2012 Şubat Anneleri

Evet devralsın biri artık bence, yeni gelenlere artık "gurbete msj atın" demekten yoruldum :D
Bi de girmeyenler var onları da silebilir listeden.

kızlar sizlerle birşey paylaşmak istiyorum, çok sinirim bozuk dokunsalar ağlayacağım. konu eşim . az önce eşimi aradım. idrar ve kan tahlili sonucum çıkmış gidip alır mısın dedim. benim eşim tüm gün araba üstünde işi olan birisi yani tahlil sonuçlarımı alamayacak durumda değil. ve yine aynı cevap: "çok ters bir zamanda aradın hayatım. ben şimdi nasıl gideyim" dedi. bende akşam üstü git al dedim "ben o caddeden geçmiyorum ki" dedi. hiç birşey demeden kapattım ama yüzümü görmenizi isterim. bende gidip alırım fakat öğle aram 1 saat ve bu sıcakta yemek mi yiyeyim yoksa otobüse binip tıp merkezine mi gideyim? yani anlayacağınız her işe ben koşuyorum. ve benim her işim ona angarya geliyor. konuştuğum zamansa hemen sinirlenip "benim başımı kaşıycak vaktim yok" diyor. kızlar inanın başımı alıp çoooooook uzaklara gidesim var. o kadar yalnızım ki. ne bu kız hamile yemek yapayım ne temizliğe yardım edeyim diyen var. alışverişi bile ben yapıyorum. kimsenin hayatımı kolaylaştırdığı yok. ağlayamam da kolay kolay. boğazıma bir yumruk oturdu yutkunamıyorum.

Demek pek çok erkek böyle canım...Ben de bekarlığımdan kalma,anneden görme alışkanlıkla her sorumluluğun altına girer, illa taşın altına elimi koyardım.
Geri durmayı, o erkek yapmak zorunda demeyi beceremezdim. Omuzlardım her işi, her sorumluluğu.İşler yolunda gitmediği zamanda hatanın sorumluluğunu kabul ederdim
Sonra bir gün birşey oldu kafama taş düştü.Akıllandım.
Eşim şirket hattı kullanıyor benim. Bir de kendi ön ödemeli hattı var. Ama kendi hattını kırk yılda bir kullanır desem yalan olmaz, kapanmasın diye kontör yükleriz. Ben yüklerim onu da.
Hele son zamanlar kendi hattını kullandığı telefon da bozulunca, hepten kullanmaz olmuştu.
Bir ara bana hattına kontör yüklememi söyledi ben de unutmuşum. Hattı da kapanmış.
Bunu fark edince bana senin hatan dedi, sorumluluğu üzerine almadı. Daha önceden olsa kırılmasın diye hatasını anlaması için iknaya uğraşırdım.
Ama kendi hattının sorumluluğunu dahası hattın kapanmasının hatasını tamamen bana yükleyince, bende şafak attı. Koydum elimi belime “bana bak sen” dedim. Senin şahsi hattını ben mi takip edeceğim, hadi ediyordum, aklımdan çıkmış yükleme yapmamışım kapanmış, bunun hatasını ben mi üstleneceğim…
Ama sen sürekli internet şubesi kullanıyorsun senin yüklemen daha kolay dedi.
Yok ya dedim sen de sürekli sigara almak için tekel bayiye gidiyorsun bir yükleme kartı alamıyor musun? Maaşını çekmeye gittiğinde ATM’den yükleyemiyor musun?
(Evin faturalarını da ben takip ediyordum) Faturaları da takip etmiyorum artık dedim, ne halt edersen et bakalım :)
Mum oldu kendisi o dakika sonrası :)

