- Konu Sahibi yellowdaisyy
-
- #17.561
ben sordum normalde 230 ama dr yönlendiirdi ise 180 tl.. pazartesı bende cektırecegimmcok sevındım herseyın yolunda olmasına harıka :)ayrıntılı ultrason ıcın nekadar fıyat dedıler
bacım 18- 22 haftalar arasında yapılıyor ... 22. haftada degilarkadaşlar bu ayrıntılı ultarasona fıyatlarını bılen var mı acaba dun gıttıgım hastanedekıne sordum 320 lıra fıyat bıctıler sgk ıle anlasmada gecmıyor bu olayda dedıler
arkadaşlar bu ayrıntılı ultarasona fıyatlarını bılen var mı acaba dun gıttıgım hastanedekıne sordum 320 lıra fıyat bıctıler sgk ıle anlasmada gecmıyor bu olayda dedıler
ben sordum normalde 230 ama dr yönlendiirdi ise 180 tl.. pazartesı bende cektırecegimm
bacım 18- 22 haftalar arasında yapılıyor ... 22. haftada degil
mrb kızlar nasılsınız ya ben bugun inanılmaz bir diş agrısı cekiorumve dün geceden beri belim agrıo gece hele baya şiddetli agrıdı korktum ama normal dio herkes gercekten normalmi yoksa gitsemmi doktora:26:
kızlar ben geldimmmmm
ama giderken karda kaydım düştüm(( neyse bir problem yok.... ayrıntılımızı hallettik çok şükür onda da bir sıkıntı yok ...
hapsuuuuuuu
Prensesimle müzik dinliyoruz kızlar siteyi size de tavsiye edeyim dedim kesintisiz klasik müzik çalıolar
Klasik Mzik - Canl Klasik Mzik Dinle
bana gelen bir maili paylaştım kızlar
Açıkça vatandaşın ve devletin nasıl soyulduğunun kısa ve çarpıcı hikayesi..
Genel bir kontrol için evimizin yakınındaki özel hastaneye gittim.
Hastene bankosunda Bağkur'lu olduğumu, SGK anlaşmaları olup olmadığını sordum.
TC kimlik no'mu sistemlerine girdiler, evet sizin bilgilerinizi görüyoruz,SGK'dan yararlanabilirsiniz dediler.
Genel kontrol için dahiliye gittim. Muayene ücreti olarak 30 TL nakit ödeme yaptım. Bana her ne fiş, ne fatura vermediler.
Doktor muayenesini yaptı, yapılması gereken tahlilleri çıkarttı, tekrar bankoya gittim.
Bu sefer tahliller için DİKKAT.. SGK'nın ödemesi dışında benim payım olarak 595 TL ödemem gerektiği söylendi, kredi kartımla ödememi yaptım.
Küçük bi kasa fişi ile kredi kartı pos fişini aldım. Tahliller iki gün sonra çıktı, doktora gösterdim. Her şey normal çıktı sevindik.
Bir an aklıma takıldı..BEN 595 TL ÖDEDİM, BANA YAPILANLARIN BEDELLERİNİ GÖREBİLDİĞİM BİR FATURA-İŞLEM DÖKÜMÜ BANA VERİLMEDİ dedim.
Muhasebeye gittim. Bana yapılan işlerin detaylarını gösteren fatura vemelerini talep ettim.
İşte ne olduysa bundan sonra oldu. Normalde hiç istemeden zaten yasal olarak verilmesi gereken faturayı vermemek için ilginç sorular ve sorgulamalar başladı.
Niçin istiyorsunuz, size fatura veremeyiz, isterseniz yapılanları bedellerini elle yazalım verelim, bu fiş fatura demek zaten uygulama böyle fatura veremiyoruz...
Sergilenen bu tavır bende talebimde daha çok ısrarcı olmama neden oldu.. Sonunda sizi müdürümüzle görüştürelimle başka bir sürece geçildi.
Müdür de benzer şekilde neden, niçin fatura istiyorsunuz, biz detaylı faturayı size veremeyiz, biz bu tip faturayı kuruma-SGK'ya veriyoruz. dedi.
Bu tavır karşısında ısrarım ve beraberinde gerilim arttı. Sonunda tamam biz bir mali müşavirimize danışalım dediler..
Bir gün sonra tekrar aradım, fatura talebimi yeniledim. Buyrun gelin yardımcı olacağız dediler, gittim.
Ve...olana bakın !!!
''Sizden fazla ödeme alınmış dediler, normalde 30 TL olan muayene ücreti içinde bu tahlillerin yapılması gerekiyormuş.
30 TL muayene ücretinin 12 TL'si SGK tarafından, 18 TL si benim tarafımdan ödeniyormuş. ( BANA 30 TL ödetmişlerdi)
595 TL'lik tahlilinin 551'sini fazladan almışlar, meğersem sadece 44 TL'sini SGK değil ben karşılıyor muşum.
SONUÇ OLARAK; 595+30 = 625 TL olan masrafım meğersem 74 TL imiş..
Hastane özür dileyerek, 551 TL'yi kredi kartıma iade işlemini başlattılar.
Araştırdığımda gördüm ki; bu durum yaygın olarak uygulanmakta ve vatandaş ve devlet zarara uğratılmaktaymış.
günaydın herkeslereeee
bende çalışıyorum ama çok sevdiğim için zaman ayırabiliyorum akşamları keyif veriyor bana
ay elektrikmi yok aman dikkat et üşütme
Lamecim işte şimdi yükleyebildim canım
valla sigorta bu ayrıntılı ultrason uygulamasında bi şeye yaramıyor. hiç etkisi yok yani. kim ne tutturursa..
benim rutin kontrole gittiğim özel hastane kozyatağı'nda, 220 tl fiyat verdi.
doktorun yönlendirmesiyle gideceğim koşuyolu görüntüleme merkezi 300.
Sonucun iyi olmasına sevindim gözün aydın canımve geçmiş olsun umarım önemli bir durum yoktur
geçmiş olsun, dikkat et annesiii..
Kızlar ben de buradayım ama yazamıyorum pek. Dehşet yoğunum bugünlerde. Başımı kaşıyacak vaktim kalmıyor. Bir arkadaşımız doğum iznine ayrıldı. Onun işleri de bize kaldı. Ara ara bakıp çıkıyorum size pek yazamıyorum ama takipteyimÜzerinize afiyet birazda faranjit oldum sanırım. Gece uykularım bölünüyor boğaz ağrılarımdan. Halsizlik yapıyor oda. Çok şükür bitirdik bugünü de çıkmaya hazırlanıyoruz biz sıpamla yavaş yavaş. Bir yarım saat kestiririz artık serviste. Aslında yorgunuz ama babamızın baskılarıyla gebiş alışverişine çıkacağız. Birazda anneye birşeyler almanın zamanı geldi. Öpüyorum hepinizi.Bebişlere ve kendinize iyi bakın. Yarın görüşmek dileğiyle
canım çok sevindim gözün aydın bakalım bizimki nasıl çıkıcakherkese merhabadoktordan geldik kızım çok iyi çok şükür 19+1 çıktık tickerımı yine düzenlemem gerekiyor sanırım doktor teyzesi bacaklarını pek uzun buldu babasına benzeyecek dedi bin şükür her şeyi çok iyiymiş yavrumun iki hafta sonra ayrıntılı ultrasona ve şeker yüklemesine gideceğiz
kızlar ben geldimmmmm
ama giderken karda kaydım düştüm(( neyse bir problem yok.... ayrıntılımızı hallettik çok şükür onda da bir sıkıntı yok ...
kızlar ben geldimmmmm
canım çok sevindim gözün aydın bakalım bizimki nasıl çıkıcak
canım çokkkkk geçmiş olsunnnnnn ayrıntılınızında güzel geçmesine çok sevindim boyu kilosu kaç çıktı
teşekkürler canım, boyunu bilmıyorum da kilomuz 382 gr 20+3 günlüğüz... sizin ne zaman
Gözün aydın canım maşallah bebişine
canım 2 haftamız var bizimde merakla bekliyoruzzzzz:)
canım bayıldım bunlara... kesinlikle harika şeyler...günaydın herkeslereeee
Lamecim işte şimdi yükleyebildim canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?