• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

Kızlar c.tesi gunu iftara gidecektik esimin teyzesine,
Hep etek giyiyorum bi de pantolon giyeyim oyle gideyim dedim..
Pantolonlarımın hicbiri olmadı :( 38 beden giyiyordum ve cok sıktı belimi..
40 beden bir pantolon almıstım 1 tane onu giydim ve tam oturdu uzerime..
Daha simdiden boyleysem ben 9 ayın sonunda ne yapıcam :43: :43:

kızlar herkes burdayken bi şey sormak istiyorum size
bu demir hapını aç karnına içtikten sonra ne kadar yemek yememek gerekiyor yada siz nasıl yapıyorusnuz ??
işe gitmeden önce içince kahvaltı yapamıyorum acaba saat kurup içsem sonra kalkıp kahvaltımı yapsam diyorum???

Günaydın kızlar..Sabah sabah moralim bozuldu.
Anneme kaç kere bensiz bebeğe birşey alma dedim, gitmiş abajur almış kapı süsü almış..Biliyorum hevesleniyor ama bende bakıp seçmek istiyorum :( Aldıkları güzeldi ama bensiz aldığı için kırıldım yüzüm asıldı, o da kızdı bana alındı gitti
:43:

yazıkk ya kıyamam. aşkolsun azo ne var bunda kadın heves edıp almış güzelmiş de aldıkları işte... gönlünü al kadının yaaa yazıktır. senin evladın sa o'nun evladının evladı şekerim. torun nasıl sevılıyomuş senın haberın var mı? :) heves etmış işte belli.

yazıkk ya kıyamam. aşkolsun azo ne var bunda kadın heves edıp almış güzelmiş de aldıkları işte... gönlünü al kadının yaaa yazıktır. senin evladın sa o'nun evladının evladı şekerim. torun nasıl sevılıyomuş senın haberın var mı? :) heves etmış işte belli.

Ya haklısın, zaten şu an hem üzgün hem sinirliyim ikiside bir.Benim kızdığım beni beklememesi, akşam iş çıkışı gelse yanıma beraber baksak, söylüyorum tamam diyor, ama yok dayanamayıp alıyor.Halı görmüş onu söyledi bi de :)

bu demir hapını aç karnına içtikten sonra ne kadar yemek yememek gerekiyor yada siz nasıl yapıyorusnuz ??
işe gitmeden önce içince kahvaltı yapamıyorum acaba saat kurup içsem sonra kalkıp kahvaltımı yapsam diyorum???

canım doktorum bana demir ilacını minik şuruplar halinde verdi.
doktor bana yemekten yada sonra içmelisin dedi (en az 1 saat sonra )

Kızlar ben 1 haftadır hic ilac icmiyorum.
elevitim bitti. Demir ilacı ve magnezyumu da icmiyorum 1 haftadır ac mıdır tok mudur cozemedim bir turlu icerisinde baska yazıyor eczacının soyledigi baska.
Doktor hicbisey soylemedi bana. Ben de doktora gitmeyi bekliyorum icmiyorum suan hicbisey. Hep farklı farklı doktorlar verdi ilacları.

Ya haklısın, zaten şu an hem üzgün hem sinirliyim ikiside bir.Benim kızdığım beni beklememesi, akşam iş çıkışı gelse yanıma beraber baksak, söylüyorum tamam diyor, ama yok dayanamayıp alıyor.Halı görmüş onu söyledi bi de :)

şekerim heves etmiş işte napsın. bekleyememiş seni alıvermiş torununa bişeyler. kızma kadına anne o. bu ara hele hiç kızılmaz annelere. :50: 4 aydır neler çekiyorsun bi düşün, bi de o'na bi 28 sene daha ekle.

:))

canım doktorum bana demir ilacını minik şuruplar halinde verdi.
doktor bana yemekten yada sonra içmelisin dedi (en az 1 saat sonra )

benimki hap şeklinde canım özellikle aç dedi çünkü o zaman bagırsak ve midede emilimi daha kolay oluyormus.... adı da santa ferrum sanırımmm

İçtikten bir müddet sonra yiyorum...

Bu şeker hastalığı uzun yıllardır mı var sende?
Sürekli insülin mi vuruyorsun kendine..

