2012 Şubat Anneleri

Selam kızlar
Ayaz'ın burun tıkanıklığını çözemedik bir türlü ,burnu tıkalı olduğu için ağzından nefes alıyor,bütün gün ağzı açık yani,böyle olunca da ağzı kuruyo ve sanırım gıcık yapıyor ve öksürüyor.Acaba diyorum şu buhar makinalarından alsam işe yarar mı ? Ya da napmak lazım ?

Bizde buhar mak. Var ama gece çalıtıramıyorum emzirmeye kalktımı onun sesi ve küçücük ışıkları bizimkini cin gibi yapıyor ben de yatmadan önce 4 saat çalıştırıyorum . Kaloriferden odanın nemi iyice azalıyor bu sıralar. Burnu açıldı artık hiç tıkanmıyor vs diyemem bi faydası vardır diye çalıştırıyorum. Alacaksanız da ucuz ve min. Sessiz bir şey alın bence.

Valla bugün alıcaktım, az önce annem aradı ,ağzı kapalı uyuyor şuan istersen alma bekle bugün bakalım belki açılır burnu dedi.
Beklemeye aldım bakalım zaten ses yapan bişeyse Ayaz hayatta uyumaz sesde :50:

yok canım ağzının suyu akmıyor. ama üst dişlerinin diş eti beyazladı. altta da hafif bi çıkıntı var.

Benim miniğin de dişleri çıkarken hiç ağız suyu olmadı, bebeğe göre değişiyor işte.

Ata'ya kocamaan maşallah :nazar::nazar:

arkadaşım aradı bu akşam. 7 yaşındaki oğlu tutturmuş illa ya kedi ya köpek alalım diye. 10. katta oturuyorlar. kendisi de çalışıyor. hayvan bütün gün yalnız kalacak. bakımı zor olur kaplumbağa, balık falan alın dedim. illa tüylü birşey istiyormuş. aslında kardeş istiyor dedi. kardeşi olmadığı için hayvan sevgisiyle kapatmaya çalışıyor açığı. üzüldüm biraz.

Çocuklara oyalansın diye kedi-köpek alınmasına karşıyım. Bir heves uğruna alıp, bakamayınca atıyorlar. Oyuncak değil o, bir canlı.

merhaba herkese kızlar huggiessin yeni yıl temalı bezlerini gördünüzmü benim çok hoşuma gitti aldım bir paket primadan başka bir bez kullanmamıştım denemişte olduk böylece ama biz primadan devam edeceğiz bu bitince

Ben de aldım, çok sevimli oldu minnoşum, bayıldım.

Selam kızlar
Ayaz'ın burun tıkanıklığını çözemedik bir türlü ,burnu tıkalı olduğu için ağzından nefes alıyor,bütün gün ağzı açık yani,böyle olunca da ağzı kuruyo ve sanırım gıcık yapıyor ve öksürüyor.Acaba diyorum şu buhar makinalarından alsam işe yarar mı ? Ya da napmak lazım ?

ben oğlumun ameliyatından sonra aldım dr. almamı tavsiye etti,
hemde ucuz sinbonun 55TL'ye aldım ve tamamen sessiz çok hafif mavi bir ışığı var
ben gayet memnunum, oğlum şuan rahat uyuyo benim odama gelince yada annemde kalınca hemen ağzı burnu kuruyo
yinede araştır ama ben iyiki almışım diyorum

aldığım cihaz bu
http://www.sinbo.com.tr/tr/urun.asp?ProdId=2518

Son düzenleme:
ben hiç ayakta sallamadım alıştırmadımm ilk başlarda çok zor oluyo hiçbiyere gidemiyosun hatta kayınvalide çok uğraştı ayakta sallamaya ama mehmet sağolsun hiç izin vermediii :1:
yatağına koyarım dönencesinin müziğini açarım uykusu varsa ya hemen uyur yada döne döne battaniyesiyle güreşe güreşe uyur :1:
bazen benle uyumak ister hemen yatağa alırım yanına uzanırım yüzümü seve seve uyur :1:
mehmetin uyku hijyen sorunu var sadece
muhakkak uykudan önce soyulacak altı alınacak temiz kokan atlet giyecek atlet pamuklu olacak yatak rahat olacak uyku seti olacak ve uyku seti temiz olacak üzerine yumuşak hafif bir battaniye olacak :1:
kolları bacakları açar yayıla yayıla uyur
ee uyanıncada soyuyorum terliyo azda olsaa
tüm gün kaçkere soyunup giyiniyoruz belli değilll

ohh paşaya bak keyfine düşkün :1::emir_bebek:

bende istemedim ayağa alıştırmak ama mecbur kaldık başka yol bulamadık 35günlükken mikrop kapmıştı hasta olmuştu o zaman başladık
gerçi şimdi arada başını omzuma koyup uyuyo ama sallamayı tamamen bırakmayı çok istiyorum

