- 13 Kasım 2011
- 591
- 161
- 83
- Konu Sahibi yellowdaisyy
-
- #21.101
selamlarrr...
Benim ilk randevum orda canım ozel doruğa gidiyordum orda sezeryan yok onunicin egepolde basliycam şükran Hanım'a verdiler ramdevuyu ama Hakan bey varmış onu çok övüyorlar değiştirebilirsem Hakan beye gidicem
CNM O KADAR GÜZEL ANLATMIŞSINKİ ANNE OLMAYI...Cnm gözün aydın. Çok sevindim sıpanın kordondan kurtulmasına ve sende de sıkıntı olmamasına:) Maşallah bebişimize Allahım hep böyle güzel haberler paylaşmayı nasip etsin hepimize inşallah.
Cnm senin de gözün aydın. Boşverin alınan kiloları ben hiç takmıyorum kafama işin açıkçası kaç kilo aldığımı bile bilmiyorum. Dr.um ölçmüyor beni) Ama çok şükür göze kötü gelmiyorum daha... Her bebeğin gelişimi bir olmuyor cnm. Biraz da baba ve annenin yapısına bağlı oluyormuş. Senin maşallah boylu olacak gibi Sağlıkları yerinde olsun da varsın zayıf olsunlar. Hiçç önemli değil inan.
Bu yoruma imzamı atarım. Tecrübeli bir anne olarak ilk oğluşumda hiçbir şeyden sakınmadım. Tabii ki dikkat edilmesi gereken belli başlı şeylere dikkat ettim ama onun dışında aman kalın giydireyim, aman sürekli evimi steril edeyim falan takıntım olmadı. Bir arkadaşım evini sürekli dezenfekte ederdi bebeği emeklemeye başladığı dönemlerde. Her gün en az bir kez köşe bucak silinirdi evi. Oğlu o kadar sık hastalanıyordu ki en son çocuğa belirli ölçülerde mikrop yüklemeye başladılar. Çünkü bebekte bağışıklık sistemi sıfırdı.Biz güçlü olmak zorundayız düşecekler, hastalanacaklar metanetimizi korumak zorundayız. Benim oğlum düşmüş birgün babasıyla markete giderken. Bir saat sonra falan kusmaya başladı. Apar topar hastaneye götürdük.Dr.umuz herşeye hazırlık olun bu kadar kusması hayra alamet değil dediğinde Ananesi ve babannesi oğlum beyin kanaması geçiriyor diye hastane bahçesinde bayılıp ayıldılar. Biz babasıyla hem onları sakinleştirdik, hem de dimdik oğlumuzun başında bekledik. Oğlum bir kere röntgen çekildi , 2 kere de BT ye girdi. Ellerimle burnunu tıkayarak içirdim içinde uyutucu olan mamasını hem de iki kere.Yavrum ortalığı yıkarken üstelik. Benim oğlumun birşeyi yok dedim inatla.Allahım sana emanet oğlum dedim. 4 dr.seferber oldu oğlumun başında. Hepsi umudunuzu kaybetmeyin dedi ama sabaha karşı çocuk beyin cerrahi dr.geldiğinde çok şükür bunun sadece mide enfeksiyonuyla aynı ana denk gelen bir düşme olduğunu anladık. Dr.umuz metanetimizden dolayı kutladı bizi. Ben bile korktum sen nasıl bu kadar dirayetli kalabildin şaşırdım dedi. Anneyim ben dedim şaşılacak birşey yok. Onun her halinde yanında olması gereken ilk insan. O hastaneden çıkıpta arabaya bindiğimizde resmen kendimden geçmişim. Kayınvalidem anlatır hep mavigibi bambaşka diye. Biz hastaneyi birbirine kattık o haliyle bir de bizi teselli etti diye. Oğlum elinde bardakla düştüğünde avucuna batan camı çıkaran benim, kan görmeye dayanamayan ben... Olabilir annecim, herkes kaza yapabilir. Korkma birazdan geçecek diyen anneyim içimden dualar ederken... Ateşlendiğinde üşüdüğünü bile bile ılık suya sokan, çıplak yatırıp eklem yerlerine soğuk kompleksler yapan ve titremesine aldırmayan anneyim... Sabahları annecim gitme diye ağlarken yine allahım oğlum sana emanet deyip sırtımı dönüp işe giden anneyim... Tüm güzel şeylerin yanı sıra o kadar büyük bir cesaret ve metanet işi ki anne olmak...
Size de hayırlı sabahlar cnm...
Günaydıınnn cnm...
Cnm hiç sıkma canını benim ablam 6 kilo aldı tüm hamileliği boyunca. Doğum yaptığında bebek+ suyu+eşi derken hamile kaldığı kilodan daha zayıftı. Ama maşallah kızımızda hiçbir sıkıntı yoktu.Önemli olan onun sağlığı gerisini hiçç takma kafana.
Günaydınnn aminnnn :))
Günaydınnnn...
Amin cnm benim hepimizin evlatları allahıma emanet... Bambaşka bir mucize annelik. Daha doğar doğmaz öyle bir donanımla ödüllendiriyor ki yaradan bizi. Gebelikte tutabilecek miyim, yıkayabilecek miyim vs. gibi vesveselerle içimizi yerken olduğu andan itibaren nasılda rutinimize dönüveriyor.O yüzden öncesinde çok pimpiriklenmek, vesvese etmek doğru değil. Tabii ki korumaya çalışacağız, göz kulak olacağız ama sakınılan göze çöp batarı da unutmayacağız demi ama. Yazını okuyunca işte dedim benim kafadan bir anne daha. O yüzden paylaşmak istedim arkadaşlarla da birkaç yaşadığımı. Annelik agucuk, gugucuk değil sadece. Başlı başına bir misyon... Hayat duruşu. Biz güçlü anneler olmalıyız ki yarınlara güçlü bireyler yetiştirebilelim...CNM O KADAR GÜZEL ANLATMIŞSINKİ ANNE OLMAYI...
BAZILARI BEBEĞİ AŞI OLURKEN "AY BEN BAKAMAM TUTAMAM "TMM OLABİLİR SEN KALDIRAMIYABİLİRSİN, AMA BAŞINDAKİ TUTAN HEMŞİRE BEBEĞİNE SENİN ŞEFKATİN İLE BAKAMA Z ONUN O AN SANA İHTİYACI VAR...
BEBEĞİN EN ZOR ZAMANINDA ANNESİNİN GÜCÜNE ,ŞEFKATİNE,HERŞEYE RAĞMEN GÜLÜMSEYEBİLEN ONU ÖPÜP KOKLAYAN ANNESİNE İHTİYACI VAR...
DEDİĞİN GİBİ 1 YAŞINA KADAR BEN OĞLUMA D VİTAMİNİ DAHİ VERMEDİM(SIK SIK GÜNEŞLENDİRİYORDUM)
ATEŞLENDİĞİNDE İLAÇ DR YERİNE HEP ÖNCE BİR DUŞ VE TİTRETE TİTRETE DE OLSA İNCECİK KIYAFETLERLE SABIRLA GEÇMESİNİ BEKLEDİM...
HA HAVALE DERECESİNE GELMEDİĞİ TAKDİRDE VE HASTANE AYAĞIMIN DİBİNDE BUDA Bİ GÜVENCE TABİ...
