2012 Şubat Anneleri

Doktorum bana, on aylık olduğunda çiğneyerek yemeyi öğrenmiş olmalı, ona göre ayarla demişti. Oğlum çok uzun zamandır çiğneyerek yiyebiliyor. Yumurta ile başla, bulamaç yapmak yerine sarısını minik minik ver. Zaten ağızda dağılıyor çiğnemesine gerek bile kalmaz. Pütürlüye alıştıktan sonra çiğnemeyi öğretebilirsin.

Benimki de cigneyebiliyor, eline ekmek bisküvi armut kivi ver yesin sorun yok, ama çorbanın icinde pirinç gibi taneleri hiç sevmiyor oguruyor (kusmadı daha çok şükür)
Bence olay su; eline alıp disiyle kopardığı parçayı biliyor ki çiğnemesi lazım ama kasikla verdigimizi bilemeyip direk yutmaya çalışıyor . Maalesef bugun çorbasını yemedi meyvesini de :( birer ikişer kaşik verebildim herseyden . İsteyerek ve de gülerek yediği tek Sey balık yağı oldu , o iğrenç şeyi nasıl yiyor bilmem ama seviyor :)
Kesintisiz uykular diliyorum tüm annelere...

Bu nedir yav deliren delirene. Şimdi bebeklerin merak dönemi uyumak istememeleri normal. Aylarca yatar pozisyonda etrafa baktılar, şimdi ayaklandılar ve her şey çok farklı görünmeye başladı. Bir nevi keşif gibi. Gece uyumazlar tabii geçen yazmışınız sabah on birde uyandık, öğlen birde uyandık diye. Bebeğin saatlerini ayarlamak sizin elinizde benim bebeğim erkenci beş-altı gibi uyanır ama akşam dokuz olduğunda da uyur. Şaplak atmak yerine bence uyku düzeni oluşturun.

Gece kalkıyor mu peki , emmeye yada öylesine aglayarak falan ?

durasella eşine kavuşmuşsun gözün aydın;))bakıyorum abur cuburdan vazgeçmiş daha derin sulara açılmışsın;)))yaptığın tramisu tarifini isterim canımı çektirdin:37:

Teşekkür ederim hocam :)
Ben işin kolayına kaçıyorum, hazır pasta tabanı alıyorum. Kremayı da hazır alıyorum, labne ve az şeker ile blendırdan geçirip, keke sürüyorum. Üzerine de süzgeçle kakao ve kahve serpiyorum. Bitti gitti.

cat_lover senin dediğin gibi hazır paket de güzel oluyor benimkisi de zaten her şeyin kolayına kaçan tramisu :)

Durasella hazelim sağolun kızlar bundan sonra öyle yapayım bulamaç yapmadan vereyim o zaman bende öyle düşünmüştüm çok yordu beni bi tek kusmayla bi ton iş çıktı başıma.bide annemdeydim yastığını falan batırdı hep aldım eve getirdim allahtan yıkanabilir...

Benim oğlumda gece çok sık uyanıyo ama doymadığı için bence gece maması verip yatırcm artık.ondan arada versem sorun olmaz dimi kızlar gündüzde tek tek veririm artık meyveyi sebzeyi falan

Allah aşkına bayanlar bana akıl verin yoksa kafayı yicem bu oğlanla ben,,,
benim oğlum sabahları sütlü pirinçli bebelac maması pekmez yumurta sarısı bazen tuzsuz peynir karıştırıyorum pütürsüz olarak yiyor hepsini belki burda hatam başlıyoo neyse bugün yine böyle yedi akşam 5 gibi yoğurt meyve püresi biraz muz ezdim çatalla içine bi kaç tane bebe bisküvisi koydum ezdim pütürsüz yine yedi hepsini en son ağzına çok minik bi muz parçası geldi yuttu bembeyaz oldu rengi lop diye hepsini geri çıkardı kustu...delirdim varya anlatamam.ne zaman mama yapsam tabakta ve pütür gelse hemen kusmaya çalışıyo.ama ağzına tek başına bi parça koysam yutuyo
acaba diyorum ona artık herşeyi tek tekmi versem.mesela sabah kahvaltısından başlasam zaten bu ayda başlamalıymış yemeye...korkuyorum 3 4 yaşına kadar böyle alışcak.herşeyi çamaşır makinasında şuan yıkadım onuda heryer battı ç,ok sinirlendim anlatamam son dakika golü attı resmen.nasıl alışcak bu çocuk off offf

