2012 Şubat Anneleri

Ultrasonun bebeğe bir zararı olsaydı Türk doktorları emin ol sokmazlardı canım.Atatürk bile bizim doktorları övdüyse vardır elbet bir bildiği değil mi? Ayrıca Avrupada 3. aya kadar gebe bile saymadıkları için sokmuyorlar ultrasona..Ama tabiki cinsiyetin kesinliği açısından 17. haftada sabredilebiliyorsa gidilmeli bence.

[/B]

Valla he!
Durmadan yazıyorlar ya, yok Turk doktorlar ıyı degıl, yok Turk doktorlar soyle degıl.
Ben akıl veremıyorum o yazanlara.
Ee tamam cok sıkayetcısınız Turk doktorlardan, gorunmeyın onlara.
Gorunenlere de karısmayın.

Ama su kadarını dıyeyım, uc defa yurt dısında doktora gıtmem gerektı.

Bırınde dılımı yutmusum, kalbım ıkı kez durmus, o gece musahadeye aldılar, sabahı cıkardılar hastaneden.
Cıkarken 'neyım varmıs?' dıye sordum. Yanıt 'bırseyınız yok, hersey yolunda!'

Kucuk de olsa bır trafık kazası gecırdım.
Doktor, kolumu saga sola kaldırdı, 'tamam sen ıyısın' dedı gonderdı, aradan yıllar gectı hala kolum zaman zaman agrır.

Gozlerımde sorun yasadım, doktora gıttım, 'kıtap okurken gozlerım cok agrıyor' dedım.
Doktor, 'olamaz kıtap okurken gozlerının agrımaması lazım!' dedı.
Israrla agrıyor dıyınce de, 'sen Turkıye ye gıttıgınde Turk doktoruna bı' sor, ben anlamadım!' dedı.

E daha ne dıyeyım, hekımlıgı gelsınler Turklerden ogrensınler.
Begenmeyen de gıtsın Avrupa da tedavısını olsun.

cnm bende çapadan randevu aldırıcam ücretini bilimorum ama pahalı değildir her.
sen zeynep kamil dediğin ssk mı hiç mi ücret ödemiyorsun??

Canım valla ben bugüne kadar kan tahlillerimi, 2li ve 3lü testimi Zeynep Kamilde yaptırdım.Ücret ödemedim.
SSK hastanesi oluyor Zeynep Kamil.Devlete ait Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi.
Muayeneye özeline gidiyorum doktorun ona ücret ödüyorum.Ultrasonla filan doktorum bakıyor tabi.
Ama tahlildir,testtir hastaneye yolluyor beni, gideceğim yeri söylüyor gidip yaptırıyorum ücret ödemiyorum.
İkinci düzey ultrasona da oraya gideceksin dedi.3 Ekime randevu ayarladı.

kızlar sizinde çevrenizde böyle insanlar var mı bilmiyorum ama
işyerimde o kadar çok gereksiz insan var ki anlatamam
az önce bir tanesi emri vaki yapıp kendi işini benim üzerime yıkıp gitti
bu da yetmezmiş gibi bana ne diyo biliyormusunuz
neymiş efendim bi tanıdıkları varmış hamileliğinin 7. ayında
eli ayağı şişmiş hemen doktora götürmüşler meğer bebek karnında
ölmüş anneyi zehirlemiş geç kalındığı için annenin beyninde kan
pıhtılaşması olmuş kurtaramamışlar kadın ölmüş
aman diyim sen kendine dikkat et bebeğin hareketlerini kontrol et
filan diyo ya ben bu insanları anlayamıyorum
iyilik mi etmeye çalışıyo kötülük mü ediyo
ya bebek ya ben ya da her ikimzde ölsek rahat etcek galiba :47:
çok sinirlendim

Zeynep Kamil cok uzak bana. Hem devlet hast ama benim sigortam yok o yuzden gene para alınıyor. Devlette kontrole gittim sigortam yoktu 15 tl muayene 10 tl usg ucreti aldılar hem de dandik bir usg yani doktor hicbisey de soylemedi bana ne boyu ne kilosu ne cinsiyeti..

Evet canım eğer sigorta yoksa alırlar ücret ama tabi özel hastaneye göre daha uygun olur sanırım.
Özel hastanelerde fiyatlar genelde 100 TL üzerinde. Bugüne kadar bir yerden 90 TL detaylı usg ücreti ve ilaveten 25 TL normal muayene ücreti fiyat aldım.
Hospitalium’un fiyatı. Belki detaylı bilgi almak isteyen olursa…

kızlar sizinde çevrenizde böyle insanlar var mı bilmiyorum ama
işyerimde o kadar çok gereksiz insan var ki anlatamam
az önce bir tanesi emri vaki yapıp kendi işini benim üzerime yıkıp gitti
bu da yetmezmiş gibi bana ne diyo biliyormusunuz
neymiş efendim bi tanıdıkları varmış hamileliğinin 7. ayında
eli ayağı şişmiş hemen doktora götürmüşler meğer bebek karnında
ölmüş anneyi zehirlemiş geç kalındığı için annenin beyninde kan
pıhtılaşması olmuş kurtaramamışlar kadın ölmüş
aman diyim sen kendine dikkat et bebeğin hareketlerini kontrol et
filan diyo ya ben bu insanları anlayamıyorum
iyilik mi etmeye çalışıyo kötülük mü ediyo
ya bebek ya ben ya da her ikimzde ölsek rahat etcek galiba :47:
çok sinirlendim

