2012 Şubat Anneleri

günaydın...

kızlar, benim bir komşum çocuğuna tost makinesinde pişirirdi balığı. ben hiç denemedim ama denemekte fayda var. hugocuk haklısın, küçük bir parça balık için ben de fırın çalıştırmam ama benim eşim de seninkinin tam tersi, kızartma değil fırında ister (hamsi hariç)

Bikeresinde yaptik o hatayi yani tost makinasinda balik yapma hatasini haftalarca balik kokan tostlar yaptikta yiyemedik tavsiye etmem oyle bir siniyorki kokusu pöfff

Selam milet nerdesiniz yattınız tabi... Kızlar ben bugün çok enerjisizdim nedense.hiç bi iş yapmak gelmedi iö.imden zorla yaptım yemeği bile.bide sağ kulağım acıyo sopayla vurulmuş gibi dokununca 1 haftadırda hafif kaşıntım vardı mantarmı var bilmem geçen pazartesi dr a rndevu aldım ama gittim izinli çıktı meğer 182 ye bildirilmemiş sinir oldum anca çarşambaya yeni randevu aldım bugün.kesin gitcem ama inş kötü bişey demezler 2 sindede sıkıntım var... Onun harici oğlum maşallah mantar çorbasını yedi bugün ilkkez akşamda yoğurt verdim yatmadan..sık sık acıkıp kalkmasın diye...babamda bu gece taksiye başladı asıl mesleği bu değil emekli oldu ama bakalım yapabilcekmi nasıl geçecek inş hoşuna gider yeni işi evde sıkılmıştı .... Eşimle köy planlarına başladık daha şimdiden alacakları not ediyorum unutmim diye inş yolculukta oğlum beni üzmez sizdende ayrı kalcam bayramda ama olsun zaten sizlerde o gün kk ya gelemezsiniz telaşeden....ben ilkkez bir bayramı eşimin ailesiyle kutlicam burnumdan gelmez inş diğer kaynımlarda geliyo eşiyle o yardım eder inş ev işlerine ....

Halı demişken benimde mutfağımda normel yolluk halı var kayıyor sık sık altı kaymaz halılardan kestireyim diyorum zımba gibi duruyo onlar temizliğide kolay olur.... Shaggy hiç almadım ben tozu sakladığını bildiğim için...ter çevirip öyle yere serin 1 kaçgünde içi dökülüyomuş öyle duydum...

Neyse bende yatayım kalkamıyorum sonra hepinizi öptmmm kocaman....

Selam milet nerdesiniz yattınız tabi... Kızlar ben bugün çok enerjisizdim nedense.hiç bi iş yapmak gelmedi iö.imden zorla yaptım yemeği bile.bide sağ kulağım acıyo sopayla vurulmuş gibi dokununca 1 haftadırda hafif kaşıntım vardı mantarmı var bilmem geçen pazartesi dr a rndevu aldım ama gittim izinli çıktı meğer 182 ye bildirilmemiş sinir oldum anca çarşambaya yeni randevu aldım bugün.kesin gitcem ama inş kötü bişey demezler 2 sindede sıkıntım var... Onun harici oğlum maşallah mantar çorbasını yedi bugün ilkkez akşamda yoğurt verdim yatmadan..sık sık acıkıp kalkmasın diye...babamda bu gece taksiye başladı asıl mesleği bu değil emekli oldu ama bakalım yapabilcekmi nasıl geçecek inş hoşuna gider yeni işi evde sıkılmıştı .... Eşimle köy planlarına başladık daha şimdiden alacakları not ediyorum unutmim diye inş yolculukta oğlum beni üzmez sizdende ayrı kalcam bayramda ama olsun zaten sizlerde o gün kk ya gelemezsiniz telaşeden....ben ilkkez bir bayramı eşimin ailesiyle kutlicam burnumdan gelmez inş diğer kaynımlarda geliyo eşiyle o yardım eder inş ev işlerine ....

