2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
gizooo ya maşallah bu güne kadar buz yiye yiye iyi dayandım...bi ara bademcikten çok çektim ama o zmn buz yemiyordum
kaanda da yemiştim ben çok,doğurunca geçiyor bu bağımlılık:1:

Neyse kızlar ben yatar,bari bugün biraz erken yatıyım ezgi uyumuşken..
hadi size iyi,ağrısız geceler,öptümmm:54:

gizooo ya maşallah bu güne kadar buz yiye yiye iyi dayandım...bi ara bademcikten çok çektim ama o zmn buz yemiyordum
kaanda da yemiştim ben çok,doğurunca geçiyor bu bağımlılık:1:

yeme aysun bak allah korusun olmaz olmaz deme ya çok kızdım şuan :19:
ben korkumdan soğuk süt içmiyorum valla:1:

buz yiyenlerrr :56: çocuklugumdan berı yerım cokda severım sankı o buz saf su degılmiş gıbı ayrı bı tat var bı mutluluk verıyo ınsana :52: küçükken arkadaslarım pamuk seker için annelerinden izin ısterlerdı yalvar yakar... ben de buz için yalvarırdım :27:
bu arada hala doguramadım 2 gundur evde yapmadıgım ıs kalmadı yatak cekıp altını bıle sıldım tek basıma koltuk ıteleyıp halı kaldırdım başka halı serdim toz aldım cam sildim.. yok gelmiyor sıpa :27: yarın mutfak dolabı silicem cok enerjikim 2 gundur heytt :41:

Kızlar benim canım acayip buz istiyor
Yedim kalıbı boşalttım dün doldurmadım ama şuan deli gibi istiyor
Hasta olurum die yemiyorumda donması yarını bulur zaten şimdi koysam yiyen varmı?
Hasta olurmuyum?

ayy gülayyy aynı bende öyleyim,hatta buz yiycem diye içtiğim didi'lerin haddi hesabı yok..
dolduruyorum bir bardak buzu koyuyorum didiyi üstüne,dididen çok buz var tabi sonrada ye Allah ye çatır çutur..
sanırım bu da bir aşerme,hatta bugün hava çok mu sıcak ne yanıyor içim valla:21:

Kızlarrrrrr bende varım o kervanda. Hemde öyle böyle değil
Didi midi hakgetire !
Ben sade sade bardağa doldurup yiyorum.
Midemin bulantısından alıyor.
Hastayken bile yerim ben. Fena bi alışkanlık
Bana bişi olmuyor ama :52:

buz yiyenlerrr :56: çocuklugumdan berı yerım cokda severım sankı o buz saf su degılmiş gıbı ayrı bı tat var bı mutluluk verıyo ınsana :52: küçükken arkadaslarım pamuk seker için annelerinden izin ısterlerdı yalvar yakar... ben de buz için yalvarırdım :27:
bu arada hala doguramadım 2 gundur evde yapmadıgım ıs kalmadı yatak cekıp altını bıle sıldım tek basıma koltuk ıteleyıp halı kaldırdım başka halı serdim toz aldım cam sildim.. yok gelmiyor sıpa :27: yarın mutfak dolabı silicem cok enerjikim 2 gundur heytt :41:

Esmerimmmmmm bende 15 yaşımdan beri yiyorum...
Aynen dediğin gibi başka bi tat var o buzda
Ara ara bıraktım ben ana şu hamilelikte öyle iyi geldi ki bana
Bide kışın uludaga çıkınca deymeyin keyfime :)))
Mesela ben meyve suyunu flnda buzsuz içmem

Bu arada o enerjini doguma sakla bence
İşine yarıcaktır canım.
Yürüyüş ve sıcak duş dogumu yakına çekebilir hemde rahat doğurursun

