2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

15 gündür formdan uzak kaldım :( oğluşum doğdu maşallah
2 ağustos cuma günü sezeryanla dünyaya geldi. doğum hikayemi anlatıcam ama çok iç açıcı değil kimseyi korkutmak istemem.
en önemlisi onun yüzünü gördüğün an tüm acılarının dinmesi :)

kızlar bişey sorcam,ilk zamanlarda göğüs pompası dedi doktor tam olarak ne işe yarıyo olsa nasıl olur olmazsa ne kaybederim doğum yapan arkadaşlar yazarsınız sevinirim :26: :16::16:

Eğer bebeğiniz emme problemi yaşarsa, sütü sağıp verebilirsiniz, mama almak zorunda kalmaz. Ama bu sefer de biberona alışkanlık olabilir. Bunun için de ya kaşık biberon ya da mutlaka yenidoğan akış biberon kullanılması öneriliyor. Tabii sadece sağıp biberonla vermek değil, aynı zamanda emme alışkanlığı kazandırmaya devam etmek şart.

Ya da sütünüzü sağıp gerçekten gelip gelmediğini kontrol edebiliyorsunuz. Bebek emiyor gibi görünür ama belki boş çekiyordur. Ya da bebeğin emme gücü azdır, emip uykuya geçtikten sonra aynı memeyi sağıp, ne kadar süt çıktığını kontrol etme şansınız olur. Eğer çok gelirse, bebek emememiş demektir.

Ya da dışarıda emzirmek istemezseniz, sütünüzü gitmeden sağarsınız, alışveriş merkezinin ortasında bebeğinizi besleyebilirsiniz. :)

Ya da acil bir yere gitmeniz gerekiyor ve bebeğinizi güvendiğiniz birine teslim edeceksiniz, o zaman sütünüzü sağar beslemesi için o kişiye bırakırsınız. :)

Ama özel hastanelerin birçoğunda hastane tipi sağma makinesi zaten bulunur, bu yüzden doğum çantasına boşuna koymaya gerek yok bence.

Ayrıca bebeğinizi foşur foşur emzirebileceğinize güveniyorsanız, zaten kesinlikle öyle emzirirsiniz ve dolayısıyla sağma makinasına da hiiiiiç ihtiyacınız yok demektir. :) Çok tasa etmeyin...

Eğer bebeğiniz emme problemi yaşarsa, sütü sağıp verebilirsiniz, mama almak zorunda kalmaz. Ama bu sefer de biberona alışkanlık olabilir. Bunun için de ya kaşık biberon ya da mutlaka yenidoğan akış biberon kullanılması öneriliyor. Tabii sadece sağıp biberonla vermek değil, aynı zamanda emme alışkanlığı kazandırmaya devam etmek şart.

Ya da sütünüzü sağıp gerçekten gelip gelmediğini kontrol edebiliyorsunuz. Bebek emiyor gibi görünür ama belki boş çekiyordur. Ya da bebeğin emme gücü azdır, emip uykuya geçtikten sonra aynı memeyi sağıp, ne kadar süt çıktığını kontrol etme şansınız olur. Eğer çok gelirse, bebek emememiş demektir.

Ya da dışarıda emzirmek istemezseniz, sütünüzü gitmeden sağarsınız, alışveriş merkezinin ortasında bebeğinizi besleyebilirsiniz. :)

Ya da acil bir yere gitmeniz gerekiyor ve bebeğinizi güvendiğiniz birine teslim edeceksiniz, o zaman sütünüzü sağar beslemesi için o kişiye bırakırsınız. :)

Ama özel hastanelerin birçoğunda hastane tipi sağma makinesi zaten bulunur, bu yüzden doğum çantasına boşuna koymaya gerek yok bence.

Ayrıca bebeğinizi foşur foşur emzirebileceğinize güveniyorsanız, zaten kesinlikle öyle emzirirsiniz ve dolayısıyla sağma makinasına da hiiiiiç ihtiyacınız yok demektir. :) Çok tasa etmeyin...

cehaletimi maruz gor kasik biberon dedigin nedir?

cehaletimi maruz gor kasik biberon dedigin nedir?

