2012 Şubat Anneleri

selamlar kk nın güzel anneleri...
oyelken geçmiş olsun canım.üşütmüşsün olabilirsin.bi doktora görün istersen.dikkat et kendine
bblau inşallah yarın güzel haberlerle dönersin.gönlünü ferah tut.ortada olumsuz bi durum olsaydı doktorun mutlaka söylerdi.herşey ylunda olunca doktorlar uzun uzun açıklamayabiliyor.
skyupsana da çok gemiş olsun canım.Allah acil şifalar versin.eşini de takma kafana.bu aralar hepimiz bi bozuştuk onlarlasanırım adaptasyon sorunu yaşıyorlar.sabırla herşeyin üstesinden gelicez Allah'ın izniyle.
ecrinn inşallah sen de skyup ta bugün güzel haberlerle doktordan dönersin.Allah yar ve yardımcınız olsun.
aZeLYa55 canım maaşallah gözünaydın ikilinin sonuçları güzel çımış.darısı da bizlerin başına.

Kızlar az önce hem randevu aldım, hem de doktorumla konuştum.
CRL boyu meselesini söyledim.Doktora sordum filan demedim, direkt kendim biliyormuşum da aklıma takılmış gibi sordum.
“Hımmmm evet sınırdaymış, peki ultrason haftasını ne belirledi?” diye sordu. 11+2 olduğunu söyledim (geçen Salı için)
Haftası kurtarıyormuş ama boy sınırda sen bir sonucu al gel, bir yorumlayalım onu, eğer içimize sinmezse yenilenmesini isteyebilirim dedi.
Çünkü bebek biraz başını önüne eğse, boyu ufak çıkar dedi.
Gerçekten de bebek kıpır kıpırdı, e testi yapan yer de devlet hastanesi uzun uzun yatmasını beklememiş olabilir. Ekran da bana çevrili değildi, bi de korkumdan bakamadım.
Bu kez özelde de yaptırabilirim, sorun değil, Zeynep Kamille uğraşmayalım isterseniz dedim. Tamam sonucunu al gel bakalım afaki konuşmayalım dedi.
Bu bile beni rahatlattı, sallamasyon konuşmadı en azından.
Progestanı da 1x3 içiyordum, cumartesi günü 1x2’ye düşürmüştü, bugün de 1x1 almamı istedi.
Keseceğiz yavaştan dedi.

Benım aılem de kız bebk arzuluyor ve tabıı ben.
Hayrılısı artık, saglıklı olsunlar da, cınsıyet ıkıncı plana kalıyor.

Allah gönlünüze göre verir canım inşallah..Ben çok merak ediyorum cinsiyetini, ikisine de sevinicem, ikisi için de ayrı ayrı planlarım var :)
Bu arada 20. haftadan sonra detaylı usg oluyormuş o zaman bebeğin tam ne kadarlık olduğu belli oluyormuş diye okumuştum ben.

Doğrusu ben de (hele daha yeni evliyken) çocuğum olduğunda ya kayınvalidem bakarsa diye çok korkuyordum.
Kendisi de bize bırakmayacak gibi görünüyordu.
Ama zamanla (biraz da kızlarının "Sen niye bakacaksın,sen onun hizmetçisi misin,kendi anası baksın" gazlamalarıyla) bakamayacağını, en azından sürekli sorumluluk alamayacağını iletti...Canıma comcom zaten.:44:

Rabbim hayırlı evlat versin canım, hakkımızda kız hayırlısıysa kız, erkek hayırlıysa erkek.
Hakkımızda hayırlı olanı da gönlümüze razı etsin...
Evet 20. haftada 2. düzey ultrason denen detaylı inceleme var.
Bana şimdiden randevusunu aldırdı doktorum.
Yalan olmasın 13 ekim miydi neydi, ekimde yani.