Halı demişken benimde mutfağımda normel yolluk halı var kayıyor sık sık altı kaymaz halılardan kestireyim diyorum zımba gibi duruyo onlar temizliğide kolay olur.... Shaggy hiç almadım ben tozu sakladığını bildiğim için...ter çevirip öyle yere serin 1 kaçgünde içi dökülüyomuş öyle duydum...

Neyse bende yatayım kalkamıyorum sonra hepinizi öptmmm kocaman....

geçmiş olsun canım
mantar çorbasını nasıl yaptın

bende yarın değişiklik olsunn diye minik top köfteli bezelyeli patates yemeği yapıcam
kendimiz için yapıp tuzunu eklemeden ona ayırcam
köftelere ince bulgur koyucam
bugünlük kolayına kaçıcam kuzulu tarhana :1:
eşim dün gece birsürü balık tutmuş o kadar balığı nasıl ne ara temizlicem bilmiyorum

slm günaydın herkese
ben tecrübeli annelere bişey sormak istiyorum hatta iki şey :)
birncisi göğüs pompasını manuel mi aldınız yoksa pilli-elektrikli olandan
mı farkı ne ben anlayamadım, bebeğim için yeni yeni alışverişe başlıcam
liste yapıyorum ama karar veremedim.
ikincisi de taşıma koltuğu ana kucağı gibi de kullanılıyormuş sizin fikriniz
nedir hem ana kucağı hem taşıma koltuğu alayımmı yoksa sadece
taşıma koltuğu yeterli mi????

pazara gitcez memoşla
iki saat balık temizledim belim koptu vallaaa
eşim barbun tutmuş ama palamuttan büyük görünce şaşırdık
hemen memoya taze taze çorbasını yaptım az mercimek havuç pirinç ve barbun koydum
dünün yorgunluğu hala devam ediyoo
bebişkosuna ananas veren varmı kıslarr
bu arada bebeğe üç yaşından önce çikolata vermeyin diyo
nasıl o kadar uzak tutacaz bilmem
memo akşam nutelle kavanozunu kesiyo babası yerken
yalanıp duruyo
şimdilik tadını bilmiyoda az büyüdümü tadına baktımı yandıkk

3 Yaş Bebek Beslenmesinde Yapılan Hatalar

Milupa Aptamil Junior tarafından gerçekleştirilen “Bir Yaşından Sonra Bebek Beslenmesi Araştırması”nın sonuçları Türkiye’de çocuk beslenmesindeki durumu gözler önüne serdi. Araştırma, bebeklerin 1 yaşında hamburger, kola ve patates kızartmasına başladığını ve benzeri birçok hatanın yaygın olarak yapıldığını gösteriyor. Araştırmayı yorumlayan Prof. Dr. Hilal Mocan, çocukların sağlıklı gelişimi için hangi konulara dikkat edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

0-3 yaş önemli
Prof. Dr. Hilal Mocan yaptığı konuşmada “Çocukların bağışıklık sisteminin gelişiminde 0-3 yaş arası çok önemlidir. Bu yaşlardaki beslenme biçimi bireylerin ileriki yaşlardaki sağlığını ve olası hastalıklarını belirler. Çocukların fiziksel ve zihinsel açıdan tam anlamıyla gelişebilmeleri için 0-3 yaş arasında demir, protein ve zeka performansını etkileyen vitamin ve minerallerce zengin gıdaların tercih edilmesi son derece önem taşır” dedi.

Çikolata, şeker ve kolayı 3 yaşına kadar vermeyin
Dengeli beslenme konusunda ailelerin bilinçli davranması gerektiğine dikkat çeken Mocan, 1 yaşına kadar bebek beslenmesine gösterilen özenin ileriki yıllarda da devam etmesi gerektiğini, ‘abur cubur’ olarak nitelendirilen çikolata, şeker ve kolanın üç yaşına kadar çocukların hayatına sokulmamasının gerekliliğini vurguladı.

0-3 yaş beslenmesinde yapılan ve çocukların sağlıklı gelişimini tehdit eden hatalar!
· 0-1 yaş arasında bebeklerin %54’ü düzenli olarak doktora giderken, 1-3 yaş arasında
bu rakam %36’ya düşüyor. 1 yaşından sonra bebeklerinin büyüdüğüne inanan aileler onları sadece hastalandıklarında doktora götürmeye başlıyor.