Selam kızlar

Bizim kız da aynı şekilde, hep ağız açık, doğduğundan beri hatta. Daha 2 günlüktü, horladığını duydum hatta burun tıkanıklığından. Doktora söyledim yok bişey dedi ama kbb'ye de gitmedik. Mozp'un bebeğinin ameliyatından sonra benim de çok kafama takıldı, acaba geniz eti mi, uyku apnesi olur mu diye. Buhar makinesini bizim doktor tavsiye etmedi, almayın dedi. Bazen kalorifere nemli havlu koyuyorum ama çoğunlukla onu da unutuyorum. İlk zamanlarda çok fazla burun spreyi kullandık ara vererek marka değiştirerek, otri bebeyle çekmeyi de denedim ama akıntı olmadığında işe yaramıyor. Sonuçta hala tıkalı o burun. İyi gelen bir yol bulursan paylaşırsan sevinirim :46::46:

merhaba kızlar hasta bebişlere çok geçmişolsun annelerede dayanma gücü çocuk hasta oldumu bin kat zor hem üzüntü hem yorgunluk durasella atadamı 10 şubatlı 10 şubatlılar çok burada galiba :) bizde uyku konusunda fenalardayız malesef benim kızımda ayakta sallanmaya alışık hiç uyumayan bir bebek olduğu için uyusunda nasıl uyursa uyusun dediğimden ayağa alıştı öyle gitti nil çok küççükken hastalanmıştı bronşit olmuştu balgamlı öksürük vardı doktorumuz o zamanlar buhar mak. çalıştırmayın daha çok tıkar dedi o zaman bıraktım buhar mak. kullanmayı birdahada hiç kullanmadım aslında yattığınız odanın peteğini kapatın diyor doktorlar bizim merkezi sistem olduğu için zaten geceleri kapalı oluyor oda soğuk oluyor ama en iyisi öyleymiş

ohh paşaya bak keyfine düşkün :1::emir_bebek:

bende istemedim ayağa alıştırmak ama mecbur kaldık başka yol bulamadık 35günlükken mikrop kapmıştı hasta olmuştu o zaman başladık
gerçi şimdi arada başını omzuma koyup uyuyo ama sallamayı tamamen bırakmayı çok istiyorum
bende ayağımda sallayarak uyutuyorum gerçekten çok zor ama diyorum ki en fazla iki yaşına kadar sürer heralde:) ben kızımı 6 ay beşiğindn alıp emzirip yerinekoydum sonra hastalndıkça bizim yatakla tanıştı. bu diş sorunundan ötürü kaç haftadr benimle yatıyo. bi yandan korkuyorum alışacak diye bi yandan da tadını çıkarıyorum kuzumla yatmanın. olan babasına oluyo. ben sorun etmiyorum yaa napalım yatabildiğimz kadar yatarız beraber. en azından şimdilik böyle düşünüyorum.

keşke benim kız da ayakta sallansa. ayakta salladı mı deliriyor kendini yere atıyor.
Benleyken memede uyuyor genelde. babanne ise salıncakta uyutuyor. Gezmeye falan gitti mi uyutmak çok zor oluyor. yerini yadırgadığından emerek de uyumuyor. öle kucakta dolanarak falan uyuyoruz. ayakta sallansa en azından sallar uyutursun heryerde.
Amaaa ablamızda 2 yaşındayken memeyi kesince ayakta sallanmaya alıştırmıştık, 3 yaşında zorla bıraktırdık ayakta sallanmayı. Bıraktırmak da çok zor oluyor.
Kendi uyuyan bebişlere kocaman alkış :46: Ben de o modelden yok malesef. Yine de ilk kızıma göre bu kızım daha rahat buna şükür.