$NUBY-KASIKLI-SILIKON-BIBERON-150-ML__48235652_0.webp
bu canım :17:

Yok canım hala buradayız
En ufak sancı yok
O kadar çok uyuyorumki anlatamam
Ne sancı ne birşey çok rahatım hiç bi yerim ağrımıyor
Uykuya doyamıyorm

Bol hurma yiyorum
Akşamları yürüyüş
Bakalım işe yarayacak mı
Sana. Ne kadar daha bekleyelim dedi doktorun

canım bana dr yarın söyleyecek muhtemelen.sabah 9.30 da gel dedi.benim sabırsız kocama kalsa hemen yarın öğlene alsınmış sezeryanla ama ben dr ne derse onu yapıcam artık.zaten normal istediğimi biliyor.keşke senin gibi biyerim ağrımasa dicem ama o zaman da hiç bişeyim yok diye düşünücektim hoş şimdide her yerim ağrıyor ama yine olmuyor işte.sen daha şanslısın yani.:1:inşallah ikimizde sonunda :1:kolay bi normal doğumla alırız bebişlerimizi kucağımıza.benim şişlikler çok arttı erkek terlikleriyle geziyorum resmen:27::27::27:

Aybikecim sen de doğal doğumcuydun benim gibi
Neden son anda sezeryanA döndü
Geçen sene arkadaşım gününü doldurdu diye hemen sezeryanA aldılar
Ben de günümü doldurdum ama doğal doğum diye tutturduğum için ne suni sancı ne sezeryan hiç bi şeyi kabul etmedim
Beklemediyiz
Senin daha gününde var canım
Acaba bi başka doktora daha sorsanmı seni böyle hemen almasalar sezeryane

evet canım ya...benim için büyük hayal kırıklığı oldu sezeryan olması. ama içim rahat, doktorum gerçekten güvenebilinecek bir insan.hamileliğimin başından beri bir miyomum vardı, saolsun o da bebişle beraber büyüdü adam oldu :( 3 cm çapa gelmiş. birde bizde anneden gelen kalp problemi var, heyecan yada ani harekette çarpıntım geliyor. salı günü nst deyken çarpıntı geldi yine, bebeğin kalp ritmi çok etkilendi....
doktorumun korkusu miyom kanala çok yakın. eğer yolumuza çıkarsa ve stresle benim çarpıntım gelirse ikisiyle birden baş etmenin zor olacağını söyledi...kardeşimin doğumunda da bebekte doğum anında ritim bozukluğu olmuştu ve mecburen hemen sezeryana alınmıştı..o tecrübeyi yaşadığım için riski göze alamadım :(

Wuhuuuu ne güzel bir doğum hikayesi :16: Allahım bu hikayeden ben de istiyorum :)

Canım ne güzel daha bir iki gün önce nöbetçi anneler grubundaydın şimdi doğuranlara katılmana 1 gün kaldı :) Her şerde vardır bir hayır inşallah doğumun sorunsuz geçer. Bişey merak ettim miyomların da alınacaktı ya onun için genel anestezi mi veriliyormuş? Yoksa epidural ya da spinal olabiliyor mu?

nasıl becerdiysem genel anestezi kısmını kafamda ben uydurmuşum..doktorum bugün ben sana öyle bişey söylemedim ki, ne gerek var dedi....epidural olacakmış, iki miyomu da alıcam dedi...
yalnız ben hala 1 den fazlası olan anneler grubundayım canım :) benim herşeyim olay olduğu gibi doğumum da olacak..az önce doktorumla konuştuk. bazı sebeplerden dolayı yarın olmasını istemiyorduk pazartesi nöbetçi doktorla olsun dedik (doktorum yurtdışı seyehatine gidiyor pazar akşamı). saolsun "ben seni biliyorum, bensiz rahat edemezsin...pazar geleyim senin için hastaneye, gitmeden ben yapayım" dedi. doktorumu seviyorummmmm
yani oğluşumun iki günü var teyzesi ;)

Allah yardımcın olsun cnm en az sen kdr heyecanlandım dmk ki bzm oğlan da gelebilir her an günümüz aynı :) çk şükür tmzlk btti.dualarım sennle inş. kolay geçer sağ salim kavuşursunuz. bnmkide günlerdir sessizliğini koruyodu bgn aşırı hareketli çk şaşkınım yoksa gelio muu? güzel hbrlerini beliyoruz cnm.

teşekkür ederim canım, en kısa zamanda senden de güzel haberler bekliyoruz :)
yalnız bende ufak bir değişiklik oldu yarım saat önce...doktorum saolsun nazımı pek bir çekiyor, yarın değil pazar günü olacak
bu arada haklı olabilirsin, doktorumda bu gece ve yarın sabah için beni uyarırken söyledi; birden aşırı hareketlenme "anne sıkıldım, ben geliyorum" demekmiş....hadi bakalım inşallah tez vakitte senden de güzel haberler alırız. Allah hepimizn yardımcısı olsun...