Son düzenleme:
günaydın arkadaşlar..
öncelikle kadir geceniz mübarek olsun..allah bu gecenin hürmetine bütün dualarımızı kabul eder inşallah..herkesin duası bu gece öncelikle doğacak bebişleri için olacaktır.benimde öyle..:61:

sitedemi sorun var,benim internettemi anlamadım..şu satırları yazmak için dakikalardır uğraşıyorum,geçmişi okuyamadım,birtürlü sayfalar açılmıyor..deli oldum resmen.:47:
cinsiyet öğrenen oldumu çok merak ediyorum..
olanların gözü aydın,allah tamamınada erdirsin ..
bu sayfayayı okuyabildim sadece,eşiyle tartışanlar olmuş.bende eşimle akşam tartıştım..hemde okadar basit bi nedendenki..sinir etti beni.üzdü..:14:
bende o sabah işe giderken uyandım ama uyuyo numarası yaptım,hiç kalkmadım..:63:
hatta uyuduğumu zannederek bişey olmamış gibi öptü ama arkamı döndüm..:51:
sizde üzmeyin kendinizi,sadece bebişlerinizi düşünün,ben öyle yapıcam artık..:6:

Maalesef bazen erkekler düşünemiyorlar Sinemcim... Biraz zorla düşündürtmek gerekiyor. Geçenlerde benim eşim de bana resmen sinir krizi geçirtti; yapması gereken işleri önce ötelediği, sonra da unuttuğu için. 2 gün konuşmadım onunla. Şimdi kurulmuş saat gibi her işi zamanında yapmaya çalışıyor. biraz burunlarını sürtmek lazım bazen ne yazık ki... Söylemek, konuşmak, anlatmak lazım...

tatlım dediğim gibi her işe biz koşucaktıysak eğer yanlız yaşardık. hem bu bebekleri onlarla yaptık. bize yardımcı olmak destek çıkmak zorundalar. aradı şimdi eşim. valla doktor idrar yolları iltihabımın tavan yaptığını söylediğini ama hiçte umrumda olmadığını yerimden kalkacak halim olmadığını bu bebeğin sadece bana ait sadece benim parçam olmadığı söyledim. aslında telefonun diğer ucundan fırlayıp boğazına yapışmak istemiştim ama neyse.

KIZLAR size bişi anlatayım bende migren var migrenim tuttuğu zaman kendi kendime ağlıyorum okadar
kaynanamdada migren var tuttuğu zaman bağrıyo çağrıyor bardaklar tabakları yerlere atıyor (manyak)
ilk zamanlar eşim annemde migren var bilmem ne
en sonunda bir kızdım dedim annende migren varsa bende de var
ben etrafı kırıp dökmüyorum diye mi umurunda olmuyor dedim
ogünden beri hiç sesi çıkmıyor :1:

Eleferam bana dr tek yumurta ikizine benziyor dedi ya
sanırım tek yumurta ikizi olursa ikisinin cinsiyeti de aynı oluyormuş
çok bilgim yok ikizler konusunda ama öyle anladım sanki :1:

Evet ya oyle yazmıstın daha once.
Benımde bılgım yok.
Hayırlısı olsun canım.
Saglıklı olsunlar yeter bıze.

Ben devralmasına alırım ama geçmişi takip edemiyorum her zaman,özelden msj yollanması lazım.
Çalışıyorum çünkü.
Haftasonları da ekseriyetle giremiyorum.Haftanın bir günü güncelleme yaparım....

Bende ancak senın gıbı takıp edebılırım.
Bazen gecmısı okuyamıyorum.
Hafta sonuda acmıyorum genelde pc yı.

günaydın arkadaşlar..
öncelikle kadir geceniz mübarek olsun..allah bu gecenin hürmetine bütün dualarımızı kabul eder inşallah..herkesin duası bu gece öncelikle doğacak bebişleri için olacaktır.benimde öyle..:61:

sitedemi sorun var,benim internettemi anlamadım..şu satırları yazmak için dakikalardır uğraşıyorum,geçmişi okuyamadım,birtürlü sayfalar açılmıyor..deli oldum resmen.:47:
cinsiyet öğrenen oldumu çok merak ediyorum..
olanların gözü aydın,allah tamamınada erdirsin ..
bu sayfayayı okuyabildim sadece,eşiyle tartışanlar olmuş.bende eşimle akşam tartıştım..hemde okadar basit bi nedendenki..sinir etti beni.üzdü..:14:
bende o sabah işe giderken uyandım ama uyuyo numarası yaptım,hiç kalkmadım..:63:
hatta uyuduğumu zannederek bişey olmamış gibi öptü ama arkamı döndüm..:51:
sizde üzmeyin kendinizi,sadece bebişlerinizi düşünün,ben öyle yapıcam artık..:6:

canım dün ben başka bi doktora gittim yüzde 80 kız dedi inşallah değişmez

sende bizdensin demekki bende akşamdan beri uğraşıyorum kocamla o bişe olmamış gibi davranıyor dahada çıldırıyorum gıcıklar ya resmen insanı daha fazla delirtiyorlar ben yüzüne karşı diyorum elalem deliye hasret ben akıllıya :43:

Aaa... bugun herkes esıne kızgın!

