- 5 Eylül 2011
- 6.196
- 906
- 163
- Konu Sahibi yellowdaisyy
-
- #21.081
şimdi nazar değdircem haaa.... Ben 1.58 im evlendiğimde 53 kiloydum ilk doğumda 13 kilo aldım hepsi gitt ama 3 kilo bana kaldı 56 idim kısacası 56 ile hamile kaldım şuan 7 klo aldım doğumdan sonra hepsini vermem lazım:)))
Benimde arkadasım 5 buçuk ay önce egepolde 790 liraya sezeryanla dogum yapmış bende Perşembe gunüne randevu aldım perşembe aksama verdiler randevuyu dogum fiyatlarınida öğrenir yazarım burdan ama o kadar ucuz olduğunu sanmıyorum beni
Sigortam var sadece muayne ücreti 37 lira istiyorlar
LCWaikiki.com - XSIDE Gecelik - ECRU PRINTED
kızlar şu gecelik nasıl :26:
hastanede giymek için :26:
Cnm gözün aydın. Çok sevindim sıpanın kordondan kurtulmasına ve sende de sıkıntı olmamasına:) Maşallah bebişimize Allahım hep böyle güzel haberler paylaşmayı nasip etsin hepimize inşallah.slm kızlar.. biz geldik bebişimle. randevum gayet güzel geçti.
-bebeğim, boynundaki kordondan kurtulmuş
-devlet hastanesindeki stajer doktorun söylediği gibi de fl uzunluğu kısa falan değil. haftasının bile önünde çıktı. doktorum iki kez ölçtü
-genel gelişimi de gayet iyi, bir hafta önde çıktı. iri bebek olabilir deyip, osteocare isimli gün aşırı aldığım ilacı da kesti doktor.
-kan değerlerim biraz düşükmüş, onun için ilacı değiştirdi, günde iki taneye çıkardı.
-evde içimde horon tepen kız, doktora gidince (öncesinde çikolata yememe rağmen) totoyu çevirdi uyudu, poz falan vermedi.. sağlık olsun
-doktorum bi tek kilo konusunda beni kalayladı. hesapladı, 80 günde 7,5 kilo almışsın. bi dahaki ay aynı rutinde olursan seni diyetisyene göndercem dedi..
minimum 30 dakika, ortalama 45 dakika her gün yürüyüş verdi, kendimi yormadan tabi.. inş düzene sokucam ben de bu yürüyüşleri..
-bu arada 27artı4 itibariyle bebişimin kilosu 1215 gram ve boyu 37 cm.♥♥♥
ben çok güzel haberler aldım bugün, darısı hepinizin başına.. Rabbim bebeklerimizi ve bizi korusun.. selamlar sevgiler.. ♥♥♥
Cnm senin de gözün aydın. Boşverin alınan kiloları ben hiç takmıyorum kafama işin açıkçası kaç kilo aldığımı bile bilmiyorum. Dr.um ölçmüyor benioooh maşallahaynı gün ve saatlerde buluşmamız varmış bebişlerle bende güzel haberler aldım oğluşumdan 1,5 aylık hasret sona erdi ama benim ki de senin kız gibi uyuyodu maalesef valla ne yapcaksak bu kiloları 50 günde 5,5 kilo almışım öncesinde ne güzeldi ya üff toplamda 9 kilo aldım:44:bebişin boyu 40 cm de kilosu 950 gr kilosu bana az gibi geldi haftasına göre
Bu yoruma imzamı atarım. Tecrübeli bir anne olarak ilk oğluşumda hiçbir şeyden sakınmadım. Tabii ki dikkat edilmesi gereken belli başlı şeylere dikkat ettim ama onun dışında aman kalın giydireyim, aman sürekli evimi steril edeyim falan takıntım olmadı. Bir arkadaşım evini sürekli dezenfekte ederdi bebeği emeklemeye başladığı dönemlerde. Her gün en az bir kez köşe bucak silinirdi evi. Oğlu o kadar sık hastalanıyordu ki en son çocuğa belirli ölçülerde mikrop yüklemeye başladılar. Çünkü bebekte bağışıklık sistemi sıfırdı.Biz güçlü olmak zorundayız düşecekler, hastalanacaklar metanetimizi korumak zorundayız. Benim oğlum düşmüş birgün babasıyla markete giderken. Bir saat sonra falan kusmaya başladı. Apar topar hastaneye götürdük.Dr.umuz