- 13 Nisan 2012
- 1.270
- 527
- 323
- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #71.781
öğleden sonraları oğlum meyve suyu içiyo alıştı iyice
bende sıkıp içine suda ilave ediyorum içiriyorum çünkü çok içiyo
sağılmış sütümüde eklicem meyveli süt hesabı
senin tosun napiyoo
iki gündür çok fena mama yerken çığlığı basıp katılarak ağlıyo, ama pes etmiyorum yemek zorunda az da olsa tıkıyorum ağzına
günaydın kızlar
öncelikle geçmiş olsun canım hava değişimi yoruyo insanı malesef, Allah kolaylık versin
canım arada oluyo bazen, en kısa zamanda düzelir inşallah benim oğlumda bu sıralar yemek konusunda çok huysuz kaşığı ısırmaya çalışıyo
dişleri kaşınıyo sanırım ondan diye düşünüyorum
Benim oğlum da bazen sütünü içmek istemiyor, çalışma odasına götürüyorum. O odaya pek girmediğinden gördüklerine şaşırıyor, kitaplara, elektronik aletlere bakıyor, ben de melodik bir şekilde eşyaların isimlerini sayıyorum dikkatini çekiyor o esnada cup alıyor biberonu, içiyor. Onun keyfine bıraksam hiç istemeyecek. Böyle yöntemler deneyebilirsin belki yardımcı olur. 120 ccyi kaç saatte bir içiyorlar? Bu arada bebeklerin pek şekermiş, sağlıcakla büyüsünler.
benimki mamayı tamamen bıraktı içmiyo
günde 5 kez filan emiyo sadece
ama sağıp ek gıdalarına karıştırıyorum
sanırım diş çıkarttıkları için ama karnındaki demre gibi şey geçmedi.
bende öyle yapıyorum ilginç şeyler yapıyorum ellerimi oynatıyorum , hikayeler anlatır gibi bişeyler anlatıyorum birde poh poh luyorum afferim kızıma oğluma diye3-4 saatte bir içiyorlar bazen tamamını içmiyolar bile 100 cc anca içiyolar.bugün sabah 5 saat mama yememişlerdi.kızım 180cc içti oğlum ise 150cc 17:30 mama saatleri bakalım ne kadar içecekler ?
allah razı olsun durasella :) rabbim bize bağışlasın yavrularımızı inşallah.
doktor kontolümüz var.o zaman demresini göstericem.acaba nişastalı olduğu için mi dokundu?çünkü pirinçli mama ve çorbası da patatesli ,pirinçli ve havuçlu idi.bi hafta maydonoz , bi sonraki hafta semiz otu koymuştum.kıymaya geçemedik bile
bu arada bir arkadaş kıymayı buz kalıbına koyuyordu.Allah o arkadaştan razı olsun çok işime yaradı pratik bir fikir.ya hugocuk ya mozp yada cat lover hatırlayamıyorum.Allah razı olsun.
