2012 Şubat Anneleri

Ben de ilk 3 ay bir bebek daha yapmam, Allah bu çocuğuma sağlık versin, hayırlısıyla sağlıkla kucağıma almak nasip etsin diyodum ama şimdi kesinlikle isterim diyorum.
İnsan sıkıntıları çabuk unutuyor sonucu güzel olunca :16:

Evet kesinlikle yakından görmek çok önemli mobilyada. Ben de ekmeği bile internetten alırım elimden gelse :1: tembelim sanırım azcık :1:

Biz de ev bakarken 3+1 istiyorduk ama şartları çok uygun olan bir ev denk geldi önümüze, tek kusuru 2+1 olması idi. Ama başka bir zamanda o fiyata, o daireyi almamıza imkan yoktu. Kaçırmak istemedik, 2+1 olsun dedik.
E tabi ayrı bir oturma odam olmayacak çocuk odası olduğunda ki, ben zaten misafir odası mevhumuna karşıyım. İnsan evinin en güzel yerinin sefasını kendi sürmeli.
Gerçi benim oturma odası salondan daha rahat o ayrı mesele :1::1:

Lake gibi görünüyor ama tek beşik için pahalı bence de.

kesinlikle çok haklısın oysa ılk günlerimde yarı ölü gibiydim hergünüm ağlayarak geçiyordu bu olsun bıdaha asla çocuk yapmam dıyodum..ama o kadar muhteşem bı duygu kı mınık tekmelerını hıssettıkçe butun o geçirdiğim zor gunlere rağmen şimdi 1 yıl sonra ıkıncıyı yaparım dıyorum.hatta ılk gunlerde zaman hızlı geçsin kucağıma alım istıyordum şimdi bu mınık tekmelerının doğana kadar keyfını çıkarmak ıstıyorum.ev konusundada insan ayağına gelen fırsatları kaçırmamalı diye düşünüyorum bu yuzden bence almakla en ıyısını yapmışsınız.inşallah ıkıncı bebeğin olduğundada geniş bı aile olarak buyuk bı ev alır oturursunuz bunlar mumkun olucak şeyler.benım paramda olsa ev almam ve aynı yerde oturmam mumkun değil.tayın olduğumuz yerde sadece 4 yıl kalıyoruz ve bız daha 1 yıllık evlıyız.inşallah emeklı olduğumuzda kendı evım olucak :)bu yuzden aynı şehırde kendı evınde yaşayan ınsanlara ımrenmıyo değillim

nasılsınızz kızlar???? gittimm netten bizim yenge yii seyrettim can sıkıntısından. iş yapcak mecalim yok hala bugün de yatayımm yarına baslarım artık ufak ufak:97: arada kocişede serzenişte bulundum.. :78::78: beşikk resimlerine bakınca eklediginizz içim dısıma tastı accık..:69: bizim sirin kutu gibi bi evimizz var ama arkası fazla kutu. 10 m2 iki tane oda. birinde yatagımız ve 2 komidinimiz var. digerinde kocaman elbise dolabımız ve yatak olabilenn portatif bi koltugumuz. herkess zatn ilk zamanlar odada yatamayacakk desede sanırım annelik egosu içinn 1 yıl yatmasa da o oda orda durmalıymıs gibi geliyo:97: hep sessizdimm zaten evde yer yok diye ama gecen en kücük görümcem ortancanın aksine bence sen o koltugu birine ver yinede odanı süsle bebek için ilk cocugun deyince aklıma düstü tabi. işin komigi odaya besigi alıcaz diyoruzz ama yatak odasında beşik cocuk yatagı vs koycak yer de yok.koyunca kıpırdayamıcazz. esim yatagı dolabın yanına alalım diger taraf bebek odası olsun diyo. o zaman da orda hareket edemicez.:53: bizde daire sattıkca para devir daim oldugundan satalım baska eve gecelimde diyemiyorum:59: eskiden semt yüzünden tasınmak istiyodum simdi hem semt hem ebat.. ayy geliyolar bana soldan soldan:27:

Bana da gereksiz geldi..Ben beşiği 239tlya aldım :27: Odasının perdesini 20tl.ya mal ettim, hele 9. aya gireyim ne kadar karlı bi oda yaptım hepsini resimlerin altına fiyat yazarak anlatacam :1: Bi de bana müsrif diyollaaa ya :86:

kim diyooo onu sen müsrif degilsin sadece almayı seviyosun tahminde bulunuyum şuana kadar aldıkların 1500 tl yi geçmemiştir

Bana da gereksiz geldi..Ben beşiği 239tlya aldım :27: Odasının perdesini 20tl.ya mal ettim, hele 9. aya gireyim ne kadar karlı bi oda yaptım hepsini resimlerin altına fiyat yazarak anlatacam :1: Bi de bana müsrif diyollaaa ya :86:

kim diyooo onu sen müsrif degilsin sadece almayı seviyosun tahminde bulunuyum şuana kadar aldıkların 1500 tl yi geçmemiştir

aferin kızz tebrik ederim senii kim olursa olsun ne kadar ünlü olursa olsun farkı ne alet aynı alet doktor aynı şeyi diycek en fazla yarım saat değilde 1 saat baksın iltifat etsin canım cicim desin ne yapabilirki daha yanii aman puffff yani :p yanlız şunu merak ediyorum bunun için kesinlikle 4 boyutlu ultrasona girmek istiyorum bununla ilgili bilgisi olan ve istanbulda fiyat verebilcek bir yer var mı kaçıncı haftalarda gidiliyo bebeğimi doğmodan önce renkli renkli görmek istiyorum

aynen dedigin gibi ilkinde deneyimsiz oldugun için kimden ne duysan onu yapıyorsun birde şimdiki gibi evlerde internette yokki açıp bakasın merak ettiklerine eşimin ailesi samsunda benimkiler istanbulda ben ankaradayım doguma geldiler 15 gün sonra herkez gitti kaldık başbaşa benim annem çalışıyo ancak senelik izininde gelebiliyor zor günlerdi biz yaşayarak ve pratik yaparak ögrendik bebek bakmayı bence ikinciyi düşünüyorsanız arayı açmayın benim gibi :40:

malesef öyle hatta ilk bebeğini kendın bıle buyutemıyorsun eğer aileler yakınsa annenın,kayınvalıdenın ve diğer tecrübelilerin elinde buyuyor.ben ıstanbuldan izmire gelın geldım kayınvalıdemlerde ankarada bende senın yaşadıklarının aynısını yaşıyıcam.ama ben ınternetten bebekle ılgılı her konuda araştırma yapıyorum mumkun olduğunca bılgı sahıbı olmaya çalışıyorum.benımde tek korkum hıçbır şey bılmıyormuşum muamelesı yapılıp kendı bıldıklerını okumaları.oysa herşey değişiyor yenı teknıkler yenı bılgıler çıkıyor :) ama bunu anlatamazsın onlara

nasılsınızz kızlar???? gittimm netten bizim yenge yii seyrettim can sıkıntısından. iş yapcak mecalim yok hala bugün de yatayımm yarına baslarım artık ufak ufak:97: arada kocişede serzenişte bulundum.. :78::78: beşikk resimlerine bakınca eklediginizz içim dısıma tastı accık..:69: bizim sirin kutu gibi bi evimizz var ama arkası fazla kutu. 10 m2 iki tane oda. birinde yatagımız ve 2 komidinimiz var. digerinde kocaman elbise dolabımız ve yatak olabilenn portatif bi koltugumuz. herkess zatn ilk zamanlar odada yatamayacakk desede sanırım annelik egosu içinn 1 yıl yatmasa da o oda orda durmalıymıs gibi geliyo:97: hep sessizdimm zaten evde yer yok diye ama gecen en kücük görümcem ortancanın aksine bence sen o koltugu birine ver yinede odanı süsle bebek için ilk cocugun deyince aklıma düstü tabi. işin komigi odaya besigi alıcaz diyoruzz ama yatak odasında beşik cocuk yatagı vs koycak yer de yok.koyunca kıpırdayamıcazz. esim yatagı dolabın yanına alalım diger taraf bebek odası olsun diyo. o zaman da orda hareket edemicez.:53: bizde daire sattıkca para devir daim oldugundan satalım baska eve gecelimde diyemiyorum:59: eskiden semt yüzünden tasınmak istiyodum simdi hem semt hem ebat.. ayy geliyolar bana soldan soldan:27:

Hoşgeldin canım, aman yeterki kendi evin olsun valla bak biz kiradayız ev geniş ama kira :50: Ben de hep diyorum 2 oda olsun ama benim olsun.

Odayı duvar kağıdı,perde, mobilya, avizesi, abajuru, uyku seti toplam 1,800 civarında mal ettim canım.
Almayı sevdiğim çok doğru tahmin :1:

Yok canım benim hamileliğimin ilk 3 ayındaki hislerimde bir daha çocuk yapmam diyordum :)
3 yıla bırakmayı düşünmüyorum Rabbim verirse :)))

ben yanlış anlamışım pardon yaa Allah herkezin gönlüne göre versin dedidigim gibi arayı açmayın fazla sonra zor oluyor benden söylemesi:)

aferin kızz tebrik ederim senii kim olursa olsun ne kadar ünlü olursa olsun farkı ne alet aynı alet doktor aynı şeyi diycek en fazla yarım saat değilde 1 saat baksın iltifat etsin canım cicim desin ne yapabilirki daha yanii aman puffff yani :p yanlız şunu merak ediyorum bunun için kesinlikle 4 boyutlu ultrasona girmek istiyorum bununla ilgili bilgisi olan ve istanbulda fiyat verebilcek bir yer var mı kaçıncı haftalarda gidiliyo bebeğimi doğmodan önce renkli renkli görmek istiyorum

4 boyutlu süper bir his canım ya, ben ağladım tutamadım kendimi renklide görünce :58: cd de veriyorlar anı kalıyor..
İstanbulda olsaydım önerirdim bir yer.

Hoşgeldin canım, aman yeterki kendi evin olsun valla bak biz kiradayız ev geniş ama kira :50: Ben de hep diyorum 2 oda olsun ama benim olsun.

Odayı duvar kağıdı,perde, mobilya, avizesi, abajuru, uyku seti toplam 1,800 civarında mal ettim canım.

duvar kagıtta yaptırmıştın bak onu unuttum onuda hesapladım evet şimdi dogru çıkıyor hesap:)):52:

aynen dedigin gibi ilkinde deneyimsiz oldugun için kimden ne duysan onu yapıyorsun birde şimdiki gibi evlerde internette yokki açıp bakasın merak ettiklerine eşimin ailesi samsunda benimkiler istanbulda ben ankaradayım doguma geldiler 15 gün sonra herkez gitti kaldık başbaşa benim annem çalışıyo ancak senelik izininde gelebiliyor zor günlerdi biz yaşayarak ve pratik yaparak ögrendik bebek bakmayı bence ikinciyi düşünüyorsanız arayı açmayın benim gibi :40:

aslında ben 1-2 yıl sonra falan düşünüyorum.hayırlısı ınşallah :)

:53:Diyosun :D Peki 100tl.ya bakan doktorlardan farklı birşey mi görüyor onu merak ettim :27: para içinde yüzsem yine de gitmem.

