2012 Şubat Anneleri

canım ben bebeğim 3 aylıkken ria taktırdım. şimdi çoook rahatım. eşim korunuyordu ama ona guvenemedım. valla ınsan her anlamda çok rahat oluyor tavsıye ederım :)) bu arada bende doğumdan once makat catlağından amelyat olmuştum. ne kadar zor bır hastalık çok ıyı bılırım. amelaytı kısa 5 dk bıle surmedı ama amelıyat esnasında ve sonrası ıkı gunde çok acılar cektım. ama çoooook şükür artık ıyıyım. allah ayrdımcın olsun.

kız hemşire olur boyle duygular. bır sure sonra alışırsın. alışkanlıkardan kaynaklı canım.

kızlar salı gunu mutfakta yemek hazırlıyordum. esımde geşldı termusa soğuk su koyacaktı. kızımı bebek arabasına bıraktı bende köfte yoğuracaktım. kızım bır anda dızının uzerine kalktı ve tam bılgıldak uzerıne güm diye düştü. sanıyeler içinde nasıl düştü anlatamam. 2 saat felan bekledık. uyutmadık. basını soğuk su ile yıkadık. sonra acıle goturduk. doktor sahura kadar uyutmayın dedı. çok sukur bırsey olmadı. ama o an gözumden gıtmıyor :(

bu arada ben kızıma sabah kahvaltızında bugun 1 ıncırı suda kaynatım ıçıne bır çay kaşığı yulaf ezmesi ekledım pişirdim. sonra 1 tatlı kasığı lor peynır ve 1 çay kaşığı cevızle karıştırdım yedırdım. yaa kusura bakmayın ama bırsey soracağım anne sutu olan arkadslar neden devam sutlerıne yada bebek mama şirketlerının çesitlı urunlerını kullanıyorsunuz. yanlış anlamayın ama ben onları vermenızı yadırgıyorum. kendımız daha guzellerını hazırlayabılırç hemde daha ekomık fıyatlara.

akşamda bız ne yersek verıyorum kızmızı et balık çorba tavuk etı bezelye yemeği ne olursa hayır demıyor benım kızım. özel bebek çorbalarını da yemıyor. ev tarhanasını çok sevıyor.

ayy ne çok konuştum. hadı optum hepinizi ve mınnoşları. bysss
geçmiş olsun canım

Yok ya hugo gicik micik huylari vardida beni sevdigi kadar kimseyi sevmez evlendigi karisini bile cunku ilkler unutulmaz:))ama dedigin dogru fedakarlik yapabilirdi okulunu bile bitiremedi kac senede benim icin yapabilirdi.ben simdi esime ne desem cani pahasina yapar ask her zaman yetmiyor evlilik farkli bi kurum sartlar olgunlasmadikca olmazdi kii olmadida kismet ya mutlu olsun ha o kizida merak etmiyor deilim yani:)))

kız yoksa sen bu adamı unutamadınmı hala bişeylermi hissediyosun yoksam
benimde ilk ve son aşkım eşimdi
son diyorum zira ayrılsak bile hayatta kimseye karşı hiçbişey hissedemeyecek kadar duygu ve inancımı kaybettirdi sağolsun
en başta kendimden soğudum kendimi sevmiyorum

son diyorum zira ayrılsak bile hayatta kimseye karşı hiçbişey hissedemeyecek kadar duygu ve inancımı kaybettirdi sağolsun

öyle deme hugocum yaa, düzelir inşallah herşey, ama sen kendinden soğuma sakın kendini sev, memoş içinde önemli bu

Bosver ya hugo sukur evliyim cocugum var bi tane daha olacak insallah esimle mutluyum daha ne ister insan.sen asik oldugun insanla omussun iste daha ne istiyon karakterimi deisti bekledigin evliligimi bulamadin belki hayalinde cizdiginden farkli olmussa uzmustur seni