Bebişe niye sinirlendin ki. Yiyemeyince kusacak tabii ne yapacak. Benim ki çoktan bıraktıbulamaç şeklinde yemeyi. 1 aydan fazladır kahvaltıyı tek tek yiyor. Sebzelerde pütürlü olursa sorun yapıyor öğürüyor kusuyor ama sabır alışacak. Pütürlüye ve tek tek yemeye yavaş yavaş alıştır bence. Az pütürlü yap çok ufak taneli biraz deneye deneye uğraşıcağız artık.
Bugün de sırf yumurta sarısından omlet yaptım sabah yedi. Hep aynı şeyleri de yemek istemiyorlar.

Gece kalkıyor mu peki , emmeye yada öylesine aglayarak falan ?

Ohoo gece film çevirirdik resmen ama allem ettim kallem ettim bir düzen tutturdum. Artık gece mızmızlandığında gözü kapalı su veriyorum içip uyuyor. Bazen oturur cin gibi oyun oynamak ister hiç uykusunu dağıtmam sağdığım sütten ısıtırım içer biraz, ışığı kapatır uyuturum. Eğer uyanıp tok olduğu halde mızmızlanıyor, ağlıyorsa ve su da işe yaramıyorsa bence emzik olayı kurtarabilir. Emziği ağzından alıp azıcık mızmızlanmasına izin veriyordum ben. Kucağımda hafif hafif sallayıp, şarkı söylüyordum baktım olmuyor emziği veriyordum ama birkaç dakika emziği beklemiş oluyor ve o, onun kurtarıcısı oluyor. Hep de işe yaramıştır, uyuyunca da ağzından emziği mutlaka alırım.

kız aynı benim oğlanı anlatıyosun vallaha....bu jenerasyon hep böyle heralde....3 gündür gece uykusu yok bizde aglamıyoda sürekli oynamak istiyo benle....dün gece fena kızdım...bir iki şaplak attım cok agladı babasıda aldı küstük biz sana diye içeri biraz oynadılar falan saat 4 olmuş geldiler uykusu gelmiş uyudu hemen....kerata siniri ediyo bazen beni yaaaaa

Üzüldüm valla yavrucağa. Benim oğlan da gecenin bi köründe kalkıyor konuşuyor vs bir sürü şeyler yapıyor zaten sabah 5.30 6 da kalkmaya başladı. Genelde bütün bebişler böyle.

Şikayet edeceğimize şükretmeliyiz ki bebişlerimizin hiçbir sağlık sorunu yok. Bebeklerinin emeklediğini yürüyebildiğini ya da oyun oynadığını görebilmek için canını verecek anneler babalar var sadece çocuğunun biradım attığını görmek için deli gibi çırpınan insanlar. Sabrım zorlanmaya başladığında ben hep sağlıklı bebişim için şükrediyorum ve ona kocaman sarılıyorum.

ben ilk 5,5 aylıkken çok uyanmaya başladığında akıl edemedim ne su vermeyi ne emziği ne de gece mamasını sürekli yarım saat 40 dk. da emzirdim yattık kalktık. 2.5 ay boyunca sürdü böyle ilk dişi çıkana kadar. şu andada çok düzenli değil uykusu.2 saat uyur bazen saat başı kalkar. bende kendimi en çok iki yıl sürer diye motive ediyorum. işten çıktım zaten evdeyim napalım herbebeğin zorluğu ayrı kimisi yemez kimisi uyumaz. allah hepsine sağlık sıhhat versin.

Üzüldüm valla yavrucağa. Benim oğlan da gecenin bi köründe kalkıyor konuşuyor vs bir sürü şeyler yapıyor zaten sabah 5.30 6 da kalkmaya başladı. Genelde bütün bebişler böyle.

