2012 Şubat Anneleri

Elefera, tatlım... Diğer arkadaşların da dediği gibi biz birbirimize destek olmak, sıkıntılarımıza çözüm bulmak, sevnçlerimizi paylaşmak için burdayız... Gerçi böyle söyleyince de herkes adına söylemiş gibi oldum ama, ben herkesin de böyle düşündüğünü düşünüyorum... Muhabbeti bozmak ne demek güzel arkadaşım benim... :59:

Benimde eşimle bu tür tartışmalarım çok olmuştur. Arkadaşları yüzünden değil de kendi ailesi yüzünden. Her zaman ailesinin arkasındadır. Ailesi her zaman iyi niyetlidir, sorun benden çıkar. O sebeple benim de defalarca kez "boşanalım" dediğim olmuştur. Ha keza onunda... Ama düşünsene... Bizler bu adamları ne kadar çok sevdik ki onlardan bebek sahibi olmak istedik... Sokaktaki herhangi birileri değil ki onlar bizler için bi tartışmada herşeyi siliverelim gitsin... O yüzden lütfen akşamdandır kendini ve bebeğini üzdüğün yeter. Sen artık tek başına değilsin ki bitanem... İndir şimdi o gözlerini bu ekrandan karnına doğru, bakalım kimi göreceksin... :69:

Tesekkur ederım, hepınıze...
Gozlerım doldu yazdıklarını okurken, bebegım uzulmus mudur, ben agladım ya etkılenmıs mıdır?
Cok kızıyorum kendıme daha sonra, ama tutamıyorum kı kendımı :59:
Hımmm sevıyorum hala okuzumu, ama o benı sevmıyor sanırım.

canım valla benim eşimde aynı
eve hep geç gelir eve geldiğinde ise borçlardan zor döndüğünden falan bahseder durur
arkadaşlarıyla görsen öyle mutludur ki ne kahkahalar atar
benim eşimde alyans takmıyor günahmış diye
şimdi bende çıkardım takmıyorum
eskiden senin gibi kafama takardım
ama şimdi iş çıkışı anneme gidiyorum dizilerimi seyrediyorum geziyorum yatıyorum
borç iş dinleyeceğime böyle daha mutluyum :1:

ama benım aılem yok kı burada.
Gercekten kımsem yok.
Ne bır arkadas ne bır akraba.
Esımın aılesı de hamıle oldugum ıcın 2-3 haftada bır arar.
Bak bu bıle coktur onlar ıcın.
Oysa bıze cok yakınlar.
ama tabıı kayınvalıdem aylardır yazlıkta.
Dogumdan sonra gelır artık.

elefera bu erkeklerin %90 ı aynı canım
bence hiç kafana takma
tabii hamilesin diye daha alıngan dönemdesin ve kendini yalnız hissediyorsun
ama gerçekten kendine yapacak bir şeyler bul eve gittiğinde
kitap oku puzzle yap el işi yap hem kafan dağılır
hemde o seninle iletişim kurmaya çalışsın

Herseyden sıkıyorum artık.
Ben esımden ılgı ıstıyorum.
Baska bırseyle ılgılenmek degıl :59:

Neyse eve gıdeyım bende artık.
Aksam belkı gırerım.
Hepınıze cok tesekkur ederım.

ıyı geldı yazmanız.
Hepınızı sevıyorum ve bunlar sızın ıcın :71:

canım yeni girdim foruma ve mesajını görünce çok üzüldüm.emin ol bunları yaşayan tek sen değilsin.ve tüm bunlar bizim hamile olmamızla alakalı.biz hamileyiz hem de onun çocuğuna diye düşünüp ilgi ve alaka istiyoruz.ben 2 kızıma da hamileyken eşimle sıkıntılar yaşadım.bunda da hamile kalmadan önce eşimle aramız çok iyidi hiç anlaşamadığımız nokta kalmamıştı.tv seyrederdik sinemaya giderdik yürüyüş yapardık falan .tamam artık bizim evliliğimiz oturdu biz çok iyi anlaşıyoruz derken hamile kaldım.ne zaman ki hamile kalıp da bütün bunları eskisi gibi keyifle yapamadık sıkıntılarımız başladı.tabi yine yürüyüşe falan gidebiliriz ama eşim şu an gerilmiş bi durumda bebek olunca uyuyamıyacağız,biryere gidemeyeceğiz falan diye.hatta geçen gün bana ne dedi biliyor musun ''artık akşam arkadaşlara oturmaya falan da gidemeyiz 3 çocukla çok zor olur''yani bu adamlar böyle doğurana kadar idare edecez:)
bir de belki ayıp olacak ama artık eskisi gibi beraber olmayınca adamlar çok gergin oluyorlar.bayanlar için durum öyle değil ama erkeklerin bence yaradılışında var.

evet doğru söylüyorsun adese

Canım,eleferacım, o zaman içinden gelmeyen bir şeyse şu an onunla iletişim kurmak, konuşmak, sen de uzak dur ondan biraz.
Hem biraz kendini dinlersin, hem de senin kararlılığını anlamış olur eşin. Kavga etmekten iyidir bu tip durumlarda kendini çekmek.
Erkekler zaten bayanlar kadar detaylı detaylı konuşmayı, saatlerce bir şeyler bahsetmeyi sevmezler.
Benim eşim de zaman zaman ben bırbırbır konuşurken sıkıldığını, ilgisizliğini belli ediyor. Yorum yapılacak noktalarda öyle bön bön bakıyor suratıma:37:
Hatta bazen lap diye sözümü kesiyor başka konuya dalıyor.
Ben de o tip zamanlarda çok kızıyorum, küsüyorum. Bazen özür dileyip ille de anlat neydi lafının sonu diyor, anlatmıyorum ben.
Bazen attığım tribi bile anlamıyor….Yada umursamıyor…Aslında ortak zevklerimiz öyle dağlar kadar çok değildir ama birlikte bir şeyler yapmak için çaba harcamaya gayret ediyoruz.
Tabi ki aşklar seneler boyu ilk günkü aleviyle kalamaz ama karşılıklı özveriyle yürüyor ilişkiler.
İçinden nasıl geliyorsa bir süre öyle davran eminim rahatlayacaksın.Ama stres etme kendini…

Son düzenleme:

Tesekkur ederım, hepınıze...
Gozlerım doldu yazdıklarını okurken, bebegım uzulmus mudur, ben agladım ya etkılenmıs mıdır?
Cok kızıyorum kendıme daha sonra, ama tutamıyorum kı kendımı :59:
Hımmm sevıyorum hala okuzumu, ama o benı sevmıyor sanırım.

ama benım aılem yok kı burada.
Gercekten kımsem yok.
Ne bır arkadas ne bır akraba.
Esımın aılesı de hamıle oldugum ıcın 2-3 haftada bır arar.
Bak bu bıle coktur onlar ıcın.
Oysa bıze cok yakınlar.
ama tabıı kayınvalıdem aylardır yazlıkta.
Dogumdan sonra gelır artık.

Umarım bebeğin üzülmemiştir. Annesiyle babasının şakalaştıklarını düşünmüştür belki... Sen kuzuna biz babayla şakalaştık, o beni biraz üzmüş olabilir ama seni çok seviyor de bence. Eminim rahatlayacaktır...

Birde; benim de kimsem yok bu şehirde... Kayınvalidem de yok... Görümcelerimse daha bayramdan birkaç hafta önce zorla yarım ağız hayırlı olsun dediler. Bu sebeple ben de kendime hayata dair bir düstur edindim; MİNİMUM İNSAN MİNİMUM SORUN, MİNİMUM BEKLENTİ MİNİMUM ÜZÜNTÜ...

Neyse tatlım... Kendine de kuzuna da dikkat et. Eşinle barışmak için birşey yapmak içinden gelmiyorsa yapma ama kendini de miniğini de üzme lütfen... Öpüyorum...

Ne kadar tartışsakta bir süre sonra yumuşuyoruz sonuçta...
Allah daha büyük sorunlar çıkarmasın karşımıza inşallah.
Çok uykum geldi, çok halsizleştim ben ya..Ben de çıkıyorum bacılar, kendinize dikkat edin :16::16:

Ne kadar tartışsakta bir süre sonra yumuşuyoruz sonuçta...
Allah daha büyük sorunlar çıkarmasın karşımıza inşallah.
Çok uykum geldi, çok halsizleştim ben ya..Ben de çıkıyorum bacılar, kendinize dikkat edin :16::16:

Sen de kendine dikkat et bebişiiim. :)

Kızlar ben de çıkıyorum. Biraz yürüyüş yapayım, bacaklarım kopacak gibi ağrıyor. Hepinize iyi hafta sonları. Pazartesi görüşürüz inşallah... :*

Bı anlatayım dedım, sonra bosver, kımsenın muhabbetını bozma dedım.
Sabah ıcım oyle doluydu kı.
Bır ıkı bana hıtaben yorumu okuyunca gozlerım doldu, cıktım forumdan.

Sevgılı esım her zaman eve gec gelır.
Zaten ısten gec cıkıyor.
Bırde bır arkadası var, ılla onun yanına ugrayacak.

Neyse gec geldı ya, yok trafıge takılmıs yok soyle olmus yok boyle olmus.
Bende ınanmadıgımı soyledım.
Vaaaay sen mısın ınanmayan!
Yuzunu cırkınlestırdı, bagırdı bana, bır kac ıncıtıcı soz soyledı!

Bırde yuzugunu takmıyor, alerjı yapıyor dıye.
Ee tamam alerjı yapıyor da, bır cozumu yok mu bunun?
Bende cıkardım attım yuzugumu, ayrılalım dedım.

Tabıı detaylar var.
Mesela benımle sohbet etmez, arkadası ıle saatlerce konusur.
Sohbet edelım dersem, ya tv ızlıyorum der, ya yorgunum.

Ama ben cok sıkıldım bu evlılıkten!
Yapayalnızım zaten bu sehırde.
Bırde onun benı yalnız bırakması ve hıc anlamaması.

Bana 'sen bencılsın, nankorsun' demesı!

Gece boyu agladım,
Yanıma gelmedı!
Bende bır baska odada yalnız uyudum.
Yıne yanıma gelmedı.

Ve bugun hıc gorusmedık.
Aksam da yuzune bakmayacagım onun.
Yıne onunla uyumayacagım.

Elefera cım seni çok iyi anlıyorum.Hemen hemen kadınların % 90 ının sorunu bu ama emin ol.Bak ben bunun için psikologa bile gittim.Nişanlıyken saatlerce konustuğumuz adamın yerine sanki hiç ortak noktamız olmayan bi adam geldi.O kadar kötüydüm ki .Bir arkadasın da yazdığı gibi onun ailesinin her zaman haklı oluşu(?) da bizim evliliğimiz kopartmak üzereydi.Hamile olduğum halde benim ağlamamı bile umursamıyordu..Neyse dr. a bu yüzden gittim.Dr. dedi ki bak benim eşim de dahil erkeklerin yüzde 90 ı böyle.Dışarıda kimin kocası hakkında ne anlattığına bakma.Hepsi bu kapıdan girince aynı şeyden dert yanıyolar.Eğer daha iyisi varsa boşa:1:ama emin ol yok dedi:)) hepsi aynı ,hepsi ..Şiddet ve aldatma olmadıktan sonra hepsi birbirine benzer ve bunları takmamalısın dedi.Haklılık payı gerçekten çok .Bir de dr. dedi ki ,sen annesin ve anneliği ilk haftadan itibaren hissediyorsun.Bütün hormanların değişiyor.Ama eşin öyle değil .Babalık hissedilmez,öğrenilir.O çocugunu kucağına alınca baba olduğunun farkında olucak , o yüzden çok şey bekleme ondan .
Biliyorum ilgi istiyoruz , anlayış bekliyoruz ama ne yazık ki onların iş hayatı,stresi ,bizim kadar duygusal olmayışları beklentilerimizi almamızı engelliyor.O yüzden en iyisi bebeğimizi ve kendimizi düşünmek :61:

eleferacım üzülme canım arada oluo böle şeyler bende sen gibi yalnızım yaşadığım şehirdee sıkma canını

