2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Benim ilk randevum orda canım ozel doruğa gidiyordum orda sezeryan yok onunicin egepolde basliycam şükran Hanım'a verdiler ramdevuyu ama Hakan bey varmış onu çok övüyorlar değiştirebilirsem Hakan beye gidicem

Canim sukran diye kadindogumcu yok orda ben hakan beyin hastayim
Ve cok memnunnum tavsiye ederim istersen dr degistirebilirsin ole bi hakkin var
Canim

CNM O KADAR GÜZEL ANLATMIŞSINKİ ANNE OLMAYI...
BAZILARI BEBEĞİ AŞI OLURKEN "AY BEN BAKAMAM TUTAMAM "TMM OLABİLİR SEN KALDIRAMIYABİLİRSİN, AMA BAŞINDAKİ TUTAN HEMŞİRE BEBEĞİNE SENİN ŞEFKATİN İLE BAKAMA Z ONUN O AN SANA İHTİYACI VAR...
BEBEĞİN EN ZOR ZAMANINDA ANNESİNİN GÜCÜNE ,ŞEFKATİNE,HERŞEYE RAĞMEN GÜLÜMSEYEBİLEN ONU ÖPÜP KOKLAYAN ANNESİNE İHTİYACI VAR...
DEDİĞİN GİBİ 1 YAŞINA KADAR BEN OĞLUMA D VİTAMİNİ DAHİ VERMEDİM(SIK SIK GÜNEŞLENDİRİYORDUM)
ATEŞLENDİĞİNDE İLAÇ DR YERİNE HEP ÖNCE BİR DUŞ VE TİTRETE TİTRETE DE OLSA İNCECİK KIYAFETLERLE SABIRLA GEÇMESİNİ BEKLEDİM...
HA HAVALE DERECESİNE GELMEDİĞİ TAKDİRDE VE HASTANE AYAĞIMIN DİBİNDE BUDA Bİ GÜVENCE TABİ...
ANNEM VE BABANNEMİZ BANA SÜREKLİ ÇOCUK DAHA ÖKSÜRMEYE BAŞLAR BAŞLAMAZ YADA AZ KIRGIN ,GÖRÜNDÜĞÜNDE İLAÇ İÇİRMEMİ TEMBİHLEYİP BANA ÇIKIŞTIKLARINDA BEN "EVT BEN BEBBEĞİMİ KENDİ OĞLUMU SİZDEN AZ DÜŞÜNÜYORUM,YADA SİZİN KADAR SEVMİYORUM DA ONDAN BÖYLE DAVRANIYORUM DİYEREK KIZIYORDUM"
AMA ONLARDA ŞUNU BİLİYORLARKİ BENİM OĞLUM HERGÜN HASTANELERDE OLAN KIŞI ZATÜRE,HAVA,BRONŞİT,ATEŞ İÇİNDE GEÇİREN BİR ÇOK BEBEĞE BAKARAK DAHA SAĞLIKLI HA BUNU BEN TABİKİ KENDİME MAL ETMİYORUM BEN TEDBİRİMİ ALIRIM GERİSİ RABBİMİN TASARRUFU HEPİMİZİN KUZULARI RABBİME EMANET OLSUN
yoksa bi bebeğin peşinde ne kadar durursanız durun,ne kadar gözetirseniz gözetin anlık bişey herşeyi mahv edebilir RABBİM KİMSEYE GÖSTERMESİN AMA HASTALIKDA, SAĞLIKDA BİZLER İÇİN METANET İSE, HER ANNEYE LAZIM ÇOK ÖNEMLİ BİR GEREKLİLİKTİR....

gunaydın mı desem ıyı gunler mi desem kızlar :) dun doktora gıttım mınnak kuzum 950 gr olmusss :) masallah subanallah tebarekallah ayy cok mutlu oldum ınanın yaaasız nasılsınız

