- Konu Sahibi yellowdaisyy
-
- #26.481
kızlar size nefis çıtır çıtır bir börek tarifi vereyim.bugun yaptım sabah kahvaltıya.kocam bayıldı bana yenıden aşık oldu
4 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı un
yarım çay kaşığı tuz
İç Harcı için:
lor peyniri
maydonoz
Üzeri için:
1 adet yumurta
Sıvı yağ, sirke, un ve tuzu iyice çırparak boza kıvamında sos hazırlayın.
Yufkalardan bir tanesini serin ve üzerine hazırladığınız sostan 3-4 yemek kaşığı dökerek fırça ile yayın. 2. yufkayı da üzerine sererek aynı şekilde sosunuzu bu yufkanın üzerine de sürüyorsunuz.2 kat serdiğiniz yufkaları pizza dilimi şeklinde 12 parça kesiyordunuz ve üçgenlerin kaşın kısımlarına iç harcından koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyorsunuz. Tüm malzemeleri aynı şekilde yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece ısıttığınız fırında börekler kızarana kadar pişiriyorsunuz. Afiyet olsun..
Patatesli Çıtır Börek Tarifi - Nefis Yemek Tarifleri
tarifi burdan aldım.orda patatesli yapmışlar ben peynirli yaptım.kesınlıkle denemelisiniz.bundan sonra favori börek tariflerimin arasında.
anammm bu ne sıcak yawww .. bidaha cocuk yaparsam tam sohbaharda doguracagım yada kışş.
Allahım yagmur duası edıyorum şimşekler caksın yagmurlar yagsınn
melihh bence cok severım melıh ısmınııı elifnazzz
bebeğimin hastaneden çıkışına bende kurabiye yapmak istiyorum daha kurabiyeyi hangi şekilde yapıcağıma karar veremedim. yapanlar hangi kurabiye kalıbıyla yaptınız birde şeker hamuruyla mı yoksa royal icing ile mi yapıyorsunuz
benim ayaklar da nanay canım.bi görsen.topalak topalak.ayaklarıma bakmaya korkuyorum.ama benım 6. aydan ıtıbaren şişmeye başlamıştı.doktor tahlıl yaptıgında bir sey cıkmamıstı.tamamen gebelıge baglı demıştı.önceden sabah uyandıgımda ınmış oluyodu ayaklarım.ama artık hıc ınmıyolar.kocamanlar ya
Iyi pazarlar kizlar biz annemle bebek kurabiyelerini yapiyoruz bugun ama cok zaman aliyor 11 de basladik daha 10 tane bitti ben soyleyeyim ona gore yapini
bır de ben okulum etkılenmesın dıye temmuzu ayarlayarak hamıle kaldım.şimdiki aklım olsa kara kışta doğuracak sekılde ayarlardım. ah ah...
kızlar 4 dk önce bodrumda deprem oldu.bende uzanmıştım,korktum valla
ilk doğumum kasımda olmuştu.o zaman da aman bebek üşümesin hasta olmasınlarla uğraşıyorsunuz.10 günlükken grip olmuştuk biz.bende o zaman bir dahakini yazın doğuracam demiştim.bu sefer de ben yanıyorum....
şu güllü bebek kurabiyelerinden mi canım,o kadar uzun sürüyo mu yahu.hiç bulaşmıyım o zaman.ayakta duramıyorum
bende kizimi eylulde dogurmustum, oyle sicaklari yasadimki olecegimi zannediyordum. bu sefer cok sukur rahatim.
en güzeli mart nisan gibi doğurmak galiba artık ikinciye nasip olursa o zamana denk getirmeye çalışıcam ben
şu güllü bebek kurabiyelerinden mi canım,o kadar uzun sürüyo mu yahu.hiç bulaşmıyım o zaman.ayakta duramıyorum
Ben seker hamurlu kurabiyelerden bahsettim. Gulluler daha az ugrastirir muhtemelen
aydındada sallandık baya.bu ne sıcaktır ya bayılacam.vantilatör kar etmiyor.
Sivas'a daha yaz gelmedi buralar serin çok şükür annem İst.da hava sıcak durulmuyo burda diyo ben Allah'ın izniyle zorlanmıycam inş. temmuzda bile çok aşırı bi sıcak olmuyo buralar :):)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?