Bosver ya hugo sukur evliyim cocugum var bi tane daha olacak insallah esimle mutluyum daha ne ister insan.sen asik oldugun insanla omussun iste daha ne istiyon karakterimi deisti bekledigin evliligimi bulamadin belki hayalinde cizdiginden farkli olmussa uzmustur seni

insan herzaman elindekinin kıymetini bilmeli boşverrr geçmiş geçmişte kalmış belkide onla olsaydı mutsuz olacaktın bak şimdi mutlusun huzurlusun
benimki bir ümitti olmadı
bu hayatta böyle boş boş sanki eceli bekliyo gibiyim
üstelik çocukluğum gençliğim boyunca öyle mutlu neşeliydimki herşey bianda ters döndü sanki

kendimi nasıl sevcem :43: varmıki bir yolu :43: en çok buna üzülüyorum :43:

senin kendini sevmen için en büyük sebep mucizen yani oğlun
bunun dışında sen çok beceriklisin elinden herşey geliyo, eminim çokta güzelsin daha ne olsun ki

senin kendini sevmen için en büyük sebep mucizen yani oğlun
bunun dışında sen çok beceriklisin elinden herşey geliyo, eminim çokta güzelsin daha ne olsun ki

ailesiyle dört dörtlük ilgilenilecek annesinin evinin işi yapılacak
kendi evinin işini yapacaksın çocuğa bakacaksın
kendi bakımını ihmal etmiceksin
haksızlıklar karşısında annesine babasına cevap vermeyeceksin
ayrıca sıkmayacaksın motorla gezecek
dırdır yok

ohooooo ben yokken neler konuşulmuş yaaa

hemşire teşekkür ederim ilaçalr için eşim drç u aramış bi ilaç demiş.söylediğin ilaçlardan biri olabilir.

bende dün gece çok tuhaf rüyalar grödüm.

rüyamda hiç tanımadığım ama çook ama çok yakışıklı ve kumral bir adam gördüm. birde ufo aracı gördüm.

rüya çok uzun ama aklımda kalanlar bunlar.

aaa birde izmir de gecekondu semtleri yıkılıyordu yeni yeni lüks binalar inşa edilecekti.

insan herzaman elindekinin kıymetini bilmeli boşverrr geçmiş geçmişte kalmış belkide onla olsaydı mutsuz olacaktın bak şimdi mutlusun huzurlusun
benimki bir ümitti olmadı
bu hayatta böyle boş boş sanki eceli bekliyo gibiyim
üstelik çocukluğum gençliğim boyunca öyle mutlu neşeliydimki herşey bianda ters döndü sanki

Aa niye boyle diyosun arkadasim yaa sen hala neseli iyi bi anne iyi essin bence hicbirimizin yapmadigi seyleri yapiyosun esine sevdigin icin mutlu ediyosun herkes farkli seylerle mutlu olur.boyle deme bence hala seviyosun biraz monotonlasti belki o kadar bi ask tazeleyin

dönence alsan uyurdu belki
seninki devamlı sallanmak istiyo anlşılan
2 tane donence var 1 aydir kaldirdim hic ilgilenmiyorki artik, evet sallanirken uykuya geciyor bakiyorki sallanmiyor cigligi basiyor herhalde
Canım senin işin çok zor böyle
Ne bebiş dinlenebilir ne de sen
Uyku için bir takım yöntemler var denedin mi hiç bunlardan

ney mesela canim?

dırdır yok

ya erkekler biraz farklı yaratıklar :1: onlara he diyip kendi bildiğini yapacaksın, pohpohlayacaksın filan
yoksa ömür geçmez, bende ilk başlarda çok diklenirdim herşeye cevap verirdim her yaptığına karışırdım, kısacası kendi kendimi çok üzerdim eşimin umrunda olmazdı
15 yıllık evli kuzenimin yönlendirmesi sonucu eşime daha politik davranmaya başladım, işler düzeldi
o yüzden sen kendini sıkma, çaktırmadan onu sık canım :34:

Son düzenleme:
2 tane donence var 1 aydir kaldirdim hic ilgilenmiyorki artik, evet sallanirken uykuya geciyor bakiyorki sallanmiyor cigligi basiyor herhalde

ney mesela canim?