Bu yoruma imzamı atarım. Tecrübeli bir anne olarak ilk oğluşumda hiçbir şeyden sakınmadım. Tabii ki dikkat edilmesi gereken belli başlı şeylere dikkat ettim ama onun dışında aman kalın giydireyim, aman sürekli evimi steril edeyim falan takıntım olmadı. Bir arkadaşım evini sürekli dezenfekte ederdi bebeği emeklemeye başladığı dönemlerde. Her gün en az bir kez köşe bucak silinirdi evi. Oğlu o kadar sık hastalanıyordu ki en son çocuğa belirli ölçülerde mikrop yüklemeye başladılar. Çünkü bebekte bağışıklık sistemi sıfırdı.Biz güçlü olmak zorundayız düşecekler, hastalanacaklar metanetimizi korumak zorundayız. Benim oğlum düşmüş birgün babasıyla markete giderken. Bir saat sonra falan kusmaya başladı. Apar topar hastaneye götürdük.Dr.umuz herşeye hazırlık olun bu kadar kusması hayra alamet değil dediğinde Ananesi ve babannesi oğlum beyin kanaması geçiriyor diye hastane bahçesinde bayılıp ayıldılar. Biz babasıyla hem onları sakinleştirdik, hem de dimdik oğlumuzun başında bekledik. Oğlum bir kere röntgen çekildi , 2 kere de BT ye girdi. Ellerimle burnunu tıkayarak içirdim içinde uyutucu olan mamasını hem de iki kere.Yavrum ortalığı yıkarken üstelik. Benim oğlumun birşeyi yok dedim inatla.Allahım sana emanet oğlum dedim. 4 dr.seferber oldu oğlumun başında. Hepsi umudunuzu kaybetmeyin dedi ama sabaha karşı çocuk beyin cerrahi dr.geldiğinde çok şükür bunun sadece mide enfeksiyonuyla aynı ana denk gelen bir düşme olduğunu anladık. Dr.umuz metanetimizden dolayı kutladı bizi. Ben bile korktum sen nasıl bu kadar dirayetli kalabildin şaşırdım dedi. Anneyim ben dedim şaşılacak birşey yok. Onun her halinde yanında olması gereken ilk insan. O hastaneden çıkıpta arabaya bindiğimizde resmen kendimden geçmişim. Kayınvalidem anlatır hep mavigibi bambaşka diye. Biz hastaneyi birbirine kattık o haliyle bir de bizi teselli etti diye. Oğlum elinde bardakla düştüğünde avucuna batan camı çıkaran benim, kan görmeye dayanamayan ben... Olabilir annecim, herkes kaza yapabilir. Korkma birazdan geçecek diyen anneyim içimden dualar ederken... Ateşlendiğinde üşüdüğünü bile bile ılık suya sokan, çıplak yatırıp eklem yerlerine soğuk kompleksler yapan ve titremesine aldırmayan anneyim... Sabahları annecim gitme diye ağlarken yine allahım oğlum sana emanet deyip sırtımı dönüp işe giden anneyim... Tüm güzel şeylerin yanı sıra o kadar büyük bir cesaret ve metanet işi ki anne olmak...

canım o kadar guzel yazmıssın kı aglamamak ıcın kendımı zor tuttum bu arada cok gecmıs olsun yasadıklarınızada

Amin cnm benim hepimizin evlatları allahıma emanet... Bambaşka bir mucize annelik. Daha doğar doğmaz öyle bir donanımla ödüllendiriyor ki yaradan bizi. Gebelikte tutabilecek miyim, yıkayabilecek miyim vs. gibi vesveselerle içimizi yerken olduğu andan itibaren nasılda rutinimize dönüveriyor.O yüzden öncesinde çok pimpiriklenmek, vesvese etmek doğru değil. Tabii ki korumaya çalışacağız, göz kulak olacağız ama sakınılan göze çöp batarı da unutmayacağız demi ama. Yazını okuyunca işte dedim benim kafadan bir anne daha. O yüzden paylaşmak istedim arkadaşlarla da birkaç yaşadığımı. Annelik agucuk, gugucuk değil sadece. Başlı başına bir misyon... Hayat duruşu. Biz güçlü anneler olmalıyız ki yarınlara güçlü bireyler yetiştirebilelim...

