Elma gibi bir meyveyle başlaman çok iyi olmuş canım. Portakal ya da mandalina ilk başlangıçta zinhar yasak hem alerjik hem de asitli onuçta. Daha mideleri hazır değilBen de ilk önce havuç sonra balkabağı sonra avakado verip sonra elma ile devam etmeyi planladım. Yani yoğurttan sonraki ilk besinimiz havuç.
çok özlemişimm vallahii. ama çok giremiyrmm artıkkk.. öle bakıp bakıp kaçıyrmm.. nickimi değiştirmem lazımm deşifre oldumm çünküü :)) değiştiremiyrmşmm o yüzden yenisinii alacmmm kızlar..
topiğin faydalı olacğınaa inanıyorummm.. hayırlıı olsunnn cümlemizeee.. :)
Kızlar biz 4. aya girdiğimizde ek gıdaya başladık elmayı çok ince rendeleyip yedirdim sevdi kuzum , akşamına da yoğurt verdim inek sütüyle mayaladım çok beğendi yaramazım yoğurdu çok seviyor , ayrıca sofrada ne yemek varsa tattırıyorum dün meyve süzgecine armut koydum bayıla bayıla ısırdı bebeğim :)
Hoşgeldin tatlım hayırlı olur inşallah. Selimin poposuna et yapıcı paylaşımlar olacak hihihi
GEçti tatlım iyiyiz çok şükür :)oyyy severim ben onun yoğurtlu elmalı ağzınııııkuzum süt olayın ne durumda aklımdasın ne zamandır valla.. umarım geçici bir durum olmuştur
yalovaammmm seni görmek ne güzeelllevet bence de çok faydalı olacak hepimiz için biz küçük ağustos böcükleri olarak tecrübeli büyük ağustos böcüklerinden yararlanmış olcaz
Ooo yeni bir gün yeni bir topic. Hayırlı, bol paylaşımlı bebişlere çoook faydalı olsun inşallah
Canım sennki yemek yemeğe bile başlamış maşallah. Erken doğum mu yapmıştın?Ne kadarlık şimdi senin bebiş?
Fındığım,özlettin mari kendini.Arda iyi öi?kusmalar nasıl?inci,ida,barış nasıllar anneleri?siz gittiniz çocuklardanda habersiz bıraktınız bizi.biz iyiyiz çok şükür,her ne kadar gece toplam 2 saat uyumuş olsamda.diş çıkaracak Melis'im heralde,hep mızır mızır.belkide atak falandır ama hep hırsla elini ağzına sokuyor.siz büyük ağustos böcükler,başlayın bakalım ek gedalarada biz fındığım ve diğer miniklerle arkanızdan geliyoruz.
çok özlemişimm vallahii. ama çok giremiyrmm artıkkk.. öle bakıp bakıp kaçıyrmm.. nickimi değiştirmem lazımm deşifre oldumm çünküü :)) değiştiremiyrmşmm o yüzden yenisinii alacmmm kızlar..
topiğin faydalı olacğınaa inanıyorummm.. hayırlıı olsunnn cümlemizeee.. :)
Geçmiş olsun canım minik meleğe,şimdi iyi olmasına sevindim.nasıl anladın sistit olduğunu?belirtiler neydi?bende tırstım şimdi,dikkat edeyim bakayım.öpüyorum seni ve İda'yı
Sağol canım belirti olarak huysuzluk, mızırtı ve arada ağlama, gece daha sık uyanma, memeyi reddetme gibi şeyler vardıSonra bi tahlil ve idrar yolu enfeksiyonu. Kız bebeklerde çok sık rastlanıyomuş zaten. Antibiyotik çabuk etki etti çok şükür.