Son düzenleme:
Onceden ızlerdık fılm.
Sımdı...
Bır suredır daha gec gelıyor eve zaten.
O vakıtten sonra fılm ızlenmez kı!
Bızım cay sohbetlerımız yok, cay sevmez esım.
Bende aksamları ıcmıyorum zaten evlendıgımızden berı.
Cok ama cooooook nadır sohbet ederız.
Cok coook nadır beraber oyun oynarız.
Haftada bır bazen ıkı haftada bır dısarı cıkarız.
Onda da karı gıbı mızmızlanmaya baslar, gıdelım dıye.
Guzellıkle de cok anlattım azelyam, anlamıyor benı!
Ve hep kendısını haklı buluyor.
Arkadası bekar tabıı, anlamıyor halden.
Bu okuz de bekarlıgını ozluyor belkı.
Bu ıhtımal cok uzuyor benı.

ıste bunu okuz kocam anlamıyor.
Ona gore sıradan bır surecteyım.
Oysa ben su an ota b.ka aglayan bır tip oldum.
Yumusamasın, ıstemıyorum artık onu.
ıtham edıyorum da, hıc kendıne cekı duzen verıyor mu?
Okuz ıste, gerızekalı bır adam benım kocam.

Ben duzelmesı ıcın hıc caba sarf etmeyecegım.
O ugrassın.
ısterse aylarca konusmayalım.
Yoooo, beyefendı alerjım var dıyıp (evet dogru var) yuzugunu cıkarıyor ama bana musade etmıyor.
Dun yuzugu attım ya, kudurdu ofkesınden. nasıl cıkarır mısım!
Aha da boyle dedım, fırlattım.
Ama sabah attıgım yerden gıdıp aldım ve taktım parmagıma yıne.
Ben onun gıbı degılım ıste!

Bence almasaydın akşam gelip onun sana takmasını bekleseydin yüzüğü o seni güzellikle ikna edene kadar da takmasaydın madem senin yüzüğünü takman onun için bu kadar önemli biraz da senin için önemli olanları düşünmesi lazım ben geçen yaz anlattığın gibi problemler yaşadım eşimle yüzük meselesi hariç aynı dediğin gibi herkesle muhabbet ediyor ama evde iki kelime konuşmuyoruz daha 1 yıllık evliydik o zaman sonra ben hamile falan da değildim ama çok ağlıyordum kendimi odalara kapatıp neden böyleyiz diye?? 10 gün falan hiç konuşmadık diyebilirim artı geceleri sinirden uyuyamıyordum ve alkol almaya başladım onun haberi yoktu tabi bulaşıkları durularken hemen vişne votka karıştırıp içiyordum. zaten aynı anda yatağa da gitmiyorduk gitsekte arkamızı dönüp uyuyordu. çünkü biliyor ki bana bir şey sorsa patlayacağım aman diyordu pimini çekmeyim.. ben de ayrılmayı düşündüm sonuçta insan neden evlenir ki sevdiğin aşık olduğun adamla iki muhabbetin kalmadıysa evliliğin ne anlamı var ben neden o evdeydim çok düşündüm. sonra arkadaşlarımla konuşmaya başladım gece yarılarına kadar geyik muhabbetleri yapıyordum rahatlamak sakinleşmek için bir kaçı ile konuyu paylaşmıştım eşim yatınca onlarla sohbet ediyordum. derken bayram tatili geldi bayrama geldik herşey güzel geçti bayramda bayramdan sonra izin aldı bir hafta daha kaldık memlekette o kadar çok değişti ki anlatamam. eski kocam gitti yeni biri geldi ben kafamda tatilde onunla ayrılmalımıyız diye konuşmayı düşünürken o beni o kadar şaşırttı ki gönlümü aldı ve sonra konuştuk gerçekten iş yerinde çok stres yaşadığı için eve gelince benimle paylaşıp aynı şeyleri tekrar yaşamak istememiş sakin ve huzurlu bir hayat istemiş... iyi dedim güzel ben farklı bir şey istemedim ki senden banane iş yerinde bütün gün ne olduysa eve gelince iş biter sonuçta valla dedim ben böyle böyle düşündüm beni istemediğini evliliğimizin kötüye gittiğini ve belki de başka birini sevdiğini benimle evlendiğin için pişman olduğunu.... bunları ona söylediğimde çok güldü bana nerden çıktı bu kadar düşünce nasıl yani falan oldu?? işte erkekler düz mantık anacım bizim bu kadar ince düşündüğümüzün hiç farkında olmuyorlar bunu ona fark ettir bence mektuplar yaz içinden geçen herşeyi onunla paylaş mailler at yine eve gelsin yine konuşmayın ama senin içinde kopan fırtınaları bilsin. çünkü evlilikte en kötü şey iletişimsizlik. Allah kolaylık versin diyorum bol bol dua et hamilesin zaten stres dahil kendine ve bebeğine zarar verecek herşeyden uzak dur!

canım üzülmene bende üzüldüm..bazen bende senin gibi hissedip düşünüyorum. ama erkekler bizim gibi değiller...bazen bunlar nasıl insan mı acaba diye hayrete düşürebiliyorlar insanı vurdumduymazlıkları ve rahatlıkları konusunda...

