2012 Şubat Anneleri

ben egepole gidiyorum nezahat hanıma. sen hangi doktora gitmiştin? gökalp ve hakan bey i cok övüyorlar halbuki. ay bizz kadın doktor aramaktan bi hal oldugmuz için ben doktorumu cokk seviyorum:1::1::1: aslında cok hastane var da işte insan iyi seyler duymak istiyo gitmeden. ege saglıkta evrim hnm var normal muayeneye ona gidiyodum ama gebelikten sonra anlasmalı hastane aradım. kent cok pahalıydıı ve kadın doktoru yoktu. gazi erken dogarsa kabul etmiyo:37: özel izmir e hiç bakmadım verem tedavimi onlar yapmıstı kücükken o nedenle aramızda bi sogukluk var doktorumda rahmetli oldu:97::97::97: sifaya bakmıstım ama niye gitmedigimi hatırlamıyorum. :44::44::44: bari eve yakın olsun dedim heralde:1:

benım doktorum dılek hanımdı.ben nezahat hanıma bıde hakan beye kanamam olduğu için acıl gırmıştım.nezahat hanım tatlı bı bayan.gökalp beyide çok önerdıler ama eşim kıskandığı için istemedı.apartmanda hamıle komşumuz var onun tavsıyesıyle şifaya gıttım çokta memnun kaldım.ıkılı testı burda yaptırdım bana 11+6 cınsıyetı söyledıler doğru çıktı.ekimin başındada 3 boyutlu için gıdıcem inşallah.

Az önce annem aradı kızlar. Bir şey anlattı. O kadar kötü hissediyorum ki kendimi.
Neden bilmiyorum sanırım tamamen hormonel bir şey ama o derece kötü hissediyorum kendimi.
Annem 3-4 gündür kardeşimin evinde. Daha önce söylemiştim kardeşim öğrenci İTÜ’de.
Kardeşimin yatak bazası kırılmış ve elbise dolabını da değiştirmek istiyordu, yeni bir yatak ve dolap alalım çocuğa diye geldi annem memleketten.
Birkaç gündür onlarla uğraşıyorlar. Perdedir, dolaptır, vs.
Bugün eski baza ve dolabı eskiciye verelim demişler. Eski eşyalar alan adam, birini yollamış eşyaları alıp gelsin, taşısın diye. Gelen adam yaşlıymış.
Kardeşimin dairesinden apartman kapısına çıkmak için de 2 kat çıkılıyor. Merdivenlerden çok zor çıkarmış adam.
Kardeşim çok üzülmüş, bu konularda çok duyarlıdır, ona ekstra bir ücret ödemek istemiş.
Bunu duydum zaten kalbime ok gibi bir şey saplandı,o kadar kötü oldum ki…Ağladım ağlayacağım.Çöktüm birden,hasta oldum resmen…
Hiç gelemem zaten böyle şeylere şahit olmaya, duymaya, çok etkilenirim.
Ay anlatma anne diyecektim ama kesemedim de sözünü.
Tam son parça eşyayı çıkarırken kardeşim telefonunu aramış bulamamış, anneme demiş ki bir çaldır da nerdeyse bulayım sese doğru gidip.
Çaldırmış annem. Sese doğru gitmişler. Adamın cebinde değil miymiş telefon meğer! O yaşlı adamın! O üzüldüğümüz adamın!
Bir de bir şey olmamış gibi vermiş telefonu pişkince. Aaa ben mi almışım deyip!
Satsan 10 TL etmez belki telefon…
Helal malmış demiş kardeşim. Helaldi. O telefonu babama hediye almıştım, kendi maaşımdan.
Zor şartlarda çalışıyordum o ara.
Öyle Allak bullak oldum ki. Adamın haline önce acıdım, sonra kızdım, sonra geçmişe gittim, babama gittim…
Çok karışığım şu an. Çok basit dediğimiz, bazılarınızın belki aaa bunun nesini takıyorsun ki diyebileceğiniz basit bir olay alt üst etti beni.
Tansiyonum yükseldi, kalbim sıkıştı…
Çok basit ayrıntılardan birden keskin bir düşüşe geçiyor insan…
Paylaşmak istedim sadece sizle. Siz bana çok iyi geliyorsunuz.

bazen öyle ufak seyler öyle cok şey hatırlatırki insana geçmişe götürür,sarhoştan beter eder.hele de böyle hamişken dalgalanmak daha kolay...sıkıştırma kalbini kızımız heyecan yapacak annesine bişey oldu sanacak.