İnşallah canım.Eğer yinelenmesi gerekse yineleriz.En azından birşeylerin netleşmesi beni ferahlattı.
Arada kalmak en kötüsü.

ben kendim bakıcam:)) işten çıkıyorum malum 1 yaşına kadar falan kısmetse kendim bakıcam sonra da annem bakar heralde kayınvaldem şehir dışında çünkü bakması baya zor...

Azda olsa rahatlamışsındır tatlım..
Umarım yorumlarda güzel olur.
Sen ne zamandır progestron kullanıyorsun ve neden kullanmıştın acaba merak ettimde 1x3 olunca..

ben kendim bakıcam:)) işten çıkıyorum malum 1 yaşına kadar falan kısmetse kendim bakıcam sonra da annem bakar heralde kayınvaldem şehir dışında çünkü bakması baya zor...

Bende işten ayrılıp bir yaşına kadar felan kendim bakmayı düşünüyorum ama kısmet tabiki hayatın bizi nereye sürükleyeceği belli olmaz..
Benim kayınvalidem hayyatta bakmaz ki eltiminkinede bakmıyor sadece ara sıra oda bir naz bir naz..
Annemde ablamınkine bakacak kısmetse özellikle ablam evi anneme yakın aldıki getir götür zorlanmayım diye..
Ben ortada kaldım yanii.. Hayırlsı olsun ne diyeyim..

Sevınılmez mı?
Ilk bebıslerımız, hem ıkıncı, ucuncu olsa ne yazar kı, bızım canlarımız onlar.

Ben ılk evlendıgımız zamanlar bakacak olmasından oturu memnunıyet duyuyordum.
Ama bır tartısma esnasında 'oglumu sana vermeeeeem' dıye bagırınca, esımın ablası da 'kardesımı sna vermeeem' dıye bagırırınca,
esıme dedım kı, 'benımde cocugum olsun, onlara vermem'
Hala kabullenemıyorum, cocugumu onların sevmesını dahı ıstemıyorum.
Ama sanırım sevmeseler de uzulurum.
Bu arada muhtemelen benım bekar gorumcelerım de, senın gorumcelerın gıbı gazlarlar annelerını.
Zaten dıyorum ya, hanımefendı yazlıga bır gıdıyor, bır mevsımı orada gecırıyor.
Bence esım bos hayaller kuruyor.

Valla bazen bende ısten ayrılayım dıye dusunuyorum ama, ıste gelecekle ılgılı planlarımız var.

kendinin bakma gibi bir lüksün varsa bence kendin bak zaten... ama malum hayat şartları da çok ağır tek maaşla idare etmek zor olabiliyor... benim eşimin maaşı iyi olduğu için rahatım biras yoksa ben de pek işi bırakma taraftarı değildim..

inşallah Allah gönlüne göre versin canım:)

aminn balımm hepimizin insallahh

Hayırlısı ınsallah.
Azelya nın bebısının guzel bır bodydoll u var, ondan al
[/QUOTE]

yaaaaa hemenn bakmalıyımmmmm

tatlım ben cumartesi gittigimde adam yapıcak bişi omadıgı vurgulamıstı yaa sadece yat ve su iç dedii.. hastanede yatmayacagımı eve gidicegimi söyleyincede (daha önce progestan kullandıgımı söledim) elininn altında varsa progestan al ama kanıtlanmıs bi faydası yok.. belki % 5 ama amerika da arastırılıdı ve korudugu ispatlanmadı dedi. daha önce nette de okumustum faydası olmadıgını koca kutuyu içtigim pişman oldum.. bu sefer almadım ama bişi farketmedi cok sükürr..:97:

Azda olsa rahatlamışsındır tatlım..
Umarım yorumlarda güzel olur.
Sen ne zamandır progestron kullanıyorsun ve neden kullanmıştın acaba merak ettimde 1x3 olunca..