uyanır uyanmaz telsizi buluyo
uyandı şimdi odası karanlık hiç korkmuyo sessizce kalktı dönencesinide açtı müzik sesleri geliyoo
telsizini buldu kurcalıyo

arkadaşlar merhabaaa...uzun süredir yazmak istedim ama benim küçük hasta bir haftadır.burun akıntısı,boğazda enfeksiyon,öksürük bir de üstüne diş çıkarmaaaa derken valla alt üst oldum:(( hasta olan bebişlere ve annelerine çoooook geçmiş olsun.diş çıkaranların dişleri sağlıklı olsun....yürüyenler de güle güle evleri dağıtmaya başlasın.... ya bebek hasta oldu tüm düzen alt üst oldu.birde benim gibi okula giden başka çocuğu olanların durumu daha da zor galiba.yine de buna şükür gelip geçer bunlar değil mi arkadaşlar:)) herkese iyi akşamlaaaarrrrrr...

Ben de ayağımda sallıyıp uyutuyorum sonra beşiğine koyuyorum.
Hasta diye bikaç gündür gece uyandığında alıyorum yanıma,alışacağını sanmıyorum ben üşeniyorum sürekli yataktan kalkmaya :)
Babası ona yer kalmıyo diye söyleniyor bi de sürekli onu tekmeliyor Ayaz :1:

Bu arada kızamık aşısını yaptırdınız mı ?
Ben cuma gün aradım sağlık ocağını, hasta olduğunu söyledim Ayaz'ın.
İyileşince getirirsin yapamayız hastaysa zaten dediler.

Bu arada kızamık aşısını yaptırdınız mı ?
Ben cuma gün aradım sağlık ocağını, hasta olduğunu söyledim Ayaz'ın.
İyileşince getirirsin yapamayız hastaysa zaten dediler.

ben yaptırdım acaba o mu rahatsız ediyor hala cuma yaptırdım bir hafta sonra ateş ve döküntü yapabilir dedi.

bende salıncakta uyutuyordum kızımı ve salıncak olacağına keşke ayağımda uyusa diyordum.çünkü malesef salıncak heryere gitmiyor.sonra bakıcımızla kafaya koyduk gündüzleri o ,öğlede ben akşamları babası ayağımızda sallamaya başladım.önceleri tepiniyordu uyumam diye ama sonra alıştı uyutabiliyoruz.haftasonuna kadar uyutup emzirip salıncağına koyuyorduk.ama bu haftasonu kızım hoopppp salıncağından uçtu aşağıya gecenin bi yarısı:50:allah korudu ama ben aklımı kaçırabilirdim o an:(böylelikle bu haftasonu itibariyle salıncak hikayemiz son buldu.şimdide sorunumuz uyuduktan sonra beşiğine koyar koymaz uyanıyor salıncağı arıyor ağlıyor tepiniyor yok uyumuyor.taaakiiii yanımıza yatırana kadar!!!bugüne kadar 1 kere dahi yanımızda yatmamış olan kızım yanımıza yatar yatmaz kendiliğinden uykuya dalıyor :53:şimdi bu iyi mi kötü mü çözemiyorum!!!!!!!!

bende salıncakta uyutuyordum kızımı ve salıncak olacağına keşke ayağımda uyusa diyordum.çünkü malesef salıncak heryere gitmiyor.sonra bakıcımızla kafaya koyduk gündüzleri o ,öğlede ben akşamları babası ayağımızda sallamaya başladım.önceleri tepiniyordu uyumam diye ama sonra alıştı uyutabiliyoruz.haftasonuna kadar uyutup emzirip salıncağına koyuyorduk.ama bu haftasonu kızım hoopppp salıncağından uçtu aşağıya gecenin bi yarısı:50:allah korudu ama ben aklımı kaçırabilirdim o an:(böylelikle bu haftasonu itibariyle salıncak hikayemiz son buldu.şimdide sorunumuz uyuduktan sonra beşiğine koyar koymaz uyanıyor salıncağı arıyor ağlıyor tepiniyor yok uyumuyor.taaakiiii yanımıza yatırana kadar!!!bugüne kadar 1 kere dahi yanımızda yatmamış olan kızım yanımıza yatar yatmaz kendiliğinden uykuya dalıyor :53:şimdi bu iyi mi kötü mü çözemiyorum!!!!!!!!

