2012 Şubat Anneleri

Herkese selam

Ben çorbaları 2 günlük yapıyorum.Hatta akşamdan yapıyorum hep çalıştığım için oğluma annem bakıyor,ona külfet olmasın diye akşam yapıyorum ertesi gün ve sonraki gün yiyor.Yoğurdu da hazır alıyorum Babymix .Doktorumuz sakınca görmedi verebilirsin dedi ama sadece bu markayı.
Ayaz çok iştahsız ama bugünlerde zorla yemek yediriyoruz.Doktor iştah açıcı ilaç verdi bakalım inşallah açılır.
6 aylıkken anne sütü alıyordu o zaman sadece kontrolde 7.790 gr. dı.Şimdi 9 aylık oldu 8.700 gr. :(
3 ayda 1 kilo almış sadece.Önemli olan sağlıklı olması tabi kilo sorun değil ama insan üzülüyo neden az kilo aldı diye

slm...
bizimde sağlık ocağındaki hemşire sadece hazır yoğurt olarak bu sütaş baybmix i önermişti sadece.zaten üzerinde 6.aydan itibaren yazıyor.sade olanlarını bi kaç kez yedirmiştim oğluma.birde elmalıları var. sanırım oğlum pek sevmedi sanırım,kendi yaptığım yoğurdu daha severek yiyor.yinede sıkıştığım zamanlarda yada dışarıdaysak faln arada alıp yediriyorum.

bebeğinin inşalllah dönemsel bişeydir bu iştahsızlığı,sağlıklı olsunda varsın zayıf olsun.belki bu ilaç işe yarar.

Ben biyere giderken konuşuyorum şuraya gidiyorum geliceğim diye. Sadece pazara giderken bırakıyorum gerçi. Gelince de bak sana mamalaraldım diye tek tek gösteriyorum dokunduruyorum falan.

benim oğlumu bırakacak kimsem yok annemler ayda bir geliyo babam oyalıyo annemle biz temizlik yapıyoruz
en son geldiklerinde iki gün ilgilenemedim pek görmedi beni filan iştahı kesldi yememeye başladı

bizim sıpa çok seviyo bu tarifi
maydonoz sarımsak soğan ufalanmış ekmek içi pirinç veya köftelik bulgur
hepsiyle minik minik top köfte yapıp birer porsiyonluk atıyorum buzluğa
çıkarınca koyuyorum tencereye patates havuçta minik doğruyorum içine suyuda koyup pişiriyorum
pişip ılıyınca ayrı bir kapta yumurta sarısı ve unu çırpıp ilave ediyorum az limında sıkıyorum azda tereyağı katıp bir taşım daha kaynatıp kapatıp ezerek yediriyorum

Slm kizlar napionuz bebeklerle araniz iyidir ins.kiz hugo ben o kofteyle hic ugrasamam o kadar biliyonmu ne cok sey katiyosun oyle icine:)afiyet ilsun memosa ya bide disi olmamasina ragmen benim kizdan iyi yiyo masallah diim yani ben bittim iki haftadir cabaliyom halada birkac aya ihtiyacimiz var yani gidim gidim ilerliyoruz yinede cok sukur ilk gunler kafayi yemistim cok cok sukur Rabbime

slm...
bizimde sağlık ocağındaki hemşire sadece hazır yoğurt olarak bu sütaş baybmix i önermişti sadece.zaten üzerinde 6.aydan itibaren yazıyor.sade olanlarını bi kaç kez yedirmiştim oğluma.birde elmalıları var. sanırım oğlum pek sevmedi sanırım,kendi yaptığım yoğurdu daha severek yiyor.yinede sıkıştığım zamanlarda yada dışarıdaysak faln arada alıp yediriyorum.

bebeğinin inşalllah dönemsel bişeydir bu iştahsızlığı,sağlıklı olsunda varsın zayıf olsun.belki bu ilaç işe yarar.