herşeye hazırlık olun bu kadar kusması hayra alamet değil dediğinde Ananesi ve babannesi oğlum beyin kanaması geçiriyor diye hastane bahçesinde bayılıp ayıldılar. Biz babasıyla hem onları sakinleştirdik, hem de dimdik oğlumuzun başında bekledik. Oğlum bir kere röntgen çekildi , 2 kere de BT ye girdi. Ellerimle burnunu tıkayarak içirdim içinde uyutucu olan mamasını hem de iki kere.Yavrum ortalığı yıkarken üstelik. Benim oğlumun birşeyi yok dedim inatla.Allahım sana emanet oğlum dedim. 4 dr.seferber oldu oğlumun başında. Hepsi umudunuzu kaybetmeyin dedi ama sabaha karşı çocuk beyin cerrahi dr.geldiğinde çok şükür bunun sadece mide enfeksiyonuyla aynı ana denk gelen bir düşme olduğunu anladık. Dr.umuz metanetimizden dolayı kutladı bizi. Ben bile korktum sen nasıl bu kadar dirayetli kalabildin şaşırdım dedi. Anneyim ben dedim şaşılacak birşey yok. Onun her halinde yanında olması gereken ilk insan. O hastaneden çıkıpta arabaya bindiğimizde resmen kendimden geçmişim. Kayınvalidem anlatır hep mavigibi bambaşka diye. Biz hastaneyi birbirine kattık o haliyle bir de bizi teselli etti diye. Oğlum elinde bardakla düştüğünde avucuna batan camı çıkaran benim, kan görmeye dayanamayan ben... Olabilir annecim, herkes kaza yapabilir. Korkma birazdan geçecek diyen anneyim içimden dualar ederken... Ateşlendiğinde üşüdüğünü bile bile ılık suya sokan, çıplak yatırıp eklem yerlerine soğuk kompleksler yapan ve titremesine aldırmayan anneyim... Sabahları annecim gitme diye ağlarken yine allahım oğlum sana emanet deyip sırtımı dönüp işe giden anneyim... Tüm güzel şeylerin yanı sıra o kadar büyük bir cesaret ve metanet işi ki anne olmak...dila nazcım bu araştırma ve söz konusu maddeler elbette göz ardı edilemez, ama ben bir bebeği bu kadar gözümüzde büyütürsek bebeği büyütmenin o kadar ağır yük haline geldiğine inanıyorum...
sonuçta bi düşünsene insanlar bebeklerini ne şartlarda doğuruyor ve ne şartlarda bakıyorlar ...herkesin yaşam tarzı, şekli çok çok farklı...bebek ona sağlanan şartlara uyum sağlıyor...
ha bu demek değilki bebeği ordan oraya istediğin gibi savur,ama bebeğe bi şans ver bebek zaten neyi isteyip istemediğini anneye öyle güzel anlatıyor ki...
bebekleri tamamen kırılgan bir eşya,dayanıksız bir varlık olarak görürseniz hata edersiniz,ben en basitinden bebeği biz yeni doğduğunda kucağımıza almaya kıyamazken hemşirelerin veya dr ların nasılda sert davrandığına dikkat edin,benim bebeğim sarılıktan emmiyor, sürekli uyuyordu... hemşire bana kıyamamazlık etme, topuklarını cimcikle sars ve uyumasına izin verme diyerek çocuğu bi cimcikledi" hemencik uyanıverdi paşam" evt insan kıyamıyor ama sonuçta onlara değer veren onların dillerini anlamaya çalışan ebeveynlri var bebeklerimiz çok şanslı bunu unutmayın böyle endişeli annelr olmamız bunu gösteriyor,ama çocuğa lütfen dsysnıksız bir şey gibi davranmayın öyle büyütülen çocuklar muhakkak çok hastalanıyor hastahaneden gelemiyor..." YARADAN ONUN DIŞ ORTAMA VE ZARARLARINA KARŞI KORUNACAK TÜM FAKTÖRLERİNİDE BERABERİNDE GÖNDERİYOR"siz bebeğğinizi korumak için tedbiri alın ama tevekkülü unutmayın siz zaten ne kadar esirgerseniz esirgeyin onu asıl esirgeyebilecek olanın mevla olduğunu sakın unutmayın, onun yerine bu görevi üstlenmeyin!
