2012 Şubat Anneleri

kurbandan beyin vardı oğlana ayırmıştım, ilk defa beyin yaptım onun için.
yoğurt çorbası da kendimize yapmıştım, içine ekleyip blendırdan geçirdim, yedi

oğlum henüz yürümüyor. sizin bebişler de yapıyor olabilir, 3 gündür dikkat ettim koltuğa koydgumuzda kendisi iniyor aşağı, popoyu çeviriyor ve bacakları sallayıp iniyor.

bu aralar sürekli yüzümüze vuruyor, ben de çak yaptırıyorum, onu yeni öğrendi.
maşallah bizimki hala tepe aşağı inmeyi tercih ediyor:))
buarada beyini severek mi yedi merak ettim:)

Benim miniğin üst dişler çıkıyor acaba ayrık mı çıkacak gerçi henüz patlama aşamasında ama merak ettim, üst dişleri çıkanlar ortada boşluk var mı sizinkilerde yoksa normal insan dişi gibi bitişik mi genelde bebişlerin ayrık oluyor. Nasıl da sevimli oluyorlar :)
bizimde aynen ayrık
hatta babası bi ara dert etmişti kendine
kesin benimki gibi ayrık olacak diye:))

arkadaşlar benim günde bir kez uyutma planı tutmadı:) kızım biraz önce mama sandalyesinde elinde ekmek çorbasını içerken uyuyakaldı :) bu durumda yarım saate uyanıp gece geç saatlere dek oturabilir diye düşünüyorum diğer bir seçenek bir kaç saat uyuyup sabaha dek oturması ama ben bunu düşünmek bile istemiyorum:)
:)))))) senin işin zor anlaşılan bu gece canım

maşallah bizimki hala tepe aşağı inmeyi tercih ediyor:))
buarada beyini severek mi yedi merak ettim:)

bizimde aynen ayrık
hatta babası bi ara dert etmişti kendine
kesin benimki gibi ayrık olacak diye:))

:)))))) senin işin zor anlaşılan bu gece canım

canım beyni limonladım, yoğurt çorbasına koydum yedi
tv de reklamı açıp o arada tıkıyorum
faydalı mı bilmiyorum, beyinden bulaşan hastalıklarda varmış.
ben tüm sebzeleri koyup (patates, soğan, sarımsak, havuç, karnıbahar, erişte, maydanoz, dereptu, ıspanak, pırasa v.s., hatta az bir mercimek ve bulgur katıp, kemik suyunda kaynatıyorum ve reklamda ağzına tıkıyorum

arkadaşlar benim günde bir kez uyutma planı tutmadı:) kızım biraz önce mama sandalyesinde elinde ekmek çorbasını içerken uyuyakaldı :) bu durumda yarım saate uyanıp gece geç saatlere dek oturabilir diye düşünüyorum diğer bir seçenek bir kaç saat uyuyup sabaha dek oturması ama ben bunu düşünmek bile istemiyorum:)

ayy yavrum bnm demek uyuyakaldı benmki uykusu olsa asla yemek yemez ağlar uyutim diye...ben uyku konusunu oğluma bıraktım ne zaman isterse uykusu gelirde ağlarsa o zaman uyutuyorm ben zaten uyusada uyumasada geç yatıyo 12 yi geçiriyor hiç erken yatmadı doğdu doğalı zaten,,,hep babayı bekler...:84: sabahta geç uyanır ama seninkide öylemi peki cnm sabah uyumuyormu?

canım beyni limonladım, yoğurt çorbasına koydum yedi
tv de reklamı açıp o arada tıkıyorum
faydalı mı bilmiyorum, beyinden bulaşan hastalıklarda varmış.
ben tüm sebzeleri koyup (patates, soğan, sarımsak, havuç, karnıbahar, erişte, maydanoz, dereptu, ıspanak, pırasa v.s., hatta az bir mercimek ve bulgur katıp, kemik suyunda kaynatıyorum ve reklamda ağzına tıkıyorum

offff bu tıkıştırma olayı bende de var
bilgisayardan ganghamı izlerken tıkıştırıyorum bende:26:

Kkaya cnm benmkide uyudu bende bu gece nöbetçiyim senle :34: belli oldu yani...oynadı oynadı hali kalmadı tabi....

Senfat heee orda buldm seni..çiğ köfte götürmüşün komşuna...şimdi eşime dedim gelirken al dedim.cnm çekti ama içinde çiğ kıyma yok bizimkinde...ince bulgur var ama sanırsın çiğ köfte var...ünlü bi markanın...canımı çektirdin napimyaa....

benimkide bugün gündüz uykusunu 1 saat ve 1 kez uyuyudu!şimdi uyuyamadığı 2.uykusuna yattı 8.30 dan beri uyuyor.
inşallah bu uyku gece uykusu olur diye dua ediyorum.
yoksa birazdan uyanıp gece yarısına kadar oturur!!!!
yada bir an önce uyansın ki dahada gec saatlere kalmasın gece uykusu!!!!

offff bu tıkıştırma olayı bende de var
bilgisayardan ganghamı izlerken tıkıştırıyorum bende:26:

:DDDD gangnam da güzel tıkıştırılıyor evet,bizimde favori şarkımız o!!!
birde şu 118 80 reklamı var yeşil bi ayıcık çıkıyor,onun orjinal ingilizce olanına bayılıyor oğlum gummy bear şarkının adı.
onu da bi dene derim.hem oynuyor hemde ağzı açık izliyor onuda,bende o arada yediriyorum:)))

Kkaya cnm benmkide uyudu bende bu gece nöbetçiyim senle :34: belli oldu yani...oynadı oynadı hali kalmadı tabi....