Şikayet edeceğimize şükretmeliyiz ki bebişlerimizin hiçbir sağlık sorunu yok. Bebeklerinin emeklediğini yürüyebildiğini ya da oyun oynadığını görebilmek için canını verecek anneler babalar var sadece çocuğunun biradım attığını görmek için deli gibi çırpınan insanlar. Sabrım zorlanmaya başladığında ben hep sağlıklı bebişim için şükrediyorum ve ona kocaman sarılıyorum.

inanırmısınız Şuan size cvp yazmak için telefonu elime aldım onunla ilgileyim diye ne şirinlikler yapıyı gülmekten koptum kafasını oyun olsun diye kafama vıuruyo yüzüme yanağını öpeyim diye getiriyoo :) allahım olmayanlarada versin ama gerçekten çocukla çocuk olmak devamlı ilgilenmek çok zor benmde sabrım taşıyo çünkü anneme gitmezsek hep benle oynama istiyo insan ister istemez bunalıyo...şuan bunları bile zar zor yazıyorum kudurdu yine bakayım oğluma...:52:

anaammm....şimdi bi şaplakta ben yiyecem sizden heralde....çok tepki aldım cvp yazardımda bir elimde sıpamla zor oluyo...uyuyunca yazacam

benim oğlum sabahları sütlü pirinçli bebelac maması pekmez yumurta sarısı bazen tuzsuz peynir karıştırıyorum pütürsüz olarak yiyor hepsini belki burda hatam başlıyoo neyse bugün yine böyle yedi akşam 5 gibi yoğurt meyve püresi biraz muz ezdim çatalla içine bi kaç tane bebe bisküvisi koydum ezdim pütürsüz yine yedi hepsini en son ağzına çok minik bi muz parçası geldi yuttu bembeyaz oldu rengi lop diye hepsini geri çıkardı kustu...delirdim varya anlatamam.ne zaman mama yapsam tabakta ve pütür gelse hemen kusmaya çalışıyo.ama ağzına tek başına bi parça koysam yutuyo
acaba diyorum ona artık herşeyi tek tekmi versem.mesela sabah kahvaltısından başlasam zaten bu ayda başlamalıymış yemeye...korkuyorum 3 4 yaşına kadar böyle alışcak.herşeyi çamaşır makinasında şuan yıkadım onuda heryer battı ç,ok sinirlendim anlatamam son dakika golü attı resmen.nasıl alışcak bu çocuk off offf

Canim ben kizima kahvaltisini hep bulamac veriyorum ve yemeyi reddedinceye kadarda boyle surecek yemesi gerekeni gereken miktarda ancak bu sekilde yiyebilecegini dusunuyorum her anne bebeginin yeme sekline gore bir yol izliyor mesela ben kizimi hic zorlamam puturlu yemek istemiyorsa geciriyorum blendirdan cogu yemegini pure yer ama cigneme konusunda bir sorun yok bulamac kahvaltisinin yaninda zeytin parcalari veririm agzina arada ekmek atarim yer benimde kizim seninki gibi corbasinda putur hissettimi oguruyor o anda ona bakip hayir diyorum cigne diye konusunca ogurmeyi birakip cigneme hareketi yapiyor ve yutuyor bence en iyi sen bilirsin ogluna neyi ne sekilde yedirebilecegini

Bu nedir yav deliren delirene. Şimdi bebeklerin merak dönemi uyumak istememeleri normal. Aylarca yatar pozisyonda etrafa baktılar, şimdi ayaklandılar ve her şey çok farklı görünmeye başladı. Bir nevi keşif gibi. Gece uyumazlar tabii geçen yazmışınız sabah on birde uyandık, öğlen birde uyandık diye. Bebeğin saatlerini ayarlamak sizin elinizde benim bebeğim erkenci beş-altı gibi uyanır ama akşam dokuz olduğunda da uyur. Şaplak atmak yerine bence uyku düzeni oluşturun.