tatlım tracy hogg bebeklere uyku eğitimi ile uyku alışkanlığının kazandırılacağını yöntemleriyle anlatıyo
deneyen memnun kalan çok
gerçektende senin kız çok zor bir bebek
üstelik o kadar süre uykusuzluğa nasıl dayanıyo anlamak mümkün değil
benimkide sallanmayı sever fakat gece sallamadan ışığı söndürdümmü uyur
hatta uyumadımı yıkar ortalığı
Uykusuz Anneler Kulübü » Tracy Hogg ve uyku rutini
bak bakalım inşallah işine yarar canım

ya erkekler biraz farklı yaratıklar :1: onlara he diyip kendi bildiğini yapacaksın, pohpohlayacaksın filan
yoksa ömür geçmez, bende ilk başlarda çok diklenirdim herşeye cevap verirdim her yaptığına karışırdım, kısacası kendi kendimi çok üzerdim eşimin umrunda olmazdı
15 yıllık evli kuzenimin yönlendirmesi sonucu eşime daha politik davranmaya başladım, işler düzeldi
o yüzden sen kendini sıkma, çaktırmadan onu sık canım :34:

işte ben bunu yapamıyorum inşallah başarabilirim
ya ben çok fazla açık sözlüyüm hep kaybediyorum iyiliği kötülüğü herşeyi açık açık söylüyorum hiç küslükte tutamıyorum
öyle her yaptığına karışmıyorum kıskançta değilimdir yani gezmessine filan bişey demem ancak şu aile meselelerinde açık açık söylüyorum bak annen bunu yaptı bunu dedi diye hayır yapmaz diyo
bak bu akşam yine ailesine gitcez abisi yengesi geldi ilkkez görecekler bebeği
neyse biliyorumki memo yarım saat sonra yıkacak ortalığı evimde evim diye ama gidelim ağladımı geliriz diyo
tamam iyi hoşta memo ağlamaya başladımı annesi çarşafa koy sallayalım meme ver mama ver onu yapalım bunu yapalım diyo
ve memo bunlar yapılınca daha beter nefessiz kalana kadar ağlıyo bende bunu bildiğimden yok diyorum alıyorum kucağımda tutuyorum ayakta
böyle olunca daha az ağlıyo çünkü
annesi söylüyo söylüyo baktı dedikleri olmayınca sinirleniyo laf söylüyo
memoda artık çok ağlamaya başlıyo hala orda olduğumuz için
bizde apar topar çıkıyoruz işitmediğimiz lafta kalmıyo
bende çok üzülüyorum
ailesine gıkı çıkmaz gelir bana laf söyler
böyle bişey işte
doğumdan sonra daha zayıflayamadımda spor yapamıyorum kilolarda gitmiyo onada takıyo laf söylüyo kalp kırıyo hiç halden anlamıyo iyice bunalttı
birde ailesi çok haksızlık yapıyo öbür torunlarına herşeyi alıp bizimkine bişey almazlar
bi eşofman bir çıngırak alamadılar daha hep para yok der kredi çekip öbür oğluna verirler ama herşeyi benden beklerler ev işini ben yapıcam misafirlerini ben ağırlıcam vs..
sence kim haklı dışardan objektif değerlendir

tatlım tracy hogg bebeklere uyku eğitimi ile uyku alışkanlığının kazandırılacağını yöntemleriyle anlatıyo
deneyen memnun kalan çok
gerçektende senin kız çok zor bir bebek
üstelik o kadar süre uykusuzluğa nasıl dayanıyo anlamak mümkün değil
benimkide sallanmayı sever fakat gece sallamadan ışığı söndürdümmü uyur
hatta uyumadımı yıkar ortalığı
Uykusuz Anneler Kulübü » Tracy Hogg ve uyku rutini
bak bakalım inşallah işine yarar canım

