2012 Şubat Anneleri

mehmetin isali kesildi
bugün hiç olmadı doktor antibiyotik iğnedendir dedi
ama rota virüs testi içinde test yaptırcaktık ama malesef memo hiç yapmadı
burnu akıyo azda olsa hala geçmedi larenjiti ama çok şükürki ağır değil

Merhaba cnm oğlunun neyi var okuyamadım çok geçmiş olsun. Sanırım oğlun isal benimde 1-2 ay önce oğlumun kusma ve isali vardı hatta o kadar çoktuki serum takılmıştı bebeğime.
Ne muz, ne patates ne ilaçlar kesmesi isali. Ablamın arkadaşı dediki yogurdun içine nişasta koy karıştır yedir. Bir günde 2 kere verdim şak diye kesti istersen sende bir dene cnm çok geçmiş olsun.

geçmiş olsun canım buhar makinası çok işe yarıyo çok iyi geliyo rahat uyuyorlar tıkanma olmuyor muhakkak kullanmanı tavsiye ederim
birde sırtlarına bal sür üzerine peçete filan koyabilirsin öyle kalsın emsin iyice balı ciğerleri
ya bu bal annemin bana uyguladığı çok ieş yarayan bi yöntemdir kocakarı yöntemi

mehmetin isali kesildi
bugün hiç olmadı doktor antibiyotik iğnedendir dedi
ama rota virüs testi içinde test yaptırcaktık ama malesef memo hiç yapmadı
burnu akıyo azda olsa hala geçmedi larenjiti ama çok şükürki ağır değil

hugocuk canım sizi merak ettiğim için gece kk ya girdim mesajını gördüm çok sevindim
ishalin kesilmesi mehmetin daha çabuk toparlanmasını sağlar..
çok yıprandınız inşallah bir daha yaşamazsınız

Günaydın kızlar. Bir durgunluk çökmüş topige, ufaklıklar izin vermez oldu galiba artık muhabbete.

günaydın cozget..aynen öyle ufaklıklar bu ara ya rahatsızlıklandıkları için ya da çok hareketlendikleri için annelerine fırsat vermiyorlar..
kuzucuklar hemen hemen aynı zamanlarda aynı arızaları çıkarınca topik bir anda sessizleşiyor:1:

lalus2373 canım ben şeker hamurundan kurabiye yapacağım..öncesinde hammaddeler.com dan siparişler vereceğim..ama sana sorayım dedim..özellikle şunu al diyeceğin şeyler var mı?
Özellikle al diyeceğim birşey yok, çünkü ihtiyacını belirleyip ona göre alacaksın, ama özellikle alma diyeceğim şey, gıda kalemleri. Çok kötü çıktı. Şeker hamurları çok iyi. Fo marka istemiştim ben,maalesef ellerinde kalmamıştı. Eğer ellerinde varsa en iyi şeker hamuru o, Ama gelen de çok iyiydi.
Ne yapacağına karar verdin mi? Şekline, rengine? Ona göre kalıp alman ve hamur rengine karar vermen gerekecek.
Ben 1 kg beyaz hamur ve 200 gramlık 5 renkli hamurdan almıştım ( Zemini hep beyaz yapıp üzerine diğer renkli hamurlarla süsleme yaptım. ) İki kere kurabiye yaptım. Beyaz hamuru her seferinde kullanmama rağmen hala yarısından fazlası duruyor. Tabii çok kalın açmadım belki ondan. Diğer renkli olanlar da kullanıma bağlı olarak, mavi bitti mesela, kırmızı çok az kaldı. Sarı, beyaz ve pembe hala duruyor.
Metal kalıpları çok kullanışlı, normal hamuru ve şeker hamurunu kolaylıkla şekillendirebiliyorsun. Burada Metro'dan aldığım kalıplar da var, onlar kadar iyi değil.
Ayrıca müşteri hizmetlerini de çok beğendim. Samimiler ve çok hızlılar.

Birkaç gündür yazmaya fırsat bulamadım, ama okudum. Hugocuk, çok geçmiş olsun, biran önce eski sağlığına ve hareketli günlerine döner yavrun inşallah. Durasella, arkadaşın için çok üzüldüm. Bebeğim olduktan ve onun babasıyla ilişkisini gördükten sonra daha da üzülür oldum bırakıp giden babaların ardında kalan çocuklara, umarım en az zararla atlatırlar bu dönemi. Benim_olan kayınpederine Allah şifa versin, çok zor öyle yaşamak, umarım gerek kalmaz diğer ameliyata. Nisane, daha fazla dert etmeden doktora git de için rahat etsin. Sürekli kötü düşünmekten sütünün de azalmasına neden olduysan en azından bunun önüne geçmiş olursun, sağa sağa da arttırırsın inşallah.

Bu kadar kötü olayın arasında soracağım şey için millet ne derdinde sen ne düşünüyorsun demezsiniz inşallah :44: Bebişlerinize doğum günü için özel bir hediye düşünüyor musunuz? Biryandan zaten herşeyini ben alıyorum, o gün giyeceklerini bile aldım ne gerek var diyorum, sonra da ilk doğumgünü olduğu için birşeyler alayım diyorum. Sanırım kendimi tutamayıp zaten almak istediğim birşeyi alıp paketleyip, hediye gibi vereceğim :1:

Sen yazana kadar farketmemiştim :1: ama ben hiç hediye almayı düşünmedim çocuklarıma, dediğin gibi herşeyi biz aldığımız için aklıma bile gelmedi. İlk yaşgünleri olunca senin ne verdiğini de pek anlamıyorlar, ama büyüdükçe her hediye onları mutlu edeceği için o zaman almayı düşünebilirim sanırım.

Özellikle al diyeceğim birşey yok, çünkü ihtiyacını belirleyip ona göre alacaksın, ama özellikle alma diyeceğim şey, gıda kalemleri. Çok kötü çıktı. Şeker hamurları çok iyi. Fo marka istemiştim ben,maalesef ellerinde kalmamıştı. Eğer ellerinde varsa en iyi şeker hamuru o, Ama gelen de çok iyiydi.
Ne yapacağına karar verdin mi? Şekline, rengine? Ona göre kalıp alman ve hamur rengine karar vermen gerekecek.
Ben 1 kg beyaz hamur ve 200 gramlık 5 renkli hamurdan almıştım ( Zemini hep beyaz yapıp üzerine diğer renkli hamurlarla süsleme yaptım. ) İki kere kurabiye yaptım. Beyaz hamuru her seferinde kullanmama rağmen hala yarısından fazlası duruyor. Tabii çok kalın açmadım belki ondan. Diğer renkli olanlar da kullanıma bağlı olarak, mavi bitti mesela, kırmızı çok az kaldı. Sarı, beyaz ve pembe hala duruyor.
Metal kalıpları çok kullanışlı, normal hamuru ve şeker hamurunu kolaylıkla şekillendirebiliyorsun. Burada Metro'dan aldığım kalıplar da var, onlar kadar iyi değil.
Ayrıca müşteri hizmetlerini de çok beğendim. Samimiler ve çok hızlılar.

lalus2373 cevabın için çok teşekkür ederim ..tam netleştirmemekle beraber çiçek ,1 ve Y metal kalıbı almayı düşünüyorum ha birde madem sevgililer günü de yaklaşıyor birde kalpli kalıp mı alsam :) ben sadece pembe düşünüyordum..ama senin yaptığın gibi yapmak daha mantıklı geldi..beyaz hamur ve üzerine diğer renklerle şekil vermek iyi fikir ...teşekkürler benim için iyi oldu..artık üzerini şekillendirmek de benim maharetime kalmış..ne kadar becerebilirsem tabi:1:

mehmet sabah yine batırmış yatağını yine isal olmuş hemen yıkadım vücudunu çok batmış
hemen kaka tahliline yolladık hastaneye tüp vermişlerdi
öğleden sonra öğrenicez
dün hiç olmamıştı bu sabah oldu muhtemelen antibiyotikten ama yinede emin olmak istedik
9.5 kiloya düşmüş
eşim siması bile değişti diyor gerçekten öyle
severek yediği şey yoğurt

mehmet sabah yine batırmış yatağını yine isal olmuş hemen yıkadım vücudunu çok batmış
hemen kaka tahliline yolladık hastaneye tüp vermişlerdi
öğleden sonra öğrenicez
dün hiç olmamıştı bu sabah oldu muhtemelen antibiyotikten ama yinede emin olmak istedik
9.5 kiloya düşmüş
eşim siması bile değişti diyor gerçekten öyle
severek yediği şey yoğurt

Kuzumm yaa:50: 1 kilo bile verince hemen değişiyor tipleri. Ne kadarcıklar ki zaten, o yüzden çabuk farkediyor onlarda yarım kilo, bir kilo. Üzülme annesi, en kısa zamanda geri alır kilosunu, düzelsin de.

