2012 Şubat Anneleri

canım bence fazla saçmalamış doktor ne büyüğü benim kızın kafası son kontrolde 45 cm ti doktorda hiç öyle kafası büyük bilmemne demedi çok iyi diyor hatta kabızlığından dolayı en son başka bir doktora götürdüm oda gelişimi çok iyi dedi ayrıca nerden çıkardı hiperaktiviteyi yahu nasıl anladı, göz muaynesi içinde ben doktorumuza özellikle sormuştum götürmem gerekiyormu çünkü bende astigmat var dedim doktorda astigmat ırsi değildir hem bukadar küçük çocuu götürceksinde ne yapacaklar dedi göz bozukluğunu anlamanız için çocukla iletişim kurabiliyor olmak lazım dedi dışardan bakınca birşey anlaşılmaz dedi e dedim götürenler varmış onlar spor olsun diye götürmüştür dedi güldü bide narkoz verecekler çocuğa !

hiperaktivitesi için bişeyler yaptı o ara ben göremedim
zaten bizde şüpeleniyoduk normal değildi heryeri ayrı oynuyordu şaşırmadık
off çok sıkıldım

canım diyorki bu kadar ağlaması normal değil başı vücuduna göre küçük diyor
çok canım sıkıldı

canım senin kafanı iyice karıştırmışlar...sen çocuğunu daha iyi gözlemlersin..bence tıp merkezi fazla abartmış..Yağmurun son kontrolünde başı 45 cm çıkmıştı (08.12.2012 tarihinde) başı için büyük mü küçük mü demişler hiç bence kafanı bulandırma..diğer taraftan hemen bir bakmayla hiperaktiflik anlaşılmaz..hemen tedavi, ilaçlar falan çocuğa yazık ..kesin teşhiş konmadan sakın ilaç kullanma ...

göz için narkoz yaptırmadığın iyi olmuş..gözde herhangi bir kayma, takip edememe,odaklanamama veya gözbebeğinde bir yere baktığında titreme yoksa göz için ayrıca getirmene gerek yok demişti doktorumuz..senin dikkatini çeken bir sorun var mı gözünde? ki sanmıyorum olsa sen farkederdin..

memonun gelişimi iyisen elinden gelenin en iyisini yapıyorsun..son dönemde çocuk yıprandı vücut ve baş o yüzden orantısız görünmüş olabilir.

yine de için rahat etsin istersen bütün tahlillerinizi,dökümanlarınızı da alarak bir üniversite hastanesine gitmenizi öneririm..çok fazla yere gidip kendini de çocuğu da yıpratma..

inşallah bu sıkıntılı zamanların geçer memoş haytalıklarına tam gaz devam eder :)

off çok sıkıldım

canım diccllee dediği gibi benimde bildiğim hiperaktivite hemen anlaşılacak birşey değil daha ilerki yaşlarda okulda başarısızlık dikkat eksikliği arkadaşlarıyla çevresiyle uyumsuzluk falan bunlar gibi sebeplerde olursa böyle teşhis koyuluyor ama kesin bilmiyorum tabii yani daha bir yaşını bile tamamlamamış bir çocuğa hareketli diye hiperaktivite teşhisi konurmu bilmiyorum

selam hugocuk ben forumu takip ediyorum ama yazmıyorum.bende bir subat annnesiyim.ama dayanamadım.memo hakkında söylenenlere cevap vermek istedim:47:.ilk olarak ben bir okul öncesi öğretmeniyim ve 2 sene özel eğitimde çalıştım ve hem hidrocephali hem de hiperaktif çocukları bir fiil görmüş biri olarak bu doktora yuh diyorum başka birşey demiyorum.hidrocephalilerin kafa çapı o kadar büyük ki çocuğun o haliyle emekleme ve yürüme şansı yok.ayrıca o doktor bir zahmet tanı koymadan önce 11 aylık bebek gelişimi ve özelliklerine baksın ki bu bir erkek çocuk her haliyle hareketlidir sonra hiperaktif desin.onun o söylediği ilaçlar çok ağır hele ki bizm bebekler için çok ağır gelir.ben hiperaktif öğrencilerimle bile ilaç dozu arttınca sorun yaşıyordum ki bir yaşında bir bebekte düşünemiyorum.sakın o doktora bakma içini ferah tut.basit bir enfeksiyon sadece :)