Resim icin cok tesekkurler. Bir sorum daha olacak; normal kasik ile vermek ile kasik biberon ile sut vermenin bir farki var mi? Ayni sey degil mi?

Anne memesiyle, normal uçlu bir biberon bebek tarafından aynı şey gibi algılanıyormuş. Dolayısıyla memeden çekmek biberondan çekmekten daha çok efor gerektirdiği için, bebek memeyi istemeyebiliyormuş. Ama kaşık biberonun anne memesiyle bir benzerliği olmadığı için kafası karışmıyor. :) Hem ileride beslenme şekli bu olacağı için hazırlık da oluyor diyebiliriz.

7 yıl önceki ilk doğumumda genel anesteziyle sezeryan olmuştum, çok çabuk ayağa kalkmıştım ama bence işin püf noktası şu; ağrı kesicinin etkisi ne kadar kuvvetliyse, o kadar çabuk harekete geçmeye niyetli oluyorsunuz. Benim hastanede de, evde de aldığım ağrı kesiciler o kadar etkiliydi ki, gece yanımda refakatçi olarak kalan eşim fosur fosur uyurken, ben bebeğimin hem altını değiştirip hem de çişi çıktı diye bütün yatağını, üstünü başını değiştiriyordum. :) Eve gelince de hemen eskisi gibi hareketli olmaya devam ettim. Birkaç gün sonra doktoruma kontrole gittiğimde, çok aşırı hareket ettiğim için sezeryan yerimde bir problem yaşadığımı söylemişti ve ağrı kesicileri bırakmamı istemişti.

O günkü sezeryan problemim, bugün karnımdaki bebeğimi etkiledi ve 30. haftadan beri eski sezeryan yerine baskı yaptığı için hamileliğimi yatay pozisyonda geçirmek durumunda kalıyorum.

BU YÜZDEN YENİ ANNELER VE ANNE ADAYLARI, LÜTFEN DOĞUMDAN SONRA NE KADAR YATABİLİYORSANIZ YATIN, DİNLENİN! HAYAT KAÇMIYOR! YİNE ESKİ AKTİF HAYATINIZA MECBUREN GERİ DÖNECEKSİNİZ, BARİ YOLUN BAŞINDA DİNLENİN! ;-)

uyarıların için çoook teşekkür ederim. bu satırları okumasaydım kesinlikle bende aynısını yapar hemen her işimi kendim hallederim moduna girerdim...gerçi bana yardım edecek eşimden başka kimse olmayacak yanımda, o da yardım etsin artık.. baba olmak kolay değil ;)

uyarıların için çoook teşekkür ederim. bu satırları okumasaydım kesinlikle bende aynısını yapar hemen her işimi kendim hallederim moduna girerdim...gerçi bana yardım edecek eşimden başka kimse olmayacak yanımda, o da yardım etsin artık.. baba olmak kolay değil ;)

Bebeğini ve kendini beslemekten daha önemli bir işin olmayacak. Eşin bir şekilde karnını doyurur, evin dağınıklığı-pisliği gün gelir düzenlenir, yavrunun altını da çok yorulmadan değiştirebileceğin düşünülecek olursa, mümkün olduğunca dinlenmek için şansın var.

Bir de beni düşün; okul açılana kadar evde her gün ilgilenmem gereken 2 çocuk olacak. Bugün oğlumla şu detayı konuştuk mesela; ben tam kızımı emzirirken, oğlumun tuvaleti gelecek, gidip oturacak, bitince her zamanki gibi "anneee, bittiiiiii!" diye bağıracak ama ben hemen kalkıp gidemeyeceğim. :) Kızım daha 10 günlükken oğlumun okulu açılacak ve onun alışverişi, dersleri vs. ile ilgilenmek durumunda kalacağım.

