2012 Şubat Anneleri

kızlar benim şimdi anlaysmadığım birşey var..benim doktorum özel hastanede,rutin kontrollere hastaneye gidiyorum yani.birde doktorumun muayenehanesi var!ayrıntılı ultrason için oraya giderim diyorduk.muayenesi 80 tl.hastanede 12.tl .
ayrıntılı ultrason için hastane ayrı bir ücret alıcak o kesin,nekadr hiçsormadım!
acaba muayesinde nekadara bakar ayrıntılıyı!
hastenede alınandan dahamı pahalıdır?
çok merak ettim..nekadarsa vericez tabi,önemli değilde de ücreti bilerek gitmek var,bide bilmeden gidip sürprizle karşılaşmak?muayenehanelerinde nekadar alıyor doktorlar acaba bilen varmı???

hastanen indirimli alıyosa gir cnm.. bak ben doktordan habersiz girdim 50 tl duyunca. simdi sonraki kontrolde doktorr kendisi göndercek bi daha:1::1::1::1:

Ay giriyim dimi, hatta eşim o gün gelememişti, eşimin iznine denk getireyim adamcağızda görsün :9: Bizim hastanede de 50tl felan herhalde, çünkü 3lü testle beraber 100 ödemiştim.

Ay giriyim dimi, hatta eşim o gün gelememişti, eşimin iznine denk getireyim adamcağızda görsün :9: Bizim hastanede de 50tl felan herhalde, çünkü 3lü testle beraber 100 ödemiştim.

benim esimde göremedi bu seferkini de yakalayamazz bence.. neyse cnmm albüme fotograff birikiyo işte en azından.. :1::1: hem 1 ay öncesiyle bir ay sonrası bir olur mu??? gir bencede

Mecbur kalmak tabiki ayrı birşey onu Allah kimsenin başına vermesin, ama bahsettiğim mecbur kalındığında gidilmesi değil, normal şartlarda gidilmesi.Açıkçası gereksiz bence, ama sen de detaycısın mesela onun için karşı görüşte olman normal :) Ben gayet relax kalıyorum senin yanında :1:

Ben detaycıyım evet ama o yüzden böyle düşünmüyorum.Ben devlet hastanesinde yaptıracağım mesela ikinci düzey ultrasonu, 2li ve 3lü testimde şüpheli bir durum çıkmadığı için ekstra bir girişime gerek duymadım.
Aslında farklı birşey tartışıyoruz. Daha doğrusu benim söylemek istediğim farklı birşey.
Seninle karşıt görüşte değilim aslında tam olarak.
Bu kadar pahalı bir muayeneye gidilmeli mi ayrı bir konu, bu adam normal doktorlardan farklı birşey mi görüyor farklı bir konu aslında.
Yani bence...
Ben de epey pahalı buldum bu ücreti, hatta üstteki mesajımda da ederi bu mudur dersen tartışılır dedim.
Ama mevzu bu profun kıymeti ise, orda diğer doktorlardan farklı olabilir diyorum.
Bu doktorun methini daha önce de duydum.Tıp zaten diğer mesleklerden oldukça zor bir bilim dalı,okumak, ona keza uzmanlaşmak da öyle. Hele ki akademik kariyer yapmak, pratikte de kendini kabul ettirmek bariz bir başarının göstergesidir diyorum.
Tekrar vurguluyorum, insan sağlığının ederi bu kadar pahalı mı olmalı, bu kadar iyi doktorlardan sadece belli gelir düzeyindeki insanlar mı faydalanabilmeli....
Elbette hayır, ki zaten bu sabaha dek tartış tartış bitmez bi konu.

kızlar benim şimdi anlaysmadığım birşey var..benim doktorum özel hastanede,rutin kontrollere hastaneye gidiyorum yani.birde doktorumun muayenehanesi var!ayrıntılı ultrason için oraya giderim diyorduk.muayenesi 80 tl.hastanede 12.tl .
ayrıntılı ultrason için hastane ayrı bir ücret alıcak o kesin,nekadr hiçsormadım!
çok merak ettim..nekadarsa vericez tabi,önemli değilde de ücreti bilerek gitmek var,bide bilmeden gidip sürprizle karşılaşmak?muayenehanelerinde nekadar alıyor doktorlar acaba bilen varmı???

