2012 Şubat Anneleri

annesi neden böyle söylüyosun:14: onu sana veren rabbim sabrını da verir. ya benim yerimde olsan ne yapardın? hem çalışıyorum, hemde 1 kap yemek bir tas çorba pişirenim yok. daha oğlumu bırakıp kaş aldırmaya geçen hafta yani doğumdan neredeyse 1 yıl sonra gidebildim. benim oğlumda aynı, kesinlikle yanımdan ayrılmaz, elektrik süpürges yaparken bile o da tutar süpürgeyi düşün yani. ama ne yapalım her bebek bir değil bizimkilerde böyle. birgün büyüyecekler ve bu sevimli hallerini çooooooook özleyeceğiz. en azından annen var 5 dk nefes alabiliyosun, düşün akşam işten eve geliyorum daha kapıdan girer girmez kayınvalidem çekip gider,wc ye bile giremem,o üstümle başımda hemen yemek yaparım, alperen paçamdan ayrılmaz, hemde evde çocuğuma kendim bakamamanın azabıyla tepeme çıkartıp şımartırım, ama yinede oğlum sağlıklı diye rabbime şükrediyorum.(her çalışan annede bu psikoloji vardır, tüm gün çalışır ve eve gelince kendini affettirmek istercesine çocuğun etrafında dört döner, ve her çalışan annenin bebeği anneye daha çok eziyet eder)
bence biraz daha sabırlı olmalısın.

bende çok beğendim doğumgünü pastanızı, Rabbim sağlıklı mutlu uzun bir ömür nasip etsin. ee daha neler yapıyorsun arkadaşım?

bu arada bizde arka arkaya diş çıkarıyoruz, şuan 6 dişimiz var. 4 dişimiz geldi gelecek

Seninki iyiymiş elektrik süpürgesini tutuyor en azından :) :1: Benimkiler sesinden korkuyor, çalıştıramıyorum, uyumalarını bekliyorum o zaman da gürültü olacak diye neredeyse parmak ucunda çalışıyorum, 1 saatlik iş oluyor 4 saat. Kaynanan ne kadar ilginçmiş yaa, bir kap yemek yapmak ne kadar vaktini alır ki insanın. Benim annem iki çocukla ilgilenip bir de yemek yapar akşama biz gelmeden hazır olsun diye, ne varsa annelerde var.
Çocuklara sabır konusunda ise evde sürekli kalan annelerin işinin daha zor olduğunu düşünüyorum. Biz tüm gün işte daha rahatız inan. En azgın ve yorucu zamanlarını gündüz yaşıyorlar. Annem o kadar çok yoruluyor ki gün içinde. Ben akşamlar 1-2 saat görüp ilgileniyorum, sonrasında uyuyorlar zaten. Rahatsız olduklarında gece sıkıntı yaşıyorum ama onun dışında rahatım. Tüm gün ilgilenip yorulunca bazen insan dayanamıyor. Bu demek değil ki çocuklarımıza kötü davranıyoruz, sevmiyoruz, onlarsız bir hayatı düşünemem bile ama eski rahat günler de özleniyor valla :34:

canım bende çalışan bir anne olarak söylediklerine kesinlikle katılıyorum, ilk başlarda bende çok bunalıyordum çok kızıyordum minicik bebeğe, sonra kendime kızmaya başladım küçücük bebek ne anlar kızmaktan sinirlenmekten, annem kızmış aman uslu olayım demez
üstelik bize muhtaçlar, bu yaşayacaklarımızı göze alarak dünyaya getirdik onları, çok şükür böyle bir evladım var rabbim iyiki nasip etmiş
ama şöylede bir durum var çalışmayan anneler bütün gün bebekle ilgilendikleri için arada bunalmaları normaldir diye düşünüyorum

pastayı beğenmene sevindim, ama bundan sonra uğraşıpta yapmam, ilk doğumgünü diye özenip kurabiye pasta yaptım o kadar emek harcadım, gelen kıro akrabalarım hiç bişey anlamadılar :1:

Aynen katılıyorum söylediklerine, herkes aynı şeyleri yaşıyor mutlaka. Çok zor bir iş, büyük bir sorumluluk bir de. Dönem dönem hepimizin bunalımları da olacak. Bazen çok ağır geliyor, altında kalmadan atlatabilmek için de sıkıntılarımızı paylaşıyoruz burda. İçimizi döküyoruz.