Rahtaladım ya hamdolsun...İnşallah sonu da iyi olur.
Canım benim adetlerim önceden 32 gündü. Düşük yapınca şaşırdı, uzadı 35-36-37 olmaya başladı. Ama ben hep 32 ye göre takip ediyordum.
Reglim gecikti, 35. Gün test yaptım silik çizgi çıkınca kan tahlili yaptım. 146 çıktı. Olması gerekene göre biraz düşük. 3 gün gecikme var ya.
2 gün sonra 255 oldu. Bir doktora gittim,aynı hastaneden, geç döllenme olabilir dedi, bir önceki düşüğümü de söyleyince tedbiren progestan başladı.Yani henüz 4. haftalardaydım.
1 sabah, 2 gece yatmadan içiyordum. O günden bu cumartesiye kadar hep öyle içtim. Cumartesi sabah dozunu kaldırdık, sadece gece 2 adet almaya başladım (yavaş yavaş kesmek gerekiyormuş da)
Bugün de telefonda gece 1’e düşürmemi istedi.
Benimki tedbir amaçlıydı sanırım. Maşallah diyeyim ne lekelenmem, ne kanamam olmadı. Ama kese yanında iç kanama geçirdim…
İşte o zamandır kullanıyorum tatlım progestan.

kızlarr ben cıkıyorummm.. dus alayım hazırlanayımm 1 saate kocişş gelcek ancak yetişirimm.. acık da ev toparlarım . sona görüsürüss artıkınn

aminn balımm hepimizin insallahh

Hayırlısı ınsallah.
Azelya nın bebısının guzel bır bodydoll u var, ondan al

yaaaaa hemenn bakmalıyımmmmm

tatlım ben cumartesi gittigimde adam yapıcak bişi omadıgı vurgulamıstı yaa sadece yat ve su iç dedii.. hastanede yatmayacagımı eve gidicegimi söyleyincede (daha önce progestan kullandıgımı söledim) elininn altında varsa progestan al ama kanıtlanmıs bi faydası yok.. belki % 5 ama amerika da arastırılıdı ve korudugu ispatlanmadı dedi. daha önce nette de okumustum faydası olmadıgını koca kutuyu içtigim pişman oldum.. bu sefer almadım ama bişi farketmedi cok sükürr..:97:[/QUOTE]

evet aslında kanıtlanmış bir etkisi yok progesteronun...
benim mesai arkadaşım progestanı iğne şeklinde olmasına rağmen düştü bebeği. istemiyordu da zaten bebeği...
ben de iç kanama farkedilince rapor aldım yattım evde 3 gün filan, hiç kalkmadan. bir hafta sonraki kontrolde kanama bölgesi azalmıştı çok şükür.

Valla hayatım eğer baştan ortak karar verip bakıcıyla anlaşabiliyorsanız en iyisi bence.
Bir arkadaşım aralarının iyi olmadığı kayınvalidesine baktırıyor, eşi bakıcı yada kreş müsaade etmiyormuş.
3 yaşına geldi çocuk ama arkadaşım 20 yaş yaşlandı. Babaanne kendisine anne mi dedirtmedi çocuğa, arkadaşımdan mı kıskanmadı, sırf arkadaşım götürmeyin dediği için inadına çarşıya, pazara götürüp çocuğu mu düşürmedi yolda...Neler neler...Eğer arada anlaşmazlık varsa, zorlanırsın...

ohaaaa demekten kendimi alamadım..

ohaaaa demekten kendimi alamadım..

Ben de kızcağızın ağlayarak anlattığını görmesem inanmam canım ama,aynen böyle.
Kızcağız bebeğin ilaçlarını mutlaka soğuk yerde saklayın diyordu mesela, gelinine kıl ya kadın, dediğini yapmıyordu, ilaç saatlerine dozlarına riayet etmiyordu.
Ve bunun torununa zarar verdiğinin bilincinde bile değildi. Kör cehalet işte.

Allah yardımcısı olsun arkadaşının valla çok zormuş ya o ne öyle.. ben psikopata bağlardım heralde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…