2012 Şubat Anneleri

iyi geceler kızlar...

nisanecim geçmiş olsun canım. aşılar ağır gelmiş demek ki minik prensese. biz de 1 yaş aşımızı olduk ama hangileri hatırlamıyorum :17: iki ayrı koldan oldu, daha sonra temmuzda geleceksiniz dedi.

ömer de, duru da öksürüyor iki-üç gündür. ömerciğin burnu da akıyor ve iki gecedir ateşi çıkıyor. havale mevzusundan sonra ateş bende fobi oldu.çok korkuyorum ama altıncı hastalıktan dolayı olduğu için bir daha olmaz diye umut ediyorum, Allah'a dua ediyorum olmasın diye. nasıl anladın demişti bir arkadaşım burada, kayınvalidemlerde olduğum için o zaman yazamamıştım. Allah yaşatmasın kimseye ama anlamamak zaten mümkün değil. çok kötü bir görüntüsü var. neyse geçti bitti. çok da yazmak istemiyorum
durumun da ayak bilekleri ağrıdı birkaç gün. büyüme ağrısı olabilir diye doktora göstermedik. geçti zaten
kızlar ben çorba çeşidi konusunda çok tıkandım. ne olur bana değişik tarifler verebilir misiniz?
teşekkür ederim catcim siizede çokk geçmiş olsun ateş benimde en korktuğum şey..özellikle bi gün gece ateşlenirde uyuyakalıp farketmezsem diye çok korkuyorum

Nisanecim yazını görünce duramadım benim de 26 şubat doğumlu bir kızım var.Senin söylediğin gibi benim kızımda da ip tüy gibi hatta halıda ne görürse yeme isteği var elinden alınca da çığlık çığlığa ağlar.Şu aralar biz yerden birşeyi ağzına atmasına kızıyoruz diye kıyıda köşede saklanıp atmaya başladı biz görmeyelim diye.Daha 15 gün önce kan tahlili yaptırdık doktorumuz kan değerlerinin iyi oldugunu soylemişti.Kan ilacı da yazmadı zaten.Bilgin olsun diye yazmak istedim.Bizimki yemeye çok düşkün yiyecek sanıyor sanırım yutamayınca kendisi de çıkarıyor hemen.Hatta eliyle dilinden alamadıysa bana dilini çıkarıp geliyor al hemen diye:)
aslında tahili yapılmadan bu sonuca varmak saçma ama ben kan ilacını hiççç kullanmadım desem yeridir..o yüzden şüpheleniyorum bende
bu yeme yutma işini durduramıyorum bi türlü..normalde benimki yemek yemekten nefret eden bi tip.tabağı görürmez görmez başlıyor daha öğğhh demeye..ama yerse bişey bulsun,bulamadıysa halının veya patiğinin tüylerini yolup ağzına atıyor..göremediğim zamanlar oluyor ister istemez..bunlar midede sindirilemeyen türden maddeler..o yüzden hep tetikteyim ama yinede hepsini yakalayamıyorum malesef:((

nisane kızın nasıl oldu merak ettim..ben de şimdi bu 1 yaş aşısından korkmaya başladım..inşallah kızın daha iyidir..

diclecim bugün daha iyi ama sabah hala sağ ayağını kaldırarak emekliyordu,dizini yere koymuyor yani:((
okuldan geldiğimde uyuyordu uyanınca bakıcam düzelmiştir umarım..sanırım acımasından korktuğu için hala öyle yapıyor
bizim önceki aşılarımızda problemliydi zaten
özellikle bacak aşıları
sende az çok öncekilerden fikir yürütebilirsin..inş çok kolay geçer canım

canım sıkkın neymiş doğumgünüde neymiş ufacık çocuğun doğumgünümü olurmuş ne anlarmış
zaten bir gün izni varmış pazar günü onuda böyle yapmışmışım
ben durmam giderim dedi zaten bir gün iznim vardedi
bende nereye istersen oraya git hiç önemli değil dedim

eşinin gerçekten böyle düşünmesine üzüldüm hugocum
ona bunun senin ve mehmet için öenmli olduğunu anlatsan
ilerde çocuğunuz için güzel bi anı olarak kalacağını anlatsan dicem ama eminim anlatmışsındır
aklıma da başka bi çözüm gelmiyor ki

hugocuk canını sıkma erkekler bizim gibi düşünemiyorlar..sen içinden geldiği gibi yap memoşun doğumgününü ..babası mutlaka olacaktır orda merak etme..
hem küçük çocuğun kutlanmayıp koca adamların mı doğumgünü kutlanacak:1:

Kızlar merhaba, oğlumun 1 yaş kutlaması için kurabiye yaptım sizlerle paylaşmak istedim, pastayıda yine şeker hamuru ile süsleyeceğim, onuda cumartesi yapıp eklerim :)

Ellerine sağlık, çok güzel görünüyorlar. Çok emek verdiğin belli, yazılar seni oldukça oyalamış olmalı. Ama emeğine değmiş, çıkan ürünler çok güzel ve çok özel. Ben de yapacağım kurabiye ama kaç gün dayanırlar fikrin var mı? Kurabiyelerin bayatlayip seker hamurunun erimesinden korkuyorum. Paketli olarak kalan hamurlar ne kadar süre kullanılır acaba bilen var mı?

Ellerine sağlık, çok güzel görünüyorlar. Çok emek verdiğin belli, yazılar seni oldukça oyalamış olmalı. Ama emeğine değmiş, çıkan ürünler çok güzel ve çok özel. Ben de yapacağım kurabiye ama kaç gün dayanırlar fikrin var mı? Kurabiyelerin bayatlayip seker hamurunun erimesinden korkuyorum. Paketli olarak kalan hamurlar ne kadar süre kullanılır acaba bilen var mı?

teşekkür ederim canım sağol

verdiğim linkte SSS bölümü var, orada birçok soru ve cevap var
yazılana göre poşette 1 ay kadar şeker hamuru ile birlikte kalabiliyormuş
ama ben 32 tanenin süslemesini birkaç saatte bitirdim, çok önceden yapmana gerek yok

teşekkürler..evet canım lalus2373 de bu tarifi vermiş..
çok tarif var dediğin gibi..ikinizde bu tarifi verdiğinize göre en iyisi bu ,çok da kafamı karıştırmayım..bunu kullanayım..

iyice pişirdiğin zaman tadı cicibebe gibi oluyor, evdekiler bitince oğlum içinde bu tarifi yapcam hazır almayacam

iyice pişirdiğin zaman tadı cicibebe gibi oluyor, evdekiler bitince oğlum içinde bu tarifi yapcam hazır almayacam

bence de hazır almaktansa bu kurabiye daha mantıklı..canım birşey sorcam patcworkle sarı harf yapıştırıyorsun ya alttaki mavişeker hamuru kuruduktan sonra mı yoksa mavişeker hamurunu yapıştırdıktan hemen sonra mı harfleri yapıştırdın? çok soru sordum kusura bakma

bence de hazır almaktansa bu kurabiye daha mantıklı..canım birşey sorcam patcworkle sarı harf yapıştırıyorsun ya alttaki mavişeker hamuru kuruduktan sonra mı yoksa mavişeker hamurunu yapıştırdıktan hemen sonra mı harfleri yapıştırdın? çok soru sordum kusura bakma

Yok canım ne kusuru yardimci olabilirsem ne mutlu

Mavi seker hamuru ile tüm kurabiyeleri kapladıktan sonra yani aradan 30dk geçtikten sonra patchwork yaptım

Selam kızlar iyi akşamlar...doğum günü olanları tebrik ediyorum
bende hastalıktan kırılıyorum her yerim ağrıyo ve öksürükte var ama hem evin hemde esadın işi bitmediği için mecbur ayaktayım yatamıyorum...eşimin gömleğine gelince kızmadı ama üzüldü fakat yenisini alacak.benm aldığım büyük geldi onu patronuna verecekmiş istemiş..geri vermedim ondan...ayrıca bana sevgililer günü için akşam kalp kutu içinde içi kalpli çukulata dolu bi kutu almış çukulatayı çok seviyorum oda bildiği için...çok hoş...oğlumada gagham stylenin bebek oyuncağını almış o müzikle dans ediyo söyleyen adamın şekli oğlum bazn onla dans ediyo baznde vuruyo ona istemiyo gibi ama çözemedm sevdimi olmadı değiştirip recep ivedik yada keloğlanımı alsa..onlardanda varmış çok komik bişey..belki görmüşünüzdür sizde...neyse bende ilaç aldım şimdi..esadla yatacağım eşimle hep beraber yatınca ben üşütüyorum çünkü..oğlum bi yataktan ayrılsada rahat etsek sürekli üstünü açıyo tabi bu sefer bizimde açılıyooo....diş çıkarıyo oda sanırım tekrar bi kaçgündür huysuz...gece maması aldım belki doymuyodur diye bakalım bu gecede sık sık uyancakmı..zaten her yerm ağrıyo sık sık emmek isteyince hepten mahvoluyorum bende...neyse tekrar yazarm inş bay bay kızlarr:34:

Selam kızlar iyi akşamlar...doğum günü olanları tebrik ediyorum
bende hastalıktan kırılıyorum her yerim ağrıyo ve öksürükte var ama hem evin hemde esadın işi bitmediği için mecbur ayaktayım yatamıyorum...eşimin gömleğine gelince kızmadı ama üzüldü fakat yenisini alacak.benm aldığım büyük geldi onu patronuna verecekmiş istemiş..geri vermedim ondan...ayrıca bana sevgililer günü için akşam kalp kutu içinde içi kalpli çukulata dolu bi kutu almış çukulatayı çok seviyorum oda bildiği için...çok hoş...oğlumada gagham stylenin bebek oyuncağını almış o müzikle dans ediyo söyleyen adamın şekli oğlum bazn onla dans ediyo baznde vuruyo ona istemiyo gibi ama çözemedm sevdimi olmadı değiştirip recep ivedik yada keloğlanımı alsa..onlardanda varmış çok komik bişey..belki görmüşünüzdür sizde...neyse bende ilaç aldım şimdi..esadla yatacağım eşimle hep beraber yatınca ben üşütüyorum çünkü..oğlum bi yataktan ayrılsada rahat etsek sürekli üstünü açıyo tabi bu sefer bizimde açılıyooo....diş çıkarıyo oda sanırım tekrar bi kaçgündür huysuz...gece maması aldım belki doymuyodur diye bakalım bu gecede sık sık uyancakmı..zaten her yerm ağrıyo sık sık emmek isteyince hepten mahvoluyorum bende...neyse tekrar yazarm inş bay bay kızlarr:34:

geçmiş olsun canım ıhlamur iç bol bol limonlu tavuksuyu çorba
ve zencefille bal karıştır yut çok iyi geliyor

yarın memoş oğlanın doğumgününü yapacağız hazırlıklar başladı :1:
peynirli poğaça zeytinli açma patatesli börek yapıcam yanına pasta ve kayınpederde peynir helvası alacakmış :53:
oğluşum yarın kot pantolon üzerine önünde şaşı bakan kurbağa resmi olan baskılı tişört giyecek :1: saçlarınıda suyla havaya diktikmi tamamdır :1:
süsleme yapmadık biz aile arasında diye
annem babam kayınpeder kayınvalide eşimin dayısı hanımı kızı ve oğlu gelecekler

üst kattakilerden vallaha bıktım artık iyice sinirlerim bozuldu
yine başladılar güm güm güm
bendfe uyarı amaçlı vurdum daha beter yapmaya başladılar
birde ona buna diyorlarmışki biz akpliyiz bize bişey olmaz istediğimizi yaparız diyorlarmış

Yarın oğlumun doğumgününü kutluycaz.
Bugün süsler aldım,bilgisayardan renkli yazılar resimler bastım,kartona yapıştırıcam ,asıcam.
Menünün büyük bi kısmını ablam yapıp getirecek sağolsun.dün pasta siparişi de verdik.
Sabahtan kuaföre gitcem saçıma fön çektricem,kalabalık olucaz baya ( eşim bu durumdan hiç hoşnut olmasa da )
inşallah herşey yolunda gider.
Dün akşam da benim doğum günümü kutladık,ablam yine sürpriz yaptı pasta alıp gelmişler ( seviyorum ablamı ya :)
Brovninin keklerinden aldım ,üzerine ayaz 1 yaşında yazdığım renkli çıktıları kürdanla takıcam.İnşallah güzel olur
Hala işteyim ama :( Eve gidince çok işim var yani.
Annem sağolsun haftaiçi temizliği yapmış tülleri yıkadım,halıları yıkattım pek bişey kalmadı süsleme dışında.
Ayaz 'a kırmızı kot pantolon,lacivert kadife ceket aldım .Damat gibi oldu minnoşum.İçine beyaz gömlek bulamadım bi türlü ya.hala ne giydirsem diye düşünüyorum.Kırmızılı mavili bi gömleği var olmadı onu giydircem.Ya da başka bişey uydurcam evden bakalım.Resim koyarım doğum gününden.
Herkese iyi haftasonları

meraba arkadaşlar benim kızım da 11 şubat doğumlu grubunuzu takip ediyorum çok güzel paylaşımlar tayinimiz ağrıya çıktı çok zor burda çocuk büytmek ağrıda yaşayan şubat anneleri var mı acaba

mrb bizde ağrıdayız ekimde geldik...okadar zorki burda yaşamak...2 aydan fazla oldu sanırım çarşıya cıkamadım...ay başından ay ay başına bi markete gidiyoruz sadece...havalar cok soguk...dışarı cıkmak zor....sen ne zamandır burdasın...nerde oturuyosunuz ....özelden görüşelim istersen

oh uçak biletlerimizi aldık haziranda annemlerin yanındayım inşallah ..çok özledim memleketimi...annnemleri....daha önce hiç uçağa bindim ilk deneyim olacak..korkmuyorum ama heycanlıyım...neyle karşılaşacağımı bilmiyorum...şunu yap bunu yap diye tavsiyesi olan var mı...

Back
X