canım lafı ortaya söyleme benden baska 1 de kalkan oğluna şaplak atan olmadı burda :19::19::20::20::41::41:.. bahsettiğin kişi benim ne söyleceksen banada söyleyebilirsin....oğlum 3 gündür bu şekilde uyuyo önceleri 11 gibi yatar sabah 9-10 gibi uyanırdı....böyle uyumasında benim için hiçbi sıkıntı yoktu....ama 3 gündür sabah 4-5 te uyuyup öğlen kalkınca benimde düzen alt üst oldu...sinirler bozuldu..şaplak attım diyince evirip cevirip dövdüm zannetiniz heralde ...o kadarda degil diyorum..zaten vurmaya niyetlendim ama içim cızladı elim gitmedi...popişini biraz okşadım o sadece...benki babası biraz sesini yükseltse tepki gösteren biri oğluna kıyamaz heralde....gece cok agladı çünkü oda iyice afallamıştı uyku uyanıklık arasındaydı bendende öyle tepki beklemiyodu...söylediklerinin bende farkındayım coğu gece uyumaz özellikle diişi cıktıgı zamanlar beraber oynardık ama bi yerde insanın sabrı bitiyo eşide yardımcı olmayınca böyle seyler olabiliyo.....
bu sabah gece ne kadar gecte yatsak erken kalktık ve şimdi uyudu ..bundan sonrada bu şekilde gider inşallah

Ohoo gece film çevirirdik resmen ama allem ettim kallem ettim bir düzen tutturdum. Artık gece mızmızlandığında gözü kapalı su veriyorum içip uyuyor. Bazen oturur cin gibi oyun oynamak ister hiç uykusunu dağıtmam sağdığım sütten ısıtırım içer biraz, ışığı kapatır uyuturum. Eğer uyanıp tok olduğu halde mızmızlanıyor, ağlıyorsa ve su da işe yaramıyorsa bence emzik olayı kurtarabilir. Emziği ağzından alıp azıcık mızmızlanmasına izin veriyordum ben. Kucağımda hafif hafif sallayıp, şarkı söylüyordum baktım olmuyor emziği veriyordum ama birkaç dakika emziği beklemiş oluyor ve o, onun kurtarıcısı oluyor. Hep de işe yaramıştır, uyuyunca da ağzından emziği mutlaka alırım.

her bebeğin uyuma alışkanlıgı farklı benimkide ilk zamanlar gece uyandıgında ara sıra emzik verip uyayabiliyodu ama genelde emerek uyuyodu...uzun zamandır emziklede uyumuyo sadece emmek istiyo ve geceleri cok sık uyanıyo...ve ben hep emzirerek uyutuyorum..o yüzden cok fazla uyku uyumuyorum.... zaten ben bi uyandımıydı cok zor tekrar uykuya dalarım....düşün yani benim uyku düzenimi....oğlumun gece uyanıp emerek tekrar uyuması hiç sorun degil artık benim için alıştım ama...gece 4- 5 kadar uyumaması kötü oldu...

bilmem kendimi ifade edebildim mi....kendimi haklı cıkarmaya calısmıyorummm...hiç bi sebep insanın yavrusuna kötü davranmayı haklı gösteremez..cok üzüldüm zaten oğluma öyle davrandıgım için...bundan sonra dahada sabırlı olacam inşallah....ben sadeece o anki yasadıgım sinir harbini anlatmaya calıstım....tekrarlanacak bişey degil zaten...

ben görsemdim yazını derdim sana sünger yakar insanı zaten sağlıksızda bende mekan yatağının üstüne öyle yaptım gerçi yatmıyo bizimki orda o ayrı

kızlar bişey sorcm size.şimdi oğlana gece maması almaya gittim geldim markette milupalarında gece tahıllı mamaları vardı yanlız sadece anne sütü yada devam sütüyle yapılır yazıyordu benm zaten oructan bu ara sütüm az.suyla ondan alıp yapanınız varmı.baktım içinde soyalesitinide yoktu.almayı düşünüyorum.olmadı kendi sütümü sağıp yaparsam güzel olurmu acaba bilmiyorum yapanınız varsa cvp yazarsa banada fikir olur...

Ben bebelac gece armutlu muhallebiden birde yine gece için bebelactahıl karışımından aldım kahvaltıyada sütlü pirinçli bebelac kullanıyorum ben.hala bulamaç gibi yiyor kahvaltıyı karıştırıyorum pekmezle yumurtayla v.s tadlandırıyorum.tek tek kahvaltıya 1 yaşla başlamak istiyorum inş alışır artık çiğnemek zor geliyo

cnm çok basit aslında.malzeme bol olduğu için zormuş gibi duruyo ama değl.