Aynen katılıyorum söylediklerine, herkes aynı şeyleri yaşıyor mutlaka. Çok zor bir iş, büyük bir sorumluluk bir de. Dönem dönem hepimizin bunalımları da olacak. Bazen çok ağır geliyor, altında kalmadan atlatabilmek için de sıkıntılarımızı paylaşıyoruz burda. İçimizi döküyoruz.

paylaşmazsak daha kötü olur zaten, ben sadece isyan edilmesini sevmem,
polyanna değilim elbette benimde üzüldüğüm sıkıldığım çok şey oluyo ama neden niye diye isyan etmek yerine iyi yönünden bakmaya çalışıyorum olaylara
çocuk konusunda çok hassasım doğumdan sonra, önceden böyle değildim ben, annelik bu olsa gerek:34:

Son düzenleme:
Selam herkese

Dün sabah Ayazı sağlık ocağına götürdüm aşıları için ama su çiçeği aşısı gelmemiş ellerine diye yaptıramadım,diğer aşıları da beraber yapalım yoksa 1 ay beklersin dedi su çiçeği için ,ben de yaptırmadım .Bugün de aradılar aşı geldi diye ama artık cuma günü yaptırırız dün işe gelmedim çünkü.
Öğlen de oğlumun inmeyen testisi için doktora gittik.
Malesef ameliyat olması lazım dedi 1 ay sonraya gün verdi.Çok moralim bozuldu.
Nasıl olucak neler olucak çok merak ediyorum,minicik oğluma narkoz vericekler :14:
Eşim de bi doktora daha götürelim diyor ama sonuçta herşey ortada , yapılabilecek başka da bişey yok ki diyorum.
Çok mutsuzum

Selam herkese

Dün sabah Ayazı sağlık ocağına götürdüm aşıları için ama su çiçeği aşısı gelmemiş ellerine diye yaptıramadım,diğer aşıları da beraber yapalım yoksa 1 ay beklersin dedi su çiçeği için ,ben de yaptırmadım .Bugün de aradılar aşı geldi diye ama artık cuma günü yaptırırız dün işe gelmedim çünkü.
Nasıl olucak neler olucak çok merak ediyorum,minicik oğluma narkoz vericekler :14:
Eşim de bi doktora daha götürelim diyor ama sonuçta herşey ortada , yapılabilecek başka da bişey yok ki diyorum.
Çok mutsuzum

canım çok geçmiş olsun üzme kendini,
belki hatırlarsın yusuf kayra'da 10 aylıkken geniz eti ameliyatı olmuştu, bizde 3 doktora gösterdik hepsi ameliyat gerekli diyince yaptırmışık,istersen bir doktora daha danış ne diyecekler için daha rahat olur en azından
bizimki çok zor bir ameliyat değildi ama narkoz verildiği için bende çok kötü olmuştum
ameliyat olacaksada en kısa zamanda toparlayacaktır kendini, bizi habersiz bırakma

:)) Hiç rahatlama dönemi yok aslında di mi Playdoh, sadece daha sevimli oluyorlar gittikçe, katlanmak daha zevkli hale geliyor hepsi o. Yoksa bebekken bu kadar yormuyorlardı valla. Şimdi karakterlerini ortaya koyuyorlar, istekleri var, istemediklerini yaptıramıyorsun. Herşey onlar için, ne yapalım böyle geçecek ömür demek ki.

Benim oğlum da sanki huy değiştirdi. İstediği olmayınca kızıyor kendini yerden yere atıyor. Birde ağlaması var ki aman Allah ım resmen inletiyor. Memem zaten emzik, uyurken emiyor. Kızınca sakinleşmek için emiyor. Bana bağlandı. Nefes alamadığımı hissediyorum. Allah hepimize sabır versin. Bu durumda olupta önerisi olan var mı?

Selam herkese

Çok mutsuzum

Mutlaka başka bir doktora daha götür. Sen bilemezsin ki belki doktor başka bir öneride bulunacak. Sünnet olmuşmuydu.

canım çok geçmiş olsun üzme kendini,
belki hatırlarsın yusuf kayra'da 10 aylıkken geniz eti ameliyatı olmuştu, bizde 3 doktora gösterdik hepsi ameliyat gerekli diyince yaptırmışık,istersen bir doktora daha danış ne diyecekler için daha rahat olur en azından
bizimki çok zor bir ameliyat değildi ama narkoz verildiği için bende çok kötü olmuştum
ameliyat olacaksada en kısa zamanda toparlayacaktır kendini, bizi habersiz bırakma