ANNEM VE BABANNEMİZ BANA SÜREKLİ ÇOCUK DAHA ÖKSÜRMEYE BAŞLAR BAŞLAMAZ YADA AZ KIRGIN ,GÖRÜNDÜĞÜNDE İLAÇ İÇİRMEMİ TEMBİHLEYİP BANA ÇIKIŞTIKLARINDA BEN "EVT BEN BEBBEĞİMİ KENDİ OĞLUMU SİZDEN AZ DÜŞÜNÜYORUM,YADA SİZİN KADAR SEVMİYORUM DA ONDAN BÖYLE DAVRANIYORUM DİYEREK KIZIYORDUM"
AMA ONLARDA ŞUNU BİLİYORLARKİ BENİM OĞLUM HERGÜN HASTANELERDE OLAN KIŞI ZATÜRE,HAVA,BRONŞİT,ATEŞ İÇİNDE GEÇİREN BİR ÇOK BEBEĞE BAKARAK DAHA SAĞLIKLI HA BUNU BEN TABİKİ KENDİME MAL ETMİYORUM BEN TEDBİRİMİ ALIRIM GERİSİ RABBİMİN TASARRUFU HEPİMİZİN KUZULARI RABBİME EMANET OLSUN
yoksa bi bebeğin peşinde ne kadar durursanız durun,ne kadar gözetirseniz gözetin anlık bişey herşeyi mahv edebilir RABBİM KİMSEYE GÖSTERMESİN AMA HASTALIKDA, SAĞLIKDA BİZLER İÇİN METANET İSE, HER ANNEYE LAZIM ÇOK ÖNEMLİ BİR GEREKLİLİKTİR....
canım o kadar guzel yazmıssın kı aglamamak ıcın kendımı zor tuttum bu arada cok gecmıs olsun yasadıklarınızada
gunaydın mı desem ıyı gunler mi desem kızlar :) dun doktora gıttım mınnak kuzum 950 gr olmusss :) masallah subanallah tebarekallahayy cok mutlu oldum ınanın yaaa sız nasılsınız
Cena çok çok sevndm bebegn kordondan kurtulmasına
devlet hastanesndeki doktor da boş yere endişelendirdi seni
Bizde geçen hafta doktora gittik, doktorumuz benimde kiloma taktı, napmışın bu ay 4 kilo almışın diye azarladıOysaki doktora her gidişimizde farklı oluyo, bazen kalın giyinmiş olurum, bazen aç bazen tok, mesela geçen gittiğimde bot vardı ayağımda :) o yüzden fazlada takmıyorum açıkçası, çünkü ben her hafta sonu aç karnıma, tuvaletten sonra giysisiz tartılıyorum ve not ediyorum, öyle abartı bi durum yok bence, benim hesabıma görede son ay sadece 2,8 kilo almışım, o kadar da olsun yaniiii
Yanlız doktorum aşaaalardan bi ölçüm aldı galiba rahim ağzı boyu ve biraz kısa bulduğunu söyledi. Normalde 2nin altındaysa riskli dedi, benimki 2,7 falan çıktı. Bununla ilgili bilgisi olan var mı? Nedir bunun riski? Doktorum bununla ilgili şöyle yap ya da böyle yap gibilerinden bişi demedi. Bu bana şu an risk altında diilim gibi hissettirdi ama yinede insan endişeleniyor :44:
sağlıklıyım canım cok sükür bir sağlık problemim yok yapısal bir zayıflık ama genelde beni ilk tanıyanlar hiç yemek yemediğimi dusunuyolardı dusunsene 165 boyunda 42 kiloydum anorksiya bile sananlar olmustu ama yediklerimi görünce oyle olmadıgımı anladılar :) baya bir araştırmada yapıldı ama tamamen yapısal vucudum cok kolay yakıyor yedikleri mi
Gunaydin Kizlarrr, ve melek bebekleriii
Kizlar ben 31. haftamin icindeyim, bu haftada artik agirlastigimi fark ettim, Kizlar size tavsiyem biran once alis verisinizi tamamlayin, cunku ben dun alis verise gittim, ama yarim saat icinde ellerim ayaklarim davul gibi sisti, alis verisi birakip eve donmek zorunda kaldim..
Doktoru aradim hemen, Turkiyedeki doktorum Allah razi olsun hemen bilgi verip yonlendirdi, tuz oranini coookk azaltmam gerektigini soyledi, gerci ben zaten az tuz tuketirim ama bu bile fazlaymis anlasilan ...
Artik gobek deligim tamamen disariya firladi ve duzlesti bile, bu haftalar cok daha hizli gelisiyor hersey. artik bebisim daha sert vuruyor, canim bile aciyor bazen, ayrica daha zor nefes aliyorum geceleri, 3 yastikla oturur vaziyette uyuyorum nerdeyse, yoksa sabah migde agrisindan kivraniyorum...