özel hastanelerde bıle hepsı aynı testı farklı fıyata yaptığına göre doktora görede değişiyodur canım.

Kızlar aklıma geldi birşey sorcam size
şimdi bebeğim sat a göre 19+6 ama usg de 3-4 gün ilerde çıkıyor hep
bunun nedeni ne ve hesabımı hangisine göre yapmalıyım sizce

Son düzenleme:
4 boyutlu süper bir his canım ya, ben ağladım tutamadım kendimi renklide görünce :58: cd de veriyorlar anı kalıyor..
İstanbulda olsaydım önerirdim bir yer.

yaaa öylemi diyosun ya bugün ilk defa bu kadar net hissediyorum hareketlerini ya toplanıyo benim karnım geiliyo göbek deliğim dışa doğru dönüyo o zaman içerde bişiler olduğunu anlıyorum çok güsel bi duygu bu arada ne kadar gittin nerde olduğu çok önemli değil fiyat ne kadardı ve kaçıncı haftada girebiliyosun?ben bir yerden randevu alacağım

Aslında bu ikinci düzey usg'yi her doktor yapmıyor diyorlar.Yani perinatolog olması gerekiyormuş...
Ona göre cihaz filan mı gerekli bilmiyorum.
Benim doktor muayenehanesinde yapmadı mesela, devlete sevketti beni.

Kızlar aklıma geldi birşey sorcam size
şimdi bebeğim sat a göre 19+6 ama usg de 3-4 gün ilerde çıkıyor hep
bunun nedeni ne ve hesabımı hangisine göre yapmalıyım sizce

Erken döllenme olabilir, bebeğin iri olabilir biraz.
Sanırım SAT'a göre doğuyormuş ileri bebekler...
Ama ikili ve üçlü testler gibi kontroller bebeğin gerçek usg'de görünen haftasına göre yapılıyor.

benım erkek canım.cd verdıler ama değil mi?

Allah bağışlasın canım, benimkisi de erkek.Cd verdiler evet her birinde 1 dk.lık görüntü var ve toplam 5 video.Keşke film tadında 90 dk. olsaydı :))

Ben detaycıyım evet ama o yüzden böyle düşünmüyorum.Ben devlet hastanesinde yaptıracağım mesela ikinci düzey ultrasonu, 2li ve 3lü testimde şüpheli bir durum çıkmadığı için ekstra bir girişime gerek duymadım.
Aslında farklı birşey tartışıyoruz. Daha doğrusu benim söylemek istediğim farklı birşey.
Seninle karşıt görüşte değilim aslında tam olarak.
Bu kadar pahalı bir muayeneye gidilmeli mi ayrı bir konu, bu adam normal doktorlardan farklı birşey mi görüyor farklı bir konu aslında.
Yani bence...
Ben de epey pahalı buldum bu ücreti, hatta üstteki mesajımda da ederi bu mudur dersen tartışılır dedim.
Ama mevzu bu profun kıymeti ise, orda diğer doktorlardan farklı olabilir diyorum.
Bu doktorun methini daha önce de duydum.Tıp zaten diğer mesleklerden oldukça zor bir bilim dalı,okumak, ona keza uzmanlaşmak da öyle. Hele ki akademik kariyer yapmak, pratikte de kendini kabul ettirmek bariz bir başarının göstergesidir diyorum.
Tekrar vurguluyorum, insan sağlığının ederi bu kadar pahalı mı olmalı, bu kadar iyi doktorlardan sadece belli gelir düzeyindeki insanlar mı faydalanabilmeli....
Elbette hayır, ki zaten bu sabaha dek tartış tartış bitmez bi konu.

