2013 Aralık annelerinin göbüşleri...

ben yaptırmayı düşünmüyordum ama doktorumla eşim bir araya gelince bana söz hakkı kalmadı
oğlumdayken 3lü tarama testi yaptırmıştım bir sorun çıkmamıştı o zamanlar şeker yüklemesi dahil şuanki bir çok test yoktu
ikili tarama testi de yoktu
şimdide yaptırcam biraz araştırdım ikili tarama testi kan testi ve ultrasondan yapılıyormuş herhangi bir müdahale yok deniyor
amniyosentez eğer bu testler sonucunda kötü bir şeyden şüphelenilirse isteniyormuş
zaten kan tahlili sonuçları annenin yaşı ailede oluşan kromozom anomalileri falan bilgisayara girilip risk hesaplanılıyormuş
tabiki konuşulsun bilinmeyen şeyler varsa öğrenmiş oluruz
yaptırıp yaptırmamak sana kalmış ama bazı durumlarda az şey bilmek en iyisi bence
ah eşimde beni dinlese
onun korkusu benim hayatımı etkileyecek bişeyler olurda farkına varamazsak
testlerin neden yapıldığını ona anlatamıyoruz bile sadece ne kadar test varsa yapılsın istiyor

Anladım cnm bnde araştırdım şimdi eşime de sordum... haklısın bazen herşeyi bilmemek gerekiyor

Anladım cnm bnde araştırdım şimdi eşime de sordum... haklısın bazen herşeyi bilmemek gerekiyor

ben etrafımda çok duyuyorum testler sonrası sorun var diyipte sonunda sağlıklı doğan çocukları
olan eileye oluyor doğuma kadar stres üzüntü yaşıyor
benim elimde olsa bende yaptırmama taraftarıyım
hakkımızda hayırlısı olsun

Amin canım inş bebiş nasıl nasıl gidio hamilelik?

Amin canım inş bebiş nasıl nasıl gidio hamilelik?

çok şükürrr rabbime oğlumda yaşadıklarımdan sonra bu mide bulantıları beni hiç etkilemiyor maşallah diyim
inşallah hep böyle gider senin hamilelik nasıl zor değildir inşallah

Son düzenleme:
çok şükürrr rabbime oğlumda yaşadıklarımdan sonra bu mide bulantıları beni hiç etkilemiyor maşallah diyim
inşallah hep böyle gider senin hamilelik nasıl zor değildir inşallah
bnm ilk hamