Bu şeker hastalığı uzun yıllardır mı var sende?
Sürekli insülin mi vuruyorsun kendine..
Yok canım o aşamada değilim hamdolsun.Gebelik başında yapılan ilk tahliller var ya, orda benim TSH biraz yüksek çıkmıştı, endokrinolojiye gittim.
Oradaki doktor bana şekerin de üst sınırda aslında nasıl farketmediniz dedi. Bir metabolizma diyet uzmanına yönlendirdi.
Beslenme programı yazıldı bana. Metabolizma uzmanı doktor da haftada birkaç kez açlık/tokluk kan şekeri ölçeceksin dedi.
Ben de alet aldım kendime. Ölçmeye başladım, baktım tokluklar normal ama, açlık kan şekerleri hep üst sınırın 15-20 puan yukarısında.
Kimi doktor normal demekle birlikte kimisi bozulmuş glukoz toleransı diyorlar. Yani pre-diyabet.
Şeker hastalığından önceki basamak. Önlem almazsak şeker hastalığı oluşacak diyorlar, %60 geri döndürebilirmişiz.
Eskiden açlık şekeri sınırı 110 mg-dl imiş.Şimdi 90 mg-dl'ye çekmişler.110 kabul etsek bile birkaç puan yüksek yada sınırda çıkıyor.
90 kabul edersek, daha sınırım altına düşemedim hiç.
Ben de gayret ediyorum işte….Şekerli gıdalardan uzak durursam düşüyor şekerim…
Diyet yapıyorum bir de.
Faydası şu 17. hafta içindeyim daha 1 kg aldım...
Kızlar c.tesi gunu iftara gidecektik esimin teyzesine,
Hep etek giyiyorum bi de pantolon giyeyim oyle gideyim dedim..
Pantolonlarımın hicbiri olmadı

38 beden giyiyordum ve cok sıktı belimi..
40 beden bir pantolon almıstım 1 tane onu giydim ve tam oturdu uzerime..
Daha simdiden boyleysem ben 9 ayın sonunda ne yapıcam
Ben de 1 kg aldım ama kıyafetlerim hiç olmuyor tatlım benim de...
Kilo alınmasa bile vücut genişliyor, özellikle alt beden...
Ama doğumda gidecek bunlar nasipse...
Benim özellikle bu 16. hafta bittiğinden beri (16+0'dan beri) nasıl geriliyor karnım anlatamam.
Kaşınma yok ama iç karnım yırtılıyor sanki....
Günaydın kızlar..Sabah sabah moralim bozuldu.
Anneme kaç kere bensiz bebeğe birşey alma dedim, gitmiş abajur almış kapı süsü almış..Biliyorum hevesleniyor ama bende bakıp seçmek istiyorum
Aldıkları güzeldi ama bensiz aldığı için kırıldım yüzüm asıldı, o da kızdı bana alındı gitti
Tatlım onu da anla...O da çok hevesli...İlk torun değil mi? Kırmamaya çalış...
Benim annem kendini kaybetmiş durumda...Öyle rakamlardan bahsediyor ki bebek için harcadığı, aklım başımdan gidiyor benim.:26:
Çok ciddi rakamlardan bahsediyor....
Maaşını çekmek için bankaya gitmeye üşenen kadın her gün eni konu çarşılara gidiyor sabahın köründe.
Küvetinden tut her şeyine almış şimdiden!
Hatta en son bebe mağazasında telefonunu unutmuş nasıl kendini kaptırdıysa alışverişe, aradım kasiyer kız açtı!

Doğum günümü kutlamayı bile unuttu alışveriş edicem diye, düşünsene.:26:
Hastane çıkışını ben alıcam anne onu alma olur mu demiştim, 2 takım almış, tembihlememe rağmen!
Daha da diyor ki, ne lazımsa bana liste yap ver, biberon, bakım ürünü filan ne lazım geliyorsa, yanlarına renklerini de yaz ben alıcam onları.
Zevklerimiz de hiç tutmaz, ama ses edemiyorum. Çok hevesleniyor, bi pembe-mavi filan alma annecim daha cinsiyet belli değil dedim de ona bile kırıldı…
Ben de torunudur ne yapayım deyip idare ediyorum:44::44: