- Konu Sahibi BeyazOrkidem
- #78.221
ilkkez burnu akıyo fındığımın ve ilkkez öksürüyo
Gecmis olsun

Burası da öyle soğuk ki hep evdeyiz, ev sıcak da birara markete gitmemiz gerek, esim yurtdışında , erzak stogumuz erimeye basladi :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
günaydın
mehmet hasta
dün gece sürekli boğazında gıcık var gibi kuru bir öksürük vardı ve gece boyu öksürdü rahat uyuyamadı
sabahta burnu akıyo hapşuruyo öksürüyo ama neşesi yerindeydi
ıhlamur yaptım az içti istemedi içine mama koydum içirdim
ateş düşürücüyle peditus verdim
öksürük endişelendiriyo beni inşallah ciğerlerinde bişey yoktur bianda oldu
portakal sıktım içine gazını alsın diye şekerde koydum içti epeyce şimdi uyuyo inşallah düzelir
akşama eşim gelince doktora götüreceğiz
köy tavuğundan şehriyeli çorbada yaptım limonlu uyanınca içiricem
eşimde hasta üstelik
Gecmis olsunolacak bunlar artık vücut alışık değil tabi, olsun daha da güçleniyor bağışıklık sistemi , sen simdi bomba çorbalara alt edersin hastalığı .
Burası da öyle soğuk ki hep evdeyiz, ev sıcak da birara markete gitmemiz gerek, esim yurtdışında , erzak stogumuz erimeye basladi :)
Çok geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda düzelir oğlun. Hasta olmaları bir anlamda iyi, vücutları aşama aşama savaşmayı öğreniyor, tabii gel de ana yüreğine anlat bunu![]()
geçmiş olsun..diş çıkartma dönemlerinde de aynı sorunlar oluyor..ama sen yine de ihmal etme doktora götür.
Yağmur'da da aynı sorun olmuştu..o dönem eşim ve kayınvalidem hastaydı onlardan kaptı yazık kuzucuk...doktora götürmüştük..arka arkaya birkaç diş çıkacak dedi..
kulaklarına baktı sağ kulağında çok hafif kızarıklık gördü enfeksiyona dönmesin diye antibiyotik verdi.
bir de ağır şeyler yedirme dedi..sebze çorbası bol bol..et, tavuk ,meyve verme (özellikle elma ve muz ) demişti..
burnunu devamlı açık tutmaya çalış..akıntıyı varsa aspiratörle çek..kalorifer varsa odasında suyun haricinde ıslak havlu da koy demişti doktor.
tekrar memoya geçmiş olsun...işte böyle böyle büyüyecekler kuzular..
tontinik senin bebişin de ishaldi sanırım ne yaptın..ben bugün sağlık ocağını aradım reflor diye bir ilaç alıp içirmemi söyledi.
eczaneden aldırdım biraz sıkıntılı içirdim ..zar zor içti benim cadı..ilaç toz şeklinde yemeğine koy dedi ama bizim ki öyle yapınca yemeği yemedi.
suda eritip şırıngayla verdim..inallah faydası olur..eğer geçmezse yarın tekrar ara başka ilaç vereyim dedi..
çok canımı sıkıyor..bunca zaman hiç hastalığı olmamıştı Yağmur'un ama şu son 3 haftadır diş,burun akıntısı,öksürük,ishal kuzuyu yordu yazık..
hiç bir bebek hasta olmasın yawwwwww
neden meyve verme dedi neden elma ve muz dedi
ben portakal sıktım içirdim
sıvıya ihtiyacı var belliki hayır demeden içti
normalde sevmez içmez mamadan başka bişey
meyve suyuda içmezdi
viks koycam kaynar suya
akşam olaydı gideydik doktora içim rahatlardı
bişeyi yok şimdilik iyi oynayıp duruyo
Arkadaşlar ya birşey soracağım, bebeklerinizde aynı durumu yaşayan var mı acaba? Benim ikizlerden biri çok sinirli. Geçen haftadan beri, herşeye sinirlenerek tepki veriyor. Diğer kardeşi, bir yerlere tutunarak yürüyor şu anda ve kardeşine göre çok avantajlı, bunun elinde ne varsa alıyor. sla kendi elindekine bakmaz, en sevdiği oyuncak kardeşinin elindeki oyuncak. (İkizlerimden birisi ayına göre kilolu ve bırakın tutunarak yürümeyi şu anda emeklemesi bile standart değil, kolunu çekerek göbeğinin üstünde sürünerek ilerliyor).
