2012 Şubat Anneleri

bende de eşimde de yok ama dedemde (ikisinde de) ve teyzemde ve sanırım kayınbabamda var şimdiye kadar ki tahlillerde çıkmazmıydı olsaydi?bilmiyorum ki

esracım bebeğin irşeker metabolizması değişir birazi olmasına çok takılma şimdilik.ölcüm yapan kişiden kişiye değişebilir. hamilelikte şeker metabolizması değişir biraz.şekerimiz aç kalırsak çabuk düşer,yemketen sonra normalden daha çok yükselir.bunlar normaldir yani.özellikle 2224 hafta civarı bu özellikler iyice belirginleştiği için 50 gr şeker yükleme testi yapılır. 1 saat şekeri 140 ın üzerinde çıkarsa anneye 100gr şeker yükleme testi yapılır. eğer bu testte de yüksek değerler çıkarsa anneye diyet önerilir ve sıkı takip yapılır. gebelikte orataya çıkan diyabet denir buna.genelde gebelikten sonra düzelir.ama annenin daha sonra şeker hastası olabileceği konusunda bir işaret olabilir.
bebeğe gelince bebekteki ölçümlerin hep ilerde gitmesi doğum sırasında bir takım sıkıntılara neden olabilir.bebeğin doğumunda omuz takılması vs gibi.ama zaten doğum öncesi ölçümlerinde 4000gr üzeri çıkarsa sezaryen tercih edebilir doktorun.eğer gebelikte şeker çıkarsa o zaman bebekte doğduktan sonra şekerinin düşmesi gibi bazı sıkıntılar çıkabilir ama dediğim gibi şeker yüklemesinden önce birsey söylemek doğru olmaz.
belki doktorun şeker yükleme testini 24. haftadan daha önce isteyebilir.
 
ben de aynı şeyi düşünüyorum ama kaynanasından çeken kaynanalar yine de gelinlerne çektiriyorlar anlamıyorum

benim kaynanamda çok iyidir ama doğuma gelmez inş yoksa kundakla falan yaşlı nede olsa çok akıl verip maydanoz olur bende öyle şeye gelemem hiç..eşim karışmaz diyor ama ben hiç istemiyorum zaten odamda küçük bebekle kalacağım kış günü bide ona oda nasıl ayarlicam ...umarım gelmez...sağ olsun laf sokmaz herzaman kendide hassastır ama yinede gelmelerine gerek yok ben baş etmek istiyorum bebeğimle...:emir_bebek:
 
süper walla çok iyi, ben bugüne kadar sadece 2li test için 48 tl ödedim özelde yaptırdım onuda şimdide detaylı varmış işte..
haber bekliyorum.
zeynep kamil anadoluyakasındaymış baktımda ben avrupa yakasıyım olmaz ki bana:30:


Avrupa yakasında kanuni sultan suleyman hast. var kadın dogum uzerine. Yeni mahallenin adı degisti.

Orda da yapıyorlar sanırım. Bir de oraya randevu alıp git gorus ustersen doktorla sana tarih verielerse ucretsiz yaptırırsın sigortandan canım.
 
ben de aynı şeyi düşünüyorum ama kaynanasından çeken kaynanalar yine de gelinlerne çektiriyorlar anlamıyorum

Aslına bakarsan ben bu gelin kaynana ilişkisine etme bulma dünyası didye bakıyorum..:37:
Yani bir gelin kaynanasından ne çekiyorsa onu farketmeden gelinene çektiriyor..
Yani benim kayınvalidem mesela kaynanasına anne demizmiş..
Şimdide ben diyemiyorum..
Ama çoğu şeyini artık görmezden geliyorum..
Mesafeyi koruyorum.. Çok samimi olmamak gerek diye düşünenlerdenim..:emir_bebek:
Oğlum olacağını öğrendikten sonra daha ılımlı olmaya başladım..
Çünkü kim ne derse desin kız çocukları ailesine daha düşkün..
 
valla öyle kaynana bulsam bende severim
evlenirken oturacağımız evi annemle ben temizledik kadın burnunu bile göstermedi
ikinci evimize taşınırkende nasıl olsa annem yardım eder diye düşünmüş öyle diyo
aslında cümlenin aslı şöyle eşime derken duydum "ayşe hanımın işi ne gelsin yardım etsin ben gelemem"
kendisi 3 holdingte yönetim kurulu başkanlığı yapıyor ya vakti yok kadının