ALLAHA EMANET SÖZCÜĞÜNÜ SADECE KAVLİ DEĞİL FİİLİ OLARAKTA GÖSTERİN
çünkü böyle annede bebekde daha sağlıklı bir ruh haline sahip oluyor...daha mutlu ,daha huzurlu bir ruh hali hepimize doğumdan sonra en çok gereken unsur....
Size de hayırlı sabahlar cnm...[ı][ı]hayırlı sabahlarrrr güzel anne adayları ve uykucu bebişleriiii[/ı][/ı]
Günaydıınnn cnm...günaydın kızlaaarrr...
Cnm hiç sıkma canını benim ablam 6 kilo aldı tüm hamileliği boyunca. Doğum yaptığında bebek+ suyu+eşi derken hamile kaldığı kilodan daha zayıftı. Ama maşallah kızımızda hiçbir sıkıntı yoktu.Önemli olan onun sağlığı gerisini hiçç takma kafana.kızlar günaydın nasılsınız* benim sabah sabah canım sıkıldı uyandıgımda bir kiloma bakayım dedim kac kilo almısım diye o ne bir aydır hiç kilo almamısım oysa artık kılo almam hızlanmalıydı acaba bebegım ne durumda ay ınsallah o almıstır ya
Günaydınnn aminnnn :))günaydın güzeller anneler hepimize güzel birgün diliyorum:)
Günaydınnnn...günaydın hanımlar
Herkese merhaba kizlarrrrinsallah herkes iyidir,zaman yaklastikca heyecanlarimiz artiyor:). Saglikla gelsin bebislerimiz ins
Ben henuz almadm cnm bu besigi ama bazi mobilyacilarda gordum fiyat 350-400 arasiydi. Senin aldiginda ck guzel bebisin iyi gunlerde yatsin insallah:) ben sadece besigin yanlari seffaf die daha rahat olur die dusundum,yatarken bile yerimden klkmadan bebisi gorurum die dsndum. Bu ay ins odamizi besigimizi alcaz
evt cena cım bende kitapta öyle olmuştum ,bi tanede eğlenceli bi film söyliim sana ama bunu kesin eşinle izle çok ilginç bi hint yapımı film hem eğlenceli hemde soluksuz izliyosun "3 idiots.."
bende bekliyorm o notları ....
güle güle kullanın cnm çok şeker...
tuballl ben oğlumda oda yapmıştım ve bunun gibi bi tanede odadan odaya taşınabilen almıştım inan o kadar rahat oluyo ki kesinlikle tavsiye ederim tek dezavantajı 8 AYDAN SONRA KENARLARI TUTUNARAK KALKARSA DÜŞEBİLİR AMA BEN BEŞİĞİ UYUDUĞU ZAMAN DUVAR İLE YATAĞIMIZN ARASINA KOYUYODUM O TEHLİKEDE KALKIYODU ORTADAN...
miniciğim aldığın beşik harika. çok beğendim. bende bır mağazada benzerini gördüm. 350 tl. onu alacam.
bebişlerimiz sağlıkla mutlulukla buyusnler içinde inşallah.
LCWaikiki.com - XSIDE Gecelik - ECRU PRINTED
kızlar şu gecelik nasıl :26:
hastanede giymek için :26:
ilk egepole başladığımda doğum fiyatı 750 tl di özel hastanelere zam gelince 1000 lira oldu dr kime gidiyorsunuz ?
KiZlar 4 d ye girdim çok guZel oğlumun mimikleri başlamış gülüyordu çok mutlu oldum anlatamam artık cd mizde var:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?