Maşallah canım baya erken başlamışsınız ama adapte olmuş. Biz 17 Temmuz doğumluyuz daha hiçbişey vermedimGEçti tatlım iyiyiz çok şükür :)
14 ağustos doğumlu canım erken başladık
Ay havucu atlamışım havuç da veriyorum ilk öne suyunu vermiştim o gün çok ağladı kuzum daha sonra haşlayıp rendeledim hoşuna gitti
Cok gecmis olsun canim.....bz daha gecmedik ek gidaya am hemen dalis yptm topige :-D
Kız sen geri kalır mısın hiç bi yerdenCok gecmis olsun canim.....bz daha gecmedik ek gidaya am hemen dalis yptm topige :-D
Oh ne güzel sevmiş kuzucuk afiyet bak şeker olsun
Aahahah Angym çok iyi yapmışsın canım hem deneyim olur şimdiden
Cok gecmis olsun canim.....bz daha gecmedik ek gidaya am hemen dalis yptm topige :-D
Arasta bi Dr anne sütüyle yoğurt yapmanın pek de ek gıda sayılmayscağını söylemişti çünkü bebek zaten aynı sütü emio bi de onunla yapılan bişey olacak yoğurt daAnne sütü ile yapılan yoğurt en zoru ancak en sağlıklısıdır.
Anne sütü ile yoğurt yaptığımızda 1-2 gün içinde tüketilmesinde fayda vardır.
Malzemeler
1 çay bardağı kadar yeni sağılmış anne sütü
1 tatlı kaşığı taze yoğurt mayası
Yapılışı:
Yoğurt mayası dolaptan çıktıktan sonra biraz beklemeli. Onu biraz ılık anne sütü ile karıştırarak ılıştırıyoruz, sonra yoğurdun kalan kısmı ile karıştırıyoruz.
Bu yoğurt cam bebek mama kavanozlarında yapılabilir. Mutlaka temiz ve kuru bir kavanoza konmalı. Kavanoz bir kat mutfak kağıdı ve üzerine bir kat havlu ile sarılıp oda ısısında 4-6 saat bekletilmeli. Yoğurt makineleri de kullanılabilir.
Çok geçmiş olsunAmin canım hoşgeldin.
Yalovacım İda sistit oldu antibiyotik başladık, bugün çok çok iyi kuzucum. İda mızır mızırdı diş sandım ben de ama meğer idrar yaparken canı acıyomuş sen de bi tahlil yaptır istersen canım.
Selamlar herkese hoş gelmişsinizz
Arasta bi Dr anne sütüyle yoğurt yapmanın pek de ek gıda sayılmayscağını söylemişti çünkü bebek zaten aynı sütü emio bi de onunla yapılan bişey olacak yoğurt da
Çok geçmiş olsun
Bizim için henüz erken ama ii oldu bu topic ilerde baştan başlarım okumaya
Aa ida bugün tam 5 aylık olmuş takvimde gördümNice ayları, yaşları olsun kuzumun kutlayalım :118:
Hoşgeldin alishiacım şimdi bu mayalanma olayı fermantasyonla olduğu için anne sütü tadını değiştiriyor haliyle. Bizim ilk etaptaki amacımız anne sütü harici şeylere de alıştırmak ya hani ondan dolayı en besleyici yoğurt anne sütüyle yapılandır denmiş. Yani anne sütünü değişik bir tatta almış oluyor. Daha sonra elbetteki inek yoğurduna geçiş yapılacak canım. Sağol bilgin için bunu daha da detaylı araştıracağım :)
Fındığım,özlettin mari kendini.Arda iyi öi?kusmalar nasıl?inci,ida,barış nasıllar anneleri?siz gittiniz çocuklardanda habersiz bıraktınız bizi.biz iyiyiz çok şükür,her ne kadar gece toplam 2 saat uyumuş olsamda.diş çıkaracak Melis'im heralde,hep mızır mızır.belkide atak falandır ama hep hırsla elini ağzına sokuyor.siz büyük ağustos böcükler,başlayın bakalım ek gedalarada biz fındığım ve diğer miniklerle arkanızdan geliyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?