Bizimki sadesini sevmedi,elmalısından veriyorum hergün 1 tane.
Kendim hiç denemedim beceremem diye :)

Bizimki sadesini sevmedi,elmalısından veriyorum hergün 1 tane.
Kendim hiç denemedim beceremem diye :)

biz elmalı olanını hiç denemedik bugüne kadar.6.ayda yoğurtla ilk tanışacağı dönemde hemşire kendin maayalayamazsan birtek baybmix i öneririm demişti,özellikle sade olanını demişti bize.yoğurda yeni alışacağı iiçin sanırım.bende sadesini vermiştim.elmalısınıda denemek lazım,artık büyüdü:))
biz 10 aylık olduk.ayın 1 inde.1 şubat doğumlu oğlum..

bizim sıpa çok seviyo bu tarifi
maydonoz sarımsak soğan ufalanmış ekmek içi pirinç veya köftelik bulgur
hepsiyle minik minik top köfte yapıp birer porsiyonluk atıyorum buzluğa
çıkarınca koyuyorum tencereye patates havuçta minik doğruyorum içine suyuda koyup pişiriyorum
pişip ılıyınca ayrı bir kapta yumurta sarısı ve unu çırpıp ilave ediyorum az limında sıkıyorum azda tereyağı katıp bir taşım daha kaynatıp kapatıp ezerek yediriyorum

aynı tarifi bende geçen hafta yapmıştım.bak bulgurda iyi fikir.birdahakine bulgur koyıyım köftenin içine.benimki o yüzden yemedi sanırım,pirinçli diye!bulgurlusunu sever belki!:1:

Slm kizlar napionuz bebeklerle araniz iyidir ins.kiz hugo ben o kofteyle hic ugrasamam o kadar biliyonmu ne cok sey katiyosun oyle icine:)afiyet ilsun memosa ya bide disi olmamasina ragmen benim kizdan iyi yiyo masallah diim yani ben bittim iki haftadir cabaliyom halada birkac aya ihtiyacimiz var yani gidim gidim ilerliyoruz yinede cok sukur ilk gunler kafayi yemistim cok cok sukur Rabbime

canım senin uğraşacak halinmi var
valla hamileliğimde ilk 3 ay uykudan gözümü açamıyodum
hatta hamile olduğumu bilmeden önce ev temizliyorum uykum çok geldi yarın bıraktım uyudum 1 saat sonra uyandım devam ettim :1:
son zamanlarımdada uykum gelmişti

aynı tarifi bende geçen hafta yapmıştım.bak bulgurda iyi fikir.birdahakine bulgur koyıyım köftenin içine.benimki o yüzden yemedi sanırım,pirinçli diye!bulgurlusunu sever belki!:1:

buzluğa atıyorum çıkart çıkart pişir çok kolayy
şuanda aslında yapmam lazımm memikto uyuyo ama yorgunum süt sağdım öylece oturdum kaldım dolapta kıyma bekliyo :31:

biz elmalı olanını hiç denemedik bugüne kadar.6.ayda yoğurtla ilk tanışacağı dönemde hemşire kendin maayalayamazsan birtek baybmix i öneririm demişti,özellikle sade olanını demişti bize.yoğurda yeni alışacağı iiçin sanırım.bende sadesini vermiştim.elmalısınıda denemek lazım,artık büyüdü:))
biz 10 aylık olduk.ayın 1 inde.1 şubat doğumlu oğlum..

Benim oğlumda 1 şubat doğumlu

Günaydın kızlar. Herkes deliksiz uyudu galiba, kimse birşey yazmamış. Insallah böyle uykulu gecelerimiz artar. Hepinize güzel bir gün dilerim.

eşim memiktoyu oyaladı öylelikle canım yoksa iki kilo balık ayıklama 1 saat sürdüü
ama deydii tosunum uyanır uyanmaz 1 kase peynirli tarhana çorbası içti üzerinede balık yedii
ben çok hızlıyım sanırım
dakikada çorbalık malzemeleri keser doğrar ateşe koyarımm
mehmet sabah kahvaltısını yaparken çorbası ateşe konmuş olurr
yoğurdunu yapmaya başlarım
biryandanda ağzına kahvaltı veririm
o ağzındakini çiğneyip yutana kadar ben iki saniyede bişeyler yaparımm yani hiç oturmuyorum o esnada böyle böyle kahvaltı bitene dekk mutfak toplanmış bulaşıklar yerleşmiş veya makina boşalmış mehmetin çorbası yoğurdu hazırlanmış oluyoo
bazen sıkılıyo mehmet başımı dönüyodur nedirr kızıyo bağırıyo bana o zaman mecburen oturuyorum :1:
kahvaltı yapamıyorum ayakta peynir zeytin yumurta yerimm bizim yemeğimizi yaparım
çünkü mehmet uyuyunca süt sağmam gerekiyo oyüzden bu işleri erken halledip uyuyunca sağım yapmam için vakit lazım
akşamda eşim evdeyken memoyla oynuyorlar bende diğer odaları süpürüyorum veya işim varsa yaparım çay koyar meyve hazırlarımmm filann ancak işim 10 buçukta biterr
o zaman makinaları çalıştırırım malum elektrik tasarrufu için makinaları gece açıyorumm
11 buçukta eşim yatar sağım yaparımm bende 1 gibi yatarım iki buçuk gibi mehmet uyanır illa mama isterr mamasını yaparımm termıosa su koyuyorum artık kolay oluyo hemde mehmet çok sabırsızlanıyoo
mamasını içer üzerini değiştiririm komple terliyo çünkü
tekrar yatarız sabah 6-7 gibi tekrar kalkar mama yaparım içer tekrar yatarız 9 da kalkarız bidaha yatmayızz