Biliyorum canim kitabi aldim 3,5 aylikken aldim gec aldik uyguladim 2 gun guzelse 3 gun hepsini bozdu uyku kismina gelince onu asla uyguluyamadim kiyameti kopardi gece gunduz ayrimi olmadigi zaman ayaga alisti hep onu istedi yatir kaldir yontemi var onu oyun zannedip guldu hep yani bu kiza uymadi kafasina gore takildi hep olurda ikinci olursa ona insallah, canim sen o surecte sallanmaya nasil alismadan oturttun yani o sureci uyku kismini nasil basettinde boyle uyumayi ogrendi aglamadimi hic, sana soruyorum cunku bebislerimiz benziyor o bakimdan, mesela yatirdim 5 dk uyudu uyandi sanki 1 saat yatmis gibi salliyorum uyucak goz yok elleriyle oynuyor kaldirsam yarim saat sonra miz miz ediyor boylede 1-2 saat sallicaksin anca uyuyor gecede boyle iste

işte ben bunu yapamıyorum inşallah başarabilirim
ya ben çok fazla açık sözlüyüm hep kaybediyorum iyiliği kötülüğü herşeyi açık açık söylüyorum hiç küslükte tutamıyorum
öyle her yaptığına karışmıyorum kıskançta değilimdir yani gezmessine filan bişey demem ancak şu aile meselelerinde açık açık söylüyorum bak annen bunu yaptı bunu dedi diye hayır yapmaz diyo
bak bu akşam yine ailesine gitcez abisi yengesi geldi ilkkez görecekler bebeği
neyse biliyorumki memo yarım saat sonra yıkacak ortalığı evimde evim diye ama gidelim ağladımı geliriz diyo
tamam iyi hoşta memo ağlamaya başladımı annesi çarşafa koy sallayalım meme ver mama ver onu yapalım bunu yapalım diyo
ve memo bunlar yapılınca daha beter nefessiz kalana kadar ağlıyo bende bunu bildiğimden yok diyorum alıyorum kucağımda tutuyorum ayakta
böyle olunca daha az ağlıyo çünkü
annesi söylüyo söylüyo baktı dedikleri olmayınca sinirleniyo laf söylüyo
memoda artık çok ağlamaya başlıyo hala orda olduğumuz için
bizde apar topar çıkıyoruz işitmediğimiz lafta kalmıyo
bende çok üzülüyorum
ailesine gıkı çıkmaz gelir bana laf söyler
böyle bişey işte
doğumdan sonra daha zayıflayamadımda spor yapamıyorum kilolarda gitmiyo onada takıyo laf söylüyo kalp kırıyo hiç halden anlamıyo iyice bunalttı
birde ailesi çok haksızlık yapıyo öbür torunlarına herşeyi alıp bizimkine bişey almazlar
bi eşofman bir çıngırak alamadılar daha hep para yok der kredi çekip öbür oğluna verirler ama herşeyi benden beklerler ev işini ben yapıcam misafirlerini ben ağırlıcam vs..
sence kim haklı dışardan objektif değerlendir

canım seni o kadar iyi anlıyorum ki ve haklılığına sonuna kadar inanıyorum çünkü anlattıklarının %90'ını bende yaşadım yaşamaya devam ediyorum ama artık tınlamamayı öğrendim, sen muhattap oldukça onlar daha çok yapıyolar

mesela eşimin ablası ankarada yaşıyo, oğlum doğduktan sonra sadece 1 kere aradı ondada eşimi aradı tlf.a beni isteyip dil ucuyla hayırlı olsun diyip kapattı
sonra bunlar istanbula tatile geldiler kaynanama benim akıllı eşim hemen tutturdu oğlumu götürelim ablam görsün olmazsa eve çağırayım onları diye
kıyameti kopardım tabi beni arayıp sormayana kendi yiğenini merak etmeyene ben niye gideyim diye
sonuç olarak kavgadan dolayı eşim çağıramadı ablasını onlar geldiler paşa paşa

yani erkeklere anne baba ve kardeşleri için birşey söylediğinde aslan kesiliyolar, haklı olsan bile seni haksız konuma düşürüyolar
yavaş yavaş bu durum değişiyo ama bizde
mesela dün akşam eşime diyorum ki kandil ablanları arayalım, ne gerek var ya diyo bana :34:

canım seni o kadar iyi anlıyorum ki ve haklılığına sonuna kadar inanıyorum çünkü anlattıklarının %90'ını bende yaşadım yaşamaya devam ediyorum ama artık tınlamamayı öğrendim, sen muhattap oldukça onlar daha çok yapıyolar