Önceden eline başka bir eşya tutuşturduğumda susar onunla oynardı ama şimdi çok sinirleniyor kardeşi elindekini aldığında. Asıl dikkatimi çeken şey ise; sabaha karşı uyandı ben sallayarak tekrar yatırmak istediğimde ise bir o tarafa attı kendini yatağında bir diğer tarafa. Elleriyle falan yatağına vura vura dönüyor, bir de sinirle söyleniyordu. Çok şaşırdım. Aldım kucağıma sevip öptüm. Sakinleşti ama bu sefer de beni bırakmak istemedi, 2 dakika anneme bırakıp banyoya gittim, gelene kadar bağıra çağıra ağladı.
Neden bu kadar sinirli olur, böyle şeyler yaşayanınız oldu mu??
keyfi yerindeyse merak etme önemli birşey yoktur..bol bol sıvı alması gerekir haklısın su ve ıhlamur çayı en iyisi
zaten sen de onları veriyorsun..verme dediği meyveler vücudu daha çok yoran meyvelermiş..
vücut hastalıkla uğraşırken bir de bunların yüküyle uğraşmasın mantığıyla vermezseniz daha iyi olur diyorlar..
vay vay vayyy yolların fatihi dönmüş hemde ne dönüş çiçekli böcekli karşılamalı falanBu arada Tatil maceramızı bloğumda paylaşmıştım göz atmak isteyenler için: Yazdan Kalan
günaydın
mehmet hasta
dün gece sürekli boğazında gıcık var gibi kuru bir öksürük vardı ve gece boyu öksürdü rahat uyuyamadı
sabahta burnu akıyo hapşuruyo öksürüyo ama neşesi yerindeydi
ıhlamur yaptım az içti istemedi içine mama koydum içirdim
ateş düşürücüyle peditus verdim
öksürük endişelendiriyo beni inşallah ciğerlerinde bişey yoktur bianda oldu
portakal sıktım içine gazını alsın diye şekerde koydum içti epeyce şimdi uyuyo inşallah düzelir
akşama eşim gelince doktora götüreceğiz
köy tavuğundan şehriyeli çorbada yaptım limonlu uyanınca içiricem
eşimde hasta üstelik
terliyo neyseki atıyodur mikrobu
geçen akşam kayınvalideye gitmiştik
portakal yedirdi kayınvalide sonra baktımki portakal biraz soğuktu hasta ett,
yaklaşık 1 ay önce bende buna benzer bi soru sırmuştum.dönemseldir belki demiştik ama hala öyle malesef
elinden bişeyini aldığımda ya da istediği bişeyi yapmadığımda öyle sinirleniyor ki sinirinden sürekli kafasına vuruyor
yani daha 11 aylık bi bebek sinirlenince kafasına vurmayı nerden öğrenir değil mi ama öğrenmiş işte
kesinlikle babasıyla vakit geçirmek istemiyor sürekli benim peşimde
resmen bana bağımlı yaşıyor
alıp babasının kucağına koyuyorum,mutfağa gidiyorum diyelim
peşimden ortalığı yıkıyor ağlaya ağlaya neden böyle bilmiyorum
geçmiş olsun..diş çıkartma dönemlerinde de aynı sorunlar oluyor..ama sen yine de ihmal etme doktora götür.
Yağmur'da da aynı sorun olmuştu..o dönem eşim ve kayınvalidem hastaydı onlardan kaptı yazık kuzucuk...doktora götürmüştük..arka arkaya birkaç diş çıkacak dedi..
kulaklarına baktı sağ kulağında çok hafif kızarıklık gördü enfeksiyona dönmesin diye antibiyotik verdi.
bir de ağır şeyler yedirme dedi..sebze çorbası bol bol..et, tavuk ,meyve verme (özellikle elma ve muz ) demişti..
burnunu devamlı açık tutmaya çalış..akıntıyı varsa aspiratörle çek..kalorifer varsa odasında suyun haricinde ıslak havlu da koy demişti doktor.
tekrar memoya geçmiş olsun...işte böyle böyle büyüyecekler kuzular..
bu sayede babası rahat ediyor bütün yük bana biniyorbenim kızda gergin bana zaten yapışık. ben de bırakıp diğer odaya gidemiyorum aynı odada olsak da illa bana yakın olacak değecek yoksa kucağıma atlıyor. ablasının elinde hangi oyuncak varsa onu istiyor. vermedi mi kıyamet kopuyor çok fena bağırıyor kendi kendine söleniyor...
vay vay vayyy yolların fatihi dönmüş hemde ne dönüş çiçekli böcekli karşılamalı falan)
ohhhh stres attınız valla ne ii olmuştur
bu karda kışta ne yaptı acaba diye aklıma gelmedin değil ama
resimlere bayıldım yalnız şöyyleee memleketimden manzaralar koymamışsın
hele anıtkabirli bi resim mutlaka bekliyordum senden
ohhh senin için güzel bir karşılama olmuş..arada uzak kalmak gerçekten iyi oluyor..umarım tatiliniz de güzel geçmiştir
Çokk tatlı bir oğlan, maşallahhh!