Yapmak isteyenlere yazayım malzemeler: aşurelik bugday,nohut,kurufasulye,şeker kuru üzüm,kayısı kuru,isteye göre kuru incir karartıyo ama ben koymuyorm,kuş üzümü,dut kurusu isteye göre üstüne fındıuk tarçın yada nar tanesi

yapılışı: geceden 2 bardak aşureyi iyice yıka tencerede üstünü geçecek kadar su koy bi taşım kaynat(aşureyi çok koymayın şişiyor çoğalıyor sonra) sabaha kadar 12 saat bekletsuda....kuru kayısıları doğra az suda beklet kuru üzümü nohutu fasulyeyide aynı şekilde suda 1 gece önceden beklet göz kararı yapıyorum ben hangisini bol seviyorsanız onu fazla koyabilirsiniz suya.kuş üzümünüde suya koy.sabah nohutu fasulyeyi ayrı ayrı tencerelerde iyice haşla.çok iyi haşlansın,.tencerede geceden şişen bugdayların içine istersen pirinç koy çok az kaynat yumuşayınca pirinçler sonra bütün diğer malzemeleri içine koy nohutu süz koy fasulyeyi süz koy kuru üzümü azcık kendi suyundanda koyabilirsin koy kayısıları suyuyla beraber koy kuş üzümünü koy..incir koycaksanız en son konmalı karartıyor aşureyi...güzel karıştır üstünü geçecek kadar içine kaynamış su ekle fazla konmamalı şeker koyunca sulanıyor aşure.biraz bu şekilde kaynat özleşmeye yakın damak tadına göre toz şekerini ekle devamlı karıştır altı kısık olsun.büyük tarafta...kıvamını alınca bir limonun kabuklarını rendele koy parlak yapar aşureyi.5 dak kaynat kapat al sana aşuren hazır istersen üstünü süsle afiyet olsun..

canım o mamaların sütlü olanları var keşke onlardan alsaydın
önceden bende çok kullanıyodum ama artık yemiyo bizimki

kızlar ya aranızda uyku tulumu kullnan vardı heralde...nasıl memnunmusunuz...banada lazım bitane...benim toştoşumda bu ara hiç üstünü örttürmüyo....bişey örtsem hemen itekliyo ayaklarıyla bende ayaklarına farklı üst tarafına farklı batteniye örtüyom ayaklarıyla ittimiydi sadece ayakları acık kalıyo...üstü örtükte işte ayakları üşüyo bu sefer...ben ağrıdayım ve burda dışarı pek cıkamıyorum...cıksamda uyku tulumu bulacagımı zannetmiyorum....evde kendim yapmak istiyorum ama neyle yapacagıma karar veremedim...netten baktım biraz genelde hep örgü yapmışlar sadece örgü ince olur heralde...polarla var ama polarda cok yakar...penye battaniysinden yapsam onlarda küçük olur artık...gecelri cok deli uyuyo saga sola cok dönüyo..ne yapsam bilmiyorum anlayacagınız bi fikri olan var mı

ben tek tek veriyorum önce meyve püresi sonra yoğurt yiyo
ama bizimki pütürlü hep yer sorun olmaz
belkide karışık olunca midesi bulanıyodur baksana bembeyaz olmuş çocuk
hele o bulamaç kahvaltıyı nasıl yerler yaw insanın midesi bulanır
valla ben minik minik ekmeklerle tahinpekmez peynir yumurta veriyorum yiyo bulamacı hiç yemedi zaten

