- Konu Sahibi yellowdaisyy
-
- #21.061
asıl doğumdan sonra mümkün olduğu kadar sıvı tüketmek özellikle su hem sütü kaliteli kılıyor hemde süt ün çok oluyor ....
BEBEK CİLDİ İLE İLGİLİ DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR
Avrupa Pediatri Derneği tarafından düzenlenen Pediatride Mükemmellik Kongresine katılan, İngiltere Shiffield Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji ve Biyomedikal Bölümü Başkanı Prof. Micheal Cork, bebek cildi ile ilgili çok konuşulan mitlerin doğrularını anlattı. Şimdi aşağıdaki maddeleri okuyup konu hakkında biz annelerin konuşması gerektiğini düşünüyor sizlerin de fikirlerini rica ediyorum...
Çünkü çoğu doktorun önerdiği zeytinyağının kullanımını ve hatta organik ürünlerin tartışılması gerektiğini söylüyor Prof. Cork. Kişisel olarak kafamın çok karıştığı bir konu bu organik bebek ürünleri konusu. Her markaya güvenmemek gerektiğini de tekrar hatırlatmak istiyor aşağıya Shiffield Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji ve Biyomedikal Bölümü Başkanı Prof. Micheal Cork'un görüşlerini aynen yazıyorum.
Hem yorumlarınızı hem de önerdiğiniz, kullandığınız ürünleri paylaşmanızı rica ediyor mesajlarınızı bekliyorum...
BEBEK CİLDİ YETİŞKİN CİLDİ GİBİ BAKIM GÖREBİLİR, EKSTRA KORUMAYA GEREK YOKTUR
YANLIŞ
Bebekler eşsizdir, büyüklerin küçük modeli değildir. Yetişkinlere göre bebek cildinin, yapısal, oluşumsal ve işlevsel farklılıkları vardır. Bebeğin cildi yetişkin cildine göre daha az nemlendirici faktör içerir, yani daha az melanin vardır. Suyu çok çabuk emer ancak çok da çabuk su yani nem kaybeder. Yetişkin ve bebek cildinin yüzeyleri de farklıdır, bebek cildi daha incedir. Bu nedenle, bebek cilt bariyeri daha hassas ve incedir; çok kolay bariyer özelliğini yitirip, alerjenleri daha kolay cilt altına geçebilir. Tüm bu sebeplerle bebek cildinin özenle korunması gerekir.
BEBEĞİN TEMİZLİĞİ İÇİN SADECE SU YETERLİDİR
YANLIŞ
Su tek başına etkili bir temizleyici olamaz. Özellikle bebek bezi bölgesinde zararlı bakterleri temizlemek için su yetersiz kalır. Ayrıca, bebek temizliğinde sadece su kullanımının bebek cildine olumsuz etkisi de olabilir. Çünkü, yalnızca su kullanımı bebek cildini kısa süreli yaklaşık 30 sn kadar nemlendirir, ardından kurutur. Sağlıklı bir bebek cildinin pH seviyesi 5,5tir, ancak suyun pH değeri 7,5 olduğundan su tek başına bebek cildinin pH seviyesini yükseltir ve bebeğin cilt bariyerinin bozulmasına neden olur.
TÜM TEMİZLEME ÜRÜNLERİ BEBEK CİLDİNE ZARARLIDIR
YANLIŞ
Sağlıklı bebek cildinin pHsı 5,5 olmalıdır. Ancak bazı sabun ve temizleyiciler cildin pHsını 9-10a yükseltebilir, cilt hasar görür. Gen ve çevre bileşimi ile cildi koruyan tabaka kırılır ve enflamasyona açık hale gelir. Bu nedenle bebeğinize uygun temizliyiciyi seçerken bebek cildinin pHsına uygun doğru ürünler tercih edilmelidir. Cildi temizlerken nemlendiren bebek ürünlerini kullanmak en iyisidir.
BEBEK ÜRÜNLERİNDEKİ KORUYUCU MADDELER SAĞLIK AÇISINDAN RİSKLİDİR
YANLIŞ
Güvenle formüle edilen bebek ürünlerinin içine bozulmalarını engellemek, bu ürünleri zararlı bakteri oluşumundan korumak için koruyucu maddeler konur. İçinde kimyasal koruyucu madde olmayan organik ürünlerin, başta bebek cildi olmak üzere tüm ciltler için iyi olduğu iddia edilmektedir. Oysa bu koruyucu maddelerin eklenmemesi, organik ürünlerin bozularak bakteri üretmesine ve bebeğe sürüldüğünde bebek cildine zarar vermesine neden olur.
ZEYTİNYAĞI BEBEK MASAJINDA KULLANILACAK EN İYİ YAĞDIR
YANLIŞ
Bazı bitkisel yağlar yüksek düzeyde asidik oldukları için cilt bariyerine hasar verebilirler. Anneler tarafından çok tercih edilen zeytinyağı yüksek düzeyde oleik asit içerir. Bu cilt bariyerinin ikiye ayrılmasına neden olur. Genetik dizpozisyon, egzama gibi cilt bariyeri incelmiş bebeklerde zeytinyağı kullanımı bebeğin cildine zarar verir. Bu nedenle bebek cilt bakımında bebek cildi için geliştirilmiş mineral bebek yağları tercih edilmelidir.
benim gibi.net.
dila nazcım bu araştırma ve söz konusu maddeler elbette göz ardı edilemez, ama ben bir bebeği bu kadar gözümüzde büyütürsek bebeği büyütmenin o kadar ağır yük haline geldiğine inanıyorum...
sonuçta bi düşünsene insanlar bebeklerini ne şartlarda doğuruyor ve ne şartlarda bakıyorlar ...herkesin yaşam tarzı, şekli çok çok farklı...bebek ona sağlanan şartlara uyum sağlıyor...
ha bu demek değilki bebeği ordan oraya istediğin gibi savur,ama bebeğe bi şans ver bebek zaten neyi isteyip istemediğini anneye öyle güzel anlatıyor ki...
bebekleri tamamen kırılgan bir eşya,dayanıksız bir varlık olarak görürseniz hata edersiniz,ben en basitinden bebeği biz yeni doğduğunda kucağımıza almaya kıyamazken hemşirelerin veya dr ların nasılda sert davrandığına dikkat edin,benim bebeğim sarılıktan emmiyor, sürekli uyuyordu... hemşire bana kıyamamazlık etme, topuklarını cimcikle sars ve uyumasına izin verme diyerek çocuğu bi cimcikledi" hemencik uyanıverdi paşam" evt insan kıyamıyor ama sonuçta onlara değer veren onların dillerini anlamaya çalışan ebeveynlri var bebeklerimiz çok şanslı bunu unutmayın böyle endişeli annelr olmamız bunu gösteriyor,ama çocuğa lütfen dsysnıksız bir şey gibi davranmayın öyle büyütülen çocuklar muhakkak çok hastalanıyor hastahaneden gelemiyor..." YARADAN ONUN DIŞ ORTAMA VE ZARARLARINA KARŞI KORUNACAK TÜM FAKTÖRLERİNİDE BERABERİNDE GÖNDERİYOR"siz bebeğğinizi korumak için tedbiri alın ama tevekkülü unutmayın siz zaten ne kadar esirgerseniz esirgeyin onu asıl esirgeyebilecek olanın mevla olduğunu sakın unutmayın, onun yerine bu görevi üstlenmeyin!
ALLAHA EMANET SÖZCÜĞÜNÜ SADECE KAVLİ DEĞİL FİİLİ OLARAKTA GÖSTERİN
çünkü böyle annede bebekde daha sağlıklı bir ruh haline sahip oluyor...daha mutlu ,daha huzurlu bir ruh hali hepimize doğumdan sonra en çok gereken unsur....
SANADA BANKEMCİM SANADA..h.ggünaydın kızlaaarrr...
FORUMCUM KATILMANA ÇOK SEVİNDİM, ÇÜNKÜ CESARETLİ ANNELERİ SEVİYORUM :)))valla ağzına sağlık çok güzel söyledin
kızlar günaydın nasılsınız* benim sabah sabah canım sıkıldı uyandıgımda bir kiloma bakayım dedim kac kilo almısım diye o ne bir aydır hiç kilo almamısım oysa artık kılo almam hızlanmalıydı acaba bebegım ne durumda ay ınsallah o almıstır ya
slm kızlar.. biz geldik bebişimle. randevum gayet güzel geçti.
-bebeğim, boynundaki kordondan kurtulmuş
-devlet hastanesindeki stajer doktorun söylediği gibi de fl uzunluğu kısa falan değil. haftasının bile önünde çıktı. doktorum iki kez ölçtü
-genel gelişimi de gayet iyi, bir hafta önde çıktı. iri bebek olabilir deyip, osteocare isimli gün aşırı aldığım ilacı da kesti doktor.
-kan değerlerim biraz düşükmüş, onun için ilacı değiştirdi, günde iki taneye çıkardı.
-evde içimde horon tepen kız, doktora gidince (öncesinde çikolata yememe rağmen) totoyu çevirdi uyudu, poz falan vermedi.. sağlık olsun
-doktorum bi tek kilo konusunda beni kalayladı. hesapladı, 80 günde 7,5 kilo almışsın. bi dahaki ay aynı rutinde olursan seni diyetisyene göndercem dedi..
minimum 30 dakika, ortalama 45 dakika her gün yürüyüş verdi, kendimi yormadan tabi.. inş düzene sokucam ben de bu yürüyüşleri..
