2012 Şubat Anneleri

selam millettt
kahvaltımızı yaptık memoş oğlanın çorbasını ateşe koyduk geldik :ssz:
o yerde oynuyo bende fırsat buldum
bişey soracağım şimdi su çiçeği aşısı aşı takvimine alındıya ne zaman vuruyorlar kaçıncı ayda
arkadaşım özel yaptırdı 14. ayda vurdurdu yanlız 15 gün ateş yaptı onda

memoş oğlan yere eğilip yerden topunu alıp gidiyor hiç düşmeden
yeere çömeliyo topunu alıyo tekrar kalkıyo
park yatak sorunu yaşayacağız sanki
aslında küçükte değil yatağımız ama mehmet birden uzadı yatak kısa gelecek
geçen boyu 78 di bu sefer kesin 80 i geçmştir yataktan belli oluyo

konserve enginar aldık şimdi açtım iki tane çorbasına ekledim
üzerinde açıldıktan sonra üç gün içinde tüketin diyordu bitirmek mümkün değil bende tek tek poşetledim buzluğa attım :27:
memoş oğlan susamlı çubuk krakere dadandı hergün istiyor çokta severek yiyor
dişlerini kaşıya kaşıya
aslında normal ince çubuk kraker yiyordu ama iok ince boğazına kaçırır bişey olur diye kokrtuk susamlı çubuk kraker veriyoruz daha kalın ısıra ısıra yiyor

sabah kahvaltısı için ne yapayım diye sormuştu bir arkadaş..yağmur bulamaç hiç sevmedi baştan beri tek tek yaptı kahvaltıyı..bazı zamanlar hiç yemek istemiyor zorlamıyorum..kahvaltıda en çok sevdiği küp küp doğrayıp az yağda iyice pişene kadar kızarttığım patates..bunu çok seviyor..bazen patatese yumurta ve peynirde katıyorum..onun haricinde omlet,krep ve tost yapıyorum..tostu keçi peynirinden yapıyorum onu da çok seviyor...ama hergün farklı şeyler istiyor..playdohdu sanırım belli olmuyor bugün bayıla bayıla yediğini 2 gün sonra yemiyor diye..bizde de aynı oluyor..ama patatesi hergün ver yiyor sıpa:) bal ve tahinli pekmezi de severek yiyor

sen benim talkin müziklerimlen dalgamı geçiyon gızz :52:
bu tarifi bende yapıyorum irmik süt ve yazdan buzluğa attığım üzüm sularından bi tane ekliyorum kuru incir kurudut ekliyroum pişince 1 hurma ve soğuyunca blendran geçiriyorum
bal vermiyroum bizim oğlanı kudurtuyo :52:

havuç
enginar
patates
tavuk veya tavuk suyu
süt
havuç ve papatesi et ile birlikte pişirin veya et suyuyla
pişmeye yakın konserve enginarları ekleyin zaten yumuşak çok pişirmeye gerek yok
ayrı bir yerde soğanı kavurun içine az un ekleyin kavurmaya devam edin ardından süt ekleyin ve çorbaya ekleyin blendrdan geçirin

selam millettt
bişey soracağım şimdi su çiçeği aşısı aşı takvimine alındıya ne zaman vuruyorlar kaçıncı ayda

canım bizim 1 yaş kontrolünde doktorumuz su çiçeği aşısı için 14.ay yazmış nisanda bekliyor bizi, özel aşı zaten

selam millettt

hugocuk benimde kafama takıldı ve nette biraz baktım bizim doktorda suçiçeğini 13 ayda yapacağım dedi çünkü kızamık aşısıda vurulduktan sonra 3 5 gün sonra ateş yapabiliyormuş 5 gün falan sürebilir diyordu ve döküntü yapabilirmiş su çiçeğide öyle, ateş yapabilir diyor her ikiside ağır aşılarmış okuduğum kadarıyla, sanırım bir iki ay arayla yapmalarının sebebi bu yani ben öyle düşündüm ateş yaparsa diye üst üste gelmesin diye yapmıyor olabilirler ama dün sağlık ocağından benide aradılar suçiçeğinide devlet karşılıyor dediler aşısını yaptırdınmı diye sordular diğerlerini yaptırdım ama doktorumuz suçiçeğini bir ay sonra yapacak dedim onlar aynı anda yapıyormuş