canlarım hepinize günaydın söze nereden başlayacağımı bilemiyorum ama inanın hayattaki en güzel anı dün oğlumla birbirimize baktığımız ilk anda yaşadım..sabah 8 de hastaneye yattım 9 gibi suni sancı verdiler ve beni doğum odasına aldılar o an ki yaşadıkğım zorlukları analatamam gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama çok zordu enazndan benm içn öyleydi çok zorlandım başım da 5-6 kişi sürekli ıkın ıkın diyorlar ben nekadar ıkınsamda nafile doktor bağırıyo hadi geliyor geliyor kafası göründü ben dahada ıkınıyorum ama olmuyor bi ara bayılmışm hatrlamıyorum sonra tekrar bağırıyor doktor hadi kendine gel neyseki son ıkınmam da içimden birşey akıp gitti remen hissetim bebğim doğmuştu doktor poposuna vurdu bizimki maşallah beni niye uyandırdınız der gibi mayışık bir şekilde esneyerek bana baktı kendimi tutamamıdım hem ağlıyorum hem gülüyorum doktora diyorum ki normalde bebekler ağlar doğduğunda bu niye ağlamıyor?doktorda bu da senin gibi sakin çıktı diyor herkes gülmeye başladı:)))) neyseki bebeği götürdüler ben ebe hemşireler ve doktor başbaşa kaldık hayatımın en zor yarım saati.... dikiş atıcaklar ama ben dayanmıyorm sürekli kendimi kasıyorum iki kez aynı işlemi uyguladılar yani kendimi kastığımdan çıkartıp tekrar dikmeye başlıyorlar doktor bana kızıyor 5 dakikalık işi yarım saatte yaptırdın diye ama napabilirim canım yanıyordu:( neyseki onu da atlattım ve odaya aldılar beni eşimin ağzı kulakların da tabii nasıl sevniyor veee canım annem:( yatkta yatıyorum annemi yanıma çağrdım anne ellerini ver dedim vee ağlayarak iki elini de öpmeye başladım seni şimdi daha iyi anlıyorum canım annem dedim analı kızlı ağlaştık eşim miniği yanıma getirdi veeeeee artık oğlumla başbaşaydık biraz bakıştık gözlerinin teki açık teki kapalı baktı ve inanırmısınız hınzır bir gülümsemeyle uykuya daldı:))))) sonra bende biraz uyudum gece ağrılarım çoğaldı ağrı kesicilerle durdum bebeğim emme de güçlük çekti çünkü sütüm şuan çok az hemşireler mama da vermediler o alışır emsin diye..bu sabahı zor ettim şimdi de uyuyor meleğim kızlar inanın ben çok zorluklar yaşadım belki haztırlarsınız bebeğime 4,5 aylıkken down sendromlu demişlerdi ve 4,5 ayımı mahfetmişlerdi hergün gözyaşı döktüm ağladım dua ettim rabbim sesimi duydu çok şükür bebeğim gayet sağlıklıymış 3-4 doktorun kontrolünden geçti veee en büyük süpriz en son çarşamba güün kontrole gittiğim de doktor kilosu 2,950 demşti bebeğim 3.5 kilo doğdu:)))) en çok buna şaşırdım:) işte şimdilik anlatacaklarım bu kadar allah vakti saati geldiğinde hepinizn yardımcısı olsun hepinize dua ettim canım arkadaşlarım.....

Son düzenleme:
canlarım hepinize günaydın söze nereden başlayacağımı bilemiyorum ama inanın hayattaki en güzel anı dün oğlumla birbirimize baktığımız ilk anda yaşadım..sabah 8 de hastaneye yattım 9 gibi suni sancı verdiler ve beni doğum odasına aldılar o an ki yaşadıkğım zorlukları analatamam gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama çok zordu enazndan benm içn öyleydi çok zorlandım başım da 5-6 kişi sürekli ıkın ıkın diyorlar ben nekadar ıkınsamda nafile doktor bağırıyo hadi geliyor geliyor kafası göründü ben dahada ıkınıyorum ama olmuyor bi ara bayılmışm hatrlamıyorum sonra tekrar bağırıyor doktor hadi kendine gel neyseki son ıkınmam da içimden birşey akıp gitti remen hissetim bebğim doğmuştu doktor poposuna vurdu bizimki maşallah beni niye uyandırdınız der gibi mayışık bir şekilde esneyerek bana baktı kendimi tutamamıdım hem ağlıyorum hem gülüyorum doktora diyorum ki normalde bebekler ağlar doğduğunda bu niye ağlamıyor?doktorda bu da senin gibi sakin çıktı diyor herkes gülmeye başladı:)))) neyseki bebeği götürdüler ben ebe hemşireler ve doktor başbaşa kaldık hayatımın en zor yarım saati.... dikiş atıcaklar ama ben dayanmıyorm sürekli kendimi kasıyorum iki kez aynı işlemi uyguladılar yani kendimi kastığımdan çıkartıp tekrar dikmeye başlıyorlar doktor bana kızıyor 5 dakikalık işi yarım saatte yaptırdın diye ama napabilirim canım yanıyordu:( neyseki onu da atlattım ve odaya aldılar beni eşimin ağzı kulakların da tabii nasıl sevniyor veee canım annem:( yatkta yatıyorum annemi yanıma çağrdım anne ellerini ver dedim vee ağlayarak iki elini de öpmeye başladım seni şimdi daha iyi anlıyorum canım annem dedim analı kızlı ağlaştık eşim miniği yanıma getirdi veeeeee artık oğlumla başbaşaydık biraz bakıştık gözlerinin teki açık teki kapalı baktı ve inanırmısınız hınzır bir gülümsemeyle uykuya daldı:))))) sonra bende biraz uyudum gece ağrılarım çoğaldı ağrı kesicilerle durdum bebeğim emme de güçlük çekti çünkü sütüm şuan çok az hemşireler mama da vermediler o alışır emsin diye..bu sabahı zor ettim şimdi de uyuyor meleğim kızlar inanın ben çok zorluklar yaşadım belki haztırlarsınız bebeğime 4,5 aylıkken down sendromlu demişlerdi ve 4,5 ayımı mahfetmişlerdi hergün gözyaşı döktüm ağladım dua ettim rabbim sesimi duydu çok şükür bebeğim gayet sağlıklıymış 3-4 doktorun kontrolünden geçti veee en büyük süpriz en son çarşamba güün kontrole gittiğim de doktor kilosu 2,950 demşti bebeğim 3.5 kilo doğdu:)))) en çok buna şaşırdım:) işte şimdilik anlatacaklarım bu kadar allah vakti saati geldiğinde hepinizn yardımcısı olsun hepinize dua ettim canım arkadaşlarım.....