mesela eşimin ablası ankarada yaşıyo, oğlum doğduktan sonra sadece 1 kere aradı ondada eşimi aradı tlf.a beni isteyip dil ucuyla hayırlı olsun diyip kapattı
sonra bunlar istanbula tatile geldiler kaynanama benim akıllı eşim hemen tutturdu oğlumu götürelim ablam görsün olmazsa eve çağırayım onları diye
kıyameti kopardım tabi beni arayıp sormayana kendi yiğenini merak etmeyene ben niye gideyim diye
sonuç olarak kavgadan dolayı eşim çağıramadı ablasını onlar geldiler paşa paşa

yani erkeklere anne baba ve kardeşleri için birşey söylediğinde aslan kesiliyolar, haklı olsan bile seni haksız konuma düşürüyolar
yavaş yavaş bu durum değişiyo ama bizde
mesela dün akşam eşime diyorum ki kandil ablanları arayalım, ne gerek var ya diyo bana :34:

bizde değiştiği filan yok çünkü kayınvalide eşime ne kadarlık ömrüm kaldı diyo
devamlı hastayım der hiç iyi gününü görmedik ama gezme oldumu en önde gider o zaman hiç hastalığı filan kalmaz

dırdır yok

canım bu sorunlar hepimizde var bana ailesine duskun olmayan bı erkek goster biz kadınlarda fazla kasıyoruz işte.mesela gecen bi arkadaşım davet etti iftara burdan 1 saat yol gittik ablasıda oturuyo orda illa diyo gidelim geldigimizi duyarlarsa ugramazsak olurmu yemek yedik hadi caya gidelim burnumdan getirdi ya dedim kabemi orası her buraya geldigimizde gitmek zorundamıyız farz gibi illa gidecez sanki onlara zaten bi yere gitsek ilan oluyo herkes biliyo ozgurluk yokkk.ondan sonra bende gun boyu cocuk hamilelik artık agırlaştım ama iftarı hazır ediyorum oruc olmamama ragmen her konuda memnun etmek gerekiyo gun boyu oluyom yorgunluktan gece cocugu uyutuyom yanasıyo illa benim kolumu kaldıracak dermanım yok onada bişi demiyom yok dus uyu saat 1 oldu klima carpıyo o ayrı yazsam destan olur sence herkes mukemmelmi yasıyo severek evlenmişsin askini canlı tut taze tut kadınlık herşeyi yuklyo bizde yapıcak bişi yok.ama suna kızarım niye zayıflamadın niye suran soyle buran boyle.karnım catlak içinde görsen hep kan oturmuş ben kafayı yiyorum eşim bişi demiyo ben seni her halinle seviyorum diyo aksini dese gebertirim o ayrı onun cocugunu dogurdum tek benim deil kiloda alırım karnımda catlar heleki bişi desin.ama ben kendim için guzel olurum dogumdan sonra hedefler koydum 55 kiloya inicem inşallah.ama eşim bana dese ters teperdi.o konuda eşini dinleme cocuk dogurdum kolaymı tabi kilo alcam de.madem oyle diyo yanına yaklaştırma kilolu biriyle ne işin var de çatlasın:))cok uzattım sonuç olarak karamsar dusunme herkes farklı sorunlarla bogusuyo yuvayı dışı kuş yapar sen sabrını goster yine soyluyom tanıdıgım kadarıyla iyi bi arkadaşsın eminim iyi eşşinde tabiki iyi bir annee.