Bilemiyorum beni nasıl bir hayat bekliyor... :(

Resim icin cok tesekkurler. Bir sorum daha olacak; normal kasik ile vermek ile kasik biberon ile sut vermenin bir farki var mi? Ayni sey degil mi?

ben henüz oğluşumu kucağıma almadığım için tecrübe etmiş değilim ama yine tecrübeli anne kardeşimin tavsiyesine güvenerek Avent yenidoğan aldım...meme yapısı anneninkine çok benzermiş, ayrıca yine memeye benzemesi için tek delikli...bebek sütü içebilmek için aynı eforu sarfediyor, böylelikle anne memesine de devam edebiliyor dedi...birkaç gün sonra kendi tecrübelerimi de aktarmaya başlayabilirim size;)

Kızlar ilk gün sütüm yok diye kaşıkla mama verdik.... Göğsümün ucu olmadığı için silikon göğüs ucu aldık.. Kızım sonra göğsümü verdiğimde yalandı ama emmedi....Sonra inatlaştım 2 saat sakinleştirerek gezdirerek emzirmeyi başardım ve sütüm çoğaldı.... Zorda olsa inatlaşarak emiyordu... Bugun sabah sütüm yok gibiydi hiç gelmedi annem ve babası dayanamadı ağlamasına biberonla mama verdi ha kaşık ha biberon dediler.... Şimdi kızım göğsümü verdiğimde akan sütü sadece göğsümün ucundan somuruyor...Sonra emediği için yavaş akıyor ve sinirlenip kıyameti koparıyor...Tamamiyle bırakıyor... Bende şuan manuel pompa aldım onla sağıyorum...30ml çıkıyor...Kızım 20ml doyuyor...Ben kaşıkla verelim diyorum... Eşim ve annem biberonla diyor:(

Budurum da olan var mı bu kız göğsüme nasıl alışacak nasıl emzirecem deneyimli annelerden bilgi istiyorum....Yoksa pompayla sağıp hep böylemi vermeliyim...Ne yapacağımı şaşırdım dikişlerimi falan unuttum:(((

Selam kızlar güzel dilekleriniz için çok saolun....Doğum yapanları tebrik ederim Allahım sağlıkla büyütmeyi nasip etsin ve bol bol sütleri olsun bebekler bol bol emsin....
Doğum yapacak arkadaşlarada Allah kolay doğumlar nasip etsin....

ben henüz oğluşumu kucağıma almadığım için tecrübe etmiş değilim ama yine tecrübeli anne kardeşimin tavsiyesine güvenerek Avent yenidoğan aldım...meme yapısı anneninkine çok benzermiş, ayrıca yine memeye benzemesi için tek delikli...bebek sütü içebilmek için aynı eforu sarfediyor, böylelikle anne memesine de devam edebiliyor dedi...birkaç gün sonra kendi tecrübelerimi de aktarmaya başlayabilirim size;)

canım ya ben biberon almadım ama ne olur ne olmaz alsammı ki kızımda hiç lazım olmadı ama bilemeyiz almam daha iyi olu herhalde ....bde çarşambaya kadar doğurmazsam suni sancı verecek doktorum sancım falan yok ...şu ana kadar ..direk suni sancı yiyen var mı dua edin ona gerek kalmadan geliversin şu sancılar............