-bu arada 27artı4 itibariyle bebişimin kilosu 1215 gram ve boyu 37 cm.♥♥♥
ben çok güzel haberler aldım bugün, darısı hepinizin başına.. Rabbim bebeklerimizi ve bizi korusun.. selamlar sevgiler.. ♥♥♥
gunaydınnnnn
ne güzel işteeee
oyle bişi yok ki aslında, belli kuralları yok yani, şöyle olmam lazım bole olmam lazım diye.
ya sorma bende normalde sütü hiç içemem, ama bebeğim için deniyorum... Doğumdan sonra bende süt için kendimi zorlamam herhalde :)kesinlikle sana katılıyorum herkes aynı şeyi söylüyor. Fakat benim demek istediğim yemeklerin yanında sürekli ikisini tüketmekten çok sıkıldığımneyseki suyla aram iyi :)
sanada cnm...cnm sen çok çıtı pıtısın herhalde ama zaten zayıf insanda ne yaparsa yapsın öyle çok kilo alamıyo...bence sağlıklı isen canını sıkma ...:)kızlar günaydın nasılsınız* benim sabah sabah canım sıkıldı uyandıgımda bir kiloma bakayım dedim kac kilo almısım diye o ne bir aydır hiç kilo almamısım oysa artık kılo almam hızlanmalıydı acaba bebegım ne durumda ay ınsallah o almıstır ya
gunaydınnnnn
ne güzel işteeee
Oyle bişi yok ki aslında, belli kuralları yok yani, şöyle olmam lazım bole olmam lazım diye.
ya sorma bende normalde sütü hiç içemem, ama bebeğim için deniyorum... Doğumdan sonra bende süt için kendimi zorlamam herhalde :)
sanada cnm...cnm sen çok çıtı pıtısın herhalde ama zaten zayıf insanda ne yaparsa yapsın öyle çok kilo alamıyo...bence sağlıklı isen canını sıkma ...:)
h.geldin tubaalcım sanada hayırlı sabahlar...
Günaydın bayanlar, uzun zamandır okuyamamıştım düzenli olarak yazılanları, iki gündür biraz geçmişe baktım herşey yolunda gibi görünüyor maşallah :) İnşallah daha da iyi olur
Bizde geçen hafta doktora gittik, doktorumuz benimde kiloma taktı, napmışın bu ay 4 kilo almışın diye azarladıOysaki doktora her gidişimizde farklı oluyo, bazen kalın giyinmiş olurum, bazen aç bazen tok, mesela geçen gittiğimde bot vardı ayağımda :) o yüzden fazlada takmıyorum açıkçası, çünkü ben her hafta sonu aç karnıma, tuvaletten sonra giysisiz tartılıyorum ve not ediyorum, öyle abartı bi durum yok bence, benim hesabıma görede son ay sadece 2,8 kilo almışım, o kadar da olsun yaniiii
Oğluşum geçen ayki gibi totosunu dönmüştü yine, birakın üç boyutluyu iki boyutluda bile görünmediki doğru dürüst, sağlık olsun artık napalım
Yanlız doktorum aşaaalardan bi ölçüm aldı galiba rahim ağzı boyu ve biraz kısa bulduğunu söyledi. Normalde 2nin altındaysa riskli dedi, benimki 2,7 falan çıktı. Bununla ilgili bilgisi olan var mı? Nedir bunun riski? Doktorum bununla ilgili şöyle yap ya da böyle yap gibilerinden bişi demedi. Bu bana şu an risk altında diilim gibi hissettirdi ama yinede insan endişeleniyor :44:
sağlıklıyım canım cok sükür bir sağlık problemim yok yapısal bir zayıflık ama genelde beni ilk tanıyanlar hiç yemek yemediğimi dusunuyolardı dusunsene 165 boyunda 42 kiloydum anorksiya bile sananlar olmustu ama yediklerimi görünce oyle olmadıgımı anladılar :) baya bir araştırmada yapıldı ama tamamen yapısal vucudum cok kolay yakıyor yedikleri mi
canım ya yanlıs bilmiyorsam erken doğum riski oluyor boyle durumlarda ama oyle dert edılecek bir sorun da deil herhalde oyel olsa doktor seni uyarırdı sadece agır iş yapma ve kendini fazla yorma ki zaten kendini koruyosundur. ama dediğim gibi panik olacak birşey olsa doktor yatmanı söylerdi mutlaka
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?