2012 Şubat Anneleri

Aslında gündüz uykusu da normalmiş akşam beş altı gibi uyutsan o yalancı 30 dakikalık uykuyu o saatte alsa, dokuza kadar yorulup uyuyabilir.
Benimki inanılmaz hareketli çok yoruluyor, bol oksijen de aldırıyorum. Akşam yastık görünce hemen suratını gömüyor, uykum geldi hadi gibisinden. Bir de uyku arkadaşı var ayıcık, onunla oynatmadım hiç yalnızca uyumadan evvel sarılıp uykuya dalmasını sağladım, şimdi o ayıyı görünce hemen sarılıyor uyku saatinin geldiğini anlıyor.

ayıcıkla uyutmak istememiştim tüylü falan diye.
dediğin saatlerde uyutup yatağına yatırıyorum, çok da yorgun uyur diyorum bakıyorum 15 dak.- 30 dak. sonra uyanmış, o yorgunluktan eser yok. ama daha çok rutine sokayım alışsın.
o uyandıgı anda babası havalara atıp, güldürüyor, bir daha uyumak istemiyor çocuk.

bende uyku duzeni bozulunca butun gunun programini degistiriyorum bi gun ayarlayip gezmeye cikiyoruz bizim oturdugumuz yer bebekle gezmek icin pek musait olmadigi icin nadir cikiyoruz evden o yuzden rutinimiz bozuluyor amacimda o zaten butun gun yoruluyor tabi aksam 8 9 gibi yattigi yeri bilmiyor boylece amacima ulasiyorum cunku bir kere gec yattimi uyku saatleri kayiyor ve eski duzeni oturtmak zor oluyor

Benm oğlanda şimdi yattı mesela sabah 11 de falan kalkar benle yatar benle kalkar...sabaha karşı çok uyanıyorum ama çok acıkıyor emiyor yerine yatağna koyarım aynı odadayız ağlar gece uyanırsa yine yanıma gelir...oysa ne hayallerim vardı kendi yerinde uyuyan bi çocuğum olacak kendi kendine yatacaktı ama nerdeee hep ben hep ben uyutacağm...zaman diyorum şimdilik...

Kızlar sizin bebelerinde dışarda gözü yaşarıyormu 2 dir esadın sağ gözü sulanıyor dışarda ara arada kaşıyor ama uykusu geliyoo sanıyodum ben bugün dilkkatimi çekti...sizlerdede varmı bi sorun.eşim panik yapma belki uykusu vardır kaşımıştır dedi ama neden hep aynı gözünü yapıyor yarın sık sık bakacağm eli gidiyormu olmadı göze götüreceğim...

Son düzenleme:
Diclecim demek senin fıstıkta başladı hadi gözün aydın..
Erken yürümesi avantajmı dezavantajmı bilmiyorum ben valla yürüdüğünden beri daha fazla yoruluyorum sanki.dün mutfak çekmecesi açtı cam kapak vardı attı kırdı sıpa akşam 8 de ev süpürdm banyoda yerlerede kimyasal hiç bişey koyamıyorm kapaklarını açıyor çok oynayınca..

aynen öyle yürümeye başladığından beri daha çok dikkat etmek gerekiyor..her an yanındayım ve haliyle eskiye göre daha çok yoruluyorum..ama onu yürüken seyretmekçok güzel çok komik oluyorlar..canları sağolsun sağlıklı olsunlar..bugünleri de özlüyeceğiz diye tadını çıkartmaya çalışıyorum

herkese koskocaman günaydınnnnnn..gününüz güzel geçsin..

günde 1 kez uyusun 2. uykusunda da yorulsun yatsın uyusun planı ıhhhh bizde de tutmadı:)
akşam 21.30 da uyuyan prenses 22.10 da uyanda ohhhh misler gibi 00.40 a kadar bizi ayakta tuttu :)
biz de ben şunu gözlemledim..gündüz uykusunu ne kadar iyi uyursa gece de o kadar erken uyuyor.
2 kere birbuçuk saat uyursa gece sorun çıkartmadan uyuyor..