Tabi, o kadar yıllarını vermiş farkı olmalı, parası da farkındandır ama azcık vicdanlı olaymış iyiymiş :) kendi doktorum bana kötü birşey söylese Allah korusun, ben de giderim daha iyisini araştırırım para da gözüme gözükmez..Ama inşallah arkadaş girdikten sonra gelir de anlatır hani ne dicek farklı olarak merak ediyorum.Öyle bir fiyatı sadece doktorun kıymeti için mi ödemiş oluyoruz yani bunu merak ediyorum canım.

yaaa öylemi diyosun ya bugün ilk defa bu kadar net hissediyorum hareketlerini ya toplanıyo benim karnım geiliyo göbek deliğim dışa doğru dönüyo o zaman içerde bişiler olduğunu anlıyorum çok güsel bi duygu bu arada ne kadar gittin nerde olduğu çok önemli değil fiyat ne kadardı ve kaçıncı haftada girebiliyosun?ben bir yerden randevu alacağım

Ben 3lü testi yaptırırken girmiştim o zaman ikisine bir fiyat ödedim 100tl.50şer 50şer olabilir fiyatları..Normalinde istediğin her zaman girebilirsin ama doktor 20. haftadan sonra kendi yönlendiriyor renkliye.

Aslında bu ikinci düzey usg'yi her doktor yapmıyor diyorlar.Yani perinatolog olması gerekiyormuş...
Ona göre cihaz filan mı gerekli bilmiyorum.
Benim doktor muayenehanesinde yapmadı mesela, devlete sevketti beni.

benim doktor ,kendisi yapacak sanırım..öyle anlaadık biz!:61:
ben zaten 1 ay dayanamıyorum,arada kesin gidicem,ozaman sorarım..

Allah bağışlasın canım, benimkisi de erkek.Cd verdiler evet her birinde 1 dk.lık görüntü var ve toplam 5 video.Keşke film tadında 90 dk. olsaydı :))

Tabi, o kadar yıllarını vermiş farkı olmalı, parası da farkındandır ama azcık vicdanlı olaymış iyiymiş :) kendi doktorum bana kötü birşey söylese Allah korusun, ben de giderim daha iyisini araştırırım para da gözüme gözükmez..Ama inşallah arkadaş girdikten sonra gelir de anlatır hani ne dicek farklı olarak merak ediyorum.Öyle bir fiyatı sadece doktorun kıymeti için mi ödemiş oluyoruz yani bunu merak ediyorum canım.

Evet ücretin fazlalığı konusunda hemfikiriz zaten canım. Ama en azından böyle iyi bir doktor halen devlete ait bir hastanede de hizmet veriyor. Ücretsiz muayene olma şansı olanlar da var. Tabi ki muayene ücretini ödeyip özelinde muayene olanlar kadar hızlı hizmet alma şansı bulurlar mı, yoksa aylar yıllar sonraya mı randevu bulabilirler o da ayrı konu :44:
Sanırım bu tip incelemeler için özel usg cihazları vs.kullanılıyor. Muayenehanesine bu cihazları alan doktorlar da sanırım bu finansmanı muayene ücretlerine yansıtıyorlar. Tabi ki onca emeklerine, tanınmışlıklarına karşılık da bir bedel biçiyorlardır kendilerince.

Ben 3lü testi yaptırırken girmiştim o zaman ikisine bir fiyat ödedim 100tl.50şer 50şer olabilir fiyatları..Normalinde istediğin her zaman girebilirsin ama doktor 20. haftadan sonra kendi yönlendiriyor renkliye.

hım anladım benim 22 haftada girceğim ayrıntılı ultrason ile bu aynı şey mi peki? bunu idrak edemedim kafam almadı bi türlü

Back
X