2012 şubat anneliği tadacak olanlar

boncukk yaa ben o pompaları düşündükçe içim bi acaip oluyor. ne biçim bişey onlar öyle. hiç hoşlanmıyorum almayacağım heralde. sağılmak hoşuma gitmeyecektir eminim:21:

ya bu arada sürekli karnı acıkan var mı aranızda?:14: bulantımın olduğu zamanlarda neredeyse hiç yemek yiyememiştim ama son bir aydır hep bi yemek yeme halindeyim. 3 kilo almışım bir ayda:2::5:

ZAMAN ZAMAN ben de sağmak nasıl olur diye düşününce bi tuhaf oluyorum ama başka bi topiği daha takip ediyorum ordaki arkadaşlar göğüsleri çok sızladığı için sağmanın daha kolay olduğunu yazmışlar o yüzden bu göğüs pompası işi kafamı karıştırıyo..Bakalım ilerleyen zamanda alınır herhalde:))))
Sürekli karnı acıkanlardan biride benim 3.ayıma kadar fazla yiyemiyodum ama şimdi önüme ne koysalar silip süpürüyorum..Bide ben de çok fazla aşerme durumu olmamıştı,eşimde hiç bişey istemiyorum diye söyleniyodu ben de şimdi aklıma geleni istiyorum çok canım çekmesedeeee:)))))))

Kıslar ben ilaç kullanmıyorum.Doktor; zaten kilon var eğer vitamin kullanırsan daha çok alırsın dedi ve vermedi.Bu normal mi?
Bende normal doğum istiyorum ama bakalım.

Canım ilk başlarda folbiol kullanmışsındır herhalde..Sonrasında de elevit verebiliyo doktorlar...Benim doktorumda vermemişti sağlık ocağına gittiğimde ordaki aile hekimi verdi..Sen de gittiğinde bi danış istersen...Demek ki kan düzeyinde iyi ki demir hapına falanda gerek görmedi..Ama bundan sonra ki haftalarda kramplara karşı magnezyum verir büyük ihtimalle:))))

tşkler arkadaşlar. biraz uyudum baş ağrım geçti ama benim minik hala uyuyor sanırım. Balakım gecede hissetmezsem yarın doktorumu ararım.
Zaten bugüne kadarhiç 4 haftayı bekleyemedim kontrol için hep 3. haftadan sonra kendimi orda buldum hatta 3 hafta önce gittim en son. Sonra 2 gün sonra çok az kanamam oldu. Gece 12 de aradım saolsun beni rahatlattı. Sabah gel dedi gittim. Sakın çekinme istersen hergün gel ben seni muayne ederim dedi :)))

Sizin Doktorunuzla aranız nasıl?

Benim bebişim 3 Hafta önce 330 gr 21,5 cm di yani 19 + 4 de..

KELEBEKcim benim doktordan yana 2hafta öncesine kadar pek şansım yoku ama artık iyi bi doktor buldum gibi:)))Ayrıca bebişinin kilosu boyu çok iyiymiş MAŞALLAH miniğine:)):nazar:Kanaman olduğunda progestan falan kullandın mı canım..Benimde 8-11haftaları arası çok yoğun kanamalarım olmuştu,şimdi geçti çok şükür..Sen de bugün minik kuşunun pıtpıtlarını daha iyi hissedersin İNŞALLAH:)))

mrb arkadaşlar bi kaç gündür uğrayamıyorum ,annem biraz rahatsız ..:43:onun yanındaydım.ya zaten duygusalım böyle şeyler oluncada kötü oluyr baya.neyse aramıza yeni katılan arkadaşlara hoş geldin diyeyim toplu bişekilde bende inş.şubat 17 de bir prenses annesi olucam.ya kızlar benim bi listem vardı şubat anneleri için düzenlemiiştim sanırım ben olmayınca kendini ekleyen olmamış .çok kalabalık olunca liste iyi oluyr.bu arada ben yokken BONCUKcum herkesi idare etmiş maşallah:nazar:

SENİZAYYYY hoşgeldin tatlımmmmmm:7:Özledik seni, annene çok geçmiş olsun canım,tansiyon çok kötü hele bide anneciklerimize bişey olunca çok üzülüveriyoruz işte...Şimdi daha iyidir İNŞALLAH:19:Liste işini ben anlamadığım için hiç ellemedim canım...

çok şükür iyi şimdi .tansiyon işte ne zamn ne olcğı belli olmyr.eee neler yapıyosunz kızlar baya kaynatmışınız bende ekim 8 de gitmiştim kontrole 500gr 30cm olduğunu söyledi .her şey yolunda çok şükür geçen sefer şeker yüklemem 50gr da biraz yüksekti doktor cuma günü 100 gr yapacak bu daha zor 4 saat aç beklyckmişim bide her saat başı kan neyse sonuç iyi çıksında biz herşeye katlanıyrz

Kızına da MAŞALLAH:nazar:100grlık şeker yüklemesi zormuş dediğin gibi,3kere mi,4kere mi kan vermek gerekiyomuş,İNŞALLAH iyi çıkarda içiniz rahatlar
canım,aşının 2.dozunu ne zaman vurdurcaktın..Benim ki ay sonunda:emir_bebek:

Kızlaaaaaarrr nasılsınız bakalım...
Biz iyiyiz çok şükür...Sağlık ocağına kaydınızı yaptırdınız mı kızlarrr...Tetanoz aşılarınızı oldunuz mu:)Ben geçen ay sonu ilk dozu olmuştum,bu ay sonuda 2.dozu olcam İNŞALLAH:21:Bide gelecek hafta şeker yüklememiz yapılcak galibaaaa:))

Gece yatarken ne tarafınıza yatıyosunuz,sol tarafa yatmak bebeğe kan akışını daha iyi sağlıyomuş o yüzden doktorlar sola yatmaya çalışın diyolar...Ben bi sağ bi sol dönüp duruyorum,genellikle de sağ tarafta uyuyorum,siz nasıl uyuyonuz...Sırt üstü yatmamak gerekirmiş:49:

Biz iyiyiz çok şükür...Sağlık ocağına kaydınızı yaptırdınız mı kızlarrr...Tetanoz aşılarınızı oldunuz mu:)Ben geçen ay sonu ilk dozu olmuştum,bu ay sonuda 2.dozu olcam İNŞALLAH:21:Bide gelecek hafta şeker yüklememiz yapılcak galibaaaa:))

Gece yatarken ne tarafınıza yatıyosunuz,sol tarafa yatmak bebeğe kan akışını daha iyi sağlıyomuş o yüzden doktorlar sola yatmaya çalışın diyolar...Ben bi sağ bi sol dönüp duruyorum,genellikle de sağ tarafta uyuyorum,siz nasıl uyuyonuz...Sırt üstü yatmamak gerekirmiş:49:

ay öcü gibi geldin üstüme bütün yapmam gereken ama yapmadığım/yapamadığım şeyleri yazmışsın :2:

sağlık ocağına kaydımı yaptırmadım daha. tetanoz aşını haftaya olursun demişti doktor. yani 3-4 gün sonra sağlık ocağının yerini bulup kaydımı yaptırıp tetanoz aşımı olmam gerekiyor:25:

doktorumda bana sol tarafa yatmam gerektiğini söyledi. ama sırt üstü yatınca bel ağrım biraz diniyor dedim. eşin masaj yapsın beline, ama sen sol tarafına yat dedi:9:
bebeğin duruşuyla ilgili bişey olduğunu düşünmüştüm ama kan akışıyla alakalıymış. sağ tarafıma yatarım hep bende. daha dikkat etmem gerekecek sanırım:17:

Sağlık ocağına kaydımı yaptırdım kontrollere gidiyorum fakat tetanoz aşısı yaptırmıcam.
Çünkü doktor olmamamın daha hayırlı olacağını söyledi.
Doktora göre tetanoz erken doğuma sebep oluyormuş.
Benim durumum zaten kritik.
Kan sulandırıcı kullanıyorum.
Bu riski göze alamadım arkadaşlar.
:49:

Sağlık ocağına kaydımı yaptırdım kontrollere gidiyorum fakat tetanoz aşısı yaptırmıcam.

erken doğuma neden oluyosa, hiç bi güç beni tetanoz aşısı olduramazzzz. hemen doktoruma danışmalıyım.:18:

KELEBEKcim benim doktordan yana 2hafta öncesine kadar pek şansım yoku ama artık iyi bi doktor buldum gibi:)))Ayrıca bebişinin kilosu boyu çok iyiymiş MAŞALLAH miniğine:)):nazar:Kanaman olduğunda progestan falan kullandın mı canım..Benimde 8-11haftaları arası çok yoğun kanamalarım olmuştu,şimdi geçti çok şükür..Sen de bugün minik kuşunun pıtpıtlarını daha iyi hissedersin İNŞALLAH:)))

Hissettim ama geçen haftaki gibi değil neyse pır pır bişiler yapıyor ya o yeter :)
ben progestanı ilk 12 hafta kullandım daha önce düşük yaptığım için ama 12. haftada kestim
ilk defa böyle kanamam olunca tırstım ben ama normalmiş...

İyiyiz boncukcum tşkler bugün daha iyiyiz ama bu kadar soğuk olmasa daha iyi olacağız...
ben daha hiç sağlık ocağına gitmedim ne için kayıt yaptırıcaz anlamadım pek???
ben her yana yatıyorum ama genelde sol tarafıma yatmaya çalışıyorum ama sağ sol dönüp duruyorum. zaten sırt üstü bi kaç hafta içinde mümkün olmazmış nefes almak zor olurmuş bakalım artık...

Bende aşı olmadım doktorumda bişey demedi... haftaya randevum var bir sorayım şeker yüklemede yapılacak daha

arkadaşlar ikinizide aktif gördüm bu gün ben yürüyemiyorum bacak aramda mütiş bi ağrı var sizce doktorumu aramalımıyım? :43:

ay öcü gibi geldin üstüme bütün yapmam gereken ama yapmadığım/yapamadığım şeyleri yazmışsın :2:

sağlık ocağına kaydımı yaptırmadım daha. tetanoz aşını haftaya olursun demişti doktor. yani 3-4 gün sonra sağlık ocağının yerini bulup kaydımı yaptırıp tetanoz aşımı olmam gerekiyor:25:

doktorumda bana sol tarafa yatmam gerektiğini söyledi. ama sırt üstü yatınca bel ağrım biraz diniyor dedim. eşin masaj yapsın beline, ama sen sol tarafına yat dedi:9:
bebeğin duruşuyla ilgili bişey olduğunu düşünmüştüm ama kan akışıyla alakalıymış. sağ tarafıma yatarım hep bende. daha dikkat etmem gerekecek sanırım:17:

Canım amacım öcülük değildi yaaaawwwww:1:Tetanoz aşısını yaptırmadan doktorunuza danışın tabiii...Ben 2doktora sordum ikiside bi risk olmadığını söyledi..Bide o zaman ikizdi miniklerim, erken doğum ihtimalim olmasına rağmen vurdur dediler,ben de vurdurdum...Sen de sorda ona göre için rahat olarak vurul tatlım:nazar:Sola yatmakta önemliymiş o yüzden dikkat et,sola yatamıyosan sağa yat ama sırtüstünü pek önermiyo doktorlar:26:

KARAMELcim bak doktoruna sormuşsun iyi etmişsin,vurdurmaman daha iyiyse vurdurma tabii:7:...Benim ablama da doktoru vurdurmana gerek yok demiş mesela...O yüzden yaptırcak olanlar sorsun doktorlarına:emir_bebek:....

arkadaşlar ikinizide aktif gördüm bu gün ben yürüyemiyorum bacak aramda mütiş bi ağrı var sizce doktorumu aramalımıyım? :43:

AKG bacak aran derken kusura bakma biraz açık sorcam ama vajinal bölgede mi ağrın var canım...:26:Bence biraz otur dinlen geçmezse doktorunu ara tatlım..Muhtemelen bi kramptır tatlım,kötü düşünme...Doktorunu ararsan bizi de haberdar et:19:

İyiyiz boncukcum tşkler bugün daha iyiyiz ama bu kadar soğuk olmasa daha iyi olacağız...
ben daha hiç sağlık ocağına gitmedim ne için kayıt yaptırıcaz anlamadım pek???
ben her yana yatıyorum ama genelde sol tarafıma yatmaya çalışıyorum ama sağ sol dönüp duruyorum. zaten sırt üstü bi kaç hafta içinde mümkün olmazmış nefes almak zor olurmuş bakalım artık...

Bende aşı olmadım doktorumda bişey demedi... haftaya randevum var bir sorayım şeker yüklemede yapılacak daha

Canım bu kayıt mevzusunu bende bilmiyodum ama ilaç yazdırmaya gittiğimde tuttular kolumdan kayıt yaptılar...Zaten şimdi kendin gidip kayıt yaptırmazsan bi şekilde hamileyken ya da doğumdan sonra sana ulaşıyolar...Bebişin aşıları için falan...
Tetanoz aşısını da bana doktorum söylememişti sağlık ocağından söylediler bide okuduğum topiklerde bahsediyodu arkadaşlar ben de doktoruma sorunca vurdur dedi,vuruldum..Sen de gittiğinde sorarsın duruma göre hareket edersin tatlım:7:..
.Bebişinin pır pırlarını hissediyomuşsun,bi süre böyle devam edebilir ilerde çok güzel hissederiz İNŞALLAH:nazar:

aranızda hastane çıkışı alan var mı canlar?
ben bi kaç yere baktım ama ne çeşit bişey alacağımı bilemedim:30: kaç parça almak gerekir 20 parçalı olanları bile vardı bana çok fazla geldi.
bi de fiyatları ne kadardır aşağı yukarı? 70-80 liraydı benim sorduklarım. çok kısa bi süre giyeceği şeyler için bu kadar para vermek mantıklı mı değer mi sizce?
tecrübesi olanlardan fikir bekliyorum:55:

AKG bacak aran derken kusura bakma biraz açık sorcam ama vajinal bölgede mi ağrın var canım...:26:Bence biraz otur dinlen geçmezse doktorunu ara tatlım..Muhtemelen bi kramptır tatlım,kötü düşünme...Doktorunu ararsan bizi de haberdar et:19:

Konu buraya gelmişken bende sorayım bari :)
Benimde ara ara o bölgeye iğne batıyor gibi çok rahatsız ediyor beni.
Sizede oldu mu hiç?

ben bi kaç yere baktım ama ne çeşit bişey alacağımı bilemedim:30: kaç parça almak gerekir 20 parçalı olanları bile vardı bana çok fazla geldi.
bi de fiyatları ne kadardır aşağı yukarı? 70-80 liraydı benim sorduklarım. çok kısa bi süre giyeceği şeyler için bu kadar para vermek mantıklı mı değer mi sizce?

Bİraz önce okuyunca baktım bende netden. Dogrusu bana biraz gereksiz geldi. Öyle 20, 16, 10 ve 8 parcalık takımlar var. Fiyatlarda eh işte 40 la 90 tl arası normal markalarda. Öyle mothercare de falan epey uçuk. Güzel modeller var ama onları tek tek de alabilirsin. Önlük zaten alınıcak. Battaniye falan ekstradan alınır
Annem bir sürü kadife tulum ve ikili set almış. Ben o setlerden birini kullanicam. Zaten çorap dı pijamaydı onlarda var...
Birde çok kısa giyincek yazık. Ben hepsini 62/68 aldırdım. Çok küçük doğarsa alınır yine bı iki parça bişey.
C&A magzasinin web sayfasına bir bakın süper seyler var. Çok da uygun. Winnie the pooh lü ne varsa almış teyzoşları :)) ben çok seviyorum onu ...