13.08.2013 05,45
normal doğum
medipol mega hastanesi
3380gr 52 cm

sonunda gelebildim.. biraz vakit bulmuşken hemen yazayım...
pazartesi günü sabah uyandım sancı veya başka hiçbir doğum belirtisi yok karar verdim bugün bişeyler yapıcamsancılar başlasın kendimi yoracagım diye ama hiç halim yok başım çatlıyor uyuyamıyorumda kalktım kendime bi türk kahvesi yaptım açılayım diye bi güzel içtim.. sonra ayaklandım... apartmanın 5 kat merdiveni inip çıktım.. eve geldim başladım temizlik yapmaya ama fazla da yüklenmedim kendime... süpürdüm sildim camların sadece iç kısmlarını ve kanatlarnı sildim :) banyoları yıkadım veeee
ufaktan ağrılar başladı akşam eşim geldi hiç ama hç halim kalmamış çok yormuşum kendimi diye söyleniyorum bi an önce yatıp dinlenmeye niyetlendim ama sancılar artmaya başladı.. önce 17dk arayla sonra 10 derken 5 dkya indi ama saatler sürmedi 3-4 saat böyle oldu birde sancılar sıklaştıkça karnıma bir ağrı girdi ve tuvalet ihtiyacı hissetmye başladım.. hemen hastaneye gitmek istemedim
aradım hastaneyi sancılarım 10 dkda bir oluyor fakar ben sancı girdikçe büyük tuvalete çıkıyorum normalmi ne yapmalıyım diy.. gelin bi muayene edelim içiniz rahat olsun dediler.. ama yine gitmek istemiyorum.. neyse dedim sancılar azcık daha artsın öyle gidelim.. abdest aldım ve başladım meryem suresini okumaya ve benim sancılar daha da sıklaştı sureyi kaç defa ara vererek okudum en son birkaç ayet kaldı artık okuyamadım.. eşimede söyledim gidelim diye. giyindk ve gittik... yolda sancı girdikçe fena oluyourm ama çok çok şiddetli dgildi..
doğumhanede ebe muayen etti dedi çok güzel 5 cm açıklığın var saat 02.00.. hemen o iğrenç hastane önlüklerinden giydirdiler.. sancı odasına geçtim.. ablam geldi yanıma..nstye bağladılar.. sancılarım yükselmeye devam etti.. bu arada ablam fatma anamızın eli otunu ılık suya koydu okunacakları okudu.. bende bir yandan okumaya çalışyorum inşirah suresini ama sancı şiddetlendikçe ayetler birbirine karışıyor.. dedim en iyisi kayetel kürsi ve ihlas nas felak okuyayım..
sancılarım şiddetlendikçe fena oldum zor gelmeye başadı inliyorum :) ablama diyorum dayanamıyorum ben yapamıyacağım galiba beni cesaretlendiriyor yaprsın yapamayacak ne var diye.. bu arada ot suyun içinde çiçeklerini açmaya başladı... benimde çaılmam devam etti ebe geldi 4.30ta 6 cm olmuşssun dedi tekrar nst.. ondan sonra doğum odasına aldılar suyumu patlattılar bir saat sonra açıklık oldu 8 cm sancın geldikçe ıkın dediler...derken tam açık ama benim ıkınmaya takatim yok.. ben dayanamıyorum yapamıyacağım beni sezeryana alın.. anlayacağınız ıkınmayı beceremiyorum ama korkum bebeğime birşey olacak diye..nstye bağlı doğum masasında beklerken cihazda bebeğin kalp atışları gitti geldi sandım ama reset atar gibi bişey yapıyordu seslendim geliiin kalp atışları gidiyo bakın diye ama sonra geri geliyodu dedim normal bişey bu demekki..
ebe tekrar geldi muayene etti ebeye dedim ben yapamıyorum ıkınamıyorum alın sezeyana bu saatten sonra ne sezeryanı tam açıksın herşey çok güzel diye doktorda arada gelip baktı arada.. herşey çok güzel çok güzel doğuracaksın korkma dedi.. ama ben becerremiyorum ıkınmayı halim yok uyudum uyuyacağım.. sorulan sorulara kafa sallayarak cevap veriyordum..
doktor geldi başladım ıkınmaya ama yok olmuyor bu arada sancım geri gitti yarım saate yakın sancılar gelsn diye uğraştılar.. doğum anında bulunan hizmetli ve ebe karnıma bastırarak başladık yeniden ıkınmaya ama çıkmıyor.. bastırdıkça gözlerim yerinden çıkacak gibi oldu... son ıkınmada minoşum ağlayarak çıktı kafasını gördüm siyah saçlarını.. bundan sonrası aktı gitti... saat 05,45
bebeğimi aldılar temizlemeye gittiler kesik kesik ağlıyordu.. bebeğim iyimi nesi var dedim gayet iyi sorun yokmuş neyseki.. sonra göstermeye getirdiler yavrumu çok tatlıydı boncuk boncuk bakıyordu öptüm elini yüzünü...
sonunda bitmişti odama geldim.. hastanede doğum fazlaydı yoğunluktan bebişmi geç getirdiler.. acele ediyoruz artık gelsin nerde kaldı eşim gitti sordu bakım odasındaymış.. gelince dünyalar benim oldu hemen emzirdim çok güzel bir duygu Rabbim herkese yaşatsın...
bu arada benim canım çok az oldgu için bu kadar zorlandıgımı düşünyüorum yoksa doğumdan çıktıktan sonra herşey geçip gitti kesinlikle normal dğumu denemelisiniz ben yaptıktan sonra herkes doğurabilir diye düşünyorum :)))

bizim içinde dua et arkadaşım.............