Hayırlı uğurlu olsun canım benim Allah analı babalı büyütsün bi ömür sizinle mutlu mesut yaşasın bebeğinnn... Anlattıkların çok güzel insan kendini tutamıyor gözleri doluyor buradaki herkese sağlıklı doğum nasip etsin Rabbim

Kızlar benim canım acayip buz istiyor
Yedim kalıbı boşalttım dün doldurmadım ama şuan deli gibi istiyor
Hasta olurum die yemiyorumda donması yarını bulur zaten şimdi koysam yiyen varmı?
Hasta olurmuyum?

valla tatlım iyi bişey yapmadığımız ortada ama napiim yaaa deliriyorum buz diyee:52:
didi asitsiz olduğu hemde şeker bakımından meyvesuyundan daha masum olduğu için en makulüydü onu seçtim ..
bergamutlumuydu ne onu seviyorum ben değişik bi tadı var,öyle kuru kuru da gitiyor buz bee:27:

kızlar yapmayın etmeyin dikkat edin boğazlarınıza
bilmiyorum belki sizde bağışıklık olmuştur artık ama ben günlerdir boğazlarımdan çekiyorum kimseler çekmesin çok fena çok :50:

deniz dün sana ayrıca yazmak istemiştim
eşim uyumadı seslenip durunca kapamak zorunda kaldım
canım arkadaşım yazını okuyunca çok duygulandım, allaha şükür ki eşin ve kvden anlayışlı ve çok ii insanlar
ne olursa olsun haklısın annenin kendi ailenin yeri farklı oluyo ve ssen onlara karşı nasıl hassassan onlardan da aynı ilgiyi bekliyosun ama olmuyo
üzme kendini demek kolay belki ama elimizdekilere şükürler olsun
allah başka dertler vermesin
ve allahım eşlerimizden razı olsun
yuvamızda mutluluk huzur versin rabbim...
sen de üzme o tatlı canını
ne zaman istersen de anlat içini dök rahatla canım...

Günaydın ballarım bugün halsizlik var üzerimde 2 gündür mahvoluyorum yaa dr ciğer geliştirici iğne ve sancı kesici hap vermişti hap yan etkilerini gösteriyor el ayak titremesi baş dönmesi çarpıntı mahvoluyorum dr bunlar olacak korkma demişti ama insan ister istemez korkuyor :(

