2012 Şubat Anneleri

bencede gayet sevimli... ama yan yatak korumaları yok yeni doğana uygun olmaya bilir, tabi nasıl bir yatak kullanacağınada bağlı... yatak aldınmı?

Yok cnm daha yatak almadım bunu görünce çok hoşuma gitti almak istedim..
Aslına bakarsan yeşil rengi sevmem çünkü sağolsun kayınvalidem eşime aldığı herşeyi yeşil almış ve yeşilden nefret eder duruma geldim ama bu çok hoşuma gitti..

Bencede çalışsanda aldığın maaşı bakıcıya verirsin eğer böyle bir bakıcı istiyorsan..
İyi bakıcı bulmakta zor cidden..
Ben daha hiç birşey almadım sadece bir battaniye almıştım o kadar..
Fiyatını felan uygun görünce almak istemiştim o kadar..
Anneme diyorum anne hiç bişe almadım daha doğumdan önce memlekete gelince beraber alırız dedim..
Annem diyor kızım paran olduktan sonra alış verişş bir günlük

Bu arada yorumlarınız içinde hepinize teşekkür ederim arkadaşlar..

Son düzenleme:

bana doktor sadece burun kemiği oluşmuş gayet normal herşey dedi bi ölçüm filan söyemedi.

Kızlar az once yemek yedim ama karnımda bir gurultu var.
Gorumcem bebek hareketlerini ilk gurultu gibi hissetmis. Hani suyun icinde donuyor ya..
Acaba diyorum haniii

Hayır doktorlar ters bir durum olmadığı sürece pek bilgilendirmiyorlar, geneli böyle.Sorarsan söyler diye tahmin ediyorum.Bana da normal demekten başka birşey söylemedi.

inşallah cnm inşallah bebişlerimiz sağlıklıdır. İnşallah herşey yolundadır.

merhaba nasılsın ?
saol güzelim, sen nasılsın?

Sağol tatlım darısı başına inşallah.
Evet tüm sülale kız bekliyor.Ben hiç hissetmiyorum tahminde bile bulunamıyorum

azelya'cım, benimle senin belirtilerimiz benziyordu diye hatırlıyorum (uyku, pek kusma olmaması vb.) ımm.. dün 2 ayrı doktor da bana erkek dedi ama bakalım hayırlısı.. sağlıkla doğsunlar, büyüsünlerde gerisi bos valla....

Canım bugün nasılsın?
Tatlım iyi diyelim iyi olalım insallah... icimdekileri bir kutuya koymaya calistim.. tabii bol bol dısarı kacıyor..
Sonuc alana kadar nefes almaya ve bol bol dua etmeye devam iste...

Merhaba canım.
Nasılsın?

Saol tatlım, sen nasılsın?

cok sevindim canım, önemli olan icinin rahat olması, insallah güzel sonuclar alırsın canım...

ya bende hiç lekelenme olmadı şimdiye kadar çok şükür ama dediğin beyaz akıntıdan çok geliyo. o olunca da bi sorun mu olmuş oluyomuş?
bende de var seker o akontıdan, ama kokusuz ve kasıntısızsa bir sorun yok galiba...:26:

ayy tatlım, bence süper seker..... erkek ve kız icinde olur gibi duruyor....

ölcmüstür tatlım, birsey olsa söylerlerdi merak etme...

13.HAFTA ANNE KARNINDA BEBEK GELİŞİMİ

Bebekteki değişiklikler

Uterustaki büyüme hızlanır ve siz karnınızın alt bölgesinde şişlik 13 haftalık bebekhalinde hissedebilirsiniz. Bebeğiniz yaklaşık bir şeftali büyüklüğündedir. Kafasına göre,boyu biraz daha uzar.Bacakları kollarından daha uzundur.

Altaki resimde 3 boyutlu ultrasonla anne karnında çekilmiş 13 haftalık bir bebeğin görüntüsünü görmektesiniz.

Bu bilgileri yaklaşık olarak verilmiştir. Her hamilelikte farklılık gösterebilir ve büyüme oranları değişebilir.

Derisi kırmızı ve çok incedir. Vücudundaki tüm organlar oluşmuştur. Bundan sonra sadece büyüyecektir.Fetus artık giderek daha fazla insana benzemektedir. Gözler kafanın yan taraflarından ortaya doğru kaymaya başlar. Kulaklar normal pozisyonuna doğru hareketlenir.El ve ayak parmakları tamamen oluşmuş, eklemler çalışmaktadır.Parmağını emmeye başlamıştır. Dışarıdan bakıldığında bebeğin cinsiyeti kolaylıkla saptanabilir. Ancak ultrasonografide cinsiyet tespiti için henüz erkendir.Çok nadiren ve kaliteli cihazlarla bu haftada da cinsiyet saptamak mümkün olmaktadır.Bebeğiniz kızsa yumurtalıkları yumurta üretmeye başlamıştır. Bu hafta ilk trimesterin son haftasıdır.
Göbek kordonu plasentadan fetusa gerekli maddeleri taşırken, fetustaki artık maddeleri de annenin dolaşım sistemine aktarır.
Baş-popo uzunluğu 7-8 cm, ağırlığı 16-20 gr kadardır.

merhaba nasılsın ?
saol güzelim, sen nasılsın?