mehmet dün gece ateşlendi doğru dürüst uyumadı
sabahta özel polikliniğe götürdük bi orası kalmıştı gitmediğimiz
viral enfeksiyonmuş artı diş geliyomuş artı kulak enfeksiyonu varmış
antibiyotiği bıraktırdı viral enfeksiyonda işe yaramaz dedi
buhar makinası kullanmaya devam dedi iki şurupla fitil verdi
ne için gittik ne öğrendik
mehmete hiperaktif teşhisi koydu
14 aylıktan itibaren hiperaktivitesini bastıracak tedaviye başlayacakmış öyle dedi
kesinlikle durduğu yerde duramaz kendisini kontrol edemez enerjisini boşaltamaz dedi
onun dışında iyi bakılmış bir bebek dedi
kafasını ölçtü büyük dedi yanlız seninde eşinin başıda büyük ırside olabilir bir rahatsızlıkta olabilir dedi
göz muayenesine yolladı orda bişey çıkarsa beyinden tomografiye bakarız dedi
her ihtimali düşünmek lazım biz doktorlar böyleyiz dedi
42 santim kafası büyük dedi
oysaki sağlık ocağıda özel hastanede devlet hastaneside hiç büyük demedi uyarmadı bizi
göz hastanesine gittik ölçüm filan yapamadılar bağırdıda bağırdı gözlerine bakamadı doktor az bişey bakabildi ancak narkozla bayıltıp öyle bakarız dedi bizde kabul etmedik
öff kafam allak bullak oldu

Bizim kız doğduğu andan itibaren hiç sabit durmayıp, heryerini oynattığı için doğduğu günün ertesinde hastanedeki hemşire severken, "hiperaktifmisin yoksa minik sen?" demişti. O lafı aklıma takıldı tabii ki, ne derlerse işkillendiğimiz için, bir süre sonra doktorumuza sormuştum, hareketli bebek sağlıklı bebektir, merak etme demişti. Hala da öyledir, altını bile bağlatmaz, hemen kaçar gider, ayakta sallamak filan mümkün değil, yatağının içinde de geceleri 10 tur atar. Şimdiki bebekler böyle bence, fazla hareketliler, iyi besleniyorlar çünkü. Çocuk kaç gündür, hastalıkla boğuşmaktan yorgun düştü, bunaldı, belki hala biryerleri sancıyor, ağrıyordur ufaklığın. Üzerinden biraz zaman geçsin, iyice iyileşssin tekrar ölçümlerini yaptırırsınız düzenli gittiğiniz doktorunuz varsa, onlar takibi daha iyi yapıyorlar. Göz muayenesini de artık hastaneden, doktordan sıkıldığı için yaptırmamış olabilir. Narkoz vermeyi ne kadar kolay söylüyorlar, böyle bir muayene için narkoz verilir mi küçücük çocuğa, daha sakin bir zamanında götürür yaptırırsınız muayeneyi. Belki doğru değil ama böyle ciddi teşhislerde tek doktora güvenemiyorum ben. Tıp fakülteleri gibi daha kapsamlı tetkiklerin yapılabileceği bir hastaneye gidip, içini rahatlat bence. Günümüzde pekçok çocuğa hiperaktiflik teşhisi konuyor, moda hastalıklarımızdan biri oldu çıktı artık. Biran önce de şu ateş ve ishalden kurtulursunuz inşallah. Tüm hasta bebişler ve anneleri iyileşsin biran önce inşallah, hiçkimse hasta olmasın.

Selam
Hastalıklar rahat bırakmıyor sayfamızı anlaşılan, tüm hasta bebişlere geçmiş olsun. Umarım bir an evvel sağlıklarına kavuşurlar.
Hugocuk, göz muayenesinde narkoz verildiğini ilk defa okudum. Ben Ata'yı götürdüğümde genel muayene yaptı ve hiçbir sorun yok dedi. Bebeklerin kafasına takılan bir alet varmış onunla da kontrol ediyorlarmış, doktor gerek duymadı eğer şüphelendiği bir durum olsaydı o aletle göz içerisini kontrol edecekti. Sen içini rahat tut, kendi doktorunu dikkate al bence.