Bide sağlık ocağındaki salak hemsire ciğer geliştiriciyi yanlış vurmuş sinir oldum bu zamana kadar dr bi kere bile arayıp rahatsız etmedim salak kadın yüzünden dün aradım dr yaa dr iğneyi verdiğinde ikisini bugün ikisini yarın vuracaksın dedi drden çıktık sağlık ocağına gittik diyorum hemşireye ikisini bir yapacaksın dr öle söledi yok ben yapamam öyle yazmıyor burda ya drden geldim adam ikisini 1 vuracaksın dedi diyorum yok yarın sabah gel 1ini vuracam diğerinide akşam vuracam dedi peki dedik dün sabah gittim vuruldum akşamda vurulmaya gittim başka ebe bu iğne böle vurulmazki ikisi bir vurulur 12 saat sonra diğer ikisi vurulur dedi Haydaaaa diyorum bu kadın nie böle yaptı bende anlamadım ama ara dr sor dedi diyo bana bende sorupda geldim cahil değilim dedim salakta değilim adama muayne sırasında 3 kez sordum böle söledi bi daha niye arayıp sorayım sizin hemsire anlamadıysa ben napayım dedim sinirden napacağımı şaşırdım ilaçta içmişim başım dönüyo zaen eşime dedim ara durumu anlat ebeye ver dedim dr bişe olmaz ama yarın ikisi bir vurulsun demiş yaa umarım ilaç etkisini yitirmemiştir tek tek vurulunca :(

Ayyyyy sabah sabah zırlaya zırlaya okudummm
Cok guzel yaaa :( cok duygulandım.
Allah bi ömür mutlu etsin. Bu bebeklerle ilgili testler cogu zmn
Yanılabiyor. Bnm arkadaşımın tüm testleri gayet iyi çıktığı halde oğlu down lu
Onu Allah'tan baskası bilemiyor yani. Nese ki bebeğin ve sen saglıklısınız.

Neden dikiş atılırken acıdı orası ztn uyuşuk oluyor
Kaç dikişin var?
Suni sancıdan kaç saat sonra dogum odasına alındın??
Damar yolu ile verilen suni sancı mıydı yoksa fitil olandan mı

ayy canım gözünüzaydın
hayırlı olsun evladınla bir ömür sağlıkla huzurlla yaşayın
mahfetti beni yazın :5: çok duygulandım... şükürler olsun ki sağlıkla kucakladın
kilosu da süpriz olmuş :) inşallah bol bol sütün olur bizim yerimize de öp kokla miniğini
ismini ne koydunuz?

Kaç dikişin var?

Canım allah senin yüzünü hep güldürsün çok yakından tanımıyorum sizleri ama yazılarından okuduğum kadarıyla o kadar pozitif bir insansınki senin yazılarını okuyunca hep bi tebbessüm oluşuyor yüzümde gerçekten buradaki herkes içten ve sevecen çok seviyorum sizleri... Denizcim aile bi yere kadar önemli eşin ne güzel destek kv yardımcı bunlarla dahada mutlu ol ve hiç ümitsiliğe kapılma çünkü insanın yaşam enerjisini alan ümitsizliktir... Seni çok çok :54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54: :16::16::16::16::16::16::16::16::16::16::16:

kızlar yapmayın etmeyin dikkat edin boğazlarınıza
bilmiyorum belki sizde bağışıklık olmuştur artık ama ben günlerdir boğazlarımdan çekiyorum kimseler çekmesin çok fena çok :50:

Aral ben ve baba 10 gündür öksürüyorduk ben tabi buz da yiyorum o ara
Dün eşim dio ki biz öksürüyoruz hala sen nasıl iyileştin :))
Dedim ben buz yiyorum ondan mikroplar dönüp öldüler :))

Evet Cnm Allah'tan onlar var. Allah eşim ve annesinden razı olsun.
Kendi aileme karşı aşırı fedakar biriyim. Herseyin yükünü herkesin derdini ben çekerim
Ama şu dönem karşılık göremeyince kendimi kötü hissettim..!

Kaç dikişin var?

valla canım inan hiç uyuşmadı dikişim çok fazla makata kadar :( suni sancı verildi sabah 9 da,bebğim saat 11,45 te doğmuş tam hatırlamıyorum.evet damar yolu ile verildi.. ama inşallah sizlerin çok iyi geçer ne olursa olsun bebeişi kollarınıza alınca bu minik sıpaya değdi o sancılar diyorsunuz:))

4 gecedir mahfoldum, öksürmekten ne ben uyuyabiliyorum ne eşimi uyutuyorum
gece yine perişandım boğaz şişi bi yandan öksürük bi yandan
resmen öksürmekten göbeğimin düştüğünü hissediyorum :50: dünden beri farklı :(
ve en önemlisi aylardır kabızlık çeken ben dünden beri ishal oldum ki bu doğumun yakın olduğunun bi belirtisi
benim bebişin eli kulağında
bugün son hazırlıklarımı yapcam
kendimi hep aralığa hazır etmiştim
ama içimde bi his var az kaldı....

kendimi de suçlu hissediyorum hastalıktan etkiledim bütün düzeni gibi
biliyorum saçma elimde değil böyle olmak ama perişan oldum bebeği de çok üzdüm etkiledim diye suçluyorum işte...

ayy canım gözünüzaydın
hayırlı olsun evladınla bir ömür sağlıkla huzurlla yaşayın
mahfetti beni yazın :5: çok duygulandım... şükürler olsun ki sağlıkla kucakladın
kilosu da süpriz olmuş :) inşallah bol bol sütün olur bizim yerimize de öp kokla miniğini
ismini ne koydunuz?

