- Konu Sahibi BeyazOrkidem
- #71.541
sağol canım paylaşımın için bizim dr.da hastalık olmadıkça 9.ay sonunda gelin demişti çünkü aşı yok
bizi de aile hekimliği ekimde çağırdı.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sağol canım paylaşımın için bizim dr.da hastalık olmadıkça 9.ay sonunda gelin demişti çünkü aşı yok
günışığım sağol bizimle de paylaştığın için.
ben de bugün kasaptan kemik almıştım, çorbalarına katayım diyeneyse bildiğimiz iyi oldu. gerçi şunu duymuştum, kemiğin suyunu değil kendisini verin diye. ama hep duyduk ya kemik suyu faydalı diye ben de dondurup, çorbalarına katacaktım.
bugün tarhana yaptım ona, içine minicik et didikledim. sevdi kerata:128:
slm kızlar...
arnazar canım geçmiş olsun bebeğine..
iyileşicek inşallah..acaba tam olarak sebebi neymiş ki?niye omuş?
kızlar biz bugün kontrole gittik.eylül başında gidecektik tam 7.aya girdiğinde ama böyle uygun oldu bugün gittik.zaten eylülün 1 inde 7.ayına girmiş olacak.1 şubat doğumlu.
bebeğimin kilosu boyu iyi maşallah.hatta kilo önde.500 gr.almış 1 ayda.10.500 olmuş.
boy:73 cm.
baş:44
öncelikle ben nelar yediğrdiğimden bahsettim doktora.
sonrada o bundan sonra nneler verebileceğimi söyledi.
hem anlattı hemde yazılı bir liste verdi.7-8 aylar beslenme listesi.
listedeki muhallebi biz vermeyeceğiz yalnız.kilosu olduğu için karbonhidrat pek fazla verme,vitamin ve proetin ağırlıklı gidicez dedi.
sebze çorbaları,myve püreleri,vs...
hahvaltıda:
tuzsuz peynir yada labne,pekmez,yumurta,yumurta ve peyniri dönüşümlü olarak ver dedi şimdilik.birde tam buğday ekmeği dedi.bağırsakları iyi çalıştırması açısından faydalıymış.
bunları formül sütle,yada ıhlamurla ıslatabilirsin dedi.
bulamaç şeklinde yemezse zorlama,ayrı ayrı ver dedi.
1 gün içinde ki yiyeceği şeyler:
kahvaltı,yoğurt,sebze çorbası,meyve
bunların miktarı 2 çay bardağını geçiyor.aralardada emzirme.
15 gün sonra dana kıyması çorbalara koymaya başla dedi.
arkasından tavuk,dana eti vs..yavaş yavaş bunlarada geçersin dedi.
8.ayda balık vermeye başlayabilirmişiz.
aynı zamanda et ve tavuk sularınıda çorbalarına ekle dedi.
yalnız kesinlike kemik,ilik kaynatıp verme dedi.en çok bakteri kemik ve iliklerde birikiyormuş.
et kaynat ama kemik asla dedi.
ve sakatatlar da yasak:böbrek,dalak,ciğer,beyin bunlarda sırf bakteri yuvası dedi.
hppala ve yürüteci soracaktım unttum.
birde bebeklerin:
4-6 ay arası döner
7-9 ay arası desteksiz oturur
7 .ayda hecelere başlarlar ba,ma,de gibi.
11-14 ay yürüme
bunlarıda yazıyım dedim.
bbeeğimin bazen tam olarak basmadığından bahsettim:
6 .ay basmama ayı dedi.
