- 24 Kasım 2011
- 397
- 3
- 68
- Konu Sahibi yellowdaisyy
-
- #26.541
kızlar size nefis çıtır çıtır bir börek tarifi vereyim.bugun yaptım sabah kahvaltıya.kocam bayıldı bana yenıden aşık oldu
4 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı un
yarım çay kaşığı tuz
İç Harcı için:
lor peyniri
maydonoz
Üzeri için:
1 adet yumurta
Sıvı yağ, sirke, un ve tuzu iyice çırparak boza kıvamında sos hazırlayın.
Yufkalardan bir tanesini serin ve üzerine hazırladığınız sostan 3-4 yemek kaşığı dökerek fırça ile yayın. 2. yufkayı da üzerine sererek aynı şekilde sosunuzu bu yufkanın üzerine de sürüyorsunuz.2 kat serdiğiniz yufkaları pizza dilimi şeklinde 12 parça kesiyordunuz ve üçgenlerin kaşın kısımlarına iç harcından koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyorsunuz. Tüm malzemeleri aynı şekilde yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece ısıttığınız fırında börekler kızarana kadar pişiriyorsunuz. Afiyet olsun..
Patatesli Çıtır Börek Tarifi - Nefis Yemek Tarifleri
tarifi burdan aldım.orda patatesli yapmışlar ben peynirli yaptım.kesınlıkle denemelisiniz.bundan sonra favori börek tariflerimin arasında.
ya kızlar ben bişe sorcam ya bu usglerde bazen bi hafta önde yada geride görünüo ya ben son 2 aydr gitmemde he bir hafta önde çıkıo yani şuan 37haftalık görünüoo ama sata göre 36 olması lazım ben hangiisine gçre doğracammmm yaa :26:
benim iki gündür alttan iğneliyorlar gibi bir ağrı oluyor doktora da gitmedim ama baya şiddetli oluyor..
iki kere yolda yürürken oldu iki büklüm olmamak için kendimi zor tuttum.. başına böyle bir şey gelen var mı?
geçmiş olsun canım.. biraz sıkıntılı bi gün geçirmişsin.. ama hamdolsun geçti..
37. haftadasın nasılsa, bence bebiş gelecek diye çok korkma.. doktorun dediği doğru, ne kadar kalsa içerde o kadar iyi..
ama gelecekse.. doktorun bile durdurumaz onuusağlıkla gelsin de artık ne zaman gelirse gelsin..
açıklığın da yokmuş, sancılar işaret ama henüz tam zamanı gelmemiş demek. inş bugün iyi haberler alırsın..
perşembe benim de sancılar çıkmıştı, 40 ve 60larda. bugün hiç yaşamadığım adet sancısı gibi bi ağrıyla uyandım,
ara ara hala vuruyor.. sanırım bunlar da işaret. cuma randvevum var.. bakalım ne olacak?
bızde aynı yerd3n bu kutulardan aldık hastanede dagıtmak ıcın gercekten cok sevımlı bı bayan ama bız uzerıne mınık bebek fıgurlerı alıp yapıstırdık gercekten sırın oldular bende herkesın ordan alısverıs yapmasını tavsıye ederım hem guleryuzlu bı yaklasım hemde fıyatları cok uygun
benim de aynen tarif ettiğin gibi günde 5-10 kez oluyor canım
selam annecikler,biz yine gece kuşluğu yapıyoruz sabahın köründede hortluyoruz.Deliksiz uykular bitti.Oğluma telsiz almıştık 2 kanallı 100 mydi ama geri verdik cızırtılıydı ve ses kesiliyordu.Telsiz alan varsa neye göre aldınız önemli olan kanal sayısı mı metresi mi??
benim bebiş 2 hafta önden gidiyordu. doktora sordum geçen.ya kızlar ben bişe sorcam ya bu usglerde bazen bi hafta önde yada geride görünüo ya ben son 2 aydr gitmemde he bir hafta önde çıkıo yani şuan 37haftalık görünüoo ama sata göre 36 olması lazım ben hangiisine gçre doğracammmm yaa :26:
Günaydın kızlar
her şey yolundadır inşallah. bende genital bölgemde ve göğüs altlarımda acaip kaşıntı oluyor terleyince ve banyo sonrası kuruluktan da oluyor. ne yapacağımı şaşırdım. en sonunda kanatıyorum hep. berbat bir hale geldi cildim hastalıklı gibi.benzer durum yaşayan var mı, gece resmen uyutmadı kaşıntı. mahvoldumcildim zaten hassas gebelikten öncede yaşamıştım ama bu derece değil....
Sağol canım...Hastaneye gitmeye korkuyorum valla yine yatış verirse diye.İnş. herşey yolunda gider de geri gelirim.Sancıları o kadar az hissediyorum ki , çünkü benim adet sancılar çok çok şiddetli olduğundan benim için bu hissettiklerim devede kulak.Ama doktora göre daha doğrusu nst çıktısına göre doğum sancısıymış.Böyle olursa ben kolay doğururum diyorum kendi kendime. inş. yani...Canım sancın çok şiddetli olduysa doktorunu bir ara da söyle.Nst ye girmesem ben bu hafta doğurcakmışım demek ki Bu arada ebe eliyle açıklık olup olmadığını kontrol etti.Çok korkuyordum kimi çok kötü oldum falan diye anlatınca.Eğer derin derin nefes alıp verirseniz o kadar acımıyor.Sonrasında da hiç acı hissetmiyorsun.Korkmayın yani arkadaşlar...
HAYIRLI SABAHLAR ZAMAN YAKLAŞTIKÇA KAÇAKLARDA TOPİĞİN YOLUNU BULMAYA BAŞLAMIŞ:d
ARSİMA,KARABÖCÜG EPEYDİR YOKLARDI ,,,KURABİYELERİNİ BİTİRENLERMİ DERSİNİZ ALYA GİBİ,SANCILARI TUTANLAR YUSUF-DEFNE GİBİ UYUYAMAYANLAR BURBUR GİBİ NESE KIZLAR HEPSİ YAKINDA BİTECEK ÇOOOK BAŞKA ŞEYLERDEN KONUŞUYOR OLACAĞIZ İNŞ.
BENDE 21 E RANDEVU ALIP OGÜN GİTCEM ZIRT PIRT GİTMEK İSTEMİYORUM,BEBEĞİM İYİ OSUNDA NE ÖNEMİ VAAR NST,USG
KASMAM BEN BEBİKİMİ AY ANNESİ TOTOSUNU,DÖTÜSÜNÜ YESİN ZZÜMRASININ HERSEYİNİ ALLAHIM ne olr sağ salim kucaklarımıza almayı nasip eyle
kızlar bugün randevum var 2 haftadır yatıyorum bebek iyice aşağıda kasılmalarım da var hayırlısı artık çok korkuyorum
Herkese günaydınlaryaavv bir de ben anlayabilsem şu kasılmalar nasıl bişey ben de mi tık yok varda ben mi anlamıyorum çözemedim gitti:44::44: bilen varsa biri tari etsiiinn:26:
günaydın canıııımm valla güldürdün beni:)) çünkü bende tam bu sorunun cevabını düşünüodum... bu kasılmalar nasıl bir şey oluo acaba die bende bakınıodum. sanırım adet sancısı gibi diyorlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?