Ne kadar uyumlu subat annelerıyız bız. :1:

Bır gun kayınvalıdelerden yakınıyoruz, bır gun gorumcelerden, bugun de eslerımızden.

genel olarak şubat annelerinin kaderi aynı mı ne :1: herkes aynı şeylerden şikayetçi ve aynı günlerde ..Ama sizi şunu söyleyeyim beterin beteri var. Ben gün boyu eşimle hiç görüşemiyorum ikimizin de iş yoğunluğundan dolayı gelince de iftara kadar bi uyuyo ,bi de iftardan sonra uyuyo.Yüzünü gören cennetlik..inanın kavga etmeyi bile özledim:60: kendi kendime homurdanıp ,bebeğimi düşünüp yalnızlığın tadını çıkarmaya çalısıyorum bende napim .

Demek pek çok erkek böyle canım...Ben de bekarlığımdan kalma,anneden görme alışkanlıkla her sorumluluğun altına girer, illa taşın altına elimi koyardım.
Geri durmayı, o erkek yapmak zorunda demeyi beceremezdim. Omuzlardım her işi, her sorumluluğu.İşler yolunda gitmediği zamanda hatanın sorumluluğunu kabul ederdim
Sonra bir gün birşey oldu kafama taş düştü.Akıllandım.
Eşim şirket hattı kullanıyor benim. Bir de kendi ön ödemeli hattı var. Ama kendi hattını kırk yılda bir kullanır desem yalan olmaz, kapanmasın diye kontör yükleriz. Ben yüklerim onu da.
Hele son zamanlar kendi hattını kullandığı telefon da bozulunca, hepten kullanmaz olmuştu.
Bir ara bana hattına kontör yüklememi söyledi ben de unutmuşum. Hattı da kapanmış.
Bunu fark edince bana senin hatan dedi, sorumluluğu üzerine almadı. Daha önceden olsa kırılmasın diye hatasını anlaması için iknaya uğraşırdım.
Ama kendi hattının sorumluluğunu dahası hattın kapanmasının hatasını tamamen bana yükleyince, bende şafak attı. Koydum elimi belime “bana bak sen” dedim. Senin şahsi hattını ben mi takip edeceğim, hadi ediyordum, aklımdan çıkmış yükleme yapmamışım kapanmış, bunun hatasını ben mi üstleneceğim…
Ama sen sürekli internet şubesi kullanıyorsun senin yüklemen daha kolay dedi.
Yok ya dedim sen de sürekli sigara almak için tekel bayiye gidiyorsun bir yükleme kartı alamıyor musun? Maaşını çekmeye gittiğinde ATM’den yükleyemiyor musun?
(Evin faturalarını da ben takip ediyordum) Faturaları da takip etmiyorum artık dedim, ne halt edersen et bakalım :)
Mum oldu kendisi o dakika sonrası :)

tatlım evin tüm sorumluluğu kredi kartlarının yatırılması elektrik su ödemeleri tüm harcamaların takibi aynen dediğin gibiyim bende. hatta senin yazdıklarını ne zaman okusam bu topikte bana en çok benzeyen kişi bblau derim. artık düşün geçen gün bana "parfümüm ve duş jelim bitmiş farkında bile değilsin" dedi. o derece yani. oynadığı sayısalın v.b. herşeyin sonucunu benim öğrenmemi ister.
ayakkabı aldım ona markafoniden bu kargo niye gelmiyo diye günde 10 kez soruyordu,sanki benim suçum geç gelişi. kendi sevdiği ve istediği birşey olunca öyle ilgili ki. ama ben kavga etsem de delirsem de adam rahat 1 hafta sürüyor etkisi. anlayacağın böyle arkadaşım.