canım bana öyle söylediler hep sallanmayı seviyorsa bari ayağında salla heryerde uyutabilirsin bir yere gittinmi yastık olsun yeter dediler banada mantıklı geldi çünkü benim kızım çok uykusuz ve sallanmadan asla uyuyabilen bir bebek değildi bende yanımda yatırmadım değil yatırdığım dönemler oldu ama sürekli değil hala odamızdaki yatagında uyuyor bir problemimiz yoktu ama son bir kaç gecedir ağlayarak kalkıyor kucağıma almazsam susmuyor daha çok ağlamaya başlıyor kucağıma alınca kafasını omzuma koyup uyumaya devam ediyor yanıma bile yatırsam ağlıyor kucağımdan inmeden uyumak istiyor iyice dalmasını bekleyip yatağına koyuyorum odasını ayırmak istiyorum ama içim içimi yer, yan oda ama sanki başka biryerde bırakıp gelmiş hissi oluyor bende çok saçma ama elimde değil umarım bu saçma düşünceden kurtulup oda ayırma işini halledebilirim

kızlarr bu arada yeşil çay önerileriniz teşekkür ederim ilk fırsatta denicem bakalım..
durasella
ata uçuşa geçti level atladı desene öyle kapı açmalar falan
bizim kız hanımefendi biliyorsun,öyle kapı falan açamaz birisi gelip açmalı ki oda süzüle süzüle narin emekleyip çıksın kapıdan:))

kızamık aşısı için arayan soran olamdı bizi bende aramadım yapacak olsalar ararlardı heralde diye düşünüyorum

kış geldi hastalıklar çoğaldı.tıkanık burunlar öksürükler hapşırmalar derken şu kışı bi atlatsaydık diyorum kendi kendime..

canım bana öyle söylediler hep sallanmayı seviyorsa bari ayağında salla heryerde uyutabilirsin bir yere gittinmi yastık olsun yeter dediler banada mantıklı geldi çünkü benim kızım çok uykusuz ve sallanmadan asla uyuyabilen bir bebek değildi bende yanımda yatırmadım değil yatırdığım dönemler oldu ama sürekli değil hala odamızdaki yatagında uyuyor bir problemimiz yoktu ama son bir kaç gecedir ağlayarak kalkıyor kucağıma almazsam susmuyor daha çok ağlamaya başlıyor kucağıma alınca kafasını omzuma koyup uyumaya devam ediyor yanıma bile yatırsam ağlıyor kucağımdan inmeden uyumak istiyor iyice dalmasını bekleyip yatağına koyuyorum odasını ayırmak istiyorum ama içim içimi yer, yan oda ama sanki başka biryerde bırakıp gelmiş hissi oluyor bende çok saçma ama elimde değil umarım bu saçma düşünceden kurtulup oda ayırma işini halledebilirim

bu oda ayırma işini bende istiyorum aslında ama tıpkı senin gibi sürekli uyanır kontrol ederim psikopata bağlarım kesin:))
topiğimizde kendiliğinden uyuyan bebek var mı acaba????
hugonun oğlu maşallah öyle uyuyor sanırım
birde ben bırakayım uykusu gelince kendi uyur diye beklersem gece yarısına kadar oturur benim kızım
ama ben saat 9da başlıyorum uyutma seansına:)))

bu oda ayırma işini bende istiyorum aslında ama tıpkı senin gibi sürekli uyanır kontrol ederim psikopata bağlarım kesin:))
topiğimizde kendiliğinden uyuyan bebek var mı acaba????
hugonun oğlu maşallah öyle uyuyor sanırım
birde ben bırakayım uykusu gelince kendi uyur diye beklersem gece yarısına kadar oturur benim kızım
ama ben saat 9da başlıyorum uyutma seansına:)))

Benim oğlum ilk doğduğunda beşiğinde yatıyordu. 7 haftakadar yattı sonra meşhur kusmalarbaşladı gece bile kusup tıkandığı oluyordu.eğimli özel bir yastık yaptık ve yanımda yatırmaya başladım o dönem çok az uyudum kusar boğulur diye.Ben en ufak bir sesinde anında yan çeviriyordum. Bir de çok emiyordu gece en fazla 1.5 saat dururdu. Hala yanımda yatoyor gece. Benimle yatmasa daha sık uyanır. Son 1 aydır kucakta dolaşarak uyuyor. Çok uykusu gelince 5 dakika dolaştırıyoruz uyuyor genelde. Ama çok yorucu tabii. Uyuduktan sonra park yatağına koyuyorum gündüz. Gece yatarkende emziriyorum uyanık şekilde yanıma yatırıyorum pış pışlayıp uyutuyorum. Bu uyku işleri beni delirtmeden dobicik bi büyüseydi:27:

Back
X