40 günlük bebeği bastırın basar,ama 6.ayda basmazlar dedi.bir geçiş dönemiymiş.emeklemeyle ilgili sanırım.
desteksiz oturrtu bebeğimi hafif öne doğru eğik oturdu ama bu benim için yeterli dedi.bunu yapabiliyorsa tamam dedi.
kızlar ben bi rahatsızlığı olmadıktan sonra her ay götürmicem sanırım doktora.7-8 aylardaki menümüzü öğrendim artık 9.ayda giderim gibi geliyor kontrole.arada hasta falan olursa ozaman götürürüm.
sağlık ocağıda 9.yda çağırdı bizi zaten.8.ayda hiç biryere götürmicem.
iyi akşamlar arkadaşlar yazdıklarınızı uzun zamandır takip ediyorum. kızım 20 şubat doğumlu. hiç bir zaman çok uyuyan bir bebek olmadı fakat son 10 gündür gece uyanmaları çok arttı. özellikle cumartesi aşıdan sonra sürekli uyanıyor. diştende şüpheleniyorum ama bilemiyorum bu kadar etki eder mi? gece boyunca sürekli emmek ya da ayakta sallanmak istiyor. büyüdükçe daha zorlaşacağını söyleyen annelere içten inanasım gelmezdi ama öyle mi olacak diye korkmaya başladım.birde bebeğine uyku eğitimi vermeyi deneyen var mı? ben ilk etapta ayakta sallayarak uyutmaya alıştırdığım için şu an cesaret edemiyorum. yanıtlarsanız sevinirim.
slmSelam kızlar,
Bu hafta (kan damlasına,)demır hapına başlamamızı söyledi dr.umuz ...Ama,bu korkunç damlayı
doğal olarak kızım da sewmedi..Sizler kullanmaya başlarken bazen okuyordum ..Ne gıbı çözumlerle
içirmeyi başardınız, yazar mısınız?
Bir de kızlar günde kaç defa emzirip kaç defa ek gıda veriyorsunuz??Ben gündüz 2 veya 3 kez
emziriyorum..Gece sağmaya çalıştım,sadece 50 cıktı kızlar ..Sizin de böyle mı yoksa sütüm mü
azalıyor![]()
hugocuk nerelerdesin bacım? hiçbir şey yazmamışsın bugün. bir mesaj beğenip gitmişsin. :44: memo mu rahat bırakmadı seni?
slm
ben demırı meyve suyuna karıstırıp sırıngaya cekıyorum dırek dılının arkasına dogru verıyorum oncelerı kasıkla verıyordum sonra mamayıda reddetmeye basladı bende boyle bı cozum buldum dene ıstersen sut konusuna gelınce azalma bendede oldu ama sureklı sagabılırsen tekrar doluyo gogus de benım pek vaktım kalmıyo.
merhaba anneler nasılsınız
kayınvalidemlerde geçirdiğim 10 günlük bayram tatilinden sonra nihayet evimdeyim
geçmiş epey birikmiş
bebişler nasıl umarım hepiniz iyisinizdir
biz iyiyiz soğuklarla uğraşıyoruz
bu yüzden kızımı hasta ettim.brnu tıkalı zor nefes alıyo sürekli sprey sıkıyoruz az biraz rahatlıyor böylece
buarada nihayet benim kızımda yuvarlanmayı öğrendigeri geride sürünerek gidiyor.etrafında dönüyor falan ama
şimdi herşey dahada zor sanki çünkü sürekli masa altlarından kanepe aralarından topluyorum kızımı:26:
ek gıda işine gelince sanırım çoğunuzda olduğu gibi bizdede ek gıdayı reddetmeye başladı kızım
önceleri yiyordu hazırlamak zor geliyordu bana
şimdi yeterki yesede ne olsa hazırlarım diyorum ama nafile
ağzını sımsıkı kapatmayı kaşık gelirken elime vurmayı öğrendi
öyleki önlüğü görünce dahi çıldırıyor
ne yapıcam hiççç bilemiyorum
resmen zorla ağzının içene atıyorum artık bikaç kaşık ama çok ağlıyor
korkuyorum iice soğuyacak yemek yemekten diyebu konuda çözüm bulan varmı????
diş derseniz artık belirtileri bile kayboldu.salyası falan iice azaldı
çıkmayacak heralde diyorum bende:))
kan ve demir ilaçlarından bahsedilmiş.ben sürekli unutuyorum vermeyi nerdeyse 1 aydır ikisinide vermedim galiba:26:
ne büyük hata aslında bugünden itibaren dikkat edeyim bari..
veeee gece uykuları...