Yok canım o aşamada değilim hamdolsun.Gebelik başında yapılan ilk tahliller var ya, orda benim TSH biraz yüksek çıkmıştı, endokrinolojiye gittim.
Oradaki doktor bana şekerin de üst sınırda aslında nasıl farketmediniz dedi. Bir metabolizma diyet uzmanına yönlendirdi.
Beslenme programı yazıldı bana. Metabolizma uzmanı doktor da haftada birkaç kez açlık/tokluk kan şekeri ölçeceksin dedi.
Ben de alet aldım kendime. Ölçmeye başladım, baktım tokluklar normal ama, açlık kan şekerleri hep üst sınırın 15-20 puan yukarısında.
Kimi doktor normal demekle birlikte kimisi bozulmuş glukoz toleransı diyorlar. Yani pre-diyabet.
Şeker hastalığından önceki basamak. Önlem almazsak şeker hastalığı oluşacak diyorlar, %60 geri döndürebilirmişiz.
Eskiden açlık şekeri sınırı 110 mg-dl imiş.Şimdi 90 mg-dl'ye çekmişler.110 kabul etsek bile birkaç puan yüksek yada sınırda çıkıyor.
90 kabul edersek, daha sınırım altına düşemedim hiç.
Ben de gayret ediyorum işte….Şekerli gıdalardan uzak durursam düşüyor şekerim…
Diyet yapıyorum bir de.
Faydası şu 17. hafta içindeyim daha 1 kg aldım...

Kızlar c.tesi gunu iftara gidecektik esimin teyzesine,
Hep etek giyiyorum bi de pantolon giyeyim oyle gideyim dedim..
Pantolonlarımın hicbiri olmadı :( 38 beden giyiyordum ve cok sıktı belimi..
40 beden bir pantolon almıstım 1 tane onu giydim ve tam oturdu uzerime..
Daha simdiden boyleysem ben 9 ayın sonunda ne yapıcam :43: :43:

Ben de 1 kg aldım ama kıyafetlerim hiç olmuyor tatlım benim de...
Kilo alınmasa bile vücut genişliyor, özellikle alt beden...
Ama doğumda gidecek bunlar nasipse...
Benim özellikle bu 16. hafta bittiğinden beri (16+0'dan beri) nasıl geriliyor karnım anlatamam.
Kaşınma yok ama iç karnım yırtılıyor sanki....

Günaydın kızlar..Sabah sabah moralim bozuldu.
Anneme kaç kere bensiz bebeğe birşey alma dedim, gitmiş abajur almış kapı süsü almış..Biliyorum hevesleniyor ama bende bakıp seçmek istiyorum :( Aldıkları güzeldi ama bensiz aldığı için kırıldım yüzüm asıldı, o da kızdı bana alındı gitti
:43:

Tatlım onu da anla...O da çok hevesli...İlk torun değil mi? Kırmamaya çalış...
Benim annem kendini kaybetmiş durumda...Öyle rakamlardan bahsediyor ki bebek için harcadığı, aklım başımdan gidiyor benim.:26:
Çok ciddi rakamlardan bahsediyor....
Maaşını çekmek için bankaya gitmeye üşenen kadın her gün eni konu çarşılara gidiyor sabahın köründe.
Küvetinden tut her şeyine almış şimdiden!
Hatta en son bebe mağazasında telefonunu unutmuş nasıl kendini kaptırdıysa alışverişe, aradım kasiyer kız açtı!:37:
Doğum günümü kutlamayı bile unuttu alışveriş edicem diye, düşünsene.:26:
Hastane çıkışını ben alıcam anne onu alma olur mu demiştim, 2 takım almış, tembihlememe rağmen!
Daha da diyor ki, ne lazımsa bana liste yap ver, biberon, bakım ürünü filan ne lazım geliyorsa, yanlarına renklerini de yaz ben alıcam onları.
Zevklerimiz de hiç tutmaz, ama ses edemiyorum. Çok hevesleniyor, bi pembe-mavi filan alma annecim daha cinsiyet belli değil dedim de ona bile kırıldı…
Ben de torunudur ne yapayım deyip idare ediyorum:44::44:

folik asit de dahil (içinde 20 adet falan kaldı bıraktım) hiç bir ilaç içmiyorum kızlar. tavsıye ederım size de. bilmiyorum ne kadar doğru ama benim inanışım bu yönde. ha hiç bir şey doğal değil artık ama en azından bir de ilaç yüklemiyorum bedenime.

kansa, üzüm pekmez, demirse;badem hurma, oysa o şuysa şu...