Böylelerini kıtır kıtır doğramak lazım. Felaket tellalları. Seninki yine elmiş.
Benim kayınpederim ilk hamile olduğumu duyduğunda, hayırlısıysa olsun hayırlı değilse olmasın yarıda kalsın dedi.
Dondum kaldım.
Evet kesinlikle Allaha inanan, O’nun yolunda olan bir insanım. Kesinlikle hayırlı olanı diliyorum Rabbimden ve O’ndan gelene razıyım.
İnançlı olup da kim ister hayırsızı.
Ama yine de insan “hayırlısıysa olsun, hayırsızda olmasın geri kalsın” şeklindeki bir sözden irrite oluyor.
“Hakkımızda hayırlısını versin Allah, tamamına erdirsin sağlıkla kızım” desen ne olur! O “hayırsızsa” sözünü yüzüme dan diye demesen.
Bir de sert ve lakayt bi tavırla dedi.
Ne demek istiyorsun sen gibi baktım yüzüne.
“Eeeee öyle yani özürlü olsa, zeka engelli filan olsa daha mı iyi” diye de savundu kendini.
Ya bu denir mi? İlk gebeliği düşükle sonuçlanmış, saçları birkaç haftada beyazlarla dolmuş, ilk yavrusunu kucağına alacak insana denir mi bu?
Evladının bebeği hem de bahsi geçen.Annemin evinden getirmedim ya.

Böylelerini kıtır kıtır doğramak lazım. Felaket tellalları. Seninki yine elmiş.
Benim kayınpederim ilk hamile olduğumu duyduğunda, hayırlısıysa olsun hayırlı değilse olmasın yarıda kalsın dedi.
Dondum kaldım.
Evet kesinlikle Allaha inanan, O’nun yolunda olan bir insanım. Kesinlikle hayırlı olanı diliyorum Rabbimden ve O’ndan gelene razıyım.
İnançlı olup da kim ister hayırsızı.
Ama yine de insan “hayırlısıysa olsun, hayırsızda olmasın geri kalsın” şeklindeki bir sözden irrite oluyor.
“Hakkımızda hayırlısını versin Allah, tamamına erdirsin sağlıkla kızım” desen ne olur! O “hayırsızsa” sözünü yüzüme dan diye demesen.
Bir de sert ve lakayt bi tavırla dedi.
Ne demek istiyorsun sen gibi baktım yüzüne.
“Eeeee öyle yani özürlü olsa, zeka engelli filan olsa daha mı iyi” diye de savundu kendini.
Ya bu denir mi? İlk gebeliği düşükle sonuçlanmış, saçları birkaç haftada beyazlarla dolmuş, ilk yavrusunu kucağına alacak insana denir mi bu?
Evladının bebeği hem de bahsi geçen.Annemin evinden getirmedim ya.

ya canım kaynanamda saçma sapan konuştu benimle bayramda
bayramın ilk günü felaket bir başağrım vardı kafamı yastıktan kaldıramıyorum
bana dediği laf bazı bünye hamileliği böyle kaldıramazmışta vücut bebeği atarmış
lafa bak
bide arkasından pis pis sırıtmaz mı
bayram filan demeyip saçını başını yolasım geldi valla:47:

bana dediği laf bazı bünye hamileliği böyle kaldıramazmışta vücut bebeği atarmış
lafa bak

Hey Allahım denecek laf mı!
Kına yakarsın deseydin! Ne alakası var başağrısıyla.....
Kıskançlıklarını nasıl ortaya koyacaklarını bilemiyolar,yazık ya.

Nasıl uykum geldi yaa :97: Evde olsaydım da tatlı tatlı uyusaydık oğlumla...Geceleri hep uyanıyorum zaten, bir türlü uyuyamıyorum.

