2012 Şubat Anneleri

yak tatlık dördüncü ayda vuruyorlar nilinde vurulmuş olması lazım

hee anladım canım aşı kartında açık açık zatürre aşısı yazmıyor tabi :1: bi ara tek tek bakmıştım aşı kartındaki aşı isimlerinin açılımlarına ama 50 tane aşı var hiçbiri aklımda kalmamış

ben kullanıyorum kullanmazsam yetiştiremiyorum
bizimki pütürlü yiyo zaten
ayrıca meyve filan ne bulursa yer kendi ben korkuyorum dişi yok diye ama yiyo

bende kullanıyorum çok ezmiyorum ama çattalla ezilemeyecek şeylerde oluyor mesela bu gün buğdaylı çorba yaptım buğdayları o şekilde veremem ben korkuyorum çok ezmeden pütürlü kalacak şekilde parçalıyorum blendırla

Bu arada yeni öğrendim tavada omlet bebekler için hem erken hemde yararlı değlmiş haşlamak lazmmış bnm oğlum yemedi tavada zaten...dahada yapmam yaşına gelmedenn :50:

doğrudur canım olabilir ama zaten nadir yapıyorum çünkü sürekli haşlanmış yumurtadan fenalık geliyor çocuğa
bence değişiklik lazım abartmamak koşulu ile

kızlar yumurtasını o gün çorbasınada koyabilirsiniz yani herhangi bir çorbasına terbiye yapabilirsiniz oda çok faydalıymış tv de dinlemiştim yumurtadaki demirin faydasını kaybetmemesi için haşlamada 12 dk geçirmemek lazımmış yani sarısının etrafı yeşillenmeyecek birde çorbalara yaptığımız terbiye şeklindede besleyiciliği iyi durumda oluyormuş

kızlar yumurtasını o gün çorbasınada koyabilirsiniz yani herhangi bir çorbasına terbiye yapabilirsiniz oda çok faydalıymış tv de dinlemiştim yumurtadaki demirin faydasını kaybetmemesi için haşlamada 12 dk geçirmemek lazımmış yani sarısının etrafı yeşillenmeyecek birde çorbalara yaptığımız terbiye şeklindede besleyiciliği iyi durumda oluyormuş

evet cnm aynen öyle.yeşllenmişse yada unutmuşsam ateşte zaten çöpe atıyorum ben zehir saçlyomuş ozaman dışına...ben 1 yaşına gelene kkadar ara ara omlet yaparım ona en iyisi haşlamak zaten seviyo oğlum öyle yiyor.beyazıda 1 yaşından sonra verilir sanırım.

Bu arada yeni öğrendim tavada omlet bebekler için hem erken hemde yararlı değlmiş haşlamak lazmmış bnm oğlum yemedi tavada zaten...dahada yapmam yaşına gelmedenn :50:

Değişiklik olsun diye arada bir verilebir. Artık yavaş yavaş tuz şeker salça hariç her şeyi verebiliriz diye düşünüyorum ben. Doktoru da bunlar dışında herşeyi yiyebilir diyor zaten. Bir de patlıcan yok. Ben tuzu salçası şekeri olmayan her şeyi denettiriyorum. Özellikle her tür sebzeyi. Yarın pazı yapacağım. Bugün pırasa yedi.

merhaba arkadaşlar...

melittacım sana hayırlı yolculuklar dileyemeseydim çok üzülecektim. Allah kazasız, belasız, hastalıksız gidip gelmenizi nasip etsin arkadaşım.

ömerden yazamıyorum, durmuyor kucağımda. sonra tekrar görüşürüz.

Polar kumaşı üstüne, icine de penye kumaşdan astar gibi diksen terletmez hem de yumuşacik olur diye düşünüyorum , örgü için de aynı Sey geçerli tabi, hatta örgü nefes alır ince yünden olursa. Nacizane fikrim :)

teşekkür canım annem bitane battaniye örmüştü içi penye kumaş dikmişti bakalım küçük gelmezse onu yapmaya calışacam

Son düzenleme:
kızlar bildiğim kadarıyla ikiniz sütünüzü sağıp veriyorsunuz bebişlerinize
şimdi bende hergün 1 kez sağıp eve bırakıyorum
ben okuldayken bakıcı veriyor kızıma
ama şu son günlerde 100cc çıkarabilmek için bazen 15-20 dk sağmam gerekiyor
tamam kızım gece saat başı kalkıp emiyor ama sonuçta emdikçe artar demiyolarmı:44:
mesela en son saat sabah 5de emdi diyelim ben 7 de sağdığımdı 100cc yi 15-20 dk da zor çıkarıyorum
sabah süt sağıcam diye okula zor yetişiyorum önce 5-10 dk da çıkarırdım
şimdi sizce bu sütümün bittiği anlamına mı geliyor sizce:((( ???
sizde durumlar ne?
kaç saat aralıklarla kaç dk sağıp kaç cc süt çıkarabiliyorsunuz????

