2012 Şubat Anneleri

kızlar sizlerle birşey paylaşmak istiyorum, çok sinirim bozuk dokunsalar ağlayacağım. konu eşim . az önce eşimi aradım. idrar ve kan tahlili sonucum çıkmış gidip alır mısın dedim. benim eşim tüm gün araba üstünde işi olan birisi yani tahlil sonuçlarımı alamayacak durumda değil. ve yine aynı cevap: "çok ters bir zamanda aradın hayatım. ben şimdi nasıl gideyim" dedi. bende akşam üstü git al dedim "ben o caddeden geçmiyorum ki" dedi. hiç birşey demeden kapattım ama yüzümü görmenizi isterim. bende gidip alırım fakat öğle aram 1 saat ve bu sıcakta yemek mi yiyeyim yoksa otobüse binip tıp merkezine mi gideyim? yani anlayacağınız her işe ben koşuyorum. ve benim her işim ona angarya geliyor. konuştuğum zamansa hemen sinirlenip "benim başımı kaşıycak vaktim yok" diyor. kızlar inanın başımı alıp çoooooook uzaklara gidesim var. o kadar yalnızım ki. ne bu kız hamile yemek yapayım ne temizliğe yardım edeyim diyen var. alışverişi bile ben yapıyorum. kimsenin hayatımı kolaylaştırdığı yok. ağlayamam da kolay kolay. boğazıma bir yumruk oturdu yutkunamıyorum.

kızlar sizlerle birşey paylaşmak istiyorum, çok sinirim bozuk dokunsalar ağlayacağım. konu eşim . az önce eşimi aradım. idrar ve kan tahlili sonucum çıkmış gidip alır mısın dedim. benim eşim tüm gün araba üstünde işi olan birisi yani tahlil sonuçlarımı alamayacak durumda değil. ve yine aynı cevap: "çok ters bir zamanda aradın hayatım. ben şimdi nasıl gideyim" dedi. bende akşam üstü git al dedim "ben o caddeden geçmiyorum ki" dedi. hiç birşey demeden kapattım ama yüzümü görmenizi isterim. bende gidip alırım fakat öğle aram 1 saat ve bu sıcakta yemek mi yiyeyim yoksa otobüse binip tıp merkezine mi gideyim? yani anlayacağınız her işe ben koşuyorum. ve benim her işim ona angarya geliyor. konuştuğum zamansa hemen sinirlenip "benim başımı kaşıycak vaktim yok" diyor. kızlar inanın başımı alıp çoooooook uzaklara gidesim var. o kadar yalnızım ki. ne bu kız hamile yemek yapayım ne temizliğe yardım edeyim diyen var. alışverişi bile ben yapıyorum. kimsenin hayatımı kolaylaştırdığı yok. ağlayamam da kolay kolay. boğazıma bir yumruk oturdu yutkunamıyorum.

canım hiç kendini üzme
erkeklerin çoğu böyle umursamaz ilgisiz anlayışsız
bende senin gibiydim sinirlenip dururdum şimdi hiç umursmaıyorum ona söylemiyorum bile
sabahları erkenden uyanıp doktora gidiyorum ben
bende gelcektim falan diyor hiç umursamıyorum bile
onun uyanmasını bekleyene kadar kendi kendimi yiyeceğime
kendi işimi kendim görüyorum en güzeli ne sinir oluyorum ne birşey
sana da tavsiye ederim kendi işini kendin gör
kimseden birşey bekleme kocan da olsa

sağol canım benim yarın çıkmazsak yola belkide yarın sabahtan giderim doktora
kızzz hemen de benimkinin cinsiyetini erkek yaptın yaaww
ben kız hayal ediyordum :1:

Senınkılerden bırı erkek bence de o yuzden oyle yazdım.
Ama dıgerı kız olabılır (:
Sankı cok bılenler gıbı nede guzel yazıyorum emın emın dımı?
Ama benım bebegımın erkek olduguna ınandım artık ben.
Magazalarda elım hep erkek gıysılerıne gıdıyor.

kızlar bence listeyi azelya,dünyam,bblau,eleferam yada ayşebahar devralsın bu isimler sürekli giriyorlar nete
devralmak veya devralmamak isteyen var mı ?