birincisi ben asıl sorunun senin bulundugun yerde sosyal çevrenin senin ihtiyaçlarına cevap veremeyecek kadar yetersiz oldugunu düşünüyorum ikincisi hamileyim diye artık olayları insanları algılayış ve iletişim kurma becerin değişime ugruyor olabilir.senin tarafında olay bu

eşinin tarafında kocaman bir soru işareti var...çok büyük ihtimalle eşin ya ne yapsam anlamıyor ne desem anlamıyor yada kendi karımın gözünde iletişimsiz yada ona değer vermiyormuş gibi görmesini nasıl değiştirsem şimdi hamile ne desem nasıl bir yol bulsam diye çıkmazlardadır çıkmazda olan adamda genelde daha odun görünür bize...

mutlaka ilişkinize özel başka minik minik pürüzler vardır hamilelik döneminde iletişim daha sekteye uğrar...birkaç gün onada kendine de zaman tanı mutlu günlerinizi düşün senin için yaptığı ve onun için yaptığı özel anları düşün sonra o güzel anların ürünü olan bebeğini düşün o geldiğinde evliliğini harap halde olmasını istemezsin heralde

kocanı seviyorsan ne kadar zor gelirse gelsin unutma yuvayı dişi kuş yapar diye boşuna dememişler önce adamı düşürdüğün soru işaretinden çıkar yumuşayınca ikinizde karşılıklı kırmadan dökmeden birbirinizi suçlamadan konuşun anlaşamadığınız noktalarını ortaya koyun..

kadın kendi mutluluğunun mimarıdır...belkide sorun sadece senin bulunduğun çevrede arkadaşlıklar dostluklar kurarak hayatını paylaşma ve ileriye taşıma isteiğidir bunu eşin anlamaz ve birşeyde yapamaz ama bu konuda yardıma ihtiyacın oldugunu belirtirsen sana yardımcı olacaktır.

birbirini sevmeyen bir çift olsanız karnındakide olmazdı heralde ama o var ve siz birbirinizi seviyorsunuz..anlık öfkelere hırslara kapılmayın..oda çalışan insan sonuçta onunda hayatında olmasını istediği ama birtürlü ulaşamadığı tatmin olmadığı şeyler vardır ve negatif enerjisini arkadaşlarıyla paylaşıyordur erkeklerde bizden başka bir türlü stres var hele ki baba adayları...sen kendini üzerek kendini erkeğini bebeğini üzüyorsun aklını başına topla sıkıntılarının gerçek nedenlerine odaklan eşinle iyi bir iletişim kur birbirinizi iyi anlayın o seni anlayana kadar devam..çünkü maalesef erkekler imalardan hareketlerden triplerden anlamıyorlar...bizim aşk ve ilgi isteklerimizi ifade etme biçimimiz onları depresyona sokabilir bile.

git kucağına atla demiyorum sinirin geçsin kendini iyice anla dinle sonra onunla iletişim kur sabırlı ol kadınların erkekler üzerinde sonsuz gücü var bak bunu unutma

kızlarrrr cok hastayımmm.. bi o kadar da sinirliyimm. takside aglaya aglaya geldimm adamlarr da acıya a cıya suratıma baktılar karnım burnumda. :43::43::43: kayınvalidem esim yegenine laf etti diye görümcemle ,kisini yerin dibine sokupp küsmüştü. laf arasında da 3 defa evinize fazla geldimm yüz buldunuz deyipp bana da laf sokmustu ama duymazdan gelmiştim.döndükten sonra benimlede simit keyfinde bulustugumuzda hiç konusmadıgı gibi yüzümede bakmamıstı.. bende kimseyi pıspıslayamadıgım içinn dogal olarakk arayıp sormadım.. sabah önce gebelik takibini yapan hastahaneye gittim afp sonuclarını aldım gayet güzeldi. sonra esimin yegeni bizde kaldıgı içinn onu aldım daha gitmedigi görümcemim evine götürdüm kahvaltıyı orda yapmıss olduk. sonrada normal hastahaneye kbb a gittim. bogazımın duvarı iltihap olmus nasıl oluyosa. balgam öksürük tıksırık vs mevcut. dönüştede kız sabah 8 de evden cıkck göremez diye onu kayınvalidemin kapısına kadar götürdümm elimde posetler de vardı eve gelmeye yola cıktım.. zaten yatmaya yer arıyorum bana surat astıgını da sölemiştimm bahane old kayınvalideme gitmedim. 5 dk sonra aradı benii.. bi sinirle basladı konusmaya ben sana ne yaptım kapıya kadar kızı getiriyosun sen cıkmıyosun ben oglumla kavga ettim cnm o benimm 3 gün sonra barısırım sen kötü olursun kendin bilirsin bilmem ne saydı saydı.. bende o gün simit keyfinde benle konusmadınızz dedim. oraya da geldinn sen sarılmayı sevmiyosun ama artık abarttınn yegenim geldi iki yanagımdan öptü sen nasılsın diye bile sormadın dedi. bende ben kimseye sarılmıyorum öpmüyorum sizede her zamankinden farklı davranmadım selam dedimm otururrken gayet de keyifliydim yüzüme bile bakmadınız dedimm. ben duymadım sende nasılsın anne diye sorsaydın tekrar dedi.bende sizinn arabada 3 kere evinize geldimm yüz buldunuzz diye laf ettiginizi de duymazdan geldim dedimm. sen de böle dedin sende böle dedin diye karsılıklı konustukk durdukk. hem laf ediyo hem arada ben seni seviyorum diyo. hastayımm gec oldu evde zaten yemek yok söledim ben yegenine de falan dedimm.. bende cok hastayımm esim öldü acım büyük vs vs deli etti beni.. sonrada kırılmadın insallah dedi ben sana kızımsın dedim hep bilmem ne kapttı .. zaten kendimi zor tutuyodum basladım yolun ortasında aglamaya.. cok kötüyümm ben cekememm böle seyleri iyi niyetli olsada.. benim yanımda kocama hakaret edincede kulagımı tıkayamamm sonra unutupp yüzyüze bakamam.. esyalarımı toplayıpp gidesim varr. demek evlilikk bundan zormus.. kıpırdayamıyorummmm:43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43:

eleferam konuşmaların aynı ben yaaa
bende kızınca salak gerizekalı diye konuşuyorum
oyüzden çok komiğime gitti
sende kendimi gördüm resmen

Bence butun erkekler oyle.
Cunku eslerını anlamıyorlar...

ay evet ya bazen ben de şu eşimin bekar arkadaşları evlense de eşleri onları eve tıkasa diyorum,sürekli dipdibe de olmaz arada karı-kocanın ayrı ayrı sosyalleşmesi güzel ama erkekler bu dengeyi kuramıyorlar,bekar hayatı devam etsin istiyorlar.