çok benziyoruz çoook. senin bu yaptıklarının yanında birde çalışıyorum ben düşün. hemde çalışmamın dışında haftanın 2 günü akşamları kurs veriyorum bir yerde(50 tane öğrencim var) ama çok yıprandım hemde çok. cmt günü arkadaşım geldi, boğazım nasıl acıyor salya sümük grip olmuşum, dışarı çıktık eczaneye oğlum bildiğin ateş parçası, mont filan giydirmenin imkanı yok bir sinirim bozuldu başladım ağlamaya, ama nasıl ağlıyorum hügocuk, yardım edenim yok desteğim yok, eşim sadece oynar, daha bezini değiştirmemiştir ve mama yedirmemiştir. derken gittim anneme "neden destek olmuyorsunuz bana, bakın hepinizi uyarıyorum çok yorgunum gecelerş sabah kadar yarım saate bir uyanan hatta bazen hiç uyumayan bir oğlum var, her işe yetişmeye çalışıyorum, üstelik çalışıyorum, bak birgün aklımı oynatırsam elin oğlu çeker gider olan sana olur , doğum yapalı 10 ay oldu bir kere olsun geldin mi evime, bu nasıl bir vicdan" dedim. pazar günü de tüm gün ağladım. biz böyle cabbar olsakta kimseye yaranamayız unutma(kimseye yaranmak gibi bir niyetim yok diyebilirsin ama her insan takdir edilmek ister) kimse bize plaket yada üstün başarı belgesi vermeyecek. ilerde ben sana gül gibi baktım oğlum dediğimizde boş boş yüzümüze bakacaklar. hatırlamayacaklar çünkü. bilmiyorum ben çok yorumdum. tam 10 ay oldu daha uzanarak şöyle aralıksız 1 saat oturmadım. dün mesela geberiyorum gripten, kayınvalidem evde, kalıkıp kimse bir tas çorba yapmadı, ben kendimden geçtim oğlum için.kalktım yayla çorbası yaptım en basit en pratik en faydalı bu diyerek. ama inan gözlerim nasıl akıyor, çorbayı görmeden yaptım diyebilirm. yani arkadaşım bence yapanda yapmayanda bir unutma. hiiiiiiiiç yıpratma kendini

Hehe onu yapsa komik olurdu bak :) gözlerini kısıp tatlı oluyo benimkisi, genelde halkımız bunu çirkin olmak diye söyler yada kızları nasıl kandıricaksin? :D ben tatlı ol diyorum pek sevinerek yapıyo :)
Başka başka !!?? Ne öğretebiliriz?

canım günaydın. biz tokalaşmayı öğretttik. merhaba diyip elini uzattığın zaman resmen el sıkışıyor bizimki, yani tokalaşıyor artık. :1: dün akşamda babası birşey söyledi bana sonra oğlana döndü çak oğlum dedi, baktım baba oğul ellerini çaktılar:1: camdan dışarı baktırıyorum bakar bakmaz haw haw diyecek ya "aw, aww" diyor aynı köpek sesi çıkarıyor. ama sadece dışarı baktırınca yapıyor yani dışarıda köpek olduğunu biliyor. uzun zamandır el çırpıyor müziklerde. ayağıma alır almaz "ee,ee,ee, pişş pişş" diyor:1:

Back
X