merhaba kızlar hugo hala sürüyor demek memonun ishali dr antibiyotikten demişsse öyledir canım inşallah ama tabii insan en ufak bir ihtimali bile gözden kaçırmak istemiyo..r alır o kilosunu tekrar meraketme su kaybediyor normale döndümü çabuk toparlar
bende dün nili kabızlığından dolayı çocuk gastrologu ve beslenme dr götürdüm 2 aydır hiç bitmeyen bir kabızlık sorunumuz var artık endişelenmeye başlamıştım keçi kakası gibi yapıyordu kakasını hep, baktı muayene etti herşey normal gelişimi çok iyi dedi kol ve kafa çapını ölçüp gizli gelişim geriliği varmı falan değişik değişik birşeyler yaptı kabızlığa sebep olan bir yığın şey varmış meğer yeni doğan sarılığından tutun doğuğunda ilk 24 saatte kaka yapmasına kadar sordu ben hep korkuyordum birşeye alerjisimi var diye oluyor acaba diye eğer vücutta döküntüde olsaymış besin alerjisinden şüphelenirdim ama bir sorun görmüyorum dedi çok şükür fizyolojik bir sorunu yok lifli posalı beslemeye dikkatet dedi meğer kabızlıktada patates ve muz yedirilmiş lif oranı yüksek diye ben hep uzak duruyordum dedim evet ishalede iyi gelir ama kabızlıktada lif ve posa oranından dolayı verilmelidir dedi aslında bildiğimiz şeyleride söyledi birde havuçlu kayısılı incirli kekler yap dedi artık sütte verebilirmişim 1 yaşını geçene kadar verilmemeliymiş dedim yok dedi 9 aydan sonra veredebilirsin dedi sonuçta mamalarda yoğurtta bildiğimiz süt dedi ide benim kız 9 kiloymuş meğer çırılçıplak tarttı bezi bile yoktu üstünde 9 kilo geldi bizim normal takibini yapan dr 8,5 kilo tartıyor hemde üstünde bezi badisi çorabı olduğu halde :53: ama bu birkaçkere daha olmuştu başka bi yerde tarttırdım fazla çıkıyor bizim doktor az tartıyor anladımki bizim doktorun tartısı az tartıyor çünkü bu bir kaç kere daha olmuştu

Nasilsiniz anneler? Pek giremiyorum bu ara , dün Kuzi yuvaya başladı , heyecanliydik:) güzel gecti ilk gün yarın gene gidicez , çok eğlendi oyuncaklara saldırdı resmen. Yalnız herseyi ağzına soktuğu için muhtemelen hastalık kapicak :( bekliyorum bakalım inşallah ciddi bişey olmaz, nerdeyse tüm cocuklar hastaydi :/
Hugocuk; üzüldüm Mehmet in durumuna inşallah atlatir , annesinin yemekleriyle gene alır kiloları eminim :)

Nasilsiniz anneler? Pek giremiyorum bu ara , dün Kuzi yuvaya başladı , heyecanliydik:) güzel gecti ilk gün yarın gene gidicez , çok eğlendi oyuncaklara saldırdı resmen. Yalnız herseyi ağzına soktuğu için muhtemelen hastalık kapicak :( bekliyorum bakalım inşallah ciddi bişey olmaz, nerdeyse tüm cocuklar hastaydi :/
Hugocuk; üzüldüm Mehmet in durumuna inşallah atlatir , annesinin yemekleriyle gene alır kiloları eminim :)

Masallah Kuzi'ye, kocaman oldu da okula başladı demek. Ben 2 yaşını doldurunca başlatmak istiyorum, anane izin vermiyor ama :) Daha çok küçük diyor, ben de bazen cok mu erken diyorum, emin değilim henüz, ama erken yuvaya başlayanların annelerinden genelde olumlu sonuç aldıklarını duyuyorum. Insalah Kuzi için de herşey güzel olur, hastalık filan da kapmadan oynar arkadaşlarıyla.