· Aynı inançla, bebekleri 1 yaşından önce yetişkin sofralarına da taşıyan aileler evde kendileri için pişirdikleri yağlı, salçalı, baharatlı ve tuzlu yiyecekleri bebeklere
vermeye başlıyor. Oysa bu yiyeceklerin içeriğindeki tuz ve yağ bebeklerin böbrekleri için yük oluşturarak ileriki yaşlarda yüksek tansiyon, şeker ve obezite riskini artırıyor.

· 0-3 yaş arasındaki çocukların %82’sine, besleyici ve lezzetli olduğu düşünüldüğü için yemek suyuna batırılmış ekmek veriliyor. Ancak sebzelerin içindeki vitamin ve minerallerin 70 derecelik bir ortamda yok olması, bebek beslenmesinde yemek sularının hiçbir besin değeri taşımadığını gösteriyor.

· Yiyecek seçimlerinin anne insiyatifinde olduğu 0-12 ay arasında besin değeri yüksek çorba, yoğurt ve meyveler ön planda iken; bir yaş sonra lezzet faktörünü keşfeden bebeklerde makarna, çikolata, gofret, kızarmış patates tüketimi artıyor.

· Bebeklerin ortalama 1 yaşında fast food ile tanıştığını ortaya koyan araştırma sonuçlarına göre 10 bebekten iki tanesi bir yaşından önce hamburger, patates kızartması ve kola tüketmeye başlıyor.

· Bebeklerde kola tüketiminin de ileriki aylarda hızla arttığı görülüyor. 0-12 ay arasında %6 olan oran, 25-36 ay arasında yaklaşık 7 kat artarak %41’e yükseliyor.

· Araştırma sonuçları, anne sütünden sonra bebekleri inek sütüyle besleme eğiliminin yaygın olduğunu gösteriyor. Ancak inek sütünün içeriği çocuklar için uygun değil. İnek sütü denince annelerin aklına sokak sütü gelmekte ve inek sütünün sakıncasının hijyenik sebeplerden kaynaklandığı zannedilmektedir. Oysa ki inek sütünün asıl sorunu içerikten kaynaklanmaktadır.

· İnek sütündeki aşırı protein ve mineral bebeklerin böbreklerine zarar verebilmekte ve uzun süreli inek sütü tüketiminde bebekte kansızlık görülmektedir. Bebekler zihinsel gelişim için önemli olan Omega 3 ve Omega 6 yağlarını yeterince alamamaktadır. Bu sebeple uzmanlar 3 yaşına kadar inek sütü yerine inek sütünün zenginleştirilmiş formüllerinin bebeklere verilmesini önermektedir.

Kaynak: Çikolata, Şeker Ve Kolayı 3 Yaşına Kadar Vermeyin!

slm günaydın herkese

Sekiz aydır bebeğine sadece sağarak süt içirmiş bir anne olarak sana önerim, elektrikli süt sağma makinesi alman. Manuel hem canını acıtıyor, hem inanılmaz zaman ve enerjini alıyor. Pilli elektrikli, manuele oranla daha çok süt çıkarıyor. Evet belki aralarında büyük bir fiyat farkı var ama kesinlikle buna değer, bebeğimin anne sütü alması benim için her şeyin üzerinde.

slm günaydın herkese
liste yapıyorum ama karar veremedim.
ikincisi de taşıma koltuğu ana kucağı gibi de kullanılıyormuş sizin fikriniz
nedir hem ana kucağı hem taşıma koltuğu alayımmı yoksa sadece
taşıma koltuğu yeterli mi????

Ben lansinohun manuel göğüs pompasını kullandım. İlk başlarda sütüm bolken çok zorlamadı beni kolay oluyordu sağmak fakat da sonraları kolum ağrımaya başladı sağmaya çalışmaktan. İşe başlayınca elektrikli alırım diye düşünmüştüm işe de başlamadım. Bu sebeple manuelle idare ettim. Yalnız ben pompayı sadece fazla sütü sağıp dondurucuya atmak için kullandım. Yani sürekli pompayla sağıp bebişi beslemedim. Eğer emzirme de sorun yaşarsan ve sağıp vermek durumunda kalırsan elektrikli daha az vakit alr. Bence elinin altında bitane manuel pompa bulunsun doğumdan sonra gerek görürsen elektrikli alırsın.