ınsallah o adam evlenırde, aynısını baskası ona yapar.
Esı de basının etın yer, aynı benım yasadıklarımı yasar.

canım yeni girdim foruma ve mesajını görünce çok üzüldüm.emin ol bunları yaşayan tek sen değilsin.ve tüm bunlar bizim hamile olmamızla alakalı.biz hamileyiz hem de onun çocuğuna diye düşünüp ilgi ve alaka istiyoruz.ben 2 kızıma da hamileyken eşimle sıkıntılar yaşadım.bunda da hamile kalmadan önce eşimle aramız çok iyidi hiç anlaşamadığımız nokta kalmamıştı.tv seyrederdik sinemaya giderdik yürüyüş yapardık falan .tamam artık bizim evliliğimiz oturdu biz çok iyi anlaşıyoruz derken hamile kaldım.ne zaman ki hamile kalıp da bütün bunları eskisi gibi keyifle yapamadık sıkıntılarımız başladı.tabi yine yürüyüşe falan gidebiliriz ama eşim şu an gerilmiş bi durumda bebek olunca uyuyamıyacağız,biryere gidemeyeceğiz falan diye.hatta geçen gün bana ne dedi biliyor musun ''artık akşam arkadaşlara oturmaya falan da gidemeyiz 3 çocukla çok zor olur''yani bu adamlar böyle doğurana kadar idare edecez:)
bir de belki ayıp olacak ama artık eskisi gibi beraber olmayınca adamlar çok gergin oluyorlar.bayanlar için durum öyle değil ama erkeklerin bence yaradılışında var.

Evet, belkı hamılelıgımızle de ılgısı var.
Ama eslerımız de bıraz tolerasnlı davransalar, bunlar olmaz bence.
Sankı arkadasları onların yanında olacak, olene dek.
O verecek bır cocuk.
Keske erkekler de bıraz beyın olsaydı.

Canım,eleferacım, o zaman içinden gelmeyen bir şeyse şu an onunla iletişim kurmak, konuşmak, sen de uzak dur ondan biraz.
Hem biraz kendini dinlersin, hem de senin kararlılığını anlamış olur eşin. Kavga etmekten iyidir bu tip durumlarda kendini çekmek.
Erkekler zaten bayanlar kadar detaylı detaylı konuşmayı, saatlerce bir şeyler bahsetmeyi sevmezler.
Benim eşim de zaman zaman ben bırbırbır konuşurken sıkıldığını, ilgisizliğini belli ediyor. Yorum yapılacak noktalarda öyle bön bön bakıyor suratıma:37:
Hatta bazen lap diye sözümü kesiyor başka konuya dalıyor.
Ben de o tip zamanlarda çok kızıyorum, küsüyorum. Bazen özür dileyip ille de anlat neydi lafının sonu diyor, anlatmıyorum ben.
Bazen attığım tribi bile anlamıyor….Yada umursamıyor…Aslında ortak zevklerimiz öyle dağlar kadar çok değildir ama birlikte bir şeyler yapmak için çaba harcamaya gayret ediyoruz.
Tabi ki aşklar seneler boyu ilk günkü aleviyle kalamaz ama karşılıklı özveriyle yürüyor ilişkiler.
İçinden nasıl geliyorsa bir süre öyle davran eminim rahatlayacaksın.Ama stres etme kendini…

Bence erkeklerın genlerı bozuk.

ıcımden onun yuzun tukurmek gelıyor, serbest mı?
Sonra heryerı morarana dek dovmek, eve hapsetmek, elınden telefonunu almak, ıskence yapmak ıste!
Konusmayacagım onunla.
Kendını affettırene dek, konusmak yok!
Yemek yok!
Utu yok!
Gıtsın arkadasına yaptırsın.

Umarım bebeğin üzülmemiştir. Annesiyle babasının şakalaştıklarını düşünmüştür belki... Sen kuzuna biz babayla şakalaştık, o beni biraz üzmüş olabilir ama seni çok seviyor de bence. Eminim rahatlayacaktır...

Birde; benim de kimsem yok bu şehirde... Kayınvalidem de yok... Görümcelerimse daha bayramdan birkaç hafta önce zorla yarım ağız hayırlı olsun dediler. Bu sebeple ben de kendime hayata dair bir düstur edindim; MİNİMUM İNSAN MİNİMUM SORUN, MİNİMUM BEKLENTİ MİNİMUM ÜZÜNTÜ...

Neyse tatlım... Kendine de kuzuna da dikkat et. Eşinle barışmak için birşey yapmak içinden gelmiyorsa yapma ama kendini de miniğini de üzme lütfen... Öpüyorum...

Guzel dusunmussun de, bazen ınsan gercekten bırı ıle sohbet etmek ıstıyor.
Her ne kadar cok ınsan dert demekse de, az ınsan da dert demek bence.