Bunun için de ameliyatın zor olmadığını söylüyorlar ama işte ne olursa olsun bıçak altına yatıcak bebeğim.
Yumurtalığının birinin boş olduğu dışardan belli olduğu için diyorum yapacak bişey yok gibi diye.
Bir de ertelenemeycek bi olay,yapılmazsa Allah korusun sonrasında kısır olma,15-16 yaşlarında kansere çevirme riski de varmış
Allahım sen koru

Dogum gunu cocukları ve anneleri, nasılsiniz ? Okuyamadim da yazamadim da bir süredir, dogum gunu haftası şölenlerle kutlandı bizim evde, pazar 30 kişi falan vardı evde, yenildi içildi gülündü cocuklar kaynaştı iyi oldu . Kuzey bi dakika oturmadı , papyon da taktik pek tatlı oldu :) pastamız iki katlı hayvan figürluydu. Tek sorun mumu yakmak için çakmak bulamamış ve rezil olmamızdi ve hiç bir misafirimizin sigara icmiyor olması da bir anlamda iyi tabi :) benim düşünmem gerekirdi ama herseye yetişemiyorum ki...
Bu arada Kuzi yuvaya gidiyor ama yemek yediremiyorlarmis bir de hatirlayinca ağlamaya başlıyor ama sonra tekrar oyuna dalıyormuş , bugun evdeyiz cok mutlu :) aşılarımız bizimde ertelendi Mart'ta olucak boyunu ölçmedim ama kilosu 11,5 olmuş , maşallah diyim hastalansa da iyi gene ...
Kendinize ve bebeklerinize iyi bakın ...

bende şubat annesiyim ama buraya takılmaya unutuyorum
bir derdim vardan çıkamıyorum
çogu bebegimizin günü kutlandı sanırım
bi biz kaldık
aşı yaptıranlarda olmuş aşılar nasıl geçti arkadaşlar

Son düzenleme:
Bunun için de ameliyatın zor olmadığını söylüyorlar ama işte ne olursa olsun bıçak altına yatıcak bebeğim.
Yumurtalığının birinin boş olduğu dışardan belli olduğu için diyorum yapacak bişey yok gibi diye.
Bir de ertelenemeycek bi olay,yapılmazsa Allah korusun sonrasında kısır olma,15-16 yaşlarında kansere çevirme riski de varmış
Allahım sen koru

Allah korusun canım öyle şeyler getirme aklına, çok zor bir ameliyat değil diyorsa doktor için daha rahat olsun ama yindede başka bir dr.a daha gösteriki için rahat olsun

Benim oğlum da sanki huy değiştirdi. İstediği olmayınca kızıyor kendini yerden yere atıyor. Birde ağlaması var ki aman Allah ım resmen inletiyor. Memem zaten emzik, uyurken emiyor. Kızınca sakinleşmek için emiyor. Bana bağlandı. Nefes alamadığımı hissediyorum. Allah hepimize sabır versin. Bu durumda olupta önerisi olan var mı?
2010 Şubat Anneleri grubuna mı gitsek:1: Hepimiz aynı şeyleri aynı zamanlarda yaşıyoruz tecrübemiz yok pek .

Selam herkese

Çok mutsuzum
Canım ya çok geçmiş olsun :50: Üzüntünü anlayabiliyorum, yere düşseler üzülüyoruz ki ameliyat olmasına nasıl üzülmeyelim. Ama onun iyiliği için olacak, bunu düşün. İlerde daha kötü şeylerle karşılaşmasını engelleyecek bu ameliyat.
Bir doktora daha görünmenizi tavsiye ederim ama ben de. Gene ameliyat denir belki ama el elden üstündür.

Dogum gunu cocukları ve anneleri, nasılsiniz ? Okuyamadim da yazamadim da bir süredir, dogum gunu haftası şölenlerle kutlandı bizim evde, pazar 30 kişi falan vardı evde, yenildi içildi gülündü cocuklar kaynaştı iyi oldu . Kuzey bi dakika oturmadı , papyon da taktik pek tatlı oldu :) pastamız iki katlı hayvan figürluydu. Tek sorun mumu yakmak için çakmak bulamamış ve rezil olmamızdi ve hiç bir misafirimizin sigara icmiyor olması da bir anlamda iyi tabi :) benim düşünmem gerekirdi ama herseye yetişemiyorum ki...
Bu arada Kuzi yuvaya gidiyor ama yemek yediremiyorlarmis bir de hatirlayinca ağlamaya başlıyor ama sonra tekrar oyuna dalıyormuş , bugun evdeyiz cok mutlu :) aşılarımız bizimde ertelendi Mart'ta olucak boyunu ölçmedim ama kilosu 11,5 olmuş , maşallah diyim hastalansa da iyi gene ...