Değişiklik olsun diye arada bir verilebir. Artık yavaş yavaş tuz şeker salça hariç her şeyi verebiliriz diye düşünüyorum ben. Doktoru da bunlar dışında herşeyi yiyebilir diyor zaten. Bir de patlıcan yok. Ben tuzu salçası şekeri olmayan her şeyi denettiriyorum. Özellikle her tür sebzeyi. Yarın pazı yapacağım. Bugün pırasa yedi.

demek salçada yasaktı bilmiyordum şimdiye kadar her yemeğine 1 çay kaşığı kadar koymuştum
bir daha dikkat edeyim baari

Ben pırasa yaptım geçen gün ama havuçlu pirinçli ama gaz yapar diye düşündüm vermedim nasıl yapıp vereceksin blendırla ezecekmisin çünkü yaprak gibi damağına yapışır kusar diyede düşündüm.bugün az yayla içti azda barbunya verdim gaz yapar diye fazla veremedim şimdi gece maması yapıcam yatacak içine biraz muzda ezerim meyve vermedim bugün çünkü....

merhaba arkadaşlar...

melittacım sana hayırlı yolculuklar dileyemeseydim çok üzülecektim. Allah kazasız, belasız, hastalıksız gidip gelmenizi nasip etsin arkadaşım.

ömerden yazamıyorum, durmuyor kucağımda. sonra tekrar görüşürüz.

catcım kaçgündür nerdesin yazmıyosun pek.cnm geçen yazmıştın benm sıpada başladı diş gıcırdatmaya ... Ara ara yapıyo gıcır gıcır.üst dişiyle altı birbirine sürtüyo içim bi tuhaf oluyo...üstte 1 tane var 1 tane daha geliyo beyazlamış yeri...4 tane olck oda çıkarsa...

Kızlar akşam çayın yanına fındıklı kurabiye yaptım süper oldu muhakak yapın çokta kolay...

1 paket margarin 5 yemek kaşığı tozşeker kabartma tozu,2 yumurta sarısını beyazını ayırın.un kırılmış fındık tozu

margarini oda ısısında bekletin sonra içine yumurta sarılarını kabartma tozunu tozşekeri unu koyup karıştırım kulak memesi kıvamında olsun ondan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın önce yumurta aklarına sonra fındık tozuna bulayıp tepsiye dizin 150 derecede 20 25 dak pişirin...afiyet olsun...

tepsi pişirme kağıdı koyarsanız daha temiz kalır süper oluyor tadı.tavsiye ediyorm.

yayla çorbasını nasıl yaptın canım

prinçleri yıkayıp biraz suyda pişirdim yumuşayınca altını kıstım ayrı bi kapta biraz un biraz yoğurdu iyice çırptım princin suyundan ona azar azar kattım ısındı sonra tencere yavaş yavaş boşalttım üstüne nane kırmızı biber yaktım az sıvıyağda, döktüm aslında bazen bütün bunları aynı tencerede karıştırıp suyunu koyup, ayran glbi sonra ateşe koyuyordum yağını nanesini en son koyuyorsun yine tabi..ama bu sefer böyle yaptm.hem kesilmiyor ozaman.ama böylede kesilmedi altını kısmak gerek tuz çok az koydum.

biz daha önce denemiştik güzeldi ama ev yapımını tutmaz tabiki
aslında çok basit yapabilirsin ama işte çocukla zor
benimki çok uyudu dün ondan yapabildim

sen hamarat hatunsun yaparsın şekerim..bende yok öyle beceriler...:((
afiyet olsun..

bugünkü kahvaltı menümüz haşlanmış patates in içine peynir ve tereyağ..(hugonun tarifi)

gerçekten güzelmiş,yedi valla:))

bende yedim.))

akşamda terbiyeli sulu köfte yaptım,ilk defa..çoook güzel oldu ama pek sevmedi sanırım,yedi ama pek hevesle yemedi.

yarında et sulu arpa şehriye çorbası yapmayı düşünüyorum.içine birazda maydonozla,minik doğranmış kırmızı biber katıcam..inşallah güzel olur.
az limonlu..
kim yazmıştı hatırlayamadım ama bizdede aynı sorun var malesef:
mama sandelyemizi asla oturtturamıyorum,önlük takamıyorum.şapka takamıyorum.önlüğü nerdeyse kendime takıcam artık,onun üzeriyle birlikte benimkide batıyor.her öğünde üst baş değiş,nereye kadar bilmiyorum.
yürüteç aldık 1 ay olacak mümkünatı yok oturmuyor,oturmuyor.yazık,allahtan çok pahalı bişey almamıştık.

kzlar bebişlerimizin genelde davranışları aynı hep.takip ediyorum da sizler anlatıyorsunuzya aynı şeyleri yaşıyoruz bizde.
çok mutlu oluyorum.
çok yoruluyoruz,bedenen çook yorgunum ama sağlıklı olduğunu bilmek biraz olsun hafifletiyor.
hareketli çocuk çoook zormuş.

Back
X