rutin önemli sanırım uyku saatlerini aksatınca epey sıkıntı oluyor. ama hiçbir zaman gece 9 da uyuyan bir bebek olmadı. en erken 10-10.30 bir sıkıntısı yoksa gece 1 kere kalkar,sonra sabah 6.30 gibi kalkar emer yatmaya devam eder.
ama nedense tekrar 7.30 gibi kalkar emer yine uyur..9-9.30 arası uyanır..

ama özellikle diş sıkıntımız olduğu dönemlerde her saatbaşı kalkar emer yatar.

son birkaç gündür bütün kemiklerim ağrıyor resmen..eşime diyorum sabaha kadar beni dövüyor musun her tarafım ağrıyor diye:)
havalardan mıdır nedir epey halsizlik var..sıpacık da çok yoruyor ..vitamin desteği mi yapsam kendime acaba?

kuzucuk uyurken kahvaltısını hazırladım..bakalım yiyecek mi birkaç gündür iştahımız iyi değil.
biraz yulaf unu ,biraz tam buğday unu,yumurta sarısı,az su ve biraz kaşar rendeledim karıştırdım.
hafif omlet hafif krep tarzı oldu:) normalde kaşar yerine keçi peyniri koyuyorum ama evde kalmamış ben de kaşar rendeledim.
bazen içine ceviz de koyuyorum..umarım yer..

Bende plan evde çerezleri toplayıp çayı demleyip keyif yapacağm öncesinde kuran okuyup dua edeceğim 2013te isteklerim olsn diye inş...

Buklecim işi bırakıyormusun yani anlayamadım...hayırlısı olsn cnm rüzgarlasın artık demek.inan evde daha fazla yoruluyor insan bu sıpalarla....esada balon aldım ama yok fayda yine peşimde bnm....:84:
evet cnm ücretsiz iznim bitince dönmeyeceğim .. evde yoruluyorum ama işte daha çok yoruluyorum ayrıca bebeğim daha çok küçük biraz daha birlikte olmak istiyorum..

günaydın kızlar.. şu bez sızdırma olayına bende anlam veremiyorum neden böyle oluyo anlamadım sabah kalktığımızda sızmıştı kuzum elini atmış ıslaklığa dokunuyodu bide çok fena çok.. ben bunun çok hareketten olduğunu düşünüyorum ama neden gece sızıdırıyo anlamadım.. ek gıda konusuna gelincede ne versem yiyo ama ben artık ne pişireceğimi şaşırıyorum ama hergün değişik çorba içsin diye helak oldum farklı tatlar arıyorum anlayacağınız.. brokoli çorbasına bayılıyo kereviz çorbasınıda çok seviyo tarhanayı zorla yediriyorum halbuki çok faydalı..

Günaydın herkese

Ben 2 gündür Ayaz'ı uyku tulumuyla yatırıyorum,gece çok uyanıyo mızmızlanıyo alıyorum sallıyorum hemen geri uyuyo.
Acaba uyku tulumuyla ilgisi olabilir mi.
Hareketini kısıtlayan bişey de değil aslında, rahat görünüyor ama anlamadım.

tesekkurler bende okudum o yuzden daha cok uzuluyorum. Ama bence emmeden cok dis sebebi ile cunku dogdugundn itibaren bende erken yatirmaya calistim hep ve son bir aydir erken yatiramiyorum uyku saati 9 da yatip 15 20 dk. İcinde kalkiyo. İlk dis belirtisi ile 6 aydan itibarende gece cok sık uyanir oldu. Ben umitliyim su disler ciksin benim kizim erkenden uyucak:) dis sikintisi varken uyku duzeni olusturmaya calismayin diye bi cok yerde okudum zaten ama anne yuregi iste

Kızlar sizin bebelerinde dışarda gözü yaşarıyormu 2 dir esadın sağ gözü sulanıyor dışarda ara arada kaşıyor ama uykusu geliyoo sanıyodum ben bugün dilkkatimi çekti...sizlerdede varmı bi sorun.eşim panik yapma belki uykusu vardır kaşımıştır dedi ama neden hep aynı gözünü yapıyor yarın sık sık bakacağm eli gidiyormu olmadı göze götüreceğim...