Senfat heee orda buldm seni..çiğ köfte götürmüşün komşuna...şimdi eşime dedim gelirken al dedim.cnm çekti ama içinde çiğ kıyma yok bizimkinde...ince bulgur var ama sanırsın çiğ köfte var...ünlü bi markanın...canımı çektirdin napimyaa....

evet adıyamanlı çiğköfte o da

Biz yavrukusumla burdayiz :) cok huzursuz uyandi minik kizim. Simdi kendine geldi biraz. Gece cok gez yatmazdi pek bu aralar yatiyo genelde 8 de kalkar ama bir kac kez 9 da bugunde dun 1 de yattigi icin 10 a geliyodu kalkti. Ama benim kiz gece cok emer biz cok kalkiyrz

kkayaist uyku sorununa çok üzüldüm ya, bebeklerin en geç dokuzda uyumaları gerektiğine dair çok fazla yazı okumuştum. Gece emmeyi bıraktırsan belki uyku sorunu da kendiliğinden çözülür.
Bizim uyku saatlerimiz çok fenaydı sabah beşte güne başlıyordu ve gece iki defa süt içiyordu. Çok uğraştım ama düzene koydum. Şimdi 20:30da uyuyor ve sabah 7 gibi uyanıyor. En önemlisi son yemeğini 20:00 gibi yer ve sabaha kadar genelde kalkıp süt istemez. Gece kalktığında su içiriyorum ve yeniden uykuya dalıyor.
Sen de şöyle onu tok tutacak bir şeyler yedirip yatırsan, seni emzik niyetine de kullanıyor olabilir. Gündüz uykuları nasıl?

kkayaist uyku sorununa çok üzüldüm ya, bebeklerin en geç dokuzda uyumaları gerektiğine dair çok fazla yazı okumuştum. Gece emmeyi bıraktırsan belki uyku sorunu da kendiliğinden çözülür.
Bizim uyku saatlerimiz çok fenaydı sabah beşte güne başlıyordu ve gece iki defa süt içiyordu. Çok uğraştım ama düzene koydum. Şimdi 20:30da uyuyor ve sabah 7 gibi uyanıyor. En önemlisi son yemeğini 20:00 gibi yer ve sabaha kadar genelde kalkıp süt istemez. Gece kalktığında su içiriyorum ve yeniden uykuya dalıyor.
Sen de şöyle onu tok tutacak bir şeyler yedirip yatırsan, seni emzik niyetine de kullanıyor olabilir. Gündüz uykuları nasıl?

nasıl başardın? benim oğlan gece 2-2,30 da uyuyor, sabah da 10 gibi kalkıyor.
gece hasbelkader 10 da uyutsak 11 de uyanıyor ve yatmıyor.

Senfat gündüz hangi saatler arasında ne kadar uyuyor?

Uyku saatlerini ben belirledim, önceleri ağlayınca yemek istediğini anlıyor yediriyorduk ya sonradan onu düzene oturtup, öğün saatleri oluşturduk bu da onun gibi bir şey oyun saati, gezme saati, uyku saati aşağı yukarı hep aynı.

Senfat gündüz hangi saatler arasında ne kadar uyuyor?

Uyku saatlerini ben belirledim, önceleri ağlayınca yemek istediğini anlıyor yediriyorduk ya sonradan onu düzene oturtup, öğün saatleri oluşturduk bu da onun gibi bir şey oyun saati, gezme saati, uyku saati aşağı yukarı hep aynı.

ilk uykusu uyandıktan 2 saat sonra (yani kahvaltı, alt değiştirme, boğuşmaca) orda rutin var.
sonra 3-4 saat sonra (orası da rutin gibi)
ama akşam 7-8 gibi 30 dakikalık bir uyku ile 5-6 saat ayakta duruyor. 30 dak. ile uykuyu kandırıyor ve akşamları çok yoruyor insanı.

Aslında gündüz uykusu da normalmiş akşam beş altı gibi uyutsan o yalancı 30 dakikalık uykuyu o saatte alsa, dokuza kadar yorulup uyuyabilir.
Benimki inanılmaz hareketli çok yoruluyor, bol oksijen de aldırıyorum. Akşam yastık görünce hemen suratını gömüyor, uykum geldi hadi gibisinden. Bir de uyku arkadaşı var ayıcık, onunla oynatmadım hiç yalnızca uyumadan evvel sarılıp uykuya dalmasını sağladım, şimdi o ayıyı görünce hemen sarılıyor uyku saatinin geldiğini anlıyor.

Back
X