Yanlış anlamadıysam arabaya takılan ana kucağını ev tipi olarak da kullanabilir miyim diyorsun. Kullananlar var. Fakat biz bir de ev tipi ana kucağı aldık arabaya taktığımızı ev de kullanmak istemedim ben ev tipi ana kucağı kadar da rahat gelmedi. Bunu da doğumdan sonra ihtiyaç duyunca aldık. Kimi bebekler ev tipi ana kucağına hiç yatmıyor. Bizimkinin 6 ay boyunca en sevdiği yerdi ev tipi ana kucağı. Artık durmuyor tabii. Chicconun new dreams modeli bizimki. Buna da doğumdan sonra ihtiyaca göre karar verebilirsin.

Artık oto koltuğuna geçme vakti geldi bizim oğlanın. 9 kg yi geçti ve ana kucağından ayakları iyice çıkıyor. Biraz dağ başında oturduğumuz için araba yolculuklarımız min. Yarım saat sürüyor. Max. Güvenlik ve rahatlık önemli benim için. 9-36 kg ağırlığında olan recaro young sport almıştı eşim fakat rahat edemedi bizimki. 9-18 kg grubundan almaya karar verdik. Seçenekler

Maxi cosi tobi
Römer king plus
Chicco xpace.

Bunların arasında fiyat olarak en uygunu chicco xpace.

Bu konuda araştırma yapan, oto koltuğu alan var mı? Varsa hangi marka model?

Selam naber ne haberler var kızlar

bende oğlan uyurken iki satırda olsa yazayım dedim bugün oğluma badi aldım uzun kol renk renk kış için üzerine bi yelekle evde giyer bisiklet yaka çıtçıtlı boynu köydede lazım olur akşamları soğuk olur dedim daha bavula başlamadım erken ama kendimi zor tutuyorum en sevdiğim şey bavul yapmak geri dönüşte yerleştirmek sıkıntı tabi inş kazasız belasız geliriz kurbandada yola çıkılmaz ama napak eşim ailesiyle ilkkez bir bayram yapcak tabi bende evlendim evleneli...

Kızlar oğlanla dışarı çıktım ama artık çok ağır oldu kucağımdayken kollarım koptu 9 kilo eşşek sıpası bebek arabasıda 4 cü kattayım indirmeye üşendim..

Tüllerimi ykar öyle köye giderim..

Zuzum kesinlikle elektrikli al süt pompasını manuel çok kol ağrıtıyo aldım pekte kullanmadım evde olduğum için ama sen almışken pili al derim ev tipi anakucağını 3 aylık olana kadar kullanabiliyosun sonra kayıyo düşüyo falan bence doğmadan bakmadan alma derim gereksiz ben almadım hiçte aramadım

Selam naber ne haberler var kızlar

bende oğlan uyurken iki satırda olsa yazayım dedim bugün oğluma badi aldım uzun kol renk renk kış için üzerine bi yelekle evde giyer bisiklet yaka çıtçıtlı boynu köydede lazım olur akşamları soğuk olur dedim daha bavula başlamadım erken ama kendimi zor tutuyorum en sevdiğim şey bavul yapmak geri dönüşte yerleştirmek sıkıntı tabi inş kazasız belasız geliriz kurbandada yola çıkılmaz ama napak eşim ailesiyle ilkkez bir bayram yapcak tabi bende evlendim evleneli...

Kızlar oğlanla dışarı çıktım ama artık çok ağır oldu kucağımdayken kollarım koptu 9 kilo eşşek sıpası bebek arabasıda 4 cü kattayım indirmeye üşendim..

Tüllerimi ykar öyle köye giderim..