Az önce annem aradı kızlar. Bir şey anlattı. O kadar kötü hissediyorum ki kendimi.
Neden bilmiyorum sanırım tamamen hormonel bir şey ama o derece kötü hissediyorum kendimi.
Annem 3-4 gündür kardeşimin evinde. Daha önce söylemiştim kardeşim öğrenci İTÜ’de.
Kardeşimin yatak bazası kırılmış ve elbise dolabını da değiştirmek istiyordu, yeni bir yatak ve dolap alalım çocuğa diye geldi annem memleketten.
Bugün eski baza ve dolabı eskiciye verelim demişler. Eski eşyalar alan adam, birini yollamış eşyaları alıp gelsin, taşısın diye. Gelen adam yaşlıymış.
Kardeşimin dairesinden apartman kapısına çıkmak için de 2 kat çıkılıyor. Merdivenlerden çok zor çıkarmış adam.
Kardeşim çok üzülmüş, bu konularda çok duyarlıdır, ona ekstra bir ücret ödemek istemiş.
Bunu duydum zaten kalbime ok gibi bir şey saplandı,o kadar kötü oldum ki…Ağladım ağlayacağım.Çöktüm birden,hasta oldum resmen…
Tam son parça eşyayı çıkarırken kardeşim telefonunu aramış bulamamış, anneme demiş ki bir çaldır da nerdeyse bulayım sese doğru gidip.
Çaldırmış annem. Sese doğru gitmişler. Adamın cebinde değil miymiş telefon meğer! O yaşlı adamın! O üzüldüğümüz adamın!
Helal malmış demiş kardeşim. Helaldi. O telefonu babama hediye almıştım, kendi maaşımdan.
Öyle Allak bullak oldum ki. Adamın haline önce acıdım, sonra kızdım, sonra geçmişe gittim, babama gittim…
Çok karışığım şu an. Çok basit dediğimiz, bazılarınızın belki aaa bunun nesini takıyorsun ki diyebileceğiniz basit bir olay alt üst etti beni.

ayyy canım yaa okurken çok üzüldüm
bende dayanamm yaşlı insanların çalışmasına
bazen ağladığım bile olmuştur
gençlere bak adama bak torunu yaşının çocuklarından emir alıyolar die...:14::14:

su an burda olan arkadaslarrrr,kızlarr,güzel annelerrr,,, hadi bi hislerinize sorun bi yaa benim neyim olacakk.önsezileri kuvvetli anne adaylarının tahminlerini bekliyoruzzz....

Annem 3-4 gündür kardeşimin evinde. Daha önce söylemiştim kardeşim öğrenci İTܒde.

seni çok iyi anlıyorum arkadaşım, ben de zor işlerde çalışan yaşlıları görünce fena oluyorum, elimizden de bir şey gelmiyor yardım için, ama arkasından da böyle şeyler görünce saflığıma yanıyorum, telefonun hatırası da olduğundan sana daha çok dokunmuştur, ama üzülme, geri gelmiş, gerçekten helal malmış.