dün nisane dedi sanırım yanlış hatırlamıyosam su çiçeği aşısınıda devlet karşılıyor vurdurduk hepsini beraber dedi iki kbacak bir koldan yaptılar dedi
hepsini bir yaş aşısında yapmışlar yani
arkadaşımın kızı tam 15 gün ateşlenip rahatsızlanmış anneside demişki su çiçeği olsaydı zaten o kadar ateş yapardı demiş :1:

Hugocum bu arada telkinleri mesaj atmissin cok tesekkur ederim. .

rica ederim canım çok işe yarıyo salata canım isteyip duruyo
pizza filan dönüp bakmıyorum bile birde deli gibi spor yapmak geliyo içimden :52:
ben günde üç kez dinliyorum memoş uyudukça
hiç dinledinmi iş yerinde kısık ses dinlesen kimse çakmaz :1: milletinde beslenme alışkanlıkları düzeliverir :1:

rica ederim canım çok işe yarıyo salata canım isteyip duruyo
pizza filan dönüp bakmıyorum bile birde deli gibi spor yapmak geliyo içimden :52:
ben günde üç kez dinliyorum memoş uyudukça
hiç dinledinmi iş yerinde kısık ses dinlesen kimse çakmaz :1: milletinde beslenme alışkanlıkları düzeliverir :1:

henüz dinleyemedim bugün eve gidince indircem, sonra dediğin gibi yapabilirim :1:

sen benim talkin müziklerimlen dalgamı geçiyon gızz :52:
bu tarifi bende yapıyorum irmik süt ve yazdan buzluğa attığım üzüm sularından bi tane ekliyorum kuru incir kurudut ekliyroum pişince 1 hurma ve soğuyunca blendran geçiriyorum
bal vermiyroum bizim oğlanı kudurtuyo :52:

yok bacım ya hiççççç dalga geçer miyim:27: şaka bir yana ben bu tür şeylere inanırım ,telkin vermenin etkileri bakımından senin müzikler iyi örnek oldu..ben de istiyorum o müzikleri ablam ve eşim için:1:

geçen gün balık kroketten bahsetmiştin..benim sıpa balığı çok sever,değişiklik olsun diye arada ben de kroket gibi yapıyorum öyle de severek yiyor..eşim pazardan somon alıyor parçalatıyor..ben oları poşetleri koyup haftada 1-2 kez yağmura çıkartıp az yağda kızartıyorum..bazen de kızarttıktan sonra parçalıyorum içine az un katarak yuvarlıyorum yumurtaya sonra galeta ununa batırıp kızartıyorum senin kroket gibi oluyor:)

üzüm suyunu iyi hatırlattın benim de buzlukta vardı artık çıkartıp kullansam iyi olur:1:

yok bacım ya hiççççç dalga geçer miyim:27: şaka bir yana ben bu tür şeylere inanırım ,telkin vermenin etkileri bakımından senin müzikler iyi örnek oldu..ben de istiyorum o müzikleri ablam ve eşim için:1:

geçen gün balık kroketten bahsetmiştin..benim sıpa balığı çok sever,değişiklik olsun diye arada ben de kroket gibi yapıyorum öyle de severek yiyor..eşim pazardan somon alıyor parçalatıyor..ben oları poşetleri koyup haftada 1-2 kez yağmura çıkartıp az yağda kızartıyorum..bazen de kızarttıktan sonra parçalıyorum içine az un katarak yuvarlıyorum yumurtaya sonra galeta ununa batırıp kızartıyorum senin kroket gibi oluyor:)