Zuzum kesinlikle elektrikli al süt pompasını manuel çok kol ağrıtıyo aldım pekte kullanmadım evde olduğum için ama sen almışken pili al derim ev tipi anakucağını 3 aylık olana kadar kullanabiliyosun sonra kayıyo düşüyo falan bence doğmadan bakmadan alma derim gereksiz ben almadım hiçte aramadım

bebim_olan biz ikinci kattayız. önceden her dışarı çıkışımda önce bebek arabasını indiriyordum, sonra çıkıp oğlumu alıyorum. yoruldum artık ben de arabayı apartman girişine bıraktım. bizimkiden hariç iki araba daha var. Allah'a emanet artık. ama rahat oldu böyle.

Allah kazasız belasız gidip gelmek nasip etsin. Esad da sorun çıkarmaz inşaallah. ben de nefret ederim bavul boşaltmaktan. yığınla çamaşır çıkıyor, yıka, ütüle, yerleştir. bir sürü iş.

cicileriniz hayırlı olsun, iyi günlerde giysin yumurcak :nazar:

hala şoktayım
pazara gittik oğlumla çok keyifliydi arabasında oturdu herkese laf attı bağırdı çok mutluydu herkes dönüp baktı sevdi
dönüşte
allahım nasıl bişey yarabbim
karşıdan bi adam geldi tam yanımızdan geçerken elinde çivili kalın bir sopa varddı birden kaldırıp çocuğun kafasına vurcak gibi hamle yaptı
öylece kalakaldım elim ayağım buzgibi oldum
sonra adam geçti gitti
eve nasıl geldim oğlanı uyuttum bilmiyorum hala şoktayım

hala şoktayım
pazara gittik oğlumla çok keyifliydi arabasında oturdu herkese laf attı bağırdı çok mutluydu herkes dönüp baktı sevdi
dönüşte
allahım nasıl bişey yarabbim
karşıdan bi adam geldi tam yanımızdan geçerken elinde çivili kalın bir sopa varddı birden kaldırıp çocuğun kafasına vurcak gibi hamle yaptı
öylece kalakaldım elim ayağım buzgibi oldum
sonra adam geçti gitti
eve nasıl geldim oğlanı uyuttum bilmiyorum hala şoktayım

nasıl çocuğun, memo'nun mu :52: akıl hastası falan mıydı acaba? sağlıklı biri değildir o. Allah korusun, ürperdim valla.

nasıl çocuğun, memo'nun mu :52: akıl hastası falan mıydı acaba? sağlıklı biri değildir o. Allah korusun, ürperdim valla.

evet elindeki çivili sopayı kaldırıp memonun kafasına vuracak gibi yaptı
eğer vursaydı kafasını parçalardı
hiçbişey yapamadım dondum kaldım sadece memonun kafasına baktım o ara geriisini hatırlamıyorum

evet elindeki çivili sopayı kaldırıp memonun kafasına vuracak gibi yaptı
eğer vursaydı kafasını parçalardı
hiçbişey yapamadım dondum kaldım sadece memonun kafasına baktım o ara geriisini hatırlamıyorum

ne diyeceğimi şaşırdım. insan nasıl donakalıyor. korku filmi gibi. Allah korusun ya, ne zaman başımıza ne geleceği hiç belli değil. Aslında serinkanlı olmak ne kadar önemli, ki biz anneyiz. hemen bir çığlık basacaktın orada, bak ne yapıyorlar adamı. gerçi böyle bir durumda ne yapılır, onu da bilemedim şimdi. çok şaşırdım ya.

ne diyeceğimi şaşırdım. insan nasıl donakalıyor. korku filmi gibi. Allah korusun ya, ne zaman başımıza ne geleceği hiç belli değil. Aslında serinkanlı olmak ne kadar önemli, ki biz anneyiz. hemen bir çığlık basacaktın orada, bak ne yapıyorlar adamı. gerçi böyle bir durumda ne yapılır, onu da bilemedim şimdi. çok şaşırdım ya.

caddede oldu heryer araba kaldırımdaydık
saniyelik olay
hiçbişey yapamadım kıpırdayamadım
şimdide öyle
bi ağlasam açılıcam öyle kötüyüm

Back
X