• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

Kızlar merhaba, oğlumun uyku sorunu devam ediyor. Önceden böyle değildi, ayakta ya da beşikte sallanmaya itiraz etmezdi. Büyüdü artık ve beyefendininin kendi seçimleri var. Korkunç bir inatlaşma yaşıyoruz. Gündüz uykusu gelince hırçınlaşıyor gel yatırayım diyorum itiraz ediyor. Kucağımda evi dolaşa dolaşa şarkı söyleye söyleye uyuyor sadece. Ama onda da kucağımda yatış pozisyonu aldığında uyutulacağını anlayıp yukarıya tırmanıyor. Oysa akşam çok rahat ışıkları kapatıp, yanına uzanıyorum yüzüme dokunarak uyuyor. Gündüz perdeleri kapatıp aynısını uyguluyorum bana mısın demiyor. Nasıl bir yöntem izleyeceğimi şaşırdım.

Geceleri de sürekli uyanıyor, gözü kapalı suluğunu veriyorum birkaç yudum içip hemen uyuyor. Ama bu sık uyanmalar (kırk dakikada, saatte bir) beni çok yoruyor. Her sabah 5:30 gibi de uyanıyor, tabii ben de sürünerek kalkıyorum yataktan.
Şimdi uyudu sabahtan beri inatlaştı uyumayacağım diye, sütünü içerken sızdı kaldı minnoşum.

Niye kimse yok yahu ben burdaykende kimse olmuyo ne şanssızım ben akşam bi habere sinir oldum artık katiller tecavüzcüler uyuşturucu satıcıları okullarda hademe kantinci şoför olarak görev yapabilcekmiş gelde çocuğunu güven içinde okula yolla bu ne biçim yasa yaaa benimde kardeşlerim var sonuçta okuyan sapığın okulda ne işi var üstelik bundan dolayı mahkemesi devam edenlerin sicilinde gözükmüyomuş mahkeme sonuçlanmadığı için offf offfff çıldırmak işten değl

Durasella bu ara ona hırçın davrandığın için huysuz olbilir yada bi rahatsızlığı yada kucağamı alıştı bunlar etken olabilir inatlaşmadan sakin davranmaya çalış ve o uykusu geldiğinde bırak sana gelsin

Niye kimse yok yahu ben burdaykende kimse olmuyo ne şanssızım ben akşam bi habere sinir oldum artık katiller tecavüzcüler uyuşturucu satıcıları okullarda hademe kantinci şoför olarak görev yapabilcekmiş gelde çocuğunu güven içinde okula yolla bu ne biçim yasa yaaa benimde kardeşlerim var sonuçta okuyan sapığın okulda ne işi var üstelik bundan dolayı mahkemesi devam edenlerin sicilinde gözükmüyomuş mahkeme sonuçlanmadığı için offf offfff çıldırmak işten değl

ne yapılmaya çalışılıyor bir anlasam

Kızlar merhaba, oğlumun uyku sorunu devam ediyor. Önceden böyle değildi, ayakta ya da beşikte sallanmaya itiraz etmezdi. Büyüdü artık ve beyefendininin kendi seçimleri var. Korkunç bir inatlaşma yaşıyoruz. Gündüz uykusu gelince hırçınlaşıyor gel yatırayım diyorum itiraz ediyor. Kucağımda evi dolaşa dolaşa şarkı söyleye söyleye uyuyor sadece. Ama onda da kucağımda yatış pozisyonu aldığında uyutulacağını anlayıp yukarıya tırmanıyor. Oysa akşam çok rahat ışıkları kapatıp, yanına uzanıyorum yüzüme dokunarak uyuyor. Gündüz perdeleri kapatıp aynısını uyguluyorum bana mısın demiyor. Nasıl bir yöntem izleyeceğimi şaşırdım.

Geceleri de sürekli uyanıyor, gözü kapalı suluğunu veriyorum birkaç yudum içip hemen uyuyor. Ama bu sık uyanmalar (kırk dakikada, saatte bir) beni çok yoruyor. Her sabah 5:30 gibi de uyanıyor, tabii ben de sürünerek kalkıyorum yataktan.
Şimdi uyudu sabahtan beri inatlaştı uyumayacağım diye, sütünü içerken sızdı kaldı minnoşum.

uyku sorunu bizdede var
oyun oynamak için benle vakit geçirmek için uyumuyo uykusuz kalıncada hırçınlaşıyo gecede sık sık uyanıyo

Durasella bu ara ona hırçın davrandığın için huysuz olbilir yada bi rahatsızlığı yada kucağamı alıştı bunlar etken olabilir inatlaşmadan sakin davranmaya çalış ve o uykusu geldiğinde bırak sana gelsin

2 gündür canım sıkkın ve bu yzden bebeğim zor uyuyo kesinlikle bizden kaynaklanıyo sakin olmak şart

Ben aynı ben ama tosunum değişmekte. Hugocuk dediğin gibi sırf oyun oynamak, konuşmak için uyumuyor. Sanki bir şey kaçıracak. İyice anne tutkunu oldu, babasında bile zor duruyor. Mutfakta iş yapıyorum bakıyorum yanıma gelmişler, beni izliyorlar. Babaya veriyorum markete falan gidiyorlar, dışarıda her şey yolunda ama ev ile anneyi özdeşleştirmiş durumda. Yürütecine binip peşimden geliyor ama bağıra çağıra. Of bu sıcaklar da bitmedi gitti, klimaya mahkum oldu yavrum. Rahat hareket edemiyoruz, korkunç nem var hala.