Kizlar nasilsiniz neler yapiyosunuz beni soracak olursaniz iyiyim karnim iyicebuyyudu saklanamaz hale geldi her duyan sasiriyo sok oluyo kimi moral bozuyokimi en iyisini yapmissiniz diyone bileyim hayirlisi artik.neler yediriyosunuz bebisebenim kiz hic mama yemez oldu
Sabah kahvalti onceden iyi bulamac yapardim cok kusunca biraktim cici bebe pekmez labne sadece
Oglen corba tarhana sebze tavuklu sehriye v.s
İkindi yogurt
Meyve
Muhallebi
Sizler ne yediriyosunuz paylasirsaniz sevinirim benim kiz cok kusuyo asiri halilarim batti elbiseler batiyo.ha bu arada dr bisi yok dedi zaten esimde diyodu adami dinlemiyodum:))tek sorun dis bildigimiz biseydide yinede icimiz rahat etti.herkesin bebisi insallah.benim olan gecmis olsun Rabbim herseyin hayirlisini versin ben hep 9 ay boyunca dedimki Rabbim hayirliysa normal olsun deilse bana bebegime zarar verecekse beni dogumdan sogutacaksa istemem yinede sezaryen dunca agladim baya hani keske normal olsaydi felan ameliyat sonucta gozum korktu yinede cok sukur diyorum Rabbim sana kolaylik versin
kızlar günaydın
benim uslu oğlum 2 gündür gündüz uykusu uyumuyo geceleride sürekli mızmızlanıyo ve sık uyuyo yoruldum 7 aydır annemle beraberdim şimdi tek kalınca başaramıyo muyum acaba? bazen yetersiz miyim düşüncesi içimi kaplıyo ve moralim çok bozuluyo
kızlar oğlumun odasını ayırdım nerdeyse 1 haftadır kendi odasında yatıyor
çok şükür odasını sevdi, maşallah diyim akşam yatırıyoruz sabah 7,30-8,00 gibi uyanıyor
Doğumdan sonra emzirmem için bebeği verdiler fakat olmadı sütüm çıkmadı hemşireler de mama alıp biberonla içirdiler. "Sütün az, bebek de küçük doğdu gücü yok emmeye" dediler. Sonra sonra sütüm gelmeye başladı ama denedim defalarca ememedi. Makine aldım sağdım çok çok az çıkıyordu, inat ettim sütüm artsın diye süt yapan şeyler yedim en önemlisi bol su içtim şişelerle geziyordum. Süt çoğalınca da bebek biberonun kolaylığına alıştığı için midir nedir, emmek istemedi. Böylece mamayı bıraktık.
Sağarak azalır diyenlere hiç kulak asmamalı. Ben hep not aldım günlük ne kadar içiyor diye. Şimdi bebeğim 1000 cc'den fazla süt içiyor, artanla da muhallebi yapıyorum ya da buzluğa atıyorum ilerisi için. Keşke sizlerinki gibi emseydi, o duyguyu tatsaydım ama maalesef olmadı. Sağarak vermek inanılmaz zor. Yeri geliyor içmiyor ısındığı için dolaba koyamıyorum, döküyorum içim yanıyor o sütlere. Makine ve biberonun her defasında sterilize edilişi kabus gibi. Önceden iki saatte bir sağardım artık üç saatte bir sağıyorum. İşteysem orada sağar, hemen saklama poşetine koyarım. İnanır mısın yolda arabada bile süt sağdığımı bilirim. Ulvi bir görev işte, ne yaparsın :) Hiç korkma ne kadar sağarsan o kadar artıyor bence.
buklecim günaydın canım, niye böyle şeyler düşünüyosun ki bunlar normal şeyler, sonuçta 7 aydır annenle olmanın vermiş olduğu alışkanlık ve ayrılık üzüntüsüdür bu
yoksa buradaki tüm anneler herşeyi çok güzel başarıyolar, üzme sakın sen kendini
sanki orda kalabalığa alışmışta burda mutsuzmuş gibi hissediyorum
yatana kadar hep ayaktayım neredeyse kendi yorgunluğuma değilde bebeğime eksik kalırsam diye bunalıma giricem az kaldı
mozp ve hugocuk şu an online olduğu için kızlar size özel selam
benden de herkese tünaydın
evi süpürüyordum, ezan arası verdim. ablası kardeşini oyalıyor, anaları da iş yapıyor.
öptüm sizi, gelirim yine.
bu arada kızlar eşime dün ıspanak sipariş ettim, yok diye pazı almış. bana oğlum için de bizim için de ayrı ayrı yemek ya da çorba tarifi verir misiniz? ben hiç pazı pişirmedim deherhalde ıspanak, semizotu tarzında yemeği oluyordur. hugocuk sen bilirsin bacım, yeşillikleri kavurup, yumurta kırdığını hatırlıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?