bi geçiş dönemimi bilmiyorum ama benim kızımda artık geceleri daha sık uyanıyor hemde çığlıkla
memeyi verince susuyor
acaba artık sütüm doyurmuyormu diye düşünmüyor değilim
neyse epey uzuzn oldu
uzun zamandır olmayınca birikti tabi
neyse hepinize sevgiler bebeişleri öpüyorum zafer bayramınızı kutluyorum![]()
Merhaba kizlar hosgeldin nisane cogumuzun bebisleri ayni durumda galiba benim kizimda seninki gibi daha once yedigi hicbirseyi artik yemiyor elimde birsey gordumu agzini simsıkı kapatiyor geceleride cok kalkiyor dun gece kac kere kalktim hatirlamiyorum bile bende doymadigini dusunuyorum ama butun gun sesi cikmiyor ac olsa gunduzde uyumaz huysuzlanir diye dusunuyorum sanirim bu aylarda erken ergenlik yasiyorlar hep bir isyan hali![]()
günışığım paylaşımın için çok teşekkürler.bizim anneler de dr böyle diyor deyince biz sizi böyle büyüttük diyor aynı şeyleri biz de yaşıyoruz yani:) 17sinde ben de götürücem miniğim pütürlü yedikjçe foşur foşur kusuyor.btün yedikleri midesinde ne varsa.öğlen meyve püresi vereyim diyorum cam rendede lifleri gidiyor hemen kusuyor.yoğurduna bebek ekmeği doğruyorum ona da kusuyor sıvılarda problem yok pütürlülerde böyle oluyor.
hoppalayla yürüteci ben de soracağım.bizim dr da pirinç unu ve kahvaltıda tereyağı için karbonhidrat verip çocuğun hareketlerini kısıtlatırsın şişmanlar demişti
canım ıyı dıleklerın için tesekurler. doktor sag kulakta kızarıklık var azcık. ondan kaynaklanıyor olabılır dedı ateşi. tabı tam teshız yok. ondan olabılır demesı de benı rahatlatmıyor. bugun gun boyu hep hastaydı. halende ateş yuksek.
canım benım kızmda 4 subat doğumlu. ama sen demışın ya 7. aya gireceğiz 1 eylulde dıye. bızımkıler şimdi 7. ayı bıtırp 8. aya gırmeyecekler mı. :18::18::18: kafam karıştı. verdığın bılgıler için tesekkur ederım. uygulayacağım. bu arada doktor demış ya sakatat verme dıye benım ablamın kızında b 12 eksıklığı vardı ankarada hacettepede teshısı zor konmuştu bu hastalıkta b 12 sadece sakatatlarda vamış. doktorlar kemık suyu ve sakatat yedırın demışlerdı. 7 aylıktı. yegenımde halen çok severek yer. yemezse hemen yıne hasta olur. o yuzden ben kızıma özellıkle kayınbabam hayvan keserse onun karacığerını getırıp yedırıyorum. onlar koyde merada beslıyorlar hayvanları . doğal ve guvenılır oluyor.her doktor farklı soyluyor....
herkese ıyı akşamlar
Merhaba şubat anneleri...
Bebeğim 4 aylık ve kilo alımı çok az olduğu için artık ek gıdaya başlamamızı istedi doktorumuz.
Bugüne kadar emmediği için sütümü hep sağarak verdim.4 aylık oldu ve hala içtiği süt 3 saatte bir 70-80 cc.Benim zorumla anca 100 cc bitiriyor oyalana oyalana.
Şu günlerde ise sütü çok zor içirir oldum.Bıraksam akşama kadar aç gezecek...
Sorum şu:hipp pirinçli ve yulaflı mamayı anne sütü ile hazırlayabiliyorsun ama anne sütü fazla ısıtılmadığı için bu mama çok zor kıvam alıyor.Kaynar su ile yapınca 1 kaşık toz ile kıvam alıyorsa anne sütü ile 2 kaşık atıyorum yine aynı kıvam yakalanmıyor.
anne sütünden yoğurdunda çok iyi tutmadığını okumuştum.Sizler ne önerirsiniz?Madem ek gıdaya geçecek,o zaman bu sütleri bi şekilde yiyeceklerinde değerlendirmek isterim.
anne sütü ile neler yapabilirim mesela?