Kızlar ben 1 haftadır hic ilac icmiyorum.
elevitim bitti. Demir ilacı ve magnezyumu da icmiyorum 1 haftadır ac mıdır tok mudur cozemedim bir turlu icerisinde baska yazıyor eczacının soyledigi baska.
Doktor hicbisey soylemedi bana. Ben de doktora gitmeyi bekliyorum icmiyorum suan hicbisey. Hep farklı farklı doktorlar verdi ilacları.

merhabalar
dünyam demir ilacı ve eleviti aç ya da yemekelerden 1-2 saat sonra almanda fayda var,çünkü demirin emilimi yemeklerle azalıyor.süt ürünleriyle almamak gerekiyor zaten. c vitamini ile emilimi artar. magnezyumu yemeklerle birlikte alabilirsin

Tatlım onu da anla...O da çok hevesli...İlk torun değil mi? Kırmamaya çalış...
Benim annem kendini kaybetmiş durumda...Öyle rakamlardan bahsediyor ki bebek için harcadığı, aklım başımdan gidiyor benim.:26:
Çok ciddi rakamlardan bahsediyor....
Maaşını çekmek için bankaya gitmeye üşenen kadın her gün eni konu çarşılara gidiyor sabahın köründe.
Küvetinden tut her şeyine almış şimdiden!
Hatta en son bebe mağazasında telefonunu unutmuş nasıl kendini kaptırdıysa alışverişe, aradım kasiyer kız açtı!:37:
Doğum günümü kutlamayı bile unuttu alışveriş edicem diye, düşünsene.:26:
Hastane çıkışını ben alıcam anne onu alma olur mu demiştim, 2 takım almış, tembihlememe rağmen!
Daha da diyor ki, ne lazımsa bana liste yap ver, biberon, bakım ürünü filan ne lazım geliyorsa, yanlarına renklerini de yaz ben alıcam onları.
Zevklerimiz de hiç tutmaz, ama ses edemiyorum. Çok hevesleniyor, bi pembe-mavi filan alma annecim daha cinsiyet belli değil dedim de ona bile kırıldı…
Ben de torunudur ne yapayım deyip idare ediyorum:44::44:

Haklısın üzüldüm ağladım o gittikten sonra :43:
Senin annen de aynı benimkisi gibiymiş, aslında şükretmemiz lazım biliyorum, hatta doğurduktan sonra kıymetini daha iyi anlıcam onu da biliyorum, ama son zamanlarda çok çabuk parlıyor, çok çabuk tepki veriyorum, sonra da pişman oluyorum işte :59:Akşama birşekilde gönlünü almam lazım, gerçi ona "hadi anne kalk beğendiğin halıya bakalım" desem anında eski haline döner :)

merhabalar
dünyam demir ilacı ve eleviti aç ya da yemekelerden 1-2 saat sonra almanda fayda var,çünkü demirin emilimi yemeklerle azalıyor.süt ürünleriyle almamak gerekiyor zaten. c vitamini ile emilimi artar. magnezyumu yemeklerle birlikte alabilirsin

Ama ben gun icerisinde sut ve sut urunleri tuketiyorum ne zaman icmem gerektigini kestiremedim o yuzden..
Sut ayran yogurt tuketiyorum gun icerisinde

Haklısın üzüldüm ağladım o gittikten sonra :43:
Senin annen de aynı benimkisi gibiymiş, aslında şükretmemiz lazım biliyorum, hatta doğurduktan sonra kıymetini daha iyi anlıcam onu da biliyorum, ama son zamanlarda çok çabuk parlıyor, çok çabuk tepki veriyorum, sonra da pişman oluyorum işte :59:Akşama birşekilde gönlünü almam lazım, gerçi ona "hadi anne kalk beğendiğin halıya bakalım" desem anında eski haline döner :)

Canım... Çok şanslısın...
Keşke benim annemde bana...
Bak bu donu senin yavruna aldım dese....
Bu 4. olacak...
Sadece ilk kızımda aldı bişeyler...
Ki ondan önce bir oğlum var...
Ne öncesi var ne sonrası...

Back
X