Kastettigin tam olarak nedir anlayamadim ama be deki surec de su sekline oldu. Memorial da dogum yapacagim ve sgk anlamasi yok. 32. Haftada devlet hastanesinden calisabilir raporu aldim ve bu raporu ik'ya verdim. Sonra 36. Hafta da yine devlet hastanesine gidip (32. Haftada aldigim raporu da goturerek) isgoremezlik raporu aldim ve yine bu raporun 1 nushadini da ik'ya teslim ettim. Dogum yaptiktan sonra son aldigim raporu yine devlet hastanesine goturecek misim.

Sunu demek istiyorum acibadem hastanesinin sgk anlasmasi olmadigi icin sgk ile anlasmali tip merkezinden aldim 32 haftamda calisamaz raporunu simdi dogum yaptim 32 haftalik raporu aldigim yer tip merkezi oldugundan ve ordada dogum yapamayacagimdan dogumdan sonraki 8 haftalik raporu veremiyor benim is yerimin bagli bulundugu sgk mudurlugune gidip 32 haftlik aldigim rapor ve dogum belgemle oraya gitmem gerekiyomus benim gibi olan arkadaslar varsa bilgi almak istedim bu durumda ne yaptilar ogrendigim bilgi dogrumu is yerimin bagli bulundugu sgk mudurlugune gidersem yaptira bilirmiyim yoksa dogum parami alamayacagim ise baslamak zorundakalacagim

20 Ağustos da doğumu görünen ve diğer arkadaşlar nst de sancılarınız nasıl çıkıyor? Bende sadece 1 tane sancı çıktı 20 Ağustos a kadar sancım olmaz doğum kendiğilinden başlamaz ise suni sancı ile doğum deneyecek doktorum bende suni sancı istemiyorum :(
İnşallah hepimizin doğumu kendiliğinden başlarda suni sancıya gerek kalmaz..

Tatlım bende de sancı cıkmadı....Carsamba kontrolum var.. Bakalım ne dıcek.. Sende sancı agrı yorgunluk uyku fln var mı.. Bır de catı kontrolu oldun mu.. Son soru bebegın hareketlerı nasılllll

Kızlar, tecrübeli tecrübesizler farketmez fikri olan var mı? İki göğsüm çok farklı biri korkutuyor beni, zaten çok büyük değiller hamilelikte biraz büyüdüler sayılır.. Uçları da öyle, ama birinin ucu çok kuru top top parçalar var ucunda kuruluktan, diğeri ise resmen emilmek için hazır sanki nemli ve açık uçlu.. Sıkıntı yaşıycam gbi kuru olandan korkuyorum acır diye.. Dr a da açıp soramadım çekindim biraz, sadece tarif ettim lansinoh kullansam mı dedim hayır doğumdan sonra dedi.. Şimdi nemlendiri bişeyler sür dedi... Sizin bi fikriniz var mı?
Kesinlikle oncesinde basla canim.ben bir ay oncesinde baslamistim.ilk gunler emzirirken cok zorlandim ama en azindan yara olmadi. On gune de alisti goguslerim. Simdi kullanmiyorum kkrem.ama en basta emzirirken ki agri kacinilmaz sanirim.
Hamileliğimin 2. yarısında internetten bir şey ararken keşfetmiştim bu forumu. Son 1 aya kadar çok nadir bu sayfaya girip benim gibi Ağustos ayında doğuracak olan anne ve anne adaylarının yazılarına göz atıyordum. Son 1 ay, artık durumum iyice ağırlaşınca, dolaşamayacak duruma gelince ve bilgisayar başında daha çok vakit geçirince daha sık girer oldum. Bugün ilk kez üye oldum birkaç şey yazmak için. Çünkü birşeyler paylaşmadan sadece okuyunca, insan kendini 'röntgenci' gibi hissediyor. :)