oğlum olursa adını kıvanç koyucam zaten :)) o değilde askı memnuda sonra adamın adını unuttuydu benim kocam şimdi kıvanç desem hemen geliyo aklına hafiften de bi kıskançlık bi de ilk bölümde adam ne vucüt yapmış bee dedim yaaa.o diziyi izlemeyiz artıkın :37:

aslında sarışın erkeği hiç sevmem erkek dediğin kara kaş kara göz olur sarışın erkek hafiften kadını anımsatıyo bana ama kıvanç çok farklı bir sarışın sert bir adam tek beğendiğim sarışın erkektir.benim kide kenan imirzalıoğlundan kıskanır oda çok fena off o sert bakışları yok mu kızgın olduğunda boğa gibi burun delikleri açılıyo offf işte yağız delikanlı inşallah benim oğluşumda öyle olurrrr rabbim hz.yusuf gibi güzel yüzlü peygamber efendimiz kadarda güzel ahlaklı eylesin çocuğumu inşallah

aslında sarışın erkeği hiç sevmem erkek dediğin kara kaş kara göz olur sarışın erkek hafiften kadını anımsatıyo bana ama kıvanç çok farklı bir sarışın sert bir adam tek beğendiğim sarışın erkektir.benim kide kenan imirzalıoğlundan kıskanır oda çok fena off o sert bakışları yok mu kızgın olduğunda boğa gibi burun delikleri açılıyo offf işte yağız delikanlı inşallah benim oğluşumda öyle olurrrr rabbim hz.yusuf gibi güzel yüzlü peygamber efendimiz kadarda güzel ahlaklı eylesin çocuğumu inşallah

aminnn.Allah gönlüne göre,herkesin gönlüne göre versin.içlerinden de beni ayırt etmesin.dediğin gibi bi kuzucun olur inşallah..

su an burda olan arkadaslarrrr,kızlarr,güzel annelerrr,,, hadi bi hislerinize sorun bi yaa benim neyim olacakk.önsezileri kuvvetli anne adaylarının tahminlerini bekliyoruzzz....

yazını okur okumaz kız dedim ilk
bende ilk defa birine cinsiyet tahmininde bulundum :18:
yaz bir yere öğrenince bakarsın kimin tahminleri tutmuş:1:

az önce annem aradı kızlar. Bir şey anlattı. O kadar kötü hissediyorum ki kendimi.
Annem 3-4 gündür kardeşimin evinde. Daha önce söylemiştim kardeşim öğrenci itü’de.
Bunu duydum zaten kalbime ok gibi bir şey saplandı,o kadar kötü oldum ki…ağladım ağlayacağım.çöktüm birden,hasta oldum resmen…
hiç gelemem zaten böyle şeylere şahit olmaya, duymaya, çok etkilenirim.
çaldırmış annem. Sese doğru gitmişler. Adamın cebinde değil miymiş telefon meğer! O yaşlı adamın! O üzüldüğümüz adamın!
Satsan 10 tl etmez belki telefon…
helal malmış demiş kardeşim. Helaldi. O telefonu babama hediye almıştım, kendi maaşımdan.
öyle allak bullak oldum ki. Adamın haline önce acıdım, sonra kızdım, sonra geçmişe gittim, babama gittim…
çok karışığım şu an. çok basit dediğimiz, bazılarınızın belki aaa bunun nesini takıyorsun ki diyebileceğiniz basit bir olay alt üst etti beni.
çok basit ayrıntılardan birden keskin bir düşüşe geçiyor insan…
paylaşmak istedim sadece sizle. Siz bana çok iyi geliyorsunuz.

niye üzüyorsun ki kendini hamileliğinin başından beri gerçi sana şahit oldum herşeyden çok etkilenir ve çok hassas bir yapıdasın bilmiyorum öncesinde böylemiydin ama yaşlı deyip üzülmüşün ama telefon gidiyomuş demekki allahım öylelerine boşuna ağır iş yüklememiş...

oğlan gibi hissettim ama oğlan olsaydı şimdiye söylemeleri lazımdı ben 12 haftalıkken öğrendim

ben de egepol e gidiyorum, dr un kimdi neden memnun kalmadın acaba? yazarsan sevinirim.

