2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

arasta

her şey güzel olacak
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
5.848
2.479
373
Sevgili 2013 Ağustos Anneleri ;

Doğsun da biran önce kucağımıza alalım dediğimiz bebeklerimiz doğdu da ek besine başlayacak kadar büyüdüler bile. Bu topicin amacı "bebeklerimizi doğru bir şekilde nasıl besleyeceğiz" sorusuna cevaplar bulmaktır.Sizlerden ricam kulaktan dolma bilgileri bu alanda paylaşmamanızdır.

Hem birbirimizin bilgilerinden faydalanırken hem de keyifli zaman geçirebileceğimiz bir topic olması dileğiyle :))

Hepimiz icin hayırlı olsun yeni topigimiz. Umarım beslenme ile ilgili aradığımız tüm soruların yanıtını bulur ve kıymetli bebeklerimizi en dogru ve saglikli bir sekilde büyütmemizde bize kılavuz olur .

Hayirli olsun Kuzum 😘ne guzel dusunmussun
Hem keyifli sohbetler olsun Hemde bebislerimizi birlikte buyuyelim
Gülelim eğlenelim çocuklarımızı mutlu sağlıklı büyütelim

Hepimiz icin hayırlı olsun yeni topigimiz. Umarım beslenme ile ilgili aradığımız tüm soruların yanıtını bulur ve kıymetli bebeklerimizi en dogru ve saglikli bir sekilde büyütmemizde bize kılavuz olur .
Amin canım hayırlı olsun hepimize. 1 Ocak itibariyle ek besine geçiyorum çok heyecanlıyım.
Hayirli olsun Kuzum 😘ne guzel dusunmussun
Hem keyifli sohbetler olsun Hemde bebislerimizi birlikte buyuyelim
Gülelim eğlenelim çocuklarımızı mutlu sağlıklı büyütelim

Sağol canım. Hepimize hayırlı olsun :))

Kızlar hangi besinle başlamayı düşünüyorsunuz ? Yaptığım araştırmalara göre ilk önce yoğurt verilmeliymiş. Çünkü yoğurt anne sütüne en yakın ve sindirimi diğer besinlere göre daha kolay olan bir besinmiş. Yoğurt günlük olarak, pastorize günlük sütten mayalanmalıymış. 1 çay kaşığının ucuyla başlanıp giderek artırılmalışymış.

Bende yoğurtla başlamayı düşünüyorum canım
Doktorda 6 ocağa vermiş randevuyu ona sorularım vardı neyse olmadı mail atıcam ama bi önceki kontrolde 5. Ayda tattırmaya başlıcaz demişti ben biraz uyucam kuzum duru uyudu sonra görüşürüz

Evet benim doktorum da 5. ay itibariyle tattırmaya başlayalım dedi. 6. ay zorluk yaşanmaması açısından böyle uygun gördü. 6. aya kadar sadece çay kaşığıyla tattırıcaz bakalım :)

PEki yogurt nasil mayalanir ?

Bu blogda bence gayet guzel anlatmış . Goz atmakta fayda var .

Yoğurdu gunluk olarak yapacağımızdan dolayı pastorize gunluk süt ile cam ağzı kapaklı kavanozlara yapmak gerekiyormuş . Hatta hatırlıyorum ablam cay bardağına yapardı :)

Bulunursa keçi sütü tavsiye ediliyor .

http://........................../2012/09/bebekler-icin-yogurt-yapm.html?m=1

Evet site yasağa takılmış . Blogun adı burcu-Kaan.blogspot Kaan'ın güncesi :)

Kızlaaar Hayırlı olsun beslenme topikimiz bende 1 ocak gibi başlamayı düşünüyorum tattırma durumlarına çok heyecanlıyım.
Ağustos annelerinde paylaşmıştım burayada yazayım bebegiminyemekleri.com . Doktor bi annenin sitesi ben instagramda bulmuştum, faydalı olur umarım hepimize.

Evet site yasağa takılmış . Blogun adı burcu-Kaan.blogspot Kaan'ın güncesi :)

Ah keşke keçi sütü bulsak da yapsak. Keçi sütü anne sütüne çok yakın olduğu için daha besleyici. Ama işte ha dediğinde bulunmuyor.

Teşekkürler paylaşımın için canım hoşgeldin. Birçoğumuz beslenme konusunda acemiyiz. Umarın burası bizim için aydınlatıcı olur.

Anne sütü ile yapılan yoğurt en zoru ancak en sağlıklısıdır.
Anne sütü ile yoğurt yaptığımızda 1-2 gün içinde tüketilmesinde fayda vardır.

Malzemeler
1 çay bardağı kadar yeni sağılmış anne sütü
1 tatlı kaşığı taze yoğurt mayası

Yapılışı:
Yoğurt mayası dolaptan çıktıktan sonra biraz beklemeli. Onu biraz ılık anne sütü ile karıştırarak ılıştırıyoruz, sonra yoğurdun kalan kısmı ile karıştırıyoruz.
Bu yoğurt cam bebek mama kavanozlarında yapılabilir. Mutlaka temiz ve kuru bir kavanoza konmalı. Kavanoz bir kat mutfak kağıdı ve üzerine bir kat havlu ile sarılıp oda ısısında 4-6 saat bekletilmeli. Yoğurt makineleri de kullanılabilir.

Mama ile yoğurt

Malzemeler
Mama tozu
120 cc kaynamış soğumuş su
1 tatlı kaşığı taze yoğurt mayası

Yapılışı:
120 cc lik su kaynatılıp soğutulmalı. Dirsek dayanacak sıcaklığa gelince içine kutudaki ölçeğe göre mama tozu konulup 1 tatlı kaşığı yoğurt mayası ılıştırılmış mama ile karıştırılmalı. Temiz ve kuru bir cam kavanoz içinde üstü bir kat kağıt havlu ve bir kat havlu ile sarılıp oda ısısında 4-6 saat bekletilmeli. 1-2 gün içinde tüketilmesinde fayda var.

İnek sütü ile yoğurt
Anne sütü ya da mama ile olmuyorsa inek sütü ile yapılmış yoğurt verilebilir ancak allerji riski yüzünden biraz daha dikkatli ve alıştıra alıştıra vermekte fayda var.

Malzemeler
1 çay bardağı günlük pastörize inek sütü
1 çay kaşığı taze yoğurt

Yapılışı
Süt kaynatılıp soğutulmalı, dirsek dayanacak ısıya gelince ılıştırılmış yoğurt mayasıyla karıştırılmalı 6 saat kadar oda ısısında bekletilmeli. Cam kavanaozda yapmak en iyisidir, yoğurt makineleri de kullanılabilir. Buzdolabında üç günden fazla bekletilmemeli.

hayırlı olsun topik güzel paylaşımlarla dolsun bebişlerimiz doysun...

ben geldiimmmmm

yeni topiğimiz hayırlı uğurlu olsun kızlar bebişlerimizi beraber dünyaya getirdik, şimdi de beraber sağlıklı bir şekilde büyütcez inşallah..

ek gıdaya geçiş için ben de çok heyecanlıyım çok da hevesli ama malum biz sizden azcık küçüğüz siz bir başlayın biz de peşinizden gelcez inşallah :) tecrübelerinizden de faydalanmış olcaz hem

haydi hayırlısııı bakalımmm

Hoşgeldin canım ek gıda hepimiz için heyecan verici gerçekten. 31 aralıkta mayalycam yoğurdu ilk önce kendi sütümü mü mayalasam diye karar veremedim yaa du bakalım :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…