merhaba kızlar hugo hala sürüyor demek memonun ishali dr antibiyotikten demişsse öyledir canım inşallah ama tabii insan en ufak bir ihtimali bile gözden kaçırmak istemiyo..r alır o kilosunu tekrar meraketme su kaybediyor normale döndümü çabuk toparlar
bende dün nili kabızlığından dolayı çocuk gastrologu ve beslenme dr götürdüm 2 aydır hiç bitmeyen bir kabızlık sorunumuz var artık endişelenmeye başlamıştım keçi kakası gibi yapıyordu kakasını hep, baktı muayene etti herşey normal gelişimi çok iyi dedi kol ve kafa çapını ölçüp gizli gelişim geriliği varmı falan değişik değişik birşeyler yaptı kabızlığa sebep olan bir yığın şey varmış meğer yeni doğan sarılığından tutun doğuğunda ilk 24 saatte kaka yapmasına kadar sordu ben hep korkuyordum birşeye alerjisimi var diye oluyor acaba diye eğer vücutta döküntüde olsaymış besin alerjisinden şüphelenirdim ama bir sorun görmüyorum dedi çok şükür fizyolojik bir sorunu yok lifli posalı beslemeye dikkatet dedi meğer kabızlıktada patates ve muz yedirilmiş lif oranı yüksek diye ben hep uzak duruyordum dedim evet ishalede iyi gelir ama kabızlıktada lif ve posa oranından dolayı verilmelidir dedi aslında bildiğimiz şeyleride söyledi birde havuçlu kayısılı incirli kekler yap dedi artık sütte verebilirmişim 1 yaşını geçene kadar verilmemeliymiş dedim yok dedi 9 aydan sonra veredebilirsin dedi sonuçta mamalarda yoğurtta bildiğimiz süt dedi ide benim kız 9 kiloymuş meğer çırılçıplak tarttı bezi bile yoktu üstünde 9 kilo geldi bizim normal takibini yapan dr 8,5 kilo tartıyor hemde üstünde bezi badisi çorabı olduğu halde :53: ama bu birkaçkere daha olmuştu başka bi yerde tarttırdım fazla çıkıyor bizim doktor az tartıyor anladımki bizim doktorun tartısı az tartıyor çünkü bu bir kaç kere daha olmuştu

Biz de kabızlıktan çok çektik şimdi biraz daha iyi. Sürekli taşgibi yapardı o da iki günde bir. Şimdi kuru kayısı üzüm erik vs kaynatıp hoşaf gibi veriyoruz sabah. Bir de doktorumuz laxafiber vermişti o da iyi geldi. Geçen ay ben de götürdüm gastroloğa. Duphalac başlayalım dedi . Bu hoşala laxafiber işe yaradı daha sonra ilaca başlamadım. Bir de bizimkinde atopikdermatit ve alerji belirtileri de olduğu için alerjiden de olma durumu var.

Consealed duphalac bende kullandm canm fazlası ishal yapıyor azı karın ağrısı sakın ilaç kullanma lifli şeyler yedir kayısı hoşafı içir ben 2 ay kayısıyla yaşadm...

Çocuklarınızdaki kabızlığı aman ihmal etmeyn kızlar onlarda bile makatta yara yapabliyor be bu çok zor iyi olan bi nalet hastalık aman ben zor iyi oldm büyük olduğum halde Allah korusun onları

Kısa kıssa yazıyorm telefon uzun yazınca kabul etmiyoo sinir...ben bugün hem oğlum için hem kendm için dr gittim...şükür belimde hiçbir sıkıntı çıkmadı röntgende çekildm ama ağrı oluyo dedm..oğlanı kucağa almaktan olur dedi..haklı...sık sık alıyorm durmayınca.bide emerken 10.500 kg belm nasıl ağrımasn..:97:

Dün ben misafirliğe dayımın kızına gittim onunda oğlu var ocak doğumlu neyse ayağının altında ovallik var bizimkinde çok çok az bunlar dedi işte düz tabandır iham etme vay özel ayağına göre ayakkabı alıncakmış onla yaşayacakmış ilerlerse çok fena falan ben tabi taktım kafaya eve gelince ortopediye randevu aldm hem benle gider dedm dr düz tabanlık yok bebeklerin bazılarında yağ bezesi henüz kaybolmadığı için ovallik zamanla ortaya çıkar gayet normal dedi...bi oh dedm..

Bide dayımın kızı ben esada kaşık maması aptamil alıyorm sabah kahvaltıda veriyorum diye kızıyor onlarda koruyucu var zararlı yulaf unu çavdar ıunu al evde sen yap diyor onlarda lezzetsiz vitamin az diyorum sütün yeter diyor olduğu kadar diyor ama oğlu oğlumdan zayıf büyük olduğuhalde boyuda kısa...tereddütte kaldm...

Back
X