Doğum günü kutlu olsun Kuzey'in, nice yıllara annesi babası ve tüm sevdikleriyle. Maşallah kilosu da iyiymiş.
Merak ettiğim bir iki şeyi soracağım sana. Yuvada yemek yediremiyorlar demişsin de. Ne yediriyorlar normalde, mama ya da emme olayını nasıl hallettiniz? Neyi hatırlayınca ağlamaya başlıyor? Servisle mi gönderiyorsun? Serviste emniyet kemeri var mı? Benim gördüğüm servislerde genelde yok. Ne hissediyorsun oğlun giderken? Ben de mayıs haziran gibi göndereceğim ve şimdiden içimde bir yara. Kendi alıştığı ortamları olmayacak, oyuncakları kendilerinin olmayacak, uyumak istemeyecekler zorla uyutulacaklar, ağlayınca kimse bizim gibi kaprislerini çekmeyecek :43: içim parçalanıyor resmen bunları düşününce. Nasıl alışacağım yuva fikrine bilemiyorum

Doğum günü kutlu olsun Kuzey'in, nice yıllara annesi babası ve tüm sevdikleriyle. Maşallah kilosu da iyiymiş.
Merak ettiğim bir iki şeyi soracağım sana. Yuvada yemek yediremiyorlar demişsin de. Ne yediriyorlar normalde, mama ya da emme olayını nasıl hallettiniz? Neyi hatırlayınca ağlamaya başlıyor? Servisle mi gönderiyorsun? Serviste emniyet kemeri var mı? Benim gördüğüm servislerde genelde yok. Ne hissediyorsun oğlun giderken? Ben de mayıs haziran gibi göndereceğim ve şimdiden içimde bir yara. Kendi alıştığı ortamları olmayacak, oyuncakları kendilerinin olmayacak, uyumak istemeyecekler zorla uyutulacaklar, ağlayınca kimse bizim gibi kaprislerini çekmeyecek :43: içim parçalanıyor resmen bunları düşününce. Nasıl alışacağım yuva fikrine bilemiyorum

lalus sen böyle yazınca bende çok kötü oldum, annem başımda olduğu ve oğluma baktığı için daha çok şükretmem lazım
rabbim kimseyi zorda bırakmasın, konu çocuk olunca daha hassas oluyoruz

bizim doğum günüde yaklaşık 30 kişiydi, yalnız çocuklar değil büyüklerde eğlendi bizde balon savaşı yaptılar :1:
yuva konusundada hiç kıyamam miniğine Allah kolaylık versin canım

Selamm 4 ten 7 ye kadar uyumasını bekledik ve tek derdi burnunun tıkalı olmasıymış beyfendinin spreyde sıktırmıyo basbas bağırıyor..sanki doğum zamanına geri döndüm dün akşam o kadar bunalttıki anlatamam..uyudu sonra ama 10 da uyandı...o zamanlarda sabah uyanırdı cin gibi erkendn daha mümkün değl uyumazdı...bide inadı varki istediği olmasın çıldırıyor bende her dediğini yapmak istemiyorum arsızlaşır şımarır diye..çok sıkıldım valla çok..çalışsam en azındn sadece akşam bakar sabah işe giderdm ama tüm gün gece beraberiz ve sürekli yanımda..bir bedende iki kişi gibiyim...buda evde olunca hep insanı bunaltıyor dünkü gezmemi gece burnumdan getirdi vallahi..sağ olsn..ben çok pişmanım çocuk yaptığıma itiraf edeyim.....eğer bu kadar zor olduğunu bilseydm ve eşimin bana yardım etmeyeceğini anlasaydım asla asla yapmazdım..milet artık kısırmı bunlar diyorlar diye göze aldım ama çok zormuş anne olmak herşeyiyle hep ilgilenmek baş etmek..gerçekten çok zor...tamam yavrumu seviyorum ama anne olmanın yükü çok ağır geldi bana...başkada olmasın inş...Allah isteyenlere versn...benm gibi sabırsız tahammülsüzlere değl.....

Back
X