2012 Şubat Anneleri

selam kızlar nasılsınız geçmişe bakayım dedim biraz oku oku bitmedi vazgeçtim yine .. herkes iyidir inşallah bizler iyiyiz hala nilin yemek konusundaki acayiplikleriyle uğraşıyorum hanım efendi yoğurt yemeyi bırakmştı uzun zamandır ekşi olmasın diye günlük mayalıyorum ama yok yemiyordu dün bayaa erken yemişti öğle yemeğini akşam ne yaptıysam birşey yemedi yoğur meyve vs.. vs.. herşeyi reddetti biliyorum ama aç olduğunu 12 kadar yatmadı hatta muhtemelen aç olduğu için yatmadı en sonunda yoğurdu kaltım çorba yaptım tuzda koydum yesin diye artık 2 koca kase yedi :53: kaşık geç kalsa kızıyordu okadar acıkmış sonra biraz daha uğraştırdı yattı uyudu en sonunda çorba şeklinde olmassa birşey yemiyor illaki yemek olacak şöyle pişmiş falan yani.. ne biçim damak tadıdır anlamadım sevdiği şeyi tıkabasa yer sevmedimi açlıktan bayılacağını bilse yemiyor akşamları çorba yapçam yine mecbur yoğurdunu o şekilde yesin bari acaba besleyıciliği azalıyormudur böyle pişirince? ama başka şekildede yemiyor kesinlikle

selam kızlar nasılsınız geçmişe bakayım dedim biraz oku oku bitmedi vazgeçtim yine .. herkes iyidir inşallah bizler iyiyiz hala nilin yemek konusundaki acayiplikleriyle uğraşıyorum hanım efendi yoğurt yemeyi bırakmştı uzun zamandır ekşi olmasın diye günlük mayalıyorum ama yok yemiyordu dün bayaa erken yemişti öğle yemeğini akşam ne yaptıysam birşey yemedi yoğur meyve vs.. vs.. herşeyi reddetti biliyorum ama aç olduğunu 12 kadar yatmadı hatta muhtemelen aç olduğu için yatmadı en sonunda yoğurdu kaltım çorba yaptım tuzda koydum yesin diye artık 2 koca kase yedi :53: kaşık geç kalsa kızıyordu okadar acıkmış sonra biraz daha uğraştırdı yattı uyudu en sonunda çorba şeklinde olmassa birşey yemiyor illaki yemek olacak şöyle pişmiş falan yani.. ne biçim damak tadıdır anlamadım sevdiği şeyi tıkabasa yer sevmedimi açlıktan bayılacağını bilse yemiyor akşamları çorba yapçam yine mecbur yoğurdunu o şekilde yesin bari acaba besleyıciliği azalıyormudur böyle pişirince? ama başka şekildede yemiyor kesinlikle

olsun canım ya yesin yeterki aç kalmasında çorba gibi yesin minnoş

Mozp :52: alemsin haaa öbür tarafta buluşuruz belki kızzzz:52: ben hiç inanmadığım gibi bu sapsataya kurtuluruz diye şirinceye gidenlerede ayrıca gülüyorummmm,,,,,,kıyamet kopunca taş taş üstünde kalmayacak bunlar bi yer durcak sanıyooo yaaa:52:.......anca gülerim ben buna...allahtan başka kim bilebilir kıyamet zamanını...mayalara maya çalarım ben anck....:52:

Playdoh yesinde nasıl yerse yesin yayla çorbasıda yapabilirsin...cacık yermi acaba?biraz sulandırırsın....benm sıpa yiyor meyve yoğurt falan.bizde sebzede sıkıntılıyız...hepsinin bi tutkusu var işte...