İlla görüyodur Azelyacım be bence.Yani tıp ilminde tecrübe çok önemli, uzmanlaşmak çok önemli, ne kadar hasta gördüğün, ne kadar değişik vakayla uğraştığın çok önemli...
Hergün eglişen gündemi ve literatürü ne kadar takip ettiğin çok önemli.
Adam Perinatoloji gibi ekstrem sayılabilecek bir alanda uzmanlaşmış, prof olmuş, çapa gibi bir hastanede anabilim dalı başkanı olmuş.
Bir doktorun gözden kaçırdığından yada normal sayabileceği, gözardı edebileceği bir durumdan tecrübelerine dayanarak daha kolay şüphelenebilecektir diye düşünüyorum.
Heeee bu muayenenin ederi 500 TL mi olmalı dersen, işte o tartışılır elbette.
Ama Allah düşürmesin, insan mecbur kaldı mı sağlığı için para pulu görmüyor....

Son düzenleme:
bblau ne biliyim şekerim,böyle yaşayıp gidicez herhalde..
allah korusun ilerde bi ameliyatlık durumum falan olsa tansiyonu düşüremicekler diye korkuyorum...))

yaa kıslar ne güzel herkes bi telaş içinde,beşikler falan alınıyo,eşyalarıını nerdeyse tamamaladımız bit çoğunuz..ki ben normalde hemen herşeyi biran önce yapmak için sabredemeyen ben,bebişim için niye hala bişey yapmaya başlayamadım..
ben kısmetse 20 haftayı doldurmayı bekliyorum..
ama yazdıklarınınzı okudukça insan bilgileniyo,fikir sahibi oluyo,karar verip seçim yapmak çok daha kolay olacak sayenizde..

bide şey sorucam:doktorununz ultrasonda göbek kordonuna da bakıyormu siizin..yani bebeğin..kordondan geçen kana yani?
bende bi arkadaşımdan duydumda,merak ettim?
öksürdükçe içim cız ediyo,bebeğim rahatsız oluyordur diye:(((

İlla görüyodur Azelyacım be bence.Yani tıp ilminde tecrübe çok önemli, uzmanlaşmak çok önemli, ne kadar hasta gördüğün, ne kadar değişik vakayla uğraştığın çok önemli...
Hergün eglişen gündemi ve literatürü ne kadar takip ettiğin çok önemli.
Adam Perinatoloji gibi ekstrem sayılabilecek bir alanda uzmanlaşmış, prof olmuş, çapa gibi bir hastanede anabilim dalı başkanı olmuş.
Bir doktorun gözden kaçırdığından yada normal sayabileceği, gözardı edebileceği bir durumdan tecrübelerine dayanarak daha kolay şüphelenebilecektir diye düşünüyorum.
Heeee bu muaynenenin ederi 500 TL mi olmalı dersen, işte o tartışılır elbette.
Ama Allah düşürmesin, insan mecbur kaldı mı sağlığı için para pulu görmüyor....

Mecbur kalmak tabiki ayrı birşey onu Allah kimsenin başına vermesin, ama bahsettiğim mecbur kalındığında gidilmesi değil, normal şartlarda gidilmesi.Açıkçası gereksiz bence, ama sen de detaycısın mesela onun için karşı görüşte olman normal :) Ben gayet relax kalıyorum senin yanında :1:

4 boyutlu süper bir his canım ya, ben ağladım tutamadım kendimi renklide görünce :58: cd de veriyorlar anı kalıyor..
İstanbulda olsaydım önerirdim bir yer.

bende ekımın ılk haftası gıdıcem çok heycanlıyım.sanırım bende dayanamaz ağlarım benı her tekmelediğinde bıle gözlerım doluyo :)şuan kıpır kıpır tekmeleyıp duruyo:nazar:

bende öle diodumm da dua ederkenn büyüklügü hesaplayamamısım:90: yine büyük ev istemem su odalarr en azından 2ser 3 er m2 daha büyük olsa pek güzel olurdu.. gerci insanız işte. eskiden 1 oda 1 salon olsun büyük büyük diodum.. evlilikk yoluna girince 1 de cocuk odası olsunn tekrar takrar tasınılmaz bi anda didim.. simdi ilerde bi cocuk daha istesek 2 cocuk aynı odada mı yatcak derim:37::37::37::37: ihtiyaclara göre istekler degişiyor:69: allah hepimizinn gönlüne göre versin cnm

Back
X