Valla o işlerle de iyi kaynana olunmuyo be tatlım...Yetmez...
Valla benimkisi ben ev taşırken geldi, evlenirken ev yerleştirirken geldi.
Ev alırken tapuya kadar bile geldi. Arada gelir temizlik filan yapar hamileyim ya.
Neden? Çünkü her şeye hakim olması lazım. Lafa geldi mi reklamı süperdir, çok iyi promosyon yapar.
Kızlarında çok sever beni. Evlatlarından ileriyimdir.
Ama kızının burnu aksa kızının yanındadır. Gider çocuklarına bakar, işlerini görür.
Benim babam kanser oldu, 15-20 gün ömür biçtiler, öleceğini bile bile, öyle saçma bahaneler uydurup gelmediler ki ziyarete.
Aptal yerine koydular beni.
Düşük yaptım evde kendim yattım. Bir Allahın kulu kapımı açmadı, ki kendileri 2-3 km ötemde oturuyor.
Eşim domuz gribi oldu, aman bize bulaşır da torunlarımıza filan geçer sana nasılsa bulaşmıştır artık olan olmuştur sen bak dediler gelmediler.
Babam öldü cenazeye gelmediler, neymiş uzakmış.
Artık dayanamayıp laf sokunca, 7sine teşrif etti hanım.
Birkaç kez kızlarımdan daha çok seviyorum, seni annen benim kadar sevmiyordur gibi iri laflar edince,ondan mı düşük yaptığımda kapımı açmadın hastam var deyip ama tam 1,5 gün sonra kızının oğullarının doğum günü partisindeydin deyince şimdi arada yardıma gelmeye başladı. başladı da yemezler :)

oyyy sağolasın. ben de yaptırırım o zaman. olmadı özel bi hastaneye giderim. eksik kalmıyım çükümüz düşer maazallah.

bu arada ayyyy kenarımmmmmmm doktorum burda yokmuş yurtdışına çıkmış... benim paralarımla tatıl yapıyo bı de tee allam yaaa... çabuk gelsin memleketine dedim. iyi demişim di mi? :)

( bizim baba tarafında delilik ırsiii takma sen beni :)))

Hehehe benim de anne tarafımda var.Lakabı kocadeliler olan bir sülale:9:
İyi demişin para verdin diye hemen yimesi mi lazım :))))
 
kızlar oğluma isme karar veremedik yaa..kürşaddan vazgeçirdim eşimi....demirde çok var off off eymen çok istedim beğenmedi..sert değilmiş..boğacağım valla onu :41::38:
 
valla öyle kaynana bulsam bende severim
evlenirken oturacağımız evi annemle ben temizledik kadın burnunu bile göstermedi
ikinci evimize taşınırkende nasıl olsa annem yardım eder diye düşünmüş öyle diyo
aslında cümlenin aslı şöyle eşime derken duydum "ayşe hanımın işi ne gelsin yardım etsin ben gelemem"
kendisi 3 holdingte yönetim kurulu başkanlığı yapıyor ya vakti yok kadının

ahahahahah yönetim kurulu he. :))

Heeee benimki de yaptıydı ben taşınırken…Görünürde çok iyidir kendileri :)

kız benimki bi başka o zaman. yeni evimde camlarım yere kadar şimdiki evimin storları uymadı. dün ölçü alıyoruz bi de bu çktı ne güzel olurdu uysaydı dedim de yarın iş çıkışı buluşalım ben yaptırayım buranın storlarını yeni ev hediyem olsun dedi. ben olur mu öyle şey falan derken eşim "olur olur tamam annen yarın gıdın begenın alın öde bizi uğraştırma "dedi. manyak mı ne?

Ben de seviyorum..Belki de çok uzakta olduğundan seviyorumdur :37:

benimki 2 dakika uzagımda daha bi kere çat kapı geldiğini görmedim. hep arar, ağzımı yoklar ondan sonra kızım biz çay içmeye gelecektik ama rahatsızlık da vermek ıstemeyız der. yanında da hep yaptığı bi keki bı poğaçayı hep getirir.

