anne sütüyle beslenmeden dolayı altın sarısı renkte ve günde 7-8 kez dışkılama normal sayılmaktadır. Her bebeğin bağırsak çalışma düzeni farklı olduğu için sizin kendi gözlemleriniz çok önemlidir. Bebeğinizin dışkısı normalden daha sulu ise ve daha sık ise ishal olmuş demektir. İshalin diğer belirtileri de ateş bulantı kusma karın ağrısı iştah kaybı ve kilo kaybıdır.

İshalin Sebepleri
İshal genelde mikrobik nedenlerden dolayı meydana gelir. Virüs bakteri ve parazitlerin bulaştığı yiyecekler ve su ishale neden olabilir. Boğaz kulak ve idrar yolu enfeksiyonlarında antibiyotik kullanımı sırasında da ishal ortaya çıkabilir. İnek sütü de en çok ishale sebep olan yiyeceklerden biridir. İshal süresince inek sütü yerine yoğurt vermeyi deneyebilirsiniz.

İshali İyileştirmek İçin Neler Yapılabilir?
İshal sırasında bebeğiniz sıvı kaybına uğrayacağı için bol sıvı tüketmesini sağlamalısınız. İçme suyunu kaynatmak yararlı olacaktır. Anne sütü alan bebekler emzirilmeye devam edilmelidir.
Bebeğinizi yemesi için teşvik etmeli sık sık ve az az beslemelisiniz.
Bebeğinizi katı gıdalarla beslenmeye geçmişse pirinç lapası kuru ekmekpatates ve muz püresi gibi nişastalı yiyecekler verilmelidir. Bunun yanında kaynatılmış su ve bu suyla yapılmış ayran ve taze meyve suları içirilip sıvı tüketimi artırılmalıdır.
İnek sütü ile beslenen bebeklere bunun yerine yoğurt verilebilir.
Bir yaşın altındaki bebeklerde ishal kesici ilaçlar kullanılmamalıdır. Eczanelerde ve sağlık kuruluşlarında bulunan tuz-şeker karışımı elektrolit çözeltilerden temin edebilirsiniz.

İshalin Geçmemesi
Eğer ishal 24 saatten fazla devam ederse su kaybı varsa veya dışkıda kan görülüyorsa bebeğinizi mutlaka doktora götürmelisiniz. Su kaybının belirtileribebeğin huzursuz olması fakat gözyaşının yetersiz olması bebeğin gözlerinin ve bıngıldağının çökük olması karın derisini çekip bıraktığınızda eski haline yavaş gelmesi ağız ve dilinde kuruluk olması ve istekle su içmesidir.

(ç) alıntıdır (;

Son düzenleme:

canım süt iznimi haftada 1 kullanıcam diye anlaştık biz yani perşembe günleri gelmiyorum işe ohh mis gibi duruyo uzaktan ama 4 gün çalışıyorum sözde... yok bu hafta çok yoğun yok o gün için personel bulamadım diyerek geçen hafta kullandırmadılar
sence bankanın ık birimine bildirmeli miyim? yoksa bu durum şubemle iyice papaz mı yapar beni

Buklee, yasal olarak sut ıznını bır gunde kullanamazsın, oncelıkle bunu bılmenı ısterım.
Ama bende toplu olarak bır gunde kullanıyorum Cumartesı gunlerı.

ık.nın haberı yok mu bu durumdan?
Rızan olmadan sana boyle bır dayatma yapma hakları yok.

ik.ya bır dılekce yaz, ımzalı olarak kendın ulastır.
Gereklı takının yapılmasını ve sana donulmesını talep et.
Olumlu sonuclanmaz ıse hakkını yasal olarak arayacagını ıfade et.
Kımse senı bu durumdan oturu yargılayamaz, suclayamaz, işinden kovamaz.
Keyfe keder yapar ise de bedelini paşa paşa öder.

He birde; süt iznini kullanmak istediğin süreyi belırledıgın bir cızelge olustur ve ik. ya ver.
Ve itiraz edılırse eger, süt izni süresini secme hakkının sadece sana ait oldugunu onlara hatırlat.
Yani, kımse sana su saatte kullan dıyemez.

Son düzenleme:

bunları öğrendiğim iyi oldu çünkü dayatma var canımm
yalnız benim aklıma takılan kimi kime şikayet ediyosun ik bu durumu gerçekten benim açımdan olumlu olarak mı sonuçlandıracak yoksa kurumu mu?

bunları öğrendiğim iyi oldu çünkü dayatma var canımm
yalnız benim aklıma takılan kimi kime şikayet ediyosun ik bu durumu gerçekten benim açımdan olumlu olarak mı sonuçlandıracak yoksa kurumu mu?

Oncelıkle ik.ya bildir, yasal hakkın olan süt iznini istediğin sekılde kullanamadını ve bunun bır an evvel duzeltılmesını talep ettıgını ıfade et (yazılı olarak ve bır nushasını da kendınde bulundur)
İk dan yanıt alamadıgın takdırde hakkını Calıstırma ve Sosyal Guvenlık Bakanlıgı'nda arayabılırsın.

yoğurt verdim
dünkü biraz ekşi olmuş bugünkü iyiydi
açtım hemen yedirdim beyendi sıpa
yarım saat sonrada emdii

kızlarrrr merhaba nasılsınız?
naber hugocuk bi sen kalmışsın kimsecikler yok)
ben 2 gündür yemekli misafir ağırlamaktayım(
evi temizle yemek yap hizmet et geberdim yorgunluktan
ve sonuç olarak sütüm azaldı
gece resmen bomboştu
ya bu süt dediğimiz şey resmen pamuk ipliğine bağlı
adam akıllı ne üzülebiliyorum ne yorulabiliyorum
anında azalıyor(
iyide ben emzirdiğim sürece hiç mi yorulamayacağım
hiç mi misafir ağırlayamayacağım(
2 adım yol yürüsem bile hooppp memeler fora
şu kayıtsız şartsız sütü olan arkadaşlar valla çok şanslısınız kıymetini bilin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…