dün akşam ve bu akşam saat 8 gibi huysuzlandı mehmet özellikle bu akşam çok ağladı
öocuk hastanesine götürdük özelde doktorumuz yoktu gece diye
genç bi doktor vardı baktı etti
kulaklarında bişey olabilir dedi :53: varmı dedim olabilir her ihtimale karşı ben bir antibiyotikle ağrı kesici yazdım dedi :53:
tabiki almadık ilaçları yarın kendi doktorumuza gideceğiz
dişlerine baktı kökleri çıkmış ama hala var zamanı 10 aylık olana kadar bekleyin olmazsa calsiyum eksikliği olur ondan çıkmaz dedi
bıngıldağı kapanmış dedi
doğduğundan beri 2 kez hastalandı dedim pek çıkartmıyorum üşür diye dedim
yok çıkart gezsin güneş görsün dedi :53:
bu soğukta kasımda ne güneşi görecekse
eşimde olurmu ben bugün üşüttüm hastalandım minik ebek çıkartılıp gezdirilirmi bu havada dedii
eve geldik ağrı kesici verdim minoset şurup
yarın gidicez bakalım
kollarından tutunca yürüyo koltukları değilde yerdeki aktivite masasının etrafında sıralıyo :1:

melittacım kazasız belasız git gel inş
eşimin abiside burnundan ameliyat olmuş seneler önce
pek memnun olmadığını biliyorum ama nedenini bilmiyorum
aynı şekilde eşimdede burun problemi var
resmen nefes alamıyor oda
kökünden alsınlar diyor hatta
bıktı çünkü
nefes alamamak kalitesiz bi yaşamıda beraberinde getiriyor
aynı şekilde burun problemi şimdide kızımda var
genetik sanırım
inş bi önce sende iyileşirsin

amin inşallah arkadaşım sizleri çok özlicem.beni unutmayın.gitmeden bi gün önce helalleşir öyle giderim.annemin evinde internet olmadığı için uzun süre giremeyeceğim.

çok zor ya yüzün önemli bir parçası ameliyat olsam bi türlü olmasam bi türlü.iyice kötüleştim ne yapacağımı şaşırdım.izmir e gidince iyiden iyiye doktorlarla görüşüp fikir almalıyım.çünkü ileride yine nefes sorunu yaşarsam boşuna ameliyat olmuş olurum ve o acıları çekmiş olurum.ayrıca boyun fıtığım bel fıtığım var.

ve boyun fıtığım beni zorlarken şimdi nefes sorunu yaşamaya başladım ve burnuma öncelik verdim.memleketten geldiğimde de boyun tedavisi görücem lazer tedavi televizyon da da çıkmıştı.inşallah para tuzağı değildir de şu fıtığımdan kurtulurum.yoksa son çarem ameliyat.kollarımda refleks kaybı oluştu yakında kuvvet kaybı da başlar.

sağlık konusunda hep iki arada bi derede kalıyorum ve hep çözümsüz hastalıklar.güzel rabbim beter hastalıklardan korusun .

eşim ol kurtul diyor ama ben ameliyat kararımı izmir e gidince düşüneceğim.

bu arada benim bebekler gece mamasını sevmediler.yediremedim.:ssz::31:

calsiyum diyorda benimki azçok anne sütü alıyo ve günlük 600-700 ml formul süt içiyo
yoğurtta artık yiyo dünde bugünde 1 kase yoğurt yedi nasıl calsiyum yetersizliği olacak garip geldi
multivitamini sordu kullanıyorum dedimm
onu sordu bunu sordu
doğumun nasıl olduğundan tutunda kaç hasfalık olduğuna kadar sordu :53:
ne ilaçları veriyosun dedi
bende ilaç verdiğim yok bi rahatsızlığı yokki dedim
çok şaşırdı hiç hasta olmuyomu dedi yok dedim şimdilik olmadı iki kez oldu birincisi annem diğeri benim hatamdı dedim şaşırdı kaldı
napcaktık anlamadım
doğdu tam 6 ay kolikti
yazın hep evdeydim tüm gün kolikten ağlardı zaten dışarı çıkmak hayaldi benim için
kolik geçti kış geldi zaten ancak yaza çıkarız
valla hiçbişey anlamadım ben

Ooof bizimki emzik almıyor artık , eline alıp oynayıp atıyor . Su vermeyi biz de denedik ona da eliyle vurmaya başladı ,sonunda biraz ağlattık ama kendi kendine uyumayı öğrettik bu seferde hasta oldu, beraber yattık gene düzen bozuldu. Şu anda babası uyutuyor gene beceremedi kendisi uyumayı , kazık kadar oldu uyku sorununu çözemedik :( 7x24 süt servisi var ya ona güveniyor beyimiz. Kızdırıyor beni bazen :/

Back
X