Elefera cım seni çok iyi anlıyorum.Hemen hemen kadınların % 90 ının sorunu bu ama emin ol.Bak ben bunun için psikologa bile gittim.Nişanlıyken saatlerce konustuğumuz adamın yerine sanki hiç ortak noktamız olmayan bi adam geldi.O kadar kötüydüm ki .Bir arkadasın da yazdığı gibi onun ailesinin her zaman haklı oluşu(?) da bizim evliliğimiz kopartmak üzereydi.Hamile olduğum halde benim ağlamamı bile umursamıyordu..Neyse dr. a bu yüzden gittim.Dr. dedi ki bak benim eşim de dahil erkeklerin yüzde 90 ı böyle.Dışarıda kimin kocası hakkında ne anlattığına bakma.Hepsi bu kapıdan girince aynı şeyden dert yanıyolar.Eğer daha iyisi varsa boşa:1:ama emin ol yok dedi:)) hepsi aynı ,hepsi ..Şiddet ve aldatma olmadıktan sonra hepsi birbirine benzer ve bunları takmamalısın dedi.Haklılık payı gerçekten çok .Bir de dr. dedi ki ,sen annesin ve anneliği ilk haftadan itibaren hissediyorsun.Bütün hormanların değişiyor.Ama eşin öyle değil .Babalık hissedilmez,öğrenilir.O çocugunu kucağına alınca baba olduğunun farkında olucak , o yüzden çok şey bekleme ondan .
Biliyorum ilgi istiyoruz , anlayış bekliyoruz ama ne yazık ki onların iş hayatı,stresi ,bizim kadar duygusal olmayışları beklentilerimizi almamızı engelliyor.O yüzden en iyisi bebeğimizi ve kendimizi düşünmek :61:

Bıraz once ablam aradı, oda enıstemden yana dertlıydı.
Bende senın lafını soyledım ona.
Dedım 'uzmanlar bıle dıyormus, daha ıyısı varsa bosan ama yok' dıye.
Garıbım, 'hee oyle mı daha ıyısı yok yanı, o zaman cok uzulmeyeyım' dedı.

eleferacım üzülme canım arada oluo böle şeyler bende sen gibi yalnızım yaşadığım şehirdee sıkma canını

Hıc bu kadar yalnız kalacagımı dusunmemıstım.
Bır zamanlar yalnız kalmak ıcın uyumayı beklerdım oysa.

Bence almasaydın akşam gelip onun sana takmasını bekleseydin yüzüğü o seni güzellikle ikna edene kadar da takmasaydın madem senin yüzüğünü takman onun için bu kadar önemli biraz da senin için önemli olanları düşünmesi lazım ben geçen yaz anlattığın gibi problemler yaşadım eşimle yüzük meselesi hariç aynı dediğin gibi herkesle muhabbet ediyor ama evde iki kelime konuşmuyoruz daha 1 yıllık evliydik o zaman sonra ben hamile falan da değildim ama çok ağlıyordum kendimi odalara kapatıp neden böyleyiz diye?? 10 gün falan hiç konuşmadık diyebilirim artı geceleri sinirden uyuyamıyordum ve alkol almaya başladım onun haberi yoktu tabi bulaşıkları durularken hemen vişne votka karıştırıp içiyordum. zaten aynı anda yatağa da gitmiyorduk gitsekte arkamızı dönüp uyuyordu. çünkü biliyor ki bana bir şey sorsa patlayacağım aman diyordu pimini çekmeyim.. ben de ayrılmayı düşündüm sonuçta insan neden evlenir ki sevdiğin aşık olduğun adamla iki muhabbetin kalmadıysa evliliğin ne anlamı var ben neden o evdeydim çok düşündüm. sonra arkadaşlarımla konuşmaya başladım gece yarılarına kadar geyik muhabbetleri yapıyordum rahatlamak sakinleşmek için bir kaçı ile konuyu paylaşmıştım eşim yatınca onlarla sohbet ediyordum. derken bayram tatili geldi bayrama geldik herşey güzel geçti bayramda bayramdan sonra izin aldı bir hafta daha kaldık memlekette o kadar çok değişti ki anlatamam. eski kocam gitti yeni biri geldi ben kafamda tatilde onunla ayrılmalımıyız diye konuşmayı düşünürken o beni o kadar şaşırttı ki gönlümü aldı ve sonra konuştuk gerçekten iş yerinde çok stres yaşadığı için eve gelince benimle paylaşıp aynı şeyleri tekrar yaşamak istememiş sakin ve huzurlu bir hayat istemiş... iyi dedim güzel ben farklı bir şey istemedim ki senden banane iş yerinde bütün gün ne olduysa eve gelince iş biter sonuçta valla dedim ben böyle böyle düşündüm beni istemediğini evliliğimizin kötüye gittiğini ve belki de başka birini sevdiğini benimle evlendiğin için pişman olduğunu.... bunları ona söylediğimde çok güldü bana nerden çıktı bu kadar düşünce nasıl yani falan oldu?? işte erkekler düz mantık anacım bizim bu kadar ince düşündüğümüzün hiç farkında olmuyorlar bunu ona fark ettir bence mektuplar yaz içinden geçen herşeyi onunla paylaş mailler at yine eve gelsin yine konuşmayın ama senin içinde kopan fırtınaları bilsin. çünkü evlilikte en kötü şey iletişimsizlik. Allah kolaylık versin diyorum bol bol dua et hamilesin zaten stres dahil kendine ve bebeğine zarar verecek herşeyden uzak dur!

Bızde kesınlıkle ıletısım sorunu var.
Ve esım bunu asmak ıcın ugrasmıyor.
Ona gore hersey yolunda, gayet huzurlu ama ben huzurumuzu kacırmak ıcın turlu bahaneler uretıyorum.