üzüm suyunu iyi hatırlattın benim de buzlukta vardı artık çıkartıp kullansam iyi olur:1:

somon burda sadece kipada var sanırım gidince almak lazım
aslında şöyle balık köftesi var süper oluyo
somondan daha güzel olur löp et
somonu pişirip parçalayıp içine maydonoz soğan kurunane ekleyip köfte yapıp yumurtaya ordanda galeta ununa bulayıp kızarttımmı çok lezzetli oluyo
yine akşam oldu hiçbişey anlamadımm memoya bahsettiğim tatlıdan yaptım iki porsiyon çıktı yarısını arkadaşımın kızına vericem hastaymış
kefirde mayalıcam
memo menemeni halıya dökmüş üzerinede topacık elleriyle güzelce derinlemesine nüfüz etmesi için basmışş
topacık ellerinin izi var halıda :1:
pazar günü doğumgünü yapıcaz halımız boyama kitabı gibi
bu akşam memoş uyuyunca sabunlu sirkeli suyla salon halılarını silicem iki koca halı :27:

Selam kızlarr Sevgililer GÜNÜ kutlu olsun herkesin.....

Bende kocacığıma gömlek aldım bunu hem hediye hem bi hatam yüzünden aldım mavi bi gömleğini yıkadım ama bazı yerleri çamaşır suyu değmiş gibi leke olmuş azda olsa...üstelik yeni almıştı bende onun yerine aldım:26:....daha haberi yok diğerini mahvettiğimden..akşamı kara kara düşünüyorum üzülcek kesin...ama napalım nasıl olduğunu çözemedim.çamaşır suyu kullanmadım ama kirçöz kattım deterjana kesin ondn oldu...ama üzüldüm daha yepyeni gömlek..anca hırkayla giyebilir...kol ve arka kenarında var...mahvoldum aynı tonda gömlek bulcm diye..inş beğenir...

memoş oğlan enginar çorbasının hepsini içti çok sevdi çokta lezzetli olmuş
banaa kalırmı diye bekledim kalmadı :27:

selam kızlar canım çok sıkkın
evet hugocum tam da dediğin gibi bize aşıların tamamını birden yaptılar ama keşke yapmasalardı
2koldan 1i bacaktan yapılmıştı aşıların..kollarda sıkıntı çok olmadı ama bacağına yapılırken çok ağladı yavrum sıkı sıkı tuttuk bizde..
ama bu seferde hem canı daha çok yandı hemde çok korktu..
aşıdan 4 saat sonra sıkıntılar çıkmaya başladı.sürekli ağlama,huzursuzluk..saat biraz daha geçince baktıkki aşı olan bacağını hiç kımıldatmıyor.emeklemiyor,kesinlikle adım atmıyor,kucakta bile ağlıyor..ateş olmadı ama ağrısını azaltsın diye gece uyurken calpol verdim
yavrum sabaha kadar sağına soluna dönmeden sırt üstü yattı durdu ama uyumadan tabi sürekli mızmız
gece 4 ten 6 ya kadar babası ayağında sallayark hem onu uyuttu hem kendi uyudu..
neyse sabahı ettik ama değişen bişey yok daha da fena.oturuyor,otururken yana doğru hafif eğiliyor ama kendini toparlayıp doğrulamıyor acısından..altını almak mmümkün değil çıığlık kıyamet:((

neyse okuldan geldim aldık tekrar doktorun yolunu tuttuk.anlatık durumu baktı muayene etti,kızarıklık şişlik yok dedi..dokundu bacağına ama bizimki zaten ağlıyordu..bişey yok dedi o anı unutamamıştır ondandır ddedi ama benim canım sıkıldı..eve geldik yine aynı emekleyemiyor,oturamıyor,kucakta bile duramıyor:((hareket etmek isteyip yapamadıkça daha da sinirleniyor..offf inş bi an önce biter bu sıkıntı
buarada ben bacaktan yapılanı su çiçeği sanmıştım ama değilmiş
bacaktan yapılan pnömokokmuş:S