Doğum yapmış olan herkese en güzel dileklerimi gönderiyorum. Benim gibi bekleyenlere de Allah sabır versin diyorum. :) Sahiden beklemek ciddi sabır gerektiren bir şey. Hele ki normal doğumu bekliyorsanız... Benimki Allah'tan normal olmayacak, 27'sinde sezeryanla dünyaya gelecek kızımız. İlk doğumum da bundan tam 7 yıl önce sezeryanla olmuştu; 14 Ağustos'ta.:) Bir daha ne yapar eder yaz sıcağında doğurmam diyordum, olmadı. "Bir daha başka çocuk asla düşünmem" de diyordum aslında.:) Bir kere daha anladım ki büyük konuşmamak gerekiyormuş!

Bunları özellikle şunun için yazıyorum; birkaç sayfa önce 'Ağustos annelerinin en yaşlısı' gibi birkaç cümle okumuştum, baktım ki yarışta ben öndeyim! :) 39 yaşındayım ve 2. cocuğumu yakında kucağıma alacağım inşallah. 26 yaşında evlenmiştim ve çocuğumuzun olmasına 6 yıl sonra anca karar verebilmiştik. Dolayısıyla 32 yaşında pek genç sayılmayacak bir anne olarak başlamıştım bu yolculuğa. Oğlumuzu en iyi şartlarda yetiştirelim falan derken yıllar geçti. Rahata o kadar alıştık ki, gece yarıları bebek sesiyle uyanmak, gaz pıtpıtlamaları, emdi-emmedi derdi, aşıları vs. çok uzağımızda kalmaya başladı. Oğlum 4 yaşına geldiği günden ititbaren 'kardeş istiyoruuummmmm!' diye tutturdu. Hiç oralı olmadım, sürekli tek çocuk olmasının rahatlıklarından bahsedip durdum! :) O da benim söylediklerimi umursamadı ve istemeye devam etti! :)

Günün birinde paylaşmayı beceremeyen bir çocuk olduğunu fark ettiğimizde, bu kez eşim ikinci bir çocuk gerekliliğini anlatıp durmaya başladı. Hiç ikna olmadım. Keyfim yerindeydi en nihayet; artık ilkokula giden oğlum vardı ve kendime ayıracak epeyce zamanım! İş ve sosyal yaşam anlamında kendimi kraliçeler gibi hissediyordum!

Ama bir gün kızımı rüyamda gördüm! "Gelmek istiyorum!" diyordu bana! O sabah çok mutsuz uyandım, kararlarımı tekrar gözden geçirmem gerekiyordu çünkü gördüğüm rüyanın 'gerçek' olduğunu biliyordum. :( Ertesi ay geleceğini müjdeledi bize!

Nitekim şu anda 39 yaşında, ikinci çocuğuyla arasında epey yaş farkı olacak olan bir anneyim. :) Bunun en güzel tarafı şu olacak; evdeki küçük çocuk bize asla yaşımızı hissettirmeyip, hep genç kalmamızı sağlayacak! :)

Herkese sevgiler...
Canim ne güzel anlatmissin.zevkle okudum yazdiklarini.paylasimin için teşekkürler. İnşallah saglicakla ve kolaylikla bebegini alirsin kucagina.
doğum yapan bütün anneleri tebrik ediyorum.. geçmişi doğru düzgün okuyamadım..
bu arada hamilelikte kabızlık yaşadım ve ufak bi hemoroid oluşmuştu bu ufacık hemoroid doğumla birlikte bissssürü olaraktan kızımdan hatıra kaldı.. okdar çok acıyorki doğum sancısı doğum dikişleri yanında hiç kaldı...

Tebrik ederim canim geçmiş olsun.melegini almissin kucagina. Maalesef ayni sorun bende de olustu.tam dikis sancilarim bitti derkenhamilelikte baslayan ve dogum sonrasi kocaman olan hemoroidimin sancisi basladi.bir krem kullanmaya basladim. İnşallah faydasini görürüm. Doktorum onayladi istersen sen de kulan canim..ozelden ismini atabilirim ilacin

Back
X