Azelya liste varsa ve takip yapmak istiyorsan bence yap gzel olur yaa
Birde aranızda bir tek ben şikayetçi değilim kayınvalidemden sanırım ayrı şehirlerde yaşamanın güzellikleri
Benim oğluşum olacakmış bu arada çarşamba günü öğrendim sizlerin belli mi cinsiyeti

genel olarak şubat annelerinin kaderi aynı mı ne :1: herkes aynı şeylerden şikayetçi ve aynı günlerde ..Ama sizi şunu söyleyeyim beterin beteri var. Ben gün boyu eşimle hiç görüşemiyorum ikimizin de iş yoğunluğundan dolayı gelince de iftara kadar bi uyuyo ,bi de iftardan sonra uyuyo.Yüzünü gören cennetlik..inanın kavga etmeyi bile özledim:60: kendi kendime homurdanıp ,bebeğimi düşünüp yalnızlığın tadını çıkarmaya çalısıyorum bende napim .

emin ol bende aynıyım. benim eşim iftara bile yetişemiyor. cmt. gece 10 lara kadar çalışıyor. biz bu bebeği hangi ara nasıl yaptık anlayamıyorum

ben olsam kendi almıyorsa bende gidip almazdım gelen kendi ailesi sana bişe diyemezler görsünler şahsen ben öyle yapıyorum ailesinin yanında
benimde kayınvalidemler hiç habersiz geçen pazar geldiler iftara hiç bişe yoktu hazırlık falan hatta dışarıya gidecektik eşim az uzanayım dedi zil çalınca ailesini görünce kalk diyorum kalkmıyor dokunmadım geldiler öyle gördüler zorla uyandırdılar git ekmek al yemek yapmaya bişeler al diyorum yok sanki duymuyor bende kızdım söylendim kaynanama oğlun işte insan bile değil benim gözümde dedim babası kızdı kaynamam kendi geçti mutfağa bişeler yaptı eşimde ekmek aldı geldi sanki dünyanın en büyük ekmeğini almış gibi ertesi sabah ekmek al diyorum dün akşam pide aldım ya kalan 2 parça bişe hiiiiç sesimi çıkarmadım sofrayı hazırladım 2 dilim ekmeği koydum oturduk yemeğe aaaa ekmek yokmuş ya demezmi bende gayet sakin bi şekilde ben sana boşuna ekmek almaya git demedim koşa koşa gitti aldı geldi inat ettim yemedim getirdiği ekmekten :19:

vallaha bazen insanı çileden çıkartıyorlar sonrada niye saçlar beyazlıyor yaşlanıyorsun diye dalga geçiyorlar bide ben şunu fark ettim hamileliğimden beri eşim acayip gıcığıma gitmeye başladı eskiden bana normal gelen yada kafama takmadığım davranışları konuşmaları şimdi batıyor itici geliyor ben bu adamla nasıl evlenmişim nasıl hamile kalmışım diyorum bu duruma nasıl geldim bilmiyorum vallaha :25:

sen gelmiyosun tatlım o duruma zorla getiriyorlar...kocam olacak öküzü çiğ çiğ yiyesim var şuan inatsa inat nerdeyse bi haftadır küsüz ilk defa bukadar uzun sürdü...ama hiç üzülüp bebeğimi üzmüyorum keyfi bilir:63:
bilgisayarımda arkadaşındaydı zaten gıcık kocamın.giremedim epeydir. özledim sizi.neler oldu ben yokken bi değişiklik varmı?

Son düzenleme:
Azelya liste varsa ve takip yapmak istiyorsan bence yap gzel olur yaa
Birde aranızda bir tek ben şikayetçi değilim kayınvalidemden sanırım ayrı şehirlerde yaşamanın güzellikleri
Benim oğluşum olacakmış bu arada çarşamba günü öğrendim sizlerin belli mi cinsiyeti

Gozun aydın Eylul...
Saglıkla kucagına alırsın ınsallah oglunu.
Benımkının bellı degıl.

Back
X