2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

üüf biz daha para biriktirme moduna geçemedik
umreye gitmek istiyoruz biraz birikim yapabilirsek.. çocuk fln olmadan..
ev borcuna girmek istiyorum bi yandan da ama kredi çekmek istemiyorum.. nasıl olacaksa o iş..

Bizimde 5 ay olucak , daha yeni toparlanıyoruz, ilk başta eskikler olabiliyor o yüzden dengelemek zor oluyor biraz, biz yavaştan kenara koymaya başladık, çok değil ama damlaya damlaya göl olur hesabı..

haklısın canım istanbul gibi bir yerde masraflı iş bu araba benim eşimin de arabası yok babasınınkini kullanıyor ama araba hep bizde olduğu için sıkıntımız yok,bizimmiş gibi.. bazen onlara lazım olursa bırakıyoruz .. o askere gidip gelince araba almak istiyor .. yada yeni arabayı babasına verip kendisi babasının arabasını kullanmaya devam etmek istiyor .. o da altınlarla alacak .. bilezikler değilde, düğünde takılan hediye altınlarla ..

ev meselesi gündemimizde şimdilik yok

emin evim'le falan olabilir anca. google'a yazarsan, kredi cekmeden istediğin taksitle ev sahibi olabiliyorsunmuş.
benim de aklımda o var, eşim araştırmış da bişeyler söylüyordu onunla ilgili..
ben bi hesap yaptım, 100milyarlık eve girdin diyelim, sana ilk ay çıkarsa 140 milyar kadar ödüyorsun yine diğerlerine çıkana kadar verdiğin kira yardımlarıyla fln.. yada sana son çıktı diyelim, aldığın kira yardımlarından dolayı 100milyardan daha aza ev ev sahibi olmuş oluyorsun... faiz olmuyor tabii de.. farklı bi sistem.. nası olacak aklım almıyor...aklımdaki tek çare toki oluyor ama işte o da nası olursa.. kararsızım o konuda ya..
kv'nin babasından kalma tarlalar varmış, satılacak diyolar 1-2 sene içinde devlete.. ektirmemiş devlet geçen sene.. baya bişey düşüomuş, çocuklarıma ev alırım fln diyodu da. ne kadar samimi bilmiyorum.. bi de tarla işleri belli olmaz...

Bizimde 5 ay olucak , daha yeni toparlanıyoruz, ilk başta eskikler olabiliyor o yüzden dengelemek zor oluyor biraz, biz yavaştan kenara koymaya başladık, çok değil ama damlaya damlaya göl olur hesabı..

bizim daha 40ımız çıkmadı yarın 40 mı uçursak napsak
dediğin gibi canım hem borçlar var, altınları satıp o kapatılacak ama üzerine yine eklemek gerekiyor. bikaç ay daha gider herhalde.. başlarda böyle oluyor demek ki.. inşallah yılbaşından sonra biz de koymaya başlarız kenara..

Kesinlikle zaten yeterinde masrafımız var, birde o eklensin istemiyorum, bizim malesef altınların hepsi gidecek, bende kenarda biraz kalsın istiyorum, dünya hali, belki plansız bebiş olur nebilim hastalık olur diye...Ama benimkindeki araba sevdasını durdurmak imkansız oyüzden bende arabanın keyfini çıkarmaya bakıcam alınınca, ev için bizimde imkanımız yok şuanda bakalım hayırlısı.....

bizim daha 40ımız çıkmadı yarın 40 mı uçursak napsak
dediğin gibi canım hem borçlar var, altınları satıp o kapatılacak ama üzerine yine eklemek gerekiyor. bikaç ay daha gider herhalde.. başlarda böyle oluyor demek ki.. inşallah yılbaşından sonra biz de koymaya başlarız kenara..
[/QUOTE]

Evet canım bir müddet sonra düzeleceksiniz inşallah

bizim arabamız var çok şükür ama düğün borçlarımıza gelen bütün altınlar gidecek.. bileziklerim kalacak, onu da ev alma durumumuz olursa eğer peşinatta kullanalım diye düşünüyorum... ne zor işmiş bunlr.. evimiz olsa belki biraz daha rahatlardık... kira ödeer gibi ödesek güzel olurdu.. bakalım herşeyin hayırlısı... kazançlarımız bereketli olsun inşallah yeter ki..

Kızlar eşinizden ayrı kenara birikim yapıyor musunuz?

ben yapıyorum canım, dediğim gibi araba içi eşim şuan birikim yapamıyor, düğün borçlarını ödüyor .. öyle bir maddi sıkıntımız yok.. sadece birikim yapamıyor o .. benim maaşıma ihtiyaç duymadık şimdiye kadar .. o yüzden ben kenara atabiliyorum 3-5 birşeyler

Kızlar eşinizden ayrı kenara birikim yapıyor musunuz?

daha o aşamaya gelemedik biz açıkçası..
gerçi bana ayırdğımız bir miktar oluyor her zaman.. gün içinde harcıyorum tabi.. ama bakalım arttırrabilirsem atarım bi kenara belki de.. iyi de olur hani.. becerebilirsem..

yok yok biz daha gelemedik o aşamaya.. muhtemelen gelemeyiz de daha.. borçlar,evin eksikleri.. bu ay kenara atsam diye düşünüyordum kitaplık fln çıktı, taksitle mi alsak ki

ben de bir miktar kendime ayırıp eşime veriyorum. ama yine de eşim tabii ki bana ihtiyacım olanı fazlasıyla veriyor. kendime ayırdığımı yok sayıyoruz borcumuz yok çok şükür. ufak tefek kredi kartı falan işte çok şükür.

para, ev, borç... bu meseleleri konuşunca nası içime bi karamsar bulut çöktü anlatamam...
sanırım şu borçtan kurtulmadıkça içim rahat etmeyecek.. kızlar dua edin ayın 15ine kadar şu çeyrek birz daha yükselsin de satıp kurtulalım şu borçtan...
sonra belki daha rahat kenara koyarız, umreye gideriz,gelince de ev için bakarız bişeylere...

geçen gün aklıma ne geldi.. bu dostlğmuz hep devam etsin inşallah bebeciklermizin haberlerini bile alalım birbirimizden ne güzel olur değil mi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…