çok teşekkürler canım içimden birden ne geçtiyse o dugularla size aktarmak istedim:) darısı sizlere inşallah... bebeğimin adı yiğit eren resmini buraya atcaktm ama beceremedim eşime söyleyimde halletsin bakalm:)

Son düzenleme:
Günaydın ballarım bugün halsizlik var üzerimde 2 gündür mahvoluyorum yaa dr ciğer geliştirici iğne ve sancı kesici hap vermişti hap yan etkilerini gösteriyor el ayak titremesi baş dönmesi çarpıntı mahvoluyorum dr bunlar olacak korkma demişti ama insan ister istemez korkuyor :(

Bide sağlık ocağındaki salak hemsire ciğer geliştiriciyi yanlış vurmuş sinir oldum bu zamana kadar dr bi kere bile arayıp rahatsız etmedim salak kadın yüzünden dün aradım dr yaa dr iğneyi verdiğinde ikisini bugün ikisini yarın vuracaksın dedi drden çıktık sağlık ocağına gittik diyorum hemşireye ikisini bir yapacaksın dr öle söledi yok ben yapamam öyle yazmıyor burda ya drden geldim adam ikisini 1 vuracaksın dedi diyorum yok yarın sabah gel 1ini vuracam diğerinide akşam vuracam dedi peki dedik dün sabah gittim vuruldum akşamda vurulmaya gittim başka ebe bu iğne böle vurulmazki ikisi bir vurulur 12 saat sonra diğer ikisi vurulur dedi Haydaaaa diyorum bu kadın nie böle yaptı bende anlamadım ama ara dr sor dedi diyo bana bende sorupda geldim cahil değilim dedim salakta değilim adama muayne sırasında 3 kez sordum böle söledi bi daha niye arayıp sorayım sizin hemsire anlamadıysa ben napayım dedim sinirden napacağımı şaşırdım ilaçta içmişim başım dönüyo zaen eşime dedim ara durumu anlat ebeye ver dedim dr bişe olmaz ama yarın ikisi bir vurulsun demiş yaa umarım ilaç etkisini yitirmemiştir tek tek vurulunca :(

Canım yaaaa cok affedersin amaa ne salakmış hemşirede
Ama Dr un bişey olmaz demiş.
Bugün ikisini bir vurulursun mrk etme etki eder.
Ztn hepimiz Allah a emanetiniz. Senin yavrunda öyle.
Her şerde bi hayır vardır arkadasım ne olur üzülme.

4 gecedir mahfoldum, öksürmekten ne ben uyuyabiliyorum ne eşimi uyutuyorum
gece yine perişandım boğaz şişi bi yandan öksürük bi yandan
resmen öksürmekten göbeğimin düştüğünü hissediyorum :50: dünden beri farklı :(
ve en önemlisi aylardır kabızlık çeken ben dünden beri ishal oldum ki bu doğumun yakın olduğunun bi belirtisi
benim bebişin eli kulağında
bugün son hazırlıklarımı yapcam
kendimi hep aralığa hazır etmiştim
ama içimde bi his var az kaldı....

kendimi de suçlu hissediyorum hastalıktan etkiledim bütün düzeni gibi
biliyorum saçma elimde değil böyle olmak ama perişan oldum bebeği de çok üzdüm etkiledim diye suçluyorum işte...

Canım geçmiş olsun dikkat et kendine hemen bir su bardağı suyu cezveye koy içine 1 tatlı kaşığı nişasta at ve kaynat 1-2 dk sonra balla tatlandır 1 saat sürmez boğazı yumuşatıyor sonra elma tarçın yap akşama kadar rahatlatır seni hiçde korkma malesef onların geleceği zamana biz karar veremiyoruz onlar içerden çıkmak istedikten sonra öksürükmüş suymuş buymuş onlara engel olmaz tatlım içini ferah tut :)

Back
X