- Konu Sahibi BeyazOrkidem
- #70.161
bediha_ canım sen bu ereğli konusunu düşünsen de düşünmesen de herşey olacağına varıyor, o yuzden şimdiden kendini germe sütün azalmasın.
ben izmirde doğup büyüdüm ama 7 yıldır başka yerlerdeyim. herkes ailesi ile yaşamak ister ama işte hayat istenilen gibi olmuyor.
ereğli ile ilgili ben de hep güzel şeyler duydum. iyi yönlerini düşün. sahil kasabası, denizin olduğu yerler ve insanları iyidir. seneye yaza eşin ve çocuğunla sahilde gezersin.
ereğli de işçiler mühendislerden daha çok kazandıgı için halkı da zengindir, paranın oldugu yerde insanlar daha medeni olur diye düşünüyorum ve istediklerini bulursun.
büyük bir fabrika oldugu gibi senin gibi gurbette olan ve seninle aynı duyguları paylaşan çok kişi oldugu için yanlız kalmazsın hemen içlerine alırlar seni ve böyle yerlerde ömrün boıyunca görüşeceğin sıkı dostluklar kurulur. aile gibi olursun
bu tür fabrikaların lojmanları olur, eğer böyle bir imkanınız varsa hemen lojmana geçersiniz, para biriktirirsiniz ve en güzeli lojmanda çocuk büyütmek gibisi yok çok sosyal olurlar ve lojmanda olursan kayınvalidene gerek de olmaz. lojmanda memur eşleri çocugına bakarlar. lojman içinde belki okul bile olur, sanırım öğretmensin.
tek sorun kayınvalide. seninle yaşamak zorunda ise; çocuğuma bakıyorr diye katlanacaksın.eğer kendi evi düzeni varsa yaşlılar yer değişikliğinden pek hoşlanmaz. eşini de ikna et, ben bakıcı bulurum de. gelmezse daha mutlu olacagını söyle. ama tek çocuksa eşin diyecek bişey yok.
dayanma gücün olmadıgında bizleri düşün. komagene galiba ailesinden saatlerce uzakta muştaydı. biri vardı ağrıdaydı. benim yaşadıgım yer çok kısıtlı, insanları yabancılardan pek hoşlanmayan birbirlerinin dedikodusunu yapmaya bayılan kişiler, gezilecek hiç bir yer yok. alışveriş yeri yok. her hafta sonu şehir dışına çıkmak zorunda kalıyoruz, bir sürü yol gidiyoruz. denizin oldugu yer rahatlık verir.
son karar yine eşinin galiba ama gidersen de moralin bozulmasının bir kaç ayda inan çok seveceksin.
bugün ikinci görüşme yapılacak tatildeyiz kalktı gitti bakalım neyle geri gelecek..hakkımızda hayırlısı ....