doktorum dılek hanımdı.kanamam olduğu için düşük riskım yuksektı nerdeyse hergun gıtmek zorunda kalıyordum.bıgun eşim nöbetçiydi kanam oldu yalnız acıle gıtmek zorunda kaldım tam bu saatlerde.benden daha 3 gun önce gelmiş olmama rağmen muayene ücretı aldılar.benı sandalyeyle gezdırıyolar yalnızım bıde telaşlıyımda bebeğe bişey olucak dıe o arada o parayı aldılar.paradan çok onların fırsatçılık yapmalarına sınırlenmıştım.bana hiç durumum hakkında adamakıllı açıklama yapmıyordu benı bılgılendırmıyordu.yapılıcak testlerden bahsetmıyordu şu tarıhte gel demıyodu.ağzından cımbızla laf alırdık.zaten moralım bozuk olduğu için herşey aklımda kalmıyodu ne sorucağımı unutuyordum.çok sınırlerım bozuluyordu uzuluyordum.sonra yenı doktor arayışına gırdık çok şukur şimdi çok memnunum doktorumdan.

bazen öyle ufak seyler öyle cok şey hatırlatırki insana geçmişe götürür,sarhoştan beter eder.hele de böyle hamişken dalgalanmak daha kolay...sıkıştırma kalbini kızımız heyecan yapacak annesine bişey oldu sanacak.

Evet canım aynen öyle oldu. Birine anlatsan anlamaz,sanırım hamileliğin etkisi de çok....

ayyy canım yaa okurken çok üzüldüm
bende dayanamm yaşlı insanların çalışmasına
bazen ağladığım bile olmuştur
gençlere bak adama bak torunu yaşının çocuklarından emir alıyolar die...:14::14:

Evet canım aynen ben de öyle. İhtiyaç sahibi yaşlılara, çocuklara hiç dayanamam.
Kardeşim de öyledir. O benden de fenadır. Ortaokula giderken bir ara sürekli ağlıyordu, nesi olduğunu da söylemiyordu.Dikkatimizi çekti, sıkıştırdık.
Meğer bir arkadaşı varmış çok zeki, çok çalışkan, ama çok ihtiyaç sahibi.Elinden birşey de gelmiyor, durumuna üzülüyor ağlıyormuş.
Depresyona girer gibi olmuştu o aralar.Sonra sınıf öğretmenini devreye koyup birşeyler organize ettik...Kardeşim de düzeldi çocukcağızın elinden tutulunca....
Çok hassasız.

seni çok iyi anlıyorum arkadaşım, ben de zor işlerde çalışan yaşlıları görünce fena oluyorum, elimizden de bir şey gelmiyor yardım için, ama arkasından da böyle şeyler görünce saflığıma yanıyorum, telefonun hatırası da olduğundan sana daha çok dokunmuştur, ama üzülme, geri gelmiş, gerçekten helal malmış.

Sanırım öyle oldu canım.Telefonun hatırası, adamın durumu, sonra biz saf saf ne düşünürken adamın yaptığı....Karmakarışık oluyor insan.
Hele böyle hassas dönemlerde....

Hepinize paylaştığınız için teşekkür ederim canlar.

okuldan geldiğimden beri geçmişi okuyorum, cevap yazmak istediğim mesajlar oldu ama sorun devam ediyor mu çözüldü mü bilemediğim için sonuna kadar okumak istedim.
elefera;
çok sevindim eşinle barışmana, inşallah bir daha sorun yaşamazsınız.

adese,
maalesef ben de arkadaşlara katılıyorum, eşinin senden gizlediği bir şeyler var, inşallah hatasını görür ve seni daha fazla üzmez.

karats, kızın oluyormuş, hayırlı olsun :)

aklımda kalanlar bunlar arkadaşlar, ben yazana kadar da herkesin mesaisi bitti gitti galiba :(

niye üzüyorsun ki kendini hamileliğinin başından beri gerçi sana şahit oldum herşeyden çok etkilenir ve çok hassas bir yapıdasın bilmiyorum öncesinde böylemiydin ama yaşlı deyip üzülmüşün ama telefon gidiyomuş demekki allahım öylelerine boşuna ağır iş yüklememiş...