2 kere yorum yapmışım pardon cnm :34:

kızlar ben dün yemekler daha pişmemişti çokta acıkmıştım esadda öyle...hemen kuymak yaptım
önce tereyağda kavrulmuş mısır unuyla iyice yağı kavurup erittim mısır unuda daha kıvam aldı...tereyağ eriyince kaynamış suyunu ekledim altı kısık tabi.sonra tel peynirleri içine kattım iyice uzun uzun olunca peynirler altını kapadım...çok nefis oldu..karadeniz yemeği bu...oğlumda yedi bende...bu akşam iftar yapcm ama zeytinyağlı fasulyem var çorbam var yeter bana...akşamada bi makarna yaparım kocama....ayva kompostosuda olur aslında dur onuda yapayım...acıktım yaa ezan okuncak birazdan zaten...:97:

Playdoh yesinde nasıl yerse yesin yayla çorbasıda yapabilirsin...cacık yermi acaba?biraz sulandırırsın....benm sıpa yiyor meyve yoğurt falan.bizde sebzede sıkıntılıyız...hepsinin bi tutkusu var işte...

2 kere yorum yapmışım pardon cnm :34:

kızlar ben dün yemekler daha pişmemişti çokta acıkmıştım esadda öyle...hemen kuymak yaptım
önce tereyağda kavrulmuş mısır unuyla iyice yağı kavurup erittim mısır unuda daha kıvam aldı...tereyağ eriyince kaynamış suyunu ekledim altı kısık tabi.sonra tel peynirleri içine kattım iyice uzun uzun olunca peynirler altını kapadım...çok nefis oldu..karadeniz yemeği bu...oğlumda yedi bende...bu akşam iftar yapcm ama zeytinyağlı fasulyem var çorbam var yeter bana...akşamada bi makarna yaparım kocama....ayva kompostosuda olur aslında dur onuda yapayım...acıktım yaa ezan okuncak birazdan zaten...:97:

sorma bir karış boyları var ama baksana kendi seçimleri var ya:1: pratik ve güzel bir tarifmiş afiyetolsun çocukta yedimi, beraber karın doyurmak pek güzel oluyor :))

Atoşla bugün tuzlu su havuzuna gittik. Bol bol yüzdük, yazın denizden çıkmadığı için özlemiş kuzum. Havuzun suyu, deniz suyu ile dolu olduğundan tıkalı burnunu iyot tertemiz yaptı. Çok rahatladı paşam, yoruldu tabii attı kendini yatağına. Bakıyorum ne horultu var, ne hırıltı. Umarım gece yeniden tıkanmaz.

Dönüşte pastaneye uğradım kendime bir sürü mami aldım, akşam Kuzey Güney'e saklıyorum :) Haftada bir tv izleme zevkim var, ne yapalım ödülü de bu olsun. Nisane'nin de kulakları çınlasın ;)

Atoşla bugün tuzlu su havuzuna gittik. Bol bol yüzdük, yazın denizden çıkmadığı için özlemiş kuzum. Havuzun suyu, deniz suyu ile dolu olduğundan tıkalı burnunu iyot tertemiz yaptı. Çok rahatladı paşam, yoruldu tabii attı kendini yatağına. Bakıyorum ne horultu var, ne hırıltı. Umarım gece yeniden tıkanmaz.

Dönüşte pastaneye uğradım kendime bir sürü mami aldım, akşam Kuzey Güney'e saklıyorum :) Haftada bir tv izleme zevkim var, ne yapalım ödülü de bu olsun. Nisane'nin de kulakları çınlasın ;)

diyetteyiz kızz :ssz: :ssz: :ssz:

Oy pardon, aldığım mamiler yanık, buruşuk bir tuhaf hiç canın çekmesin ;) Zaten ben de rahat rahat yiyemem ki köpeğim biter dibimde onun ucundan tırtık, bundan tırtık. Bir tost yerim kaşarlarını hep köpeğim götürür ben kuru ekmeğe talim :)

bizimkilerde pilavcıı :1: pirinç pilavı yerlerr ama favorileri yumurta maması
taze sebzelerde favorileri özellikle brokoli
limon brokoli hastasıdır :1: yiyip yiyip bütün akşam şişirip göbüşünü uyuklar sıpam :1:
4 yıl oldu çok alıştık ama ayrılık vakti geldimi napıcam bilmiyorum :43:
şuan bile gözlerim doluyo :43: düşünmek bile istemiyorum
neyse güzel şeylerden bahsedelim
benimde tek ödülüm bitter çikolata onu yiyebiliyorum arada :9:
eşimin gelmesini bekliyorum spor yapıcam :9:

Havuza gittik biz de bugun, bi yüzüyor bizimki maşallah hiç korkusu yok.Yorulmuşuz biz galiba, oğlan hala uyuyo ben de kestirdim biraz. Kalkıp yemek yapicam daha.
Dün tek basıma sinemaya gittim oglana babası baktı , ohh aldım patlamış mısırımı kuruldum Hobbit i izledim , ilk 3 filmden sonra biraz yavan geldi sanki ama ozlemisim :)

Bişey sorayım; kefir tanesi olmadan kefirden kefir yapılmaz mı?

oy oy oyyyy bende diyorum bu çın çın hiiçççç hayra alamet değil:))hemen bi sepet salasım geldi aşağıya:))))))))))
sen ye tabi hayatım nolcek sende kilo mu var
bugün okulda öğle arasında bizide sağolsun bi veli davet etmişti
masa görülmeye değerdi
yedim yedim yediiimmmmmmmmmmmm
veeeeeee eve gelince o vicdan azabıyla spor yaptım:))))))))))))))20 dkcık:))
geçen hugo plates tek başına zayıflatmaz demişti araştırdım biraz şu cardiomudur ne zımbırtıdır:)))
bugün 20 dk ondan yaptım zormuş ama
sonunda öyle bi acıkmışımki gittim üstüne hemen yemek yedim:52::52::32:
hayatı boyunca rejim yapmak nedir bilmeyen biri için yemek yememek heleki abur cubur yememek epeyce zor valla:37:

Herkes bu akşam bişeyler götürmüş....aksi gibi ben çerez almadım yaaa tühhh....ama onun yerine mantar kurabiye yaptm.eskiden olsa bukle arkadaşım vardı burda o vermişti hamileyken tarifini ama baktım yok bende googleden buldum oktay ustadan....
1 paket margarin yada tereyağ ama ben kokar diye margarinle yaptm...1 su bardağı nişasta hangisi olduğu fark etmez...vanilya,kabartma tozu un,1 su bardağından az fazla damak tadınıza göre pudra şkeri...az kakao..

Hepsini yoğurt kako hariç...sonra yuvarlak parçalar kopar yuvarla..ortasına cola kapağyla yada boş soda şisesiyle kakoya bandırıp bastır...diz tepsiye 200 dereecede 15 dak pişir tamamdır...
Ben pastaya krem şanti sıkma ucuyla bastırdım ortasına......onlada oluyo...resmen ağızda dağılıyor kıyır kıyır oluyo nişasta sayesinde....

.

Nisane sen de iyisin yav, abartma bence ye albenileri boşver ;)

Hugocuk Ben de zaman zaman köpeğimin ömrünü hesaplayıp, ağlıyorum sıkıca sarılıyorum ona. Şu anda yatağın içinde, gök gürlüyor korkuyor saklanmış Tatlişim.

Üff her akşam tekim evde yaa, Allahtan çalışıyorum da uyku vakti nasıl geliyor anlamıyorum.

Nisane sen de iyisin yav, abartma bence ye albenileri boşver ;)

Hugocuk Ben de zaman zaman köpeğimin ömrünü hesaplayıp, ağlıyorum sıkıca sarılıyorum ona. Şu anda yatağın içinde, gök gürlüyor korkuyor saklanmış Tatlişim.

Üff her akşam tekim evde yaa, Allahtan çalışıyorum da uyku vakti nasıl geliyor anlamıyorum.

sendemi hesaplıyosun :43:
bende hesaplıyorum
bazende şimdi kalp krizi geçirse biri filan diye öyle aklıma geliyo :43:
minik kuzularım benimm :43:

ben bugün eski performansıma kavuştum sayılır :52:
tabiki kardiyo yapıyorum
45 dakika yaptım
45 dakika ile 1 saat arası yapıyorum zaten
ve gün aşırı yapıyorum
geçen gün geberiyorum sandim :ssz:
onca zaman küfleninceee
ama neyseki öncesinde 3 yıl düzenli yaptığım için çabuk toparlanıyo vücudumm