Biliyorum canim kitabi aldim 3,5 aylikken aldim gec aldik uyguladim 2 gun guzelse 3 gun hepsini bozdu uyku kismina gelince onu asla uyguluyamadim kiyameti kopardi gece gunduz ayrimi olmadigi zaman ayaga alisti hep onu istedi yatir kaldir yontemi var onu oyun zannedip guldu hep yani bu kiza uymadi kafasina gore takildi hep olurda ikinci olursa ona insallah, canim sen o surecte sallanmaya nasil alismadan oturttun yani o sureci uyku kismini nasil basettinde boyle uyumayi ogrendi aglamadimi hic, sana soruyorum cunku bebislerimiz benziyor o bakimdan, mesela yatirdim 5 dk uyudu uyandi sanki 1 saat yatmis gibi salliyorum uyucak goz yok elleriyle oynuyor kaldirsam yarim saat sonra miz miz ediyor boylede 1-2 saat sallicaksin anca uyuyor gecede boyle iste

ben hiç ayakta sallamadım sallatmadım
emziği veriyorum ağzına söndürüyorum işiğı uyuyo
gündüzde üzerine battaniye örtüyorum yüzünü örttürüyo mukahhak başka türlü uyumuyo
yüzünü örttünmü uyur susar sakinleşir hemen
yoksa zor bir bebek devamlı arıza çıkartmaya hazır
dışarda arabasıyla gezerken bile battaniyesini alıyoruz sarılır oynar filan
bugün unutmuşum iki dakikalık kasaba gittik yolda bağırdı durdu

canım bu sorunlar hepimizde var bana ailesine duskun olmayan bı erkek goster biz kadınlarda fazla kasıyoruz işte.mesela gecen bi arkadaşım davet etti iftara burdan 1 saat yol gittik ablasıda oturuyo orda illa diyo gidelim geldigimizi duyarlarsa ugramazsak olurmu yemek yedik hadi caya gidelim burnumdan getirdi ya dedim kabemi orası her buraya geldigimizde gitmek zorundamıyız farz gibi illa gidecez sanki onlara zaten bi yere gitsek ilan oluyo herkes biliyo ozgurluk yokkk.ondan sonra bende gun boyu cocuk hamilelik artık agırlaştım ama iftarı hazır ediyorum oruc olmamama ragmen her konuda memnun etmek gerekiyo gun boyu oluyom yorgunluktan gece cocugu uyutuyom yanasıyo illa benim kolumu kaldıracak dermanım yok onada bişi demiyom yok dus uyu saat 1 oldu klima carpıyo o ayrı yazsam destan olur sence herkes mukemmelmi yasıyo severek evlenmişsin askini canlı tut taze tut kadınlık herşeyi yuklyo bizde yapıcak bişi yok.ama suna kızarım niye zayıflamadın niye suran soyle buran boyle.karnım catlak içinde görsen hep kan oturmuş ben kafayı yiyorum eşim bişi demiyo ben seni her halinle seviyorum diyo aksini dese gebertirim o ayrı onun cocugunu dogurdum tek benim deil kiloda alırım karnımda catlar heleki bişi desin.ama ben kendim için guzel olurum dogumdan sonra hedefler koydum 55 kiloya inicem inşallah.ama eşim bana dese ters teperdi.o konuda eşini dinleme cocuk dogurdum kolaymı tabi kilo alcam de.madem oyle diyo yanına yaklaştırma kilolu biriyle ne işin var de çatlasın:))cok uzattım sonuç olarak karamsar dusunme herkes farklı sorunlarla bogusuyo yuvayı dışı kuş yapar sen sabrını goster yine soyluyom tanıdıgım kadarıyla iyi bi arkadaşsın eminim iyi eşşinde tabiki iyi bir annee.

eskiden kiloluydum bekarken evllendik başımın etini yedi zayıfla diye
zayıfladım bir yılda hepsini verdim sonra hamile kaldım kilo aldım şimdi yine başladı
eğer zayıflamazsam açık açık mutlu olamıycamızı yüzüme söylüyo herşeyden sorun çıkarıyo kavga ediyo mutsuz evin tadını kaçırıyo devamlı laf sokuyo ama çok aşağılayıcı
bende işte zayıfladıktan sonra estetik yaptırıcam ve bu laflarının heppsini tek tek iade edicem :ssz:
boyum 170 elim yüzüm düzgündür fakat o kadar çok onurumu kırdıki artık hiç özgüven istek kalmadı bende
böyle işte
kendime gelsem hayata yeniden başlamak gibi mutlu olsam
yaşamak çok güzel tıpkı çocukluğumdaki gibi mutlu olsam

Back
X