selam hugocuk ben forumu takip ediyorum ama yazmıyorum.bende bir subat annnesiyim.ama dayanamadım.memo hakkında söylenenlere cevap vermek istedim:47:.ilk olarak ben bir okul öncesi öğretmeniyim ve 2 sene özel eğitimde çalıştım ve hem hidrocephali hem de hiperaktif çocukları bir fiil görmüş biri olarak bu doktora yuh diyorum başka birşey demiyorum.hidrocephalilerin kafa çapı o kadar büyük ki çocuğun o haliyle emekleme ve yürüme şansı yok.ayrıca o doktor bir zahmet tanı koymadan önce 11 aylık bebek gelişimi ve özelliklerine baksın ki bu bir erkek çocuk her haliyle hareketlidir sonra hiperaktif desin.onun o söylediği ilaçlar çok ağır hele ki bizm bebekler için çok ağır gelir.ben hiperaktif öğrencilerimle bile ilaç dozu arttınca sorun yaşıyordum ki bir yaşında bir bebekte düşünemiyorum.sakın o doktora bakma içini ferah tut.basit bir enfeksiyon sadece :)

londanschool hay Allah razı olsun senden..açıklamaların çok güzel...hugocuk içini ferah tut canım..doktorun söyledikleri hemen anlaşılacak şeyler değil sadece can sıkıntısı yapıyorlar:47:

bizim başımıza da buna benzer bir olay gelmişti..Yağmur 4 aylık falandı nerdeyse 10 günde bir kaka yapıyordu..doktora gidelim dedik..içeri girer girmez doktor bu çocuk kime benziyor,gülüyor mu falan diye abuk sabuk şeyler sormaya başladı..yanımıza bile gelmeden uzaktan..ben de babaya benziyor bırakın gülmeyi kahaka atıyor bu çocuk dedim..tepkilerini gelişimini falan kontrol etmeden bu çocuktan genetik sorun var gözleri ayrık burnu çökük dedi...hayda ben yıkıldım kaka için gittik bu adam ne diyor diye..hemen genetiğe yolluyorum sizi deyip elime kağıt verdi..ben şoklarda tabi..genetiğe gittik hemen doktor yuh ya dedi bu çocuğun gözlerinde sorun yok burnu çökük ama sadece zarif bir burnu olduğu için dedi ..evet haklıydı ablamın burnuna benziyordu..Yağmurun yanaklar kocamandı salak artık nasıl baktıysa gözleri ayrık burnu basık kesin genetik hastalığı var diye..o 1 saat içine ömrümden ömür gitti..bir yandan diyorum ya bu çocukta bir anormallik yok tepkileri gelişimi gayet iyi ama bir yandan da içim içimi yiyordu..

diyeceğim o ki her doktor maalesef ki doğru bilgi vermiyor..aileleri bunalıma sokuyorlar

çok teşekkür ederim içimi rahatlattın
hiperaktif bile olsa ilaçları kullanmayı düşünmüyorum
benim oğlum sinirli bir çocuk eğer istemediği şeyler yapılırsa yıkıyo ortalığı ve agucukla lafla sözle kanmıyo illa o istediği olacak
hidrocephaliden korkuyodum içimi rahatlattın çok sağol allah ne muradın varsa versin
mehmet doğduğundan beridir kafasını hem tutabiliyordu hemde kaldırabiliyordu

canım diyorki bu kadar ağlaması normal değil başı vücuduna göre küçük diyor
çok canım sıkıldı

canım 42cm çok büyükse bizimkiler koca kafa o zaman hiç takılma bi daha da gitme oraya

off çok sıkıldım

benim bildiğim hiperaktiflik bir hastalıktır, ama toplumda çok yaygın her yaramaz çocuğa hiperaktif diyolar nasıl yakıştırıyolar anlayamıyorum
benim oğlumda aşırı yaramaz, hiç oturmaz sürekli hareket eder, kendini bana daha öptürmez, sürekli kaçma halinde
çocuk bunlar tabiki hareketli olacak ama hiperaktiflik değil bu

uzun zamandır girmiyordum, girdim ve memoyla ilgili sorunların oldugunu okudum. yukarıda yazan arkadasa aynen katılıyorum, ben de 1,5 yıl özel eğitimde çalıştım, yazdıklarına itibar edebilirsin.
ayrıca dr. mu sana hidrosefali dedi, sen mi araştırdın? hidrosefali ve mikrosefali usg ile anne karnında anlaşılıyor ve dogumdan hemen sonra hidrosefali için aöeliyat yapılıyor ve kafasına şant takılıyor bebeklerin. yani dışarıdan bakılınca anormal büyük oldugu anlaşılıyor. özel tıp merkezine gece acile gittiyseniz muhtemelen çalışan pratisyen dr. dur. ayrıca hiperaktivite teşhisini çocuk psikiyatrisi koyar. benim oğlum da o kadar hareketli ki gören bana sabır diliyor. ben de cok korkuyorum bu durumdan ama bu aylarda anlaşılmaz. bir not daha hidrosefali zeka geriliği de yapar ki memonun gelişimi aydaşlarıyla aynı. ayrıca dr.lar usg bakarken sadece hidrosefaliye değil ek 8 özür daha bakarlar ki bunlar memo da yok. için rahat olsun.