Ben fark ettırmek ıcın cok cabaladım canım.
Olmuyor, degısmıyor.
Odun odunlugundan vazgecmıyor.

canım üzülmene bende üzüldüm..bazen bende senin gibi hissedip düşünüyorum. ama erkekler bizim gibi değiller...bazen bunlar nasıl insan mı acaba diye hayrete düşürebiliyorlar insanı vurdumduymazlıkları ve rahatlıkları konusunda...

birincisi ben asıl sorunun senin bulundugun yerde sosyal çevrenin senin ihtiyaçlarına cevap veremeyecek kadar yetersiz oldugunu düşünüyorum ikincisi hamileyim diye artık olayları insanları algılayış ve iletişim kurma becerin değişime ugruyor olabilir.senin tarafında olay bu

eşinin tarafında kocaman bir soru işareti var...çok büyük ihtimalle eşin ya ne yapsam anlamıyor ne desem anlamıyor yada kendi karımın gözünde iletişimsiz yada ona değer vermiyormuş gibi görmesini nasıl değiştirsem şimdi hamile ne desem nasıl bir yol bulsam diye çıkmazlardadır çıkmazda olan adamda genelde daha odun görünür bize...

mutlaka ilişkinize özel başka minik minik pürüzler vardır hamilelik döneminde iletişim daha sekteye uğrar...birkaç gün onada kendine de zaman tanı mutlu günlerinizi düşün senin için yaptığı ve onun için yaptığı özel anları düşün sonra o güzel anların ürünü olan bebeğini düşün o geldiğinde evliliğini harap halde olmasını istemezsin heralde

kocanı seviyorsan ne kadar zor gelirse gelsin unutma yuvayı dişi kuş yapar diye boşuna dememişler önce adamı düşürdüğün soru işaretinden çıkar yumuşayınca ikinizde karşılıklı kırmadan dökmeden birbirinizi suçlamadan konuşun anlaşamadığınız noktalarını ortaya koyun..

kadın kendi mutluluğunun mimarıdır...belkide sorun sadece senin bulunduğun çevrede arkadaşlıklar dostluklar kurarak hayatını paylaşma ve ileriye taşıma isteiğidir bunu eşin anlamaz ve birşeyde yapamaz ama bu konuda yardıma ihtiyacın oldugunu belirtirsen sana yardımcı olacaktır.

birbirini sevmeyen bir çift olsanız karnındakide olmazdı heralde ama o var ve siz birbirinizi seviyorsunuz..anlık öfkelere hırslara kapılmayın..oda çalışan insan sonuçta onunda hayatında olmasını istediği ama birtürlü ulaşamadığı tatmin olmadığı şeyler vardır ve negatif enerjisini arkadaşlarıyla paylaşıyordur erkeklerde bizden başka bir türlü stres var hele ki baba adayları...sen kendini üzerek kendini erkeğini bebeğini üzüyorsun aklını başına topla sıkıntılarının gerçek nedenlerine odaklan eşinle iyi bir iletişim kur birbirinizi iyi anlayın o seni anlayana kadar devam..çünkü maalesef erkekler imalardan hareketlerden triplerden anlamıyorlar...bizim aşk ve ilgi isteklerimizi ifade etme biçimimiz onları depresyona sokabilir bile.

git kucağına atla demiyorum sinirin geçsin kendini iyice anla dinle sonra onunla iletişim kur sabırlı ol kadınların erkekler üzerinde sonsuz gücü var bak bunu unutma

Yorumunu okuyunca, ona bır maıl gonderdım.
Uzun uzun anlattım.
Beklentılerımı, uzuntulerımı ve bu aksam konusmak ıstemedıgımı...

Yuvayı dısı kus yapar, dogru da nereye kadar?
Ben kendımı ona ıfade etmekten yoruldum...

Ve ınan bende kolay bır ıste calısmıyorum.
Butun calısanlar basları agrısa benı arayacaklar neredeyse.
Kafam oluyor davul gıbı.
Ama ben canım sıkılınca esımı ararım, 'bugun boyle oldu' der ıcımı dokerım.
Hem paylasmak hosuma gıder, hem ıcım rahatlar...

Bakalım, geldıgınde bır adım atacak mı?
Benım nıyetım yok.

Hepınıze tekrar tesekkur ederım.
ıyı kı varsınız gercekten.
Allah razı olsun hepınızden.

canım mesajını gördüm ama mesaj sayım az oldugu için özelden mesaj yazamadım buraya yazıyorum diğer arkadaşlarda görebilirler.

"""""çok teşekkür ederim canım..sabah erkenden aradım dr u 4lü testin gayet güzel..Bebeğini her bakımdan taradık kötü birşey yok...hiç olmamış gibi devam et dedi...Çok şükür...17000de 3400 ihtimalmiş çok düşük çıkmış Ama gel bana sor 4 gün ne çektim
ne kadar metanetli olmaya çalışırsam çalışayım hamilelikten midir bilmiyorum çok hassasım biri bin görüyor insan ona bişi olcak diye çok korktum..Halbuki Allaha kadere teslim olmak lazım ama...
ilki dış gebelik oldu büyük travmaydı ilk çocuk şimdi karnımda olan onuda gözümden sakındım aylarca iananmadan bugune getirdim tamda erkek oldugunu artık benle oldugunu öğrendim çıktı dedi dr kalbinde bişi var araştırmamız lazım...psikolojimi düşün

ondan vazgeçmek üzereydim yine çok üzülecem diye..oda küstü bana kıpır kıpır değil inşallah barışırız..kafanı şişirdim kusura bakma ilgin için teşekkür ederim Allah sağlıklı sıhhatli ayıpsız özürsüz engelsiz kavuşmamızı nasip etsin yavrularımıza.""""".
"""

canımm benim o kadar çook sevindimki anlatamm:16::16:
gözünüz aydın :54:

canımm benim o kadar çook sevindimki anlatamm:16::16:
gözünüz aydın :54:

Valla herkese çok teşekkür ederim Allah razı olsun sizlerden...yani bende anlamadım benmi çok büyüttüm acaba...ama bir an özürlü bir çocuk dünyaya getireceğimi ciddi ciddi düşündüm çok korktum anlatamam Allah öyle olan insanlara yardım etsin...biraz mutlu olunca oğlumda kıpır kıpır oldu o her hareket ettiğinde gıdıklanıyorum daha devam etsin istiyorum...barıştık galiba...affetti annesini...bir daha ne olursa olsun ondan vazgeçmeyi aklımın ucuna getirmemeye söz verdim kendime... :74:

Canım TSH değerin normal sınırlar içinde olmakla birlikte gebelerde 2,5un altında kalması isteniyor.
Benim 2,96 çıktığında doktorum beni endokrine sevketti, oysa ben maksimum değeri 4,2 diye hiç şüphe de etmemiştim.
Endokrinde tekrar TSH,T3,T4 bakıldı, ayrıca bunların alt antikorlarına da.
Nodül riskini ekarte etmek için de usg çekildim.
İstersen doktoruna tekrar danış.[/QUOTE]

selam kızlar
evet canım benım TSH gebelık sınırlarına gore malesef yuksek dahiliyeye gittim zaten kadın doktorumda 2.5 sınırında olması gerektıgını soyledı
dahılıye tekrar tahlil yaptırdı yukselmeye devam etmedıgı ıcın ilaç kullanmana gerek yok dedı yani 1 puan için önemli değil dedi
bakalım insallah bır sorun yasamam bunun yuzunden...
ama internette arastırdım genelde 9 1o ve uzerı olanlar var onların ılaç kullanmı sart hatta gebe kalmadan önce dusurulmelıymıs.....

Anne Adayı Bebeginin Cinsiyeti Bebeginin Adı Sat Tahmini Dogum Tarihi

bblau Kız 23 Nisan 1 Şubat

busraaa05 Erkek 23 Nisan 1 Şubat

aZelYa55 Erkek Kuzey 25 Nisan 1 Şubat

pişmaniye Erkek Ömer 27 Nisan 1 Şubat

merve2211 Erkek 25 Nisan 1 Şubat

dirim99 Erkek 27 Nisan 1 Şubat

karma-x Kız 28 Nisan 2 Şubat

CanSea Kız 29 Nisan 3 Şubat

sinemaksungur Erkek 27 Nisan 1 Şubat

Eylül Erkek 29 Nisan 3 Şubat

Brgl86 Erkek 29 Nisan 3 Şubat

filizim Erkek 29 Nisan 3 Şubat

kelebek1978 30 Nisan 4 Şubat

Dünyam80 Erkek Ömer 30 Nisan 4 Şubat

cerenim 1 Mayıs 5 Şubat

neva29 1 Mayıs 5 Şubat

Limon_ik Erkek 1 Mayıs 5 Şubat

tansell 1 Mayıs 5 Şubat

littlesunshine Erkek 1 Mayıs 5 Şubat

xzgi Kız 1 Mayıs 5 Şubat

ginger-curls Erkek Kuzey 8 Mayıs 7 Şubat

ecrinn Erkek 2 Mayıs 8 Şubat

sevgikelebegi 2 Mayıs 6 Şubat

DYGBAL İkiz / Kız 3 Mayıs 7 Şubat

enice Kız 3 Mayıs 7 Şubat

pikepolat Erkek 3 Mayıs 5 Şubat

melekbade 4 Mayıs 8 Şubat

skyup Erkek 4 Mayıs 8 Şubat

simurganka Kız 4 Mayıs 11 Şubat

zeynep0146 5 Mayıs 10 Şubat

adengokce Erkek Demir Aden 5 Mayıs 4 Şubat

zerdal 5 Mayıs 9 Şubat

ege_m 5 Mayıs 9 Şubat

banuesra 6 Mayıs 10 Şubat

neselikiz 6 Mayıs 10 Şubat

mrv091010 7 Mayıs 11 Şubat

zuhale 8 Mayıs 12 Şubat

hatice_84 8 Mayıs 12 Şubat

Nazome 9 Mayıs 13 Şubat

kmehtap Kız 9 Mayıs 20 Şubat

benim_olan Erkek 11 Mayıs 15 Şubat

juweline Erkek Tuna 11 Mayıs 28 Şubat

bilginkız Kız 11 Mayıs 15 Şubat

berfinbilgen Kız 12 Mayıs 16 Şubat

karats 13 Mayıs 18 Şubat

soguknevale 13 Mayıs 18 Şubat

umut33 13 Mayıs 18 Şubat

simarik34 Kız 14 Mayıs 18 Şubat

berraksuuu Erkek 14 Mayıs 18 Şubat

adese 15 Mayıs 18 Şubat

günısıgımmm Erkek 15 Mayıs 19 Şubat

demetmania Kız Liva 15 Mayıs 19 Şubat

ssshuma 15 Mayıs 24 Şubat

srgmn Kız 16 Mayıs 20 Şubat

aysebahar 17 Mayıs 20 Şubat

desperado Kız 17 Mayıs 25 Şubat

elefera 18 Mayıs 22 Şubat

mannak Kız 19 Mayıs 25 Şubat

layla1955 Erkek 20 Mayıs 24 Şubat

mg2008 Erkek 21 Mayıs 24 Şubat

alin84 Kız 21 Mayıs 24 Şubat

duyguvt Kız 22 Mayıs 26 Şubat

filancam Erkek 22 Mayıs 26 Şubat

busra_17 24 Mayıs 27 Şubat

mycupcake 24 Mayıs 28 Şubat

hayatisigii 24 Mayıs 28 Şubat

herseyimsin12022011 25 Mayıs 29 Şubat

mujdes Erkek 25 Mayıs 29 Şubat

celinns Erkek 25 Mayıs 29 Şubat

acidem 1 Erkek / 1 Kız 29 Mayıs 25 Şubat

oyelken İkiz 31 Mayıs 25 Şubat

Listede adı olmayanlar;
1. sayfadakı lısteyı dıkkate alıyorum.
Lutfen, nıcın adım yok demeyın, hıc bırınız kasıtlı olarak sılınmıyorsunuz yada yazılmamıs degılsınız.

Bılgılerınızı guncellemek ıstedıgınızde ıse, mesaj gonderın lutfen.
Tek tek sayfaları ıncelesem dahı, gozden kacırdıklarım olabılır.

ıyı sohbetler...

sekerim ben tekrar vereyim o zaman bilgilerimi-sat 21 mayıs-tdt 25 subat-cinsiyet erkek-

Back
X