Allah'ım nazarlardan korusun. :nazar:
 
benim kaynanamda çok iyidir ama doğuma gelmez inş yoksa kundakla falan yaşlı nede olsa çok akıl verip maydanoz olur bende öyle şeye gelemem hiç..eşim karışmaz diyor ama ben hiç istemiyorum zaten odamda küçük bebekle kalacağım kış günü bide ona oda nasıl ayarlicam ...umarım gelmez...sağ olsun laf sokmaz herzaman kendide hassastır ama yinede gelmelerine gerek yok ben baş etmek istiyorum bebeğimle...:emir_bebek:

benim annem geleceğim diyor 2 sene bakarım diyor üstelik şehir dışında aslında istemiyorum nasıl söyleyeceğimi de bilmiyorm bebeğime kendim bakmak istiyorum.ister istemez.bildiğini yapacak evde düzen diye birşey kalmayacak. eminim çok yardımı olur ama bebeğimle yalnız olmak istiyorum.üstelik annem var diye kaynanam da damlayacak ve gitmeyecek.şimdiden düşününce sinirlerim bozuluyor.
 
Kızlar suraya bir bakın isterseniz.

Gebelikte (hamilelikte) yaplan testler ve incelemeler, gebelik (hamilelik) testleri - Jinekolog Operatr Dr. Kaan Kocatepe


PPG (Postprandial Glikoz) ve OGTT (Oral Glikoz Tolerans Testi)

Gebelik, diabet (şeker hastalığı) oluşma riskini artıran bir durumdur. Bu yüzden anne adayları 24.-28. gebelik haftaları arasında şeker yükleme testine tabi tutulurlar. Bu amaçla anne adayının risk faktörlerine göre 50 gram (PPG) ya da 100 gram glikoz ile (OGTT) yükleme yapılır.


Doppler ultrasonografi

20-24. haftalar arasında bir tarama testi olarak önerilen Doppler ultrasonografi ülkemizde de giderek artan sıklıkta uygulanan bir inceleme haline gelmektedir. Pahalı bir inceleme olması nedeniyle tüm anne adaylarına uygulanması şu an için imkansız gibi görünmekle birlikte, hiç bir risk faktörü olmayan anne adaylarına uygulamanın mutlaka gerekli olup olmadığı da tartışmalıdır.
 
bblau senin bebek kız mı erkekmi bakmadım tabloya ama ?:44:

Kız tatlım, değişmezse....

ben döndüm.. herkese sevgiler, selamlar:16::16::16::16:

Hoşgeldin canıııımmmmmm:16:

bblau zeynep kamil benim iş yerime yakın

Valla ben hep oraya yaptırıyorum testi filan canım,Doktorum da güveniyor orada yapılan tahlile teste. Orda çalışmış zamanında, beğenmese yollamaz sanırım.
Dışarıda yaptır dese yaptıracağımı biliyor çünkü…


canım aslında söylediği şeyi bende duydum birde şişme olursa el ve ayakta son aylarda tansiyon yüksekliğinden olabilirmiş sürekli baktırmak lazım..ama kafana takma hiç belki kötü niyeti yoktur banada akıl veren çok ama herkese kulak asmam ..... dinlerim sadece.... üzme kendini..iş yerleri hep aynı..sabredelim..

Preeklampsi canım dediğin senin. Sadece el ve ayakta şişme yeterli belirti değil.
Tansiyonun da yüksek seyrediyor olması ayrıca idrarda protein atılımı başlamış olması gerekir.
İdrar tahliliyle albumin kaçağı başlamış mı diye bakılır.
 
benim annem geleceğim diyor 2 sene bakarım diyor üstelik şehir dışında aslında istemiyorum nasıl söyleyeceğimi de bilmiyorm bebeğime kendim bakmak istiyorum.ister istemez.bildiğini yapacak evde düzen diye birşey kalmayacak. eminim çok yardımı olur ama bebeğimle yalnız olmak istiyorum.üstelik annem var diye kaynanam da damlayacak ve gitmeyecek.şimdiden düşününce sinirlerim bozuluyor.



bence kendin bebekle baş başa olmak istediğini annene söyle..sen gelirsen gittiğinde ben bocalarım falan de..ama baştan yardım etmez gelmezsen ben herşeyle baş etmeyi öğrenirim falan de..2 sene çok fazla ayrıca o ne öyle..zor işin..sonuçta 2 ay sonra eşinde artık bazı beklentilere girecek...anne kaynana evdeyken bilirsin bu işler hep zordur yani benim için öyledir mesela..2 sene kardeş kardeş yatamam kocamla ben :9:..bi şekilde ikna et..işin zor...
 