Canım valla ben bugüne kadar kan tahlillerimi, 2li ve 3lü testimi Zeynep Kamilde yaptırdım.Ücret ödemedim.
SSK hastanesi oluyor Zeynep Kamil.Devlete ait Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi.
Muayeneye özeline gidiyorum doktorun ona ücret ödüyorum.Ultrasonla filan doktorum bakıyor tabi.
Ama tahlildir,testtir hastaneye yolluyor beni, gideceğim yeri söylüyor gidip yaptırıyorum ücret ödemiyorum.

aynen aynen. özele sadece bebeğimle buluşmaya gidiyorum. 5 dakika ultrasonda bebişimizle görüşüyoruz 15 dakika da konuşuyoruz doktorumla. ama kan tahlililerimi, 2limi, 3'lümü falan hep hastanede yaptırdım bende. gram para ödemeden. ama bu detaylı ultrason olayından bahsetmedik hiç. geçen hafta doktorumun özeli kapanmış. özel diye bişi kalmadı zonguldak'ta. bakalım bu detaylıyı nasıl yaptıracam. hastanede de var cihazları ama bilmiyorum ki nasıl olur?

lafa bak

ayyy ne gerizekalı kadın yaaaa

aynen aynen. özele sadece bebeğimle buluşmaya gidiyorum. 5 dakika ultrasonda bebişimizle görüşüyoruz 15 dakika da konuşuyoruz doktorumla. ama kan tahlililerimi, 2limi, 3'lümü falan hep hastanede yaptırdım bende. gram para ödemeden. ama bu detaylı ultrason olayından bahsetmedik hiç. geçen hafta doktorumun özeli kapanmış. özel diye bişi kalmadı zonguldak'ta. bakalım bu detaylıyı nasıl yaptıracam. hastanede de var cihazları ama bilmiyorum ki nasıl olur?

Benimki Emekli oldu.Sadece muayenehanede şimdi.Ama tanıdıkları vasıtasıyla sağolsun kolaylıyor benim işleri,randevu filan almama yardımcı oluyor.
Bizim muayeneler 1 saate yakın sürüyor.Yarım saate yakın ultrasonda bakıyor, bi o kadar da konuşuyoruz.
Detaylı usg randevusunu bana ikili teste gittiğim gün aldırdı.Şu hanıma gidip şu şu işlemi yapıcan dedi.
Yoksa benim man kafa bu hastane işlerini pek almıyor.Evraklar,numaralar, prosedürler çok devlet hastanesinde...

Benimki Emekli oldu.Sadece muayenehanede şimdi.Ama tanıdıkları vasıtasıyla sağolsun kolaylıyor benim işleri,randevu filan almama yardımcı oluyor.
Bizim muayeneler 1 saate yakın sürüyor.Yarım saate yakın ultrasonda bakıyor, bi o kadar da konuşuyoruz.
Detaylı usg randevusunu bana ikili teste gittiğim gün aldırdı.Şu hanıma gidip şu şu işlemi yapıcan dedi.
Yoksa benim man kafa bu hastane işlerini pek almıyor.Evraklar,numaralar, prosedürler çok devlet hastanesinde...

aynen benim de almıyor. da bu detaylı ultrason yapılması bazı şartlara göre oluyormuş. Detayl Ultrasonografi,kinci Dzey Ultrasonografi Fiyatlar Detayl Ultrason Perinatolog Perinatoloji Merkezi

bu sitede okuduklarımın çok şükür hiç biri yok bende. yinbe de yaptıracaz mı? bu konuda cahil kalmışım bak hiç bilemedim kesin yaptıracagımızı!

doktorların tam gün yasası hakkında bilgisi olan var mı özeller kapanacakmış yada devletten istifa etmeleri gerekiyormuş. doktorum itiraz ettiklerini davanın devam ettiğini söylemişti. özel kapanırsa ne yapmayı düşünüyorsunuz

aynen benim de almıyor. da bu detaylı ultrason yapılması bazı şartlara göre oluyormuş. Detayl Ultrasonografi,kinci Dzey Ultrasonografi Fiyatlar Detayl Ultrason Perinatolog Perinatoloji Merkezi

bu sitede okuduklarımın çok şükür hiç biri yok bende. yinbe de yaptıracaz mı? bu konuda cahil kalmışım bak hiç bilemedim kesin yaptıracagımızı!

Benimki herşeyi yaptırıyor.
Ben de okudum bazı kritik durumlarda bu detayı usg yapıldığını.
Ama yine de normal gebeliklerde de iç organların takibi açısından yapılabilir/yapılmasında fayda var şeklinde yorumlar var.

süper walla çok iyi, ben bugüne kadar sadece 2li test için 48 tl ödedim özelde yaptırdım onuda şimdide detaylı varmış işte..
haber bekliyorum.
zeynep kamil anadoluyakasındaymış baktımda ben avrupa yakasıyım olmaz ki bana:30:

İnan ilk kez duydum :26:

aynen. hiç sanmıyorum ayrıca. ultrasonda bebeğin haftasından fazla çıkmasıyla alakası yok, erken döllenmeyle alakası var.
doktorlar adet döngüsünü 1 ay uzernden alıyor, ama ben 24. olmadı 26. günümde hiç şaşmadan adet olurdum. o yuzden de erken döllenme olmul sende demişti doktorum.

Back
X