benimkinin yaşarmıyo galiba dikkat etmedim. birazdan beraber markete gidicez bi dikkat edeyim bakayım

ilk uykusu uyandıktan 2 saat sonra (yani kahvaltı, alt değiştirme, boğuşmaca) orda rutin var.
sonra 3-4 saat sonra (orası da rutin gibi)
ama akşam 7-8 gibi 30 dakikalık bir uyku ile 5-6 saat ayakta duruyor. 30 dak. ile uykuyu kandırıyor ve akşamları çok yoruyor insanı.

bizim rutinimiz bile aynı:) uyandıktn iki saat sonra uyuyor bir ikinciyide ondan 3-4 saatsonra. sorun eskiden gece uykusuna geçerken artık senin dediğn gibi çok kısa çoğu zaman yarım saat bile değil uyyp geceyarısına kadar oturmak istiyo. dönemsel bence bu :)

slm kızlar..
okuduğum yazıyı şimdi bulamadım.
bi arkadaş yamış brokoli çorbasını seviyor diye.
kim yazdı bilmiyorum.
tarifini verirmisin diyecektim.

dün brokoli almıştım ,yapmak istiyorum.

biz aşıya gittik geldik.
atlattık çok şükür.boyumuz 78 kilomuz 12 kg cık:)))

günaydın kızlar.. şu bez sızdırma olayına bende anlam veremiyorum neden böyle oluyo anlamadım sabah kalktığımızda sızmıştı kuzum elini atmış ıslaklığa dokunuyodu bide çok fena çok.. ben bunun çok hareketten olduğunu düşünüyorum ama neden gece sızıdırıyo anlamadım.. ek gıda konusuna gelincede ne versem yiyo ama ben artık ne pişireceğimi şaşırıyorum ama hergün değişik çorba içsin diye helak oldum farklı tatlar arıyorum anlayacağınız.. brokoli çorbasına bayılıyo kereviz çorbasınıda çok seviyo tarhanayı zorla yediriyorum halbuki çok faydalı..

buldum senii...:))
zahmet olmazsa brokoli çorbasnını tarifini alabilirmiyim..

evden çıkamak tam bir eziyet artık.ayakkablarımım mı giyeyim,umutumu tuyayım..son dakikada eparmaklarınında sıkıştırdı çekmeceye öyle ağlaya ağlaya çıktık gittik aşıya..ordada kudurdu iyice taa ki aşıyıı yiyene kadar.duvarlardaki süsleri kopardı hep aşı geleene kadar..
aşıyı vurdurmakta bi eziyet arrtık.2 1 hemşire birdde ben kolarından tutup,diğeri vurdu..kabus gibiydi..

zahmet olmazsa brokoli çorbasnını tarifini alabilirmiyim..[/QUOTE

ne demek zevkle çok basit aslında brokoli havuç ve kereviz yaprağını haşlıyorum (rengi çok yeşil olmasın diye kereviz yaprağını en son atabilirsin ) yada ilk denemede havuç ve brokoliyi haşlayın yeter.. sonrasında blenderden geçir içine birazcık tereyağı yada 1 çay kaşığı zeytiyağı koyabilrsin..bu kadar kıvamını biraz koyu yapıyorumdoyurucu oluyo hemde

zahmet olmazsa brokoli çorbasnını tarifini alabilirmiyim..[/QUOTE

ne demek zevkle çok basit aslında brokoli havuç ve kereviz yaprağını haşlıyorum (rengi çok yeşil olmasın diye kereviz yaprağını en son atabilirsin ) yada ilk denemede havuç ve brokoliyi haşlayın yeter.. sonrasında blenderden geçir içine birazcık tereyağı yada 1 çay kaşığı zeytiyağı koyabilrsin..bu kadar kıvamını biraz koyu yapıyorumdoyurucu oluyo hemde

Ben havuç ve brokoliye ek olarak patates de koyuyorum. Zaman zaman sarımsak ve bulgur da eklediğim oluyor.

Back
X