Haklısın, ama bazı erkekler söylemeden anlamıyor hislerimizi, ona güzel bi zamanınızda üzerindeki yükü almasını söylesen?
Mesela dün yatakta yatarken karnım kaşınıyor dedim eşime."sürsene kremini" dedi.
Dedim "bi kere de banyodan kremi alıp getirsen de sen sürsen" dedim."hatırlatırsan sürerim, niye hatırlatmıyorsun ki" dedi.Yani demem o ki sende ona yorulduğunu, hamileyken onun çoğu işi devralması gerektiğini söyle.Kendileri düşünemiyorlar ya da düşünmek istemiyorlar, sen zorla düşündüttür.Telefonu kapatmak yerine "ben gidemem hamile halimle, yemek yiyemem gidersem, bu senin görevin" de, mecbur gidecek.

Azelyam, tatlım: o ölçümler, yapan doktorun elini milimetrik kaydırması ile hemen değişiyor. O yüzden endişeye kapılma lütfen. Allah'ın izniyle herşey yolundadır. :69:
Yolculuk mevzusu ise hassas bi mevzu; en iyisini doktorun ve sen bilirsiniz tatlım...

canım ne desem bilemiyorum şimdi üzülme ağlama desem olmuyor biliyorum bende öyleyim kimseye anlatmam oturur ağlamaya başlarım diyorum ya hamile olan biziz ama etkilenen kocalar bende dünden beri kırgınım eşime bi kaşık suda boğasım geliyor yüzüne bile bakmıyorum doğru düzgün akşamdan beri ama o bişe yokmuş gibi davranıyor beni çileden çıkartıyor :47:
ya anlamıyorum bizim alındığımız zorumuza giden şeyler onlara gayet normal geliyor sabah kızdım ordan burdan konuşuyor benim surat 5 karış nasıl oluyor dedim akşamdan beri sana kızgınım dargınım sen görmemezlikten geliyorsun bişey yokmuş gibi normal bi şekilde konuşuyorsun benimle dedim ha duvara söylemişim ha ona fark etmedi yani
ben bile senin gibi düşünüyorum alıp başımı gitsem diye zaten bu böyle devam ederse ben nasıl olsa doğumdan sonra almanyaya gideceğim biraz hasret çeksin çocuğunu özlesin değişmezsen geri dönmüyorum diyeceğim
bende senin gibi kendi işimi kendim görüyorum doktordan falan çıkıncada hiç haber vermiyorum bu seferde niye aramadın haber vermedin diyor bende merak eden kendi arar diyorum bi kere bile çocuğu olacak diye bana karşı sevincini göstermedi biz ilgi şefkat bekliyor arıyoruz ama bu dangalaklar anlamıyor işte yapacak bişe yok allah onların aklını öyle yaratmış diyorum artık :2:

hiç canını sıkma arkadaşım. bugün kendini yorma, hastaneyi arayıp fax veya mail atmalarını rica etsen, olmadı ctesi günü eşinle birlikte gidip alırsın. hamile halinle otobüslerde perişan olacaksın, yemek yemeye zamanın kalmayacak...

erkekler malesef biraz benciller. para kazanmakla, işe gitmek, fatura yatırmakla tüm sorumluluğu aldıklarını sanıyorlar. en güzeli kendni fazla yorma, evin işi vs.. için. olduğu kadarını yap. hatta herşey dört dörtlük olup sen sesini çıkarmadıkça nasılsa yapıyor sesimi çıkartmayayım mantığıyla bakıyorlar. yapamıyorum, yoruluyorum de, canının kıymetini bil bence. yetişemediğin yerde ya yardımcı kadın alırsın ya da eşinden yardım istersin. bazen evin düzeni aksamalı ki ancak bu şekilde akıllanıyorlar.

ben de zamanında çok kendi kendime küsüp kenara çekildim ama baktım ki anlayan yok. bıraktım ucunu. herşeyi yapmıyorum. kimi zaman olduğu yerde bırakıyorum. artık kimseye hakettiğinden fazlasını vermemeye çalışıyorum. rahatlayacaksan ağla, derin derin enfes al... böyle konularla ne güzel canını ne de bebeğini üz. o da şimdi annesinin yaşadığı strese ortak oluyor. güçlüsün ve kimseye ihtiyacın yok... bunu kendine tekrarla, biraz dışarı çıkıp hava al. kimseyi de düşünme bebeğinden başka.