gunaydın mı desem ıyı gunler mi desem kızlar :) dun doktora gıttım mınnak kuzum 950 gr olmusss :) masallah subanallah tebarekallah ayy cok mutlu oldum ınanın yaaasız nasılsınız

Maşallah cnmmm allahım nazarlardan saklasın kuzunu. Biz iyiyiz sıpamla çok şükür biraz yer sıkıntımız var iç organlarımla yer kapmaca oynuyorlar sanırım. Kim galip bilmiyorum ama sağolsun kimi zaman çığlık attırıyorlar bana

Cena çok çok sevndm bebegn kordondan kurtulmasına
devlet hastanesndeki doktor da boş yere endişelendirdi seni

saolun kızlar.. şükürler olsun kısa sürdü, evhamım, üzüntüm.. Rabbim kimseye yaşatmasın..

tartılma konusunda değindiğin noktalara katılıyorum. ben tokken neredeyse bir kilo fazla çıkıyorum.
rahim ağzı ölçüsüne bundan sonra her ay dikkatli bakılacak. zira sınırın altına düşmesi durumunda erken doğum riski oluşuyor. dün benimki 4 cm çıktı. bebek baş aşağı duruyor. idrar keseme ve bağırsaklarıma çok baskı yapıyor. ama dr bunun dışında bi tehlike olmadığını söyledi. ona güvenerek günde 30-45 dk yürüyüş verdi.
benim bildiğim 2 cm ve altı ölçümlerde rahim ağzı yetmezliği oluyor. doktor o durumlarda istirahat veriyor. zorunlu haller dışında ayağa kalkma yok.
seninki 2,7 cm, dediğin gibi risk yok. özel bi durumun olsa zaten seni uyarırdı. sen yine de kendini fazla yormamaya, ayakta çok durmamaya dikkat et..

maşallah ne güzelmiş

sanırm haklısın, gittikçe agırlascaz, alışverişi tamamlamamız lazım. bu arada senin de 30 u doldurmana az kalmış, şu an rahatm çok şkür ama, demek ki ben de bi kaç hafta içinde daha da agır olcam

güle güle kullan, ii yapmışsınız bence. hem içinde kalmamış olur, hem de sunu mu alsam bunu mu alsam die deli gbi düşünmekten kurtulmuş olmuşsunuz :44:

canım ya cok ıyı dayanmıssın gercekten ama dediğin gibi anne olmak oyle bırsey olsa gerek ama ben panik olan annelerden olurum gıbıme gelıyor inşallah senin gibi olmayı basarırım cunku panik daha cok hatta yaptırdıyor insana

Gunaydin kizlarrr ve guzel bebisler:)) oglusumla kavusmama ck az kldi,yarin doktora gitcez seker yuklememizide yaptircaz. İnsallah bir sorun cikmaz
hadi bakalım, saatler geçmek bilmez artıkk.. inş yarın güzel geçer, iyi haberleri bekliyoruzzz
LCWaikiki.com - XSIDE Gecelik - ECRU PRINTED
kızlar şu gecelik nasıl :26:
hastanede giymek için :26:
kızlar da söylemiş, bence de emzirmek için kullanışlı değil. önünde göğüsaltına kadar düğmeli olanlara baksan daha iyi olur
valla erken olmadığı gibi geç de değil. ben 30. haftada yıkayıp ütüyeceğim, doğum çantasını hazırlayacağım. zaten birkaç çıtçıtlı zıbın, iki tulum, bi de pamuklu ince battaniyesi var kızımın.. şimdilik yeter..
KiZlar 4 d ye girdim çok guZel oğlumun mimikleri başlamış gülüyordu çok mutlu oldum anlatamam artık cd mizde var:)

maşallah bebişine.. size güzel pozlar vermiş belli ki cd alabilmeniz güzel, hatıra kalacak. çünkü ultrason resimleri bir süre sonra sararıp soluyormuş. ben de fotoğraf ve video cdlerime gözüm gibi bakıyorum. ama kızım gelince yüzlerine bakmam