Bunlarin hepsi son donemde yasanabilecek durumlarmis, bu yuzden siz de agirlasmadan alis verisinizin tadini cikartin kizlar
hepinize saglikli huzurlu mutlu gunler diliyorum :)
Canım çok teşekkür ederim bende çok beğenerek aldım inş sağlıklıca mışıl mışıl uyurlar...Bende aynı fiyata aldım 350 ama yukarda az önce diğer arkadaşalar için yazmıştım,onlar da dahil fiyata...İçi de çok küçük değil en az 10 aya kadar rahat yatar...
Maşallah cnmmm allahım nazarlardan saklasın kuzunu. Biz iyiyiz sıpamla çok şükür biraz yer sıkıntımız var iç organlarımla yer kapmaca oynuyorlar sanırım. Kim galip bilmiyorum ama sağolsun kimi zaman çığlık attırıyorlar bana
hadi bakalım, saatler geçmek bilmez artıkk..Gunaydin kizlarrr ve guzel bebisler:)) oglusumla kavusmama ck az kldi,yarin doktora gitcez seker yuklememizide yaptircaz. İnsallah bir sorun cikmaz
kızlar da söylemiş, bence de emzirmek için kullanışlı değil. önünde göğüsaltına kadar düğmeli olanlara baksan daha iyi olurLCWaikiki.com - XSIDE Gecelik - ECRU PRINTED
kızlar şu gecelik nasıl :26:
hastanede giymek için :26:
valla erken olmadığı gibi geç de değil.selam kızlar bende 28 haftalık hamileyim temuz annesi olacagım inşallah size soracagım bebegimin mobilyalarını geçen ay aldım havalandırdım kokusu gitsin diye aldıgım kıyafetleride öylesine yerleştirdim hevesten daha yıkayıp ütülemedim acaba yıkayıp ütülesem erken mi olur kokusu gidermi sizler hazırladınızmı bilgilendirdseniz sevinirim
KiZlar 4 d ye girdim çok guZel oğlumun mimikleri başlamış gülüyordu çok mutlu oldum anlatamam artık cd mizde var:)
canım ya cok ıyı dayanmıssın gercekten ama dediğin gibi anne olmak oyle bırsey olsa gerek ama ben panik olan annelerden olurum gıbıme gelıyor inşallah senin gibi olmayı basarırım cunku panik daha cok hatta yaptırdıyor insana
Günaydın bayanlar, uzun zamandır okuyamamıştım düzenli olarak yazılanları, iki gündür biraz geçmişe baktım herşey yolunda gibi görünüyor maşallah :) İnşallah daha da iyi olur
Bizde geçen hafta doktora gittik, doktorumuz benimde kiloma taktı, napmışın bu ay 4 kilo almışın diye azarladıOysaki doktora her gidişimizde farklı oluyo, bazen kalın giyinmiş olurum, bazen aç bazen tok, mesela geçen gittiğimde bot vardı ayağımda :) o yüzden fazlada takmıyorum açıkçası, çünkü ben her hafta sonu aç karnıma, tuvaletten sonra giysisiz tartılıyorum ve not ediyorum, öyle abartı bi durum yok bence, benim hesabıma görede son ay sadece 2,8 kilo almışım, o kadar da olsun yaniiii
Oğluşum geçen ayki gibi totosunu dönmüştü yine, birakın üç boyutluyu iki boyutluda bile görünmediki doğru dürüst, sağlık olsun artık napalım
Yanlız doktorum aşaaalardan bi ölçüm aldı galiba rahim ağzı boyu ve biraz kısa bulduğunu söyledi. Normalde 2nin altındaysa riskli dedi, benimki 2,7 falan çıktı. Bununla ilgili bilgisi olan var mı? Nedir bunun riski? Doktorum bununla ilgili şöyle yap ya da böyle yap gibilerinden bişi demedi. Bu bana şu an risk altında diilim gibi hissettirdi ama yinede insan endişeleniyor :44:
Slm kızlar dr.dan geldik ama üzüldük bebeğimizin iki böbreginde 4,8 çapında büyüme çıktı22 haftalık çıktı konu hakkında bilgisi olan varmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?