Valla o işlerle de iyi kaynana olunmuyo be tatlım...Yetmez...
Valla benimkisi ben ev taşırken geldi, evlenirken ev yerleştirirken geldi.
Ev alırken tapuya kadar bile geldi. Arada gelir temizlik filan yapar hamileyim ya.
Neden? Çünkü her şeye hakim olması lazım. Lafa geldi mi reklamı süperdir, çok iyi promosyon yapar.
Kızlarında çok sever beni. Evlatlarından ileriyimdir.
Ama kızının burnu aksa kızının yanındadır. Gider çocuklarına bakar, işlerini görür.
Benim babam kanser oldu, 15-20 gün ömür biçtiler, öleceğini bile bile, öyle saçma bahaneler uydurup gelmediler ki ziyarete.
Aptal yerine koydular beni.
Düşük yaptım evde kendim yattım. Bir Allahın kulu kapımı açmadı, ki kendileri 2-3 km ötemde oturuyor.
Eşim domuz gribi oldu, aman bize bulaşır da torunlarımıza filan geçer sana nasılsa bulaşmıştır artık olan olmuştur sen bak dediler gelmediler.
Babam öldü cenazeye gelmediler, neymiş uzakmış.
Artık dayanamayıp laf sokunca, 7sine teşrif etti hanım.
Birkaç kez kızlarımdan daha çok seviyorum, seni annen benim kadar sevmiyordur gibi iri laflar edince,ondan mı düşük yaptığımda kapımı açmadın hastam var deyip ama tam 1,5 gün sonra kızının oğullarının doğum günü partisindeydin deyince şimdi arada yardıma gelmeye başladı. başladı da yemezler :)



Hehehe benim de anne tarafımda var.Lakabı kocadeliler olan bir sülale:9:
İyi demişin para verdin diye hemen yimesi mi lazım :))))

senin ki değişikmiş. seninkinde "desinler" var anladım ben :))) de Allah rahmet eylesin Babanın cenazesine gelmemek kısmını algılayamadım. garip bi kişilikmiş canım o takma.
 
Kız tatlım, değişmezse....



Hoşgeldin canıııımmmmmm:16:



Valla ben hep oraya yaptırıyorum testi filan canım,Doktorum da güveniyor orada yapılan tahlile teste. Orda çalışmış zamanında, beğenmese yollamaz sanırım.
Dışarıda yaptır dese yaptıracağımı biliyor çünkü…




Preeklampsi canım dediğin senin. Sadece el ve ayakta şişme yeterli belirti değil.
Tansiyonun da yüksek seyrediyor olması ayrıca idrarda protein atılımı başlamış olması gerekir.
İdrar tahliliyle albumin kaçağı başlamış mı diye bakılır.

bblau doktora falan mı yaptın...herşeyide biliyosun :9: ooo bizim oğlana gelin geliyo demek....kartal pendikte yakın istemeye geliriz artık..:9:
 
size kaynanamdan son inciler.bayramda mecburen onlardaydık bebekten konu açıldı bakmaktan eşim de bende yardımcı olurum bakarız filandiyor bende takıldım işten ayrıldığım için gündüzleri ben bakarım sende gelince altını değiştirirsin dedim.kayın validem atladı kadın kısmısı dururken erkek bebek bakarmıymış ben bakamayacaksam kendisi bakarmış.çok sinirlendim.eşim diyorki ne var anne herhalde birlikte bakacağız.hala anlamıyor laf söylüyor.en sonunda dayanamadım.oldu anne sen bakarsın zaten çocuğu işim yoktu sana doğurdum dedim rahatladı.illa kötü olmak mı lazım. bırak sanane alan razı satan razı olur mu illa burnunu sokacak çocuk doğunca evimde küçük çaplı bir kıyamet kopacak.
 
Back
X