ben görsemdim yazını derdim sana sünger yakar insanı zaten sağlıksızda bende mekan yatağının üstüne öyle yaptım gerçi yatmıyo bizimki orda o ayrı
kızlar bişey sorcm size.şimdi oğlana gece maması almaya gittim geldim markette milupalarında gece tahıllı mamaları vardı yanlız sadece anne sütü yada devam sütüyle yapılır yazıyordu benm zaten oructan bu ara sütüm az.suyla ondan alıp yapanınız varmı.baktım içinde soyalesitinide yoktu.almayı düşünüyorum.olmadı kendi sütümü sağıp yaparsam güzel olurmu acaba bilmiyorum yapanınız varsa cvp yazarsa banada fikir olur...
Ben bebelac gece armutlu muhallebiden birde yine gece için bebelactahıl karışımından aldım kahvaltıyada sütlü pirinçli bebelac kullanıyorum ben.hala bulamaç gibi yiyor kahvaltıyı karıştırıyorum pekmezle yumurtayla v.s tadlandırıyorum.tek tek kahvaltıya 1 yaşla başlamak istiyorum inş alışır artık çiğnemek zor geliyo
cnm çok basit aslında.malzeme bol olduğu için zormuş gibi duruyo ama değl.
Yapmak isteyenlere yazayım malzemeler: aşurelik bugday,nohut,kurufasulye,şeker kuru üzüm,kayısı kuru,isteye göre kuru incir karartıyo ama ben koymuyorm,kuş üzümü,dut kurusu isteye göre üstüne fındıuk tarçın yada nar tanesi
yapılışı: geceden 2 bardak aşureyi iyice yıka tencerede üstünü geçecek kadar su koy bi taşım kaynat(aşureyi çok koymayın şişiyor çoğalıyor sonra) sabaha kadar 12 saat bekletsuda....kuru kayısıları doğra az suda beklet kuru üzümü nohutu fasulyeyide aynı şekilde suda 1 gece önceden beklet göz kararı yapıyorum ben hangisini bol seviyorsanız onu fazla koyabilirsiniz suya.kuş üzümünüde suya koy.sabah nohutu fasulyeyi ayrı ayrı tencerelerde iyice haşla.çok iyi haşlansın,.tencerede geceden şişen bugdayların içine istersen pirinç koy çok az kaynat yumuşayınca pirinçler sonra bütün diğer malzemeleri içine koy nohutu süz koy fasulyeyi süz koy kuru üzümü azcık kendi suyundanda koyabilirsin koy kayısıları suyuyla beraber koy kuş üzümünü koy..incir koycaksanız en son konmalı karartıyor aşureyi...güzel karıştır üstünü geçecek kadar içine kaynamış su ekle fazla konmamalı şeker koyunca sulanıyor aşure.biraz bu şekilde kaynat özleşmeye yakın damak tadına göre toz şekerini ekle devamlı karıştır altı kısık olsun.büyük tarafta...kıvamını alınca bir limonun kabuklarını rendele koy parlak yapar aşureyi.5 dak kaynat kapat al sana aşuren hazır istersen üstünü süsle afiyet olsun..