Selam
Hastalıklar rahat bırakmıyor sayfamızı anlaşılan, tüm hasta bebişlere geçmiş olsun. Umarım bir an evvel sağlıklarına kavuşurlar.
Hugocuk, göz muayenesinde narkoz verildiğini ilk defa okudum. Ben Ata'yı götürdüğümde genel muayene yaptı ve hiçbir sorun yok dedi. Bebeklerin kafasına takılan bir alet varmış onunla da kontrol ediyorlarmış, doktor gerek duymadı eğer şüphelendiği bir durum olsaydı o aletle göz içerisini kontrol edecekti. Sen içini rahat tut, kendi doktorunu dikkate al bence.

yok canım ya doktorun demek istediği çocuk durmuyo elimdeki alete bakmıyo kaçırıyo gözlerini ancak ve ancak narkozla uyutulup göz muayenesi yapılabilir dedi ama ben istemedim

uzun zamandır girmiyordum, girdim ve memoyla ilgili sorunların oldugunu okudum. yukarıda yazan arkadasa aynen katılıyorum, ben de 1,5 yıl özel eğitimde çalıştım, yazdıklarına itibar edebilirsin.
ayrıca dr. mu sana hidrosefali dedi, sen mi araştırdın? hidrosefali ve mikrosefali usg ile anne karnında anlaşılıyor ve dogumdan hemen sonra hidrosefali için aöeliyat yapılıyor ve kafasına şant takılıyor bebeklerin. yani dışarıdan bakılınca anormal büyük oldugu anlaşılıyor. özel tıp merkezine gece acile gittiyseniz muhtemelen çalışan pratisyen dr. dur. ayrıca hiperaktivite teşhisini çocuk psikiyatrisi koyar. benim oğlum da o kadar hareketli ki gören bana sabır diliyor. ben de cok korkuyorum bu durumdan ama bu aylarda anlaşılmaz. bir not daha hidrosefali zeka geriliği de yapar ki memonun gelişimi aydaşlarıyla aynı. ayrıca dr.lar usg bakarken sadece hidrosefaliye değil ek 8 özür daha bakarlar ki bunlar memo da yok. için rahat olsun.

sağol canım eşimde diyorki öyle olsa bu zamana kadar çıkardı diye
mehmet ağladımı çok ağlar ama istediği olmazsa ağlar
mesela bugün o odadan çıkmak istiyordu çünkü hastaneyi doktoru biliyor
daha odaya girer girmez muayene yatağını görür görmez ağlamaya başladı doktor kontrollerinden nefret eder ve muayene bitip biz ordan çıkana kadar sürekli durmadan ağlar son ses
ama dışarı çıkıp arabaya binip koltuğuna oturuncada susar etrafına bakar şarkılar söyler
seside gür bir çocuk zaten
belkide doktorun anlamadığı şu mesela başka çocukta ağlar ama eline bişey verirsin oyalansın diye susar kanar elindeki şeye aldatması kolaydır ama mehmet öyle değil o an orda olmak istemiyorsa ne yaparsa yapılsın ne oyuncak verilirse verilsin tutup fırlatıp atar bakmaz bile son ses ağlamaya devam eder hatta daha çok ağlar

sağolun kızlar içimi rahatlattınız
evelsi gün memoyu yıkamıştım kulağına su kaçırdım sanırım kulakları ağrıyo belliki kafasını sağa sola çeviriyo ağlıyo
boğazıda kulaklarıda ağrıyo dişide çıkacakmış hepsi üstüste geldi
doktor bikaç gün yıkama dedi
hidrosefaliden şüpelendi ama göz muayenesine yolladı ne alaka onuda anlamadım
dediki gzöde sorun yoksa hidrosefali yoktur gözde sorun varsa hidrosefali olabilir o zaman beyin tomografise isteriz dedi