slm çıtır anneler:emir_bebek:
ben bi kaç parça bişey aldım önceden hastane çıkışı olarak 10 liraya çok ince ama 100% pamuk bşey aldım,zaten bu hemen doğunca giyeceği için atılacak bişey olması lazım ama gene hastanede temizlendikten sonra giymek için 20 parçaılk iyi bişey de aldım hem takım olunca şık oluyr yani battaniyeli falan

bidegeçen hafta wenice gittim hani şu reklamları çıkp duruyo ya ,belki hepsi değil ama çok şeker şeyler bulunuyr özelllikle kulakları olan bi eşofman takımı bar harika ,bu arada ben diğer alışverişlerimi yani battaniye ,havlu,zıbın vb.ne varsa hepsini chicco dan aldım toplu halde indirim yapıyolar ayrıca fiyatlar uçuk değil bide %100 pamk ve antibakteriyel olunca içime sindi.bide banyo bakım ürünlrnide sebamed aldım .şuanda indirimse en büyük boylarını aldım

Canım ben daha hiç bişey almadım ama öyle 20 parçalık falan olanlar bana da çok fazla geliyor...Ben internetten bakmıştım 40-50lira falandı sanırım...Tecrübeli annelerin en büyük tavsiyesi aldığınız takımların yakası çok açık olmasın diyolardı..Biz de alırken dikkat edelim:emir_bebek:
Dediğin gibi çok kısa süreli giyiceği şeylere çok fazla para vermeyi ben de düşünmüyorum,zaten battaniyeleri ayrı alcaz,bi tulum giydirdikmiydi yeter herhalde..Ama ilk heves olunca insan herşeyi almak istiyo..Ben daha hiç dışarı gidip görmediğim için takımları falan gördüğümde fikrim ne olur bilemiyorummm:)))))))))

Konu buraya gelmişken bende sorayım bari :)
Benimde ara ara o bölgeye iğne batıyor gibi çok rahatsız ediyor beni.
Sizede oldu mu hiç?

KELEBEKcim arasıra sanki rahme doğru bi sızı bende de oluyodu,şu sıra yok..Ama ablamda bu tarz bi sızı oluyodu doktoru rahim boyu uzunluğunu ölçmüş ve biraz kısaldığını erken doğuma neden olabileceğini söylemiş...O yüzden doktorlarımıza gittiğimizde rahim boyu ölçümü yaptırırsak içimiz rahat olur en azından,ben bi dahaki gidişimde sorucam bakalım ne diycek doktor..Zaten karından baktığı ultrasonla görebiliyolarmış:nazar:

bidegeçen hafta wenice gittim hani şu reklamları çıkp duruyo ya ,belki hepsi değil ama çok şeker şeyler bulunuyr özelllikle kulakları olan bi eşofman takımı bar harika ,bu arada ben diğer alışverişlerimi yani battaniye ,havlu,zıbın vb.ne varsa hepsini chicco dan aldım toplu halde indirim yapıyolar ayrıca fiyatlar uçuk değil bide %100 pamk ve antibakteriyel olunca içime sindi.bide banyo bakım ürünlrnide sebamed aldım .şuanda indirimse en büyük boylarını aldım

Ooo MAŞALLAH sen zaten hemen hemen herşeyini hazır ettin prensesinin...Bi büyük parçalarınız kaldı galiba,beşik gibi,araba gibi falannn:emir_bebek:

Şubat güzelleri merhabalar:42:

Bugünkü düşüncem bebek arabaları..Gerçi bebişler kış bebeği olucağı için yaza doğru anca alırız diye dşünüyorum ama siz ne düşünüyosunuz..Kocaman arabalardan mı,bastonlardan mı,yoksa travel sistemlerden mii:44:
Ben travel sistem düşünmüyorum,onun yerine anakucağını ayrı olarak şimdi alıp dediğim gibi yaza doğru baston almayı düşünüyorum,ya siiiiiiizzz:26:

AKG canım nasılsın o ağrın,sızın artık geçmiştir herhalde,bizi habersiz bırakma:19:

Back
X