[SUB][/SUB]
Evet cnm kesinlikle panik hataya sevk ediyor insanı. Kardeşim benden 2 ay sonra doğum yaptı. Onda oturuyoruz bir gün. Oğlunun yeni dönmeye başladığı dönemler. Aslında eli bebeğin üzerinde duruyordu kardeşimin ama olacağın önüne geçilmiyor ya döndü bebek tam düşmek üzereydi ki kardeşim can havliyle yakalayayım derken ayağından tuttu. Dolayısıyla sıpamız denge kaybıyla tam alnını o kadar kötü ıslak zemine vurdu ki. Kardeşim kucağında bebek allah benim cezamı versin, allah beni nasıl biliyorsa öyle yapsın diye diye evin içinde döne dolana dövünüyor. Kendinde değil o denli. Bir tokat attım ona. Kendine gel dedim. Neye uğradığını şaşırdı şamarı yiyince. Ara dedim şimdi babasını hemen bir dr.a götürün. Neyse çok şükür onda da ezikten başka birşey çıkmadı ama abla diyor sen olmasaydın ben bilmem daha kaç dakika deli dana gibi dönüp dolaşacaktım evin içinde. Demem o ki cnm gerçekten güçlü olmayı gerektiriyor anne olmak. Tabiki onların parmağına batan kıymık bizim canımızı daha çok yakıyor ama anne olarak bize tutup o kıymığı çıkarmak kalıyor.Diyorum ya ben kan görmeye filmlerde bile dayanamazdım. Yiğenim hastalandığında o ağladıkça kimseye göstermeden ben daha çok katılırdım.Ama ne zaman ki Allahım bu emaneti bana verdi. Dedim tamam değişmenin zamanı geldi. Güçlü olmalıyım. Rol model olacağım oğluma. Ona göre davranmalıyım. Bazen düşününce insan kendine bile şaşıyor. Bildiğin gaddar oluyorsun hayata karşı Sen de zamanla fark edeceksin sende ki değişiklikleri bak göreceksin. Anne olmak nasılda büyütüyor bizi

canım bende geçen hafta aynı şeyi yaşadım hatta yazdım forumda da.KOntrole gittiğimde doktor 2.0 olarak ölçtü yatıcaksın yorma kendini kalkma dedi ama sadece bunu dedi ve içime kurt düştü tabi ertesi gün ayrıntılıya girmek istedim ordada 2.3 olarak ölçüldü.Oradaki doktorda kafana takılcak bi durum yok yat dinlen böyle geçicek bir süre hamileliğin dedi ve istirahat ettikten sonra uzayabiliyormuş bile yani bundan sonra ne kadar dikkat ettiğimize bağlı sonrası allaha emanet.Sen benim kadar dikkat etmesende olur çünkü çok düşük deil 2.7 ama ağır kaldırma ayakta çok fazla durma yani yer çekimine çok fazla maruz kalma rabbim hayırlısıyla kucağımıza almamıza nasip etsin hepimize...

kızlar bu rahim ağzı boyu nasıl ölçülüyor.benim bebişte çok aşağıda sanırm, tekmeleri hep orada hisediyrm kontrolumüde daha 15 20 gün var.. arabyla 40 dkkalık yola çıksam sorun olur mu acaba?

Slm kızlar dr.dan geldik ama üzüldük bebeğimizin iki böbreginde 4,8 çapında büyüme çıktı 22 haftalık çıktı konu hakkında bilgisi olan varmı

Slm kızlar dr.dan geldik ama üzüldük bebeğimizin iki böbreginde 4,8 çapında büyüme çıktı 22 haftalık çıktı konu hakkında bilgisi olan varmı

22 haftalık çıkan bebeğin mi? Kaç haftalık Sat a göre? Sonuçta geç döllenme olunca SAt a göre küçük oluyor bebekler. Büyüme içinde doktorun bilgilendirmedi mi sizi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…