benimde kolum hala ağrıyor
hemşirenin eli mi ağırdı nedir anlamadım..
birde buaralar kızımda kendini kusturma huyuu başladı.tabağı görür görmez özellikle bilerek öksürmeye başlıyor,öğğhh öğğhh deyip kendini kusturmaya çalışıyor daha tabağı görür görmez:((
çok mu zorladım caba:((daha şimdiden numara yapıyor velet
hemşireye halıdan tüy koparıp yeme,ve iplere olan özel düşkünlüğünü anlattım kızımın..malesef nerde ip tüy farketse koparıp yemeğe çalışıyor
kansızlığa işaret dedi
kan ilacına başlıyoruz yeniden:((

selam kızlar canım çok sıkkın
evet hugocum tam da dediğin gibi bize aşıların tamamını birden yaptılar ama keşke yapmasalardı
2koldan 1i bacaktan yapılmıştı aşıların..kollarda sıkıntı çok olmadı ama bacağına yapılırken çok ağladı yavrum sıkı sıkı tuttuk bizde..
ama bu seferde hem canı daha çok yandı hemde çok korktu..
aşıdan 4 saat sonra sıkıntılar çıkmaya başladı.sürekli ağlama,huzursuzluk..saat biraz daha geçince baktıkki aşı olan bacağını hiç kımıldatmıyor.emeklemiyor,kesinlikle adım atmıyor,kucakta bile ağlıyor..ateş olmadı ama ağrısını azaltsın diye gece uyurken calpol verdim
yavrum sabaha kadar sağına soluna dönmeden sırt üstü yattı durdu ama uyumadan tabi sürekli mızmız
gece 4 ten 6 ya kadar babası ayağında sallayark hem onu uyuttu hem kendi uyudu..
neyse sabahı ettik ama değişen bişey yok daha da fena.oturuyor,otururken yana doğru hafif eğiliyor ama kendini toparlayıp doğrulamıyor acısından..altını almak mmümkün değil çıığlık kıyamet:((

neyse okuldan geldim aldık tekrar doktorun yolunu tuttuk.anlatık durumu baktı muayene etti,kızarıklık şişlik yok dedi..dokundu bacağına ama bizimki zaten ağlıyordu..bişey yok dedi o anı unutamamıştır ondandır ddedi ama benim canım sıkıldı..eve geldik yine aynı emekleyemiyor,oturamıyor,kucakta bile duramıyor:((hareket etmek isteyip yapamadıkça daha da sinirleniyor..offf inş bi an önce biter bu sıkıntı
buarada ben bacaktan yapılanı su çiçeği sanmıştım ama değilmiş
bacaktan yapılan pnömokokmuş:S

geçmişolsun canım üzüldüm
çok korkuyorlar valla doğumgünü geldi diye biyandan sevinirken biyandanda stres oluyorum aşı olayı çok tedirgin ediyo benide
daha önce 4. ay aşısında korktu bizimkide ve hala doktor hastane bilir
geçen hasta oluncada çok korktu serum filan takmaya çalışmışlardı anlatmıştımya
o zamandan beri herkesten korkuyo oysaki insanlara karşı çok sıcaktı eve biri gelsin mutlu olurdu şimdi kimseleri istemez oldu yine hiçbiyere gidemiyoruz korkuyo ağlıyo
öff valla stres oldum
birde o zaman duş almayı seviyo rahatlar diye yıkamıştım o zaman o korkuyla duş almaktanda korktu şimdi yıkanmakta istemiyor dün yıkadım çığlık çığlığa

veee son olarak dün sabah kızıma azcık bir yudum bile değil inek sütü verdim
tadını farkedince hemen kustu tabiki
zannedersinki bi biberon içti
nasıl alışacak bilmem

Back
X