canım pazı troitleri olumsuz etkileyebilir oğluna yedirme
normal ıspanak yemeği gibi olur tencereye yağ soğan salça doğranmış pazıyı kyup kavurup pişince üzerine iki yumurta çak çok güzel olur ama asıl pazının dolması mükemmel olur
kıymalı iç hazırla sar pazları muska gibi
koy pişir süper olur tencerenin dibini görürsünüz saniyede

ya çok da güzel oldu çorbası ama bir kere yedirsem birşey olmaz herhalde.

pazıyı haşladım. başka bir yerde de ince bulguru haşladım. tereyağ ile unu kavurdum. ve haşlanmış pazı ve suyunu üstüne ekledim. yoğurt ve yumurta sarısı ile terbiye yaptım. tadına bakmadım ama çok güzel görünüyor.

ben bugünlük vereyim, çünkü hergün farklı ne yedireyim diye düşünmekten ben kafayı yiyeceğim artık :1:

internette karşıma ideal kilo hesaplama çıktı. ideal kilom 56'ymış. yani 6 kilo fazlam var. iyi hoş da, ben en fazla 57'ye düşebildim hayatım boyunca. o da daha çocuk doğurmamıştım. :25:

aaa bunu ılk kez duydum hangı salak cıkartmıs böyle bır yasayı yaa:((
öyle bır ulke kı hergun daha da sınırım bozuluyor haberlerden!

çoook yorgunum kızlar ,kızım dun ılk kez aksam 22.00de uyudu dıye sewındım tam 2 de yatıyordum kı uyandı ve taa 5e kadar babası ve ben ugrastık ugrastık uyutamadık :((( yatagında da durmadı aramızda uyumadı ,oyun ısteyıp durdu ,emmedı yemedı ...çıldırdık artık ..diş sürecınden mıdır yoksa bu nedır kızlar ya bayılcam yorgunluktan:(((

Son düzenleme:
Durasella Benim kizdada var uuyku sorunu ustelik ise basladigimdan beri boyle uykusu duzgundu onceleri oda gitti ya emzigi veriyorum ya su iciriyorumtekrar uyuyo bazen onlarlada susmuyo ciglik cigliga kalkip epey salliyorum bu huylar yeni yeni gelisti bakalim daha ne gorcez ise gidiyom bide sabahlari zombi gibiyim resmen hayirlisiyla buyucekler elbett...ha bide ben dedeme korku icin ve nazar icin dua yazdirmistim uzerinde tasiyo ruya felanmi goruyor diye yada korkupmu uyaniyo acaba sende bi oku istersen uzerine yada dua yazdir.

Kizlar babasi diyo kizimin 60 ayi kaldi okulicin gidip onluk canta bisi mi alsak bisey kalmadi:))) yaa dedim gec bile kaldik:))

Bizim sıpanın yatma saati hep 1 yada 2 zaten alıştık artık eşimde eve geç geldiği için işten onada görmeye fırsat oluyo bazen benim sıpada oynamak yatmak istemiyo bende kendi haline bırakıyorum bide yatacağımız zaman ışğı muhakkak kapatıyorum ben hiç ışık olmuyo odada oda gelip emip uyuyor benimkide bu ara hastalıktan sabah 5 e doğru bi dönme çıkardı benide uyandırıyo zaten benle yatıyo babamız uykusuz kalmasın diye ayrıldık odadan ama artık kış geliyo oda gözüküyor bana zor oluyo onuı emmesi için sürekli beşiğinden almak ama alışcam artık

Ben gece hiç su vermeye alıştırmadım sadece beni emiyo bezinide almam ben hiç yatarken yatmadan hemen önce değiştiriyorum onla sabah ediyo sabah 10 gibi alıyorum altınıda uykusu bölünmesin diye öyle alıştırdım ben 1 ve 2 aylıkken çok çek0 sabah ezanıyla kalkardı daha banamısın demezdi çok şükür bu günüme diyorum sizde zor günleri düşünüp avutun kendinizi napalım her ayın bir zorluğu var daha çokkkk çekeceğiz

merhaba arkadaşlar,

kızım geçen salı grip olmuştu 3 günlük hapşırık burun akması burun tıkanıklığı sonucu tam iyi olmaya dönecekti ki dün gece ve bu sabah ateşlendi.önce diş için olabileceğini düşündüm fakat fitil vermeme rağmen ateş hala yüksek olunca dra götürdük.uzun muayene sonucu dr ateşin dişten olmadığını söyledi(diş ateşi en çok 38.2 olurmuş). griptende bağımsız olarak kızımın 6. hastalık olmuş olabileceğini çarşamba gününe kadar ateşini kontrol etmemizi döküntüler olabileceğini söyledi. hastalığın ilk üç günü yüksek ateş sonrasında ciltte döküntü olurmş sonraki bir hafta ise huzursuzluk ve iştah kaybı. ek gıda hikaye oldu iyice bize.

topiği genelde okuyucu olarak takip ediyorum ama bu durumu sizinlede paylaşmak istedim.

Geçmiş olsun cnm benim oğlumda hasta üst solunum yolu enfeksiyonuymuş rğnfant diye bi burun damlası verdi bugğn dr iyl geldi aynı hapşırıyo öksürüyo benimkide bide sol kulağında iltihap başlamış antibiyotik veriyorum ateş düşürücü calpol verdim ben çok iyi geldi inş seninkide iyi olur üşütüyolar havalar çok dengesiz bide benmki hiç üstünü örttürmüyo gece deli olcm kışın napcaz bakalım yansın doğalgaz sabaha kadar sonrada bizim cebimiz yancak ama napalım çocuğun var derdin var

Back
X