çok teşekkür ederim içimi rahatlattın
hiperaktif bile olsa ilaçları kullanmayı düşünmüyorum
benim oğlum sinirli bir çocuk eğer istemediği şeyler yapılırsa yıkıyo ortalığı ve agucukla lafla sözle kanmıyo illa o istediği olacak
hidrocephaliden korkuyodum içimi rahatlattın çok sağol allah ne muradın varsa versin
mehmet doğduğundan beridir kafasını hem tutabiliyordu hemde kaldırabiliyordu
Hugocuk, şimdiki çocuklar hep böyle, hepsinde bir sinir. Yeni nesil galiba:) Benim iki oğlum da, karakterleri farklı, istemedikleri birşey olunca yeri göğü inletiyor, nasıl biliyorlar diye şaşıyorum bu tepkileri. Böyle her çocuk hiperaktifse eğer, dünyada normal insan yok demektir. Doktor var doktorcuk var, arkadaşlara katılıyorum ben de. Mümkünse bir üniversitenin tıp fakültesine gidip alacağın sonuca göre değerlendir. En güveniliri bu. Tek doktora asla güvenmem.

sağol canım eşimde diyorki öyle olsa bu zamana kadar çıkardı diye
mehmet ağladımı çok ağlar ama istediği olmazsa ağlar
mesela bugün o odadan çıkmak istiyordu çünkü hastaneyi doktoru biliyor
daha odaya girer girmez muayene yatağını görür görmez ağlamaya başladı doktor kontrollerinden nefret eder ve muayene bitip biz ordan çıkana kadar sürekli durmadan ağlar son ses
ama dışarı çıkıp arabaya binip koltuğuna oturuncada susar etrafına bakar şarkılar söyler
seside gür bir çocuk zaten
belkide doktorun anlamadığı şu mesela başka çocukta ağlar ama eline bişey verirsin oyalansın diye susar kanar elindeki şeye aldatması kolaydır ama mehmet öyle değil o an orda olmak istemiyorsa ne yaparsa yapılsın ne oyuncak verilirse verilsin tutup fırlatıp atar bakmaz bile son ses ağlamaya devam eder hatta daha çok ağlar

Çocuğunu en iyi sen bilirsin. Bazı doktorlar 5 dakika görmeyle, bildikleri standart bilgilerle her çocuğu aynı kefeye koyup aileleri telaşa sürüklüyorlar.

mehmet biraz erken doğdu çok hareketli olduğunu biliyorduk kadın doğum doktoru zaten ultrason görüntülerinde söylemişti
üniversite hastanesinede özelede gittim hamileyken özellikle üniversite hastanesinde uzun uzun bakıp ölçüyorlardı eğer sorun çıksa zaten hamileyken derlerdi
doğumu üniversitede yaptım doğduktan sonrada bişey demediler
sadece biraz erken doğduğu için kafatası tam sertleşmemişti yatış pozisyonundan yamukluklar vardı ama büyüdükçe geçti düzeldi ama biz yinede ne olur ne olmaz diye sağlık ocağında sorduk yok normal dediler devlete götürdük ordaki doktorda normal dedi özeldede düzenli ölçüyorlar hiç böyle bişeyden bahsetmediler
açıkçası fazla uğraşmakta istemiyorum mahvoldu bugün yavrum ağlamaktan göz kliniği çocuk sağlığı polikliniği gezdik durduk

canım zaten aklı başında bir doktor olsa neden ağladığını anlar nilde çok ağlıyor dr kontrollerinde ki normalde ağlayan bir çocuk değildir kabızlık için gittiğimiz doktorda da yine çok ağladı doktor fobisi başladı dedim, bu aylarda çok normal dedi artık bilinçliler neye ne için ağlamaları gerektiğini biliyorlar bir doktorunda muayene sırasında bu çocuk çok ağlıyor demesi çok saçma çünkü senin doktor olduğunu biliyor ..

canım zaten aklı başında bir doktor olsa neden ağladığını anlar nilde çok ağlıyor dr kontrollerinde ki normalde ağlayan bir çocuk değildir kabızlık için gittiğimiz doktorda da yine çok ağladı doktor fobisi başladı dedim, bu aylarda çok normal dedi artık bilinçliler neye ne için ağlamaları gerektiğini biliyorlar bir doktorunda muayene sırasında bu çocuk çok ağlıyor demesi çok saçma çünkü senin doktor olduğunu biliyor ..

haklısın canım çünkü odadan çıktık arabamıza bindik gülmeye başladı etrafına bakıyo bıcır bıcır konuşuyodu
ordan göz hastanesşne gittik yine başladı ağlamaya
şimdi uyudu düzenli uyuyamıyo bikaç gündür buhar makinasını açınca rahat uyuyo

Back
X