evet o da bir bakış açısı......
hamileliğimin başından beri kendimi üzmüyorum aslında, evhamlıyım ama aksine normal hayatıma nazaran daha dingin geçiyor hamileliğim...

içimden hiç düşünmeden kız geçti..genelde tahminlerim tutmaz ama,merak ettim şimdi...))

oğlan gibi hissettim ama oğlan olsaydı şimdiye söylemeleri lazımdı ben 12 haftalıkken öğrendim

yazını okur okumaz kız dedim ilk
bende ilk defa birine cinsiyet tahmininde bulundum :18:
yaz bir yere öğrenince bakarsın kimin tahminleri tutmuş:1:

hadi bakalım kızlarrr.doktorumuz bebeğin durusundan dolayı pipi gördüm fakat yumurtalıkları göremedim dedi.tabi bu bebişin cinsiyeti ile mi yoksa durusuyla mı ilgili bilemiyoruzzz :( saolun tahminler için.bi tarafım detaylı usg için randevunu bekle diyor diğer yanım bi baskasına daha git diyor ama ya acmadıysa münasip yerlerini yine aynı cevapla dönerim ya kız ya erkek...

doktorum dılek hanımdı.kanamam olduğu için düşük riskım yuksektı nerdeyse hergun gıtmek zorunda kalıyordum.bıgun eşim nöbetçiydi kanam oldu yalnız acıle gıtmek zorunda kaldım tam bu saatlerde.benden daha 3 gun önce gelmiş olmama rağmen muayene ücretı aldılar.benı sandalyeyle gezdırıyolar yalnızım bıde telaşlıyımda bebeğe bişey olucak dıe o arada o parayı aldılar.paradan çok onların fırsatçılık yapmalarına sınırlenmıştım.bana hiç durumum hakkında adamakıllı açıklama yapmıyordu benı bılgılendırmıyordu.yapılıcak testlerden bahsetmıyordu şu tarıhte gel demıyodu.ağzından cımbızla laf alırdık.zaten moralım bozuk olduğu için herşey aklımda kalmıyodu ne sorucağımı unutuyordum.çok sınırlerım bozuluyordu uzuluyordum.sonra yenı doktor arayışına gırdık çok şukur şimdi çok memnunum doktorumdan.

ben 10 gün içinde para almıyorlar diye biliyordum, acil diye mi aldılar acaba, ama alınmaması lazımdı bence de. ben hakan bey e gidiyorum, sadece çok yoğun oluyor onun dışında memnunum. senin de yeni doktorun hayırlı olsun.

okuldan geldiğimden beri geçmişi okuyorum, cevap yazmak istediğim mesajlar oldu ama sorun devam ediyor mu çözüldü mü bilemediğim için sonuna kadar okumak istedim.
elefera;
çok sevindim eşinle barışmana, inşallah bir daha sorun yaşamazsınız.

adese,
maalesef ben de arkadaşlara katılıyorum, eşinin senden gizlediği bir şeyler var, inşallah hatasını görür ve seni daha fazla üzmez.

karats, kızın oluyormuş, hayırlı olsun :)

aklımda kalanlar bunlar arkadaşlar, ben yazana kadar da herkesin mesaisi bitti gitti galiba :(

teşekkürler arkadaşım:54::54::54:

ben 10 gün içinde para almıyorlar diye biliyordum, acil diye mi aldılar acaba, ama alınmaması lazımdı bence de. ben hakan bey e gidiyorum, sadece çok yoğun oluyor onun dışında memnunum. senin de yeni doktorun hayırlı olsun.

acıl ama farklı bı muamele gormedım kı.ultrasonda baktı bebek ıyı dedı okadar.çok teşekkür ederım inşallahta hep memnun kalırım :)

Back
X