Sağol tatlım darısı başına inşallah.
Evet tüm sülale kız bekliyor.Ben hiç hissetmiyorum tahminde bile bulunamıyorum

azelya'cım, benimle senin belirtilerimiz benziyordu diye hatırlıyorum (uyku, pek kusma olmaması vb.) ımm.. dün 2 ayrı doktor da bana erkek dedi ama bakalım hayırlısı.. sağlıkla doğsunlar, büyüsünlerde gerisi bos valla....

Canım bugün nasılsın?
Tatlım iyi diyelim iyi olalım insallah... icimdekileri bir kutuya koymaya calistim.. tabii bol bol dısarı kacıyor..
Sonuc alana kadar nefes almaya ve bol bol dua etmeye devam iste...

Merhaba canım.
Nasılsın?

Saol tatlım, sen nasılsın?

cok sevindim canım, önemli olan icinin rahat olması, insallah güzel sonuclar alırsın canım...

ya bende hiç lekelenme olmadı şimdiye kadar çok şükür ama dediğin beyaz akıntıdan çok geliyo. o olunca da bi sorun mu olmuş oluyomuş?
bende de var seker o akontıdan, ama kokusuz ve kasıntısızsa bir sorun yok galiba...:26:

ayy tatlım, bence süper seker..... erkek ve kız icinde olur gibi duruyor....

ölcmüstür tatlım, birsey olsa söylerlerdi merak etme...

arkadaşlar endişelenmeyin çok fazla... doktor zaten herşey normal dediyse normaldir, üzerine gitmeyin. benim ikili testte eşim tekrar tekrar sordu normal mi die, dktor endişelenilecek bişey olsa emin olun biz sizden önce endişelenir önlemleri alırız dedi. bana da hiç ölçüm fln söylemedi ama ben sordum ense kalınlığını burdan bildiğim için:))

Ayy canım 1 erkek daha, süper gözünadın Belirtiler aynı evet canım bakalım cinsiyetler de aynı çıkacak mı

Ben de sordum ya sabah bunu...Benim usg raporunda burun kemiği oluşmuş yazıyo sadece ama ölçüsü yok.
Sabah netten bir prof.a sordum niye ölçmemişler dedi.
Başka bir doktor endişelenmeni gerektirecek birşey yok dedi.
Ben netten baktım, burun kemiği gözlenmesi önemli çünkü anomalilerin bir kısmında gözlenmiyormuş.
Ama ölçümleriyle alakalı pek bir bilgi göremedim....

Ayy canım 1 erkek daha, süper gözünadın Belirtiler aynı evet canım bakalım cinsiyetler de aynı çıkacak mı

Benimde belirtilerim bunlar. Kusmuyorum midemde bulanmıyor ama sürekli uyuyorum... Benimde erkekmidir acaba? Çok merak ediyorum ben.

Ben de pek kusmadım 9. ve 10. haftalarda sabahları kusmalarım oldu sadece ve uyku mu?
Ben hic uyku aramayan insan her gun oglenleri uyuyorum aksam tavuk gibi 9-10 dedin mi gozler gidiyor

benim de erkek ve hiç tatlı yemiyorum hatta ambalajını bile görmek istemiyorum. hep ekşi canım istiyor şöle tuzlu tuzlu şeyler:)))
ama ilginç olan tek şey eti çok arar olmam. erkekte ete düşkün olunuomuş. hayatımda yemediğim kadar et yiyorum, kebaplar lahmacunlar:)) valla dana gibi yiyorum

pikepolatcım, erkek mi dediler sanaaaaa
Süper maşallah....Bana taramada bişey demediler, ama yarın belki bişeyler der doktorum...

selam guzel anneler
umarım herkes ıyıdır
bısey sorucam ama cekınıyorum konuyla alakası olmadıgı ıcın bıde aserme durumu olur dıye
aksama mısafırım gelıcek kısır yapıcam bı kez yapmıstım unuttum tarıf verırmısınız

Agustos 1 de gidicem kan tahlili sonucumu almaya o zaman sorarım inşallah bir sorun yoktur. Ama arkadaşların dediği dogru bir sorun olsa söyler doktorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…