haklısın, ama bazı erkekler söylemeden anlamıyor hislerimizi, ona güzel bi zamanınızda üzerindeki yükü almasını söylesen?
Mesela dün yatakta yatarken karnım kaşınıyor dedim eşime."sürsene kremini" dedi.
Dedim "bi kere de banyodan kremi alıp getirsen de sen sürsen" dedim."hatırlatırsan sürerim, niye hatırlatmıyorsun ki" dedi.yani demem o ki sende ona yorulduğunu, hamileyken onun çoğu işi devralması gerektiğini söyle.kendileri düşünemiyorlar ya da düşünmek istemiyorlar, sen zorla düşündüttür.telefonu kapatmak yerine "ben gidemem hamile halimle, yemek yiyemem gidersem, bu senin görevin" de, mecbur gidecek.

gerçekten öyle hiç birşeyi biz söyleyemeden düşünemiyorlar
ama akılları başka şeylere çalışıyor
bize gelince söylememiz gerekiyor

Haklısın, ama bazı erkekler söylemeden anlamıyor hislerimizi, ona güzel bi zamanınızda üzerindeki yükü almasını söylesen?
Dedim "bi kere de banyodan kremi alıp getirsen de sen sürsen" dedim."hatırlatırsan sürerim, niye hatırlatmıyorsun ki" dedi.Yani demem o ki sende ona yorulduğunu, hamileyken onun çoğu işi devralması gerektiğini söyle.Kendileri düşünemiyorlar ya da düşünmek istemiyorlar, sen zorla düşündüttür.Telefonu kapatmak yerine "ben gidemem hamile halimle, yemek yiyemem gidersem, bu senin görevin" de, mecbur gidecek.

canım benim çok tşk ederim. ben kendimde giderim ama böyle yapa yapa tüm evin yükü üstüme çöktü. eğer hayatı tek başıma omuzlarımda taşıyacaktımda ne diye evlendim ki öyle değil mi?
o yüzden ben gidemem dedim. hem bugün belediye başkanımız bizlerle bayramlaşmaya gelicek, yerimden kıpırdayamam. ve bende senin söylediğin gibi onu dürtme taraftarıyım, o arkadaşım değil ki ömürlük bir yol bu. mecbur yapacak yardım edecek bana.

Maalesef bazen erkekler düşünemiyorlar Sinemcim... Biraz zorla düşündürtmek gerekiyor. Geçenlerde benim eşim de bana resmen sinir krizi geçirtti; yapması gereken işleri önce ötelediği, sonra da unuttuğu için. 2 gün konuşmadım onunla. Şimdi kurulmuş saat gibi her işi zamanında yapmaya çalışıyor. biraz burunlarını sürtmek lazım bazen ne yazık ki... Söylemek, konuşmak, anlatmak lazım...

Eleferam bana dr tek yumurta ikizine benziyor dedi ya
sanırım tek yumurta ikizi olursa ikisinin cinsiyeti de aynı oluyormuş
çok bilgim yok ikizler konusunda ama öyle anladım sanki :1:

kızlar bence listeyi azelya,dünyam,bblau,eleferam yada ayşebahar devralsın bu isimler sürekli giriyorlar nete

Ben devralmasına alırım ama geçmişi takip edemiyorum her zaman,özelden msj yollanması lazım.
Çalışıyorum çünkü.
Haftasonları da ekseriyetle giremiyorum.Haftanın bir günü güncelleme yaparım....

canım ne desem bilemiyorum şimdi üzülme ağlama desem olmuyor biliyorum bende öyleyim kimseye anlatmam oturur ağlamaya başlarım diyorum ya hamile olan biziz ama etkilenen kocalar bende dünden beri kırgınım eşime bi kaşık suda boğasım geliyor yüzüne bile bakmıyorum doğru düzgün akşamdan beri ama o bişe yokmuş gibi davranıyor beni çileden çıkartıyor :47:
ya anlamıyorum bizim alındığımız zorumuza giden şeyler onlara gayet normal geliyor sabah kızdım ordan burdan konuşuyor benim surat 5 karış nasıl oluyor dedim akşamdan beri sana kızgınım dargınım sen görmemezlikten geliyorsun bişey yokmuş gibi normal bi şekilde konuşuyorsun benimle dedim ha duvara söylemişim ha ona fark etmedi yani
ben bile senin gibi düşünüyorum alıp başımı gitsem diye zaten bu böyle devam ederse ben nasıl olsa doğumdan sonra almanyaya gideceğim biraz hasret çeksin çocuğunu özlesin değişmezsen geri dönmüyorum diyeceğim
bende senin gibi kendi işimi kendim görüyorum doktordan falan çıkıncada hiç haber vermiyorum bu seferde niye aramadın haber vermedin diyor bende merak eden kendi arar diyorum bi kere bile çocuğu olacak diye bana karşı sevincini göstermedi biz ilgi şefkat bekliyor arıyoruz ama bu dangalaklar anlamıyor işte yapacak bişe yok allah onların aklını öyle yaratmış diyorum artık :2:

beni öyle sinirlendiriyor ki anlatamam arkadaşım. onu böyle elimi alıp tekme tokat dövmek istiyorum. dün iftara kayınvalidem geldi. arıyorum ayran al unutmuşum diyorum "off şimdi in arabadan gir markete terledim zaten "diyor. yani ben 4 kat aşağı inip markete gitsem hayır demeyecek. ayyy çok sinirliyim. bu arada eğer almanyaya gidersen benide at valizine. çocuklarına hasret kalsın. ich kann flüssig deutsch sprechen. Ich war in Deutschland in 1999.

Senı cok ıyı anlıyorum.
Benımde esım canı ısterse bana yardım eder.
Bazı konularda ıyıdır, hostur ama su an o hosluklarını gozum gormuyor!
Cok ofkelıyım ona cunku.

Bence yemek yapma bazen, mıden bulanmasa dahı bulandıgı ıcın yapamadıgını soyle.
Aksam, yat. Nazlan bıraz, Agrıların varsa dıle getır.

Valla erkeklere ne kadar guclu gorunursek, o kadar hayatın yukunu omuzlarımıza yukluyorlar.

Sunu unutma, her zaman oncelıgın kendın olmalı.

Bence de kızlardan biri alabilirler. Hem belki Gurbetgüzeli de rahatlar bu işten dolayı. Zira hatırladığım kadarıyla kendisi de istemişti bunu ama almak isteyen olmamıştı o zaman...

beni öyle sinirlendiriyor ki anlatamam arkadaşım. onu böyle elimi alıp tekme tokat dövmek istiyorum. dün iftara kayınvalidem geldi. arıyorum ayran al unutmuşum diyorum "off şimdi in arabadan gir markete terledim zaten "diyor. yani ben 4 kat aşağı inip markete gitsem hayır demeyecek. ayyy çok sinirliyim. bu arada eğer almanyaya gidersen benide at valizine. çocuklarına hasret kalsın. ich kann flüssig deutsch sprechen. Ich war in Deutschland in 1999.

ben olsam kendi almıyorsa bende gidip almazdım gelen kendi ailesi sana bişe diyemezler görsünler şahsen ben öyle yapıyorum ailesinin yanında
benimde kayınvalidemler hiç habersiz geçen pazar geldiler iftara hiç bişe yoktu hazırlık falan hatta dışarıya gidecektik eşim az uzanayım dedi zil çalınca ailesini görünce kalk diyorum kalkmıyor dokunmadım geldiler öyle gördüler zorla uyandırdılar git ekmek al yemek yapmaya bişeler al diyorum yok sanki duymuyor bende kızdım söylendim kaynanama oğlun işte insan bile değil benim gözümde dedim babası kızdı kaynamam kendi geçti mutfağa bişeler yaptı eşimde ekmek aldı geldi sanki dünyanın en büyük ekmeğini almış gibi ertesi sabah ekmek al diyorum dün akşam pide aldım ya kalan 2 parça bişe hiiiiç sesimi çıkarmadım sofrayı hazırladım 2 dilim ekmeği koydum oturduk yemeğe aaaa ekmek yokmuş ya demezmi bende gayet sakin bi şekilde ben sana boşuna ekmek almaya git demedim koşa koşa gitti aldı geldi inat ettim yemedim getirdiği ekmekten :19:

vallaha bazen insanı çileden çıkartıyorlar sonrada niye saçlar beyazlıyor yaşlanıyorsun diye dalga geçiyorlar bide ben şunu fark ettim hamileliğimden beri eşim acayip gıcığıma gitmeye başladı eskiden bana normal gelen yada kafama takmadığım davranışları konuşmaları şimdi batıyor itici geliyor ben bu adamla nasıl evlenmişim nasıl hamile kalmışım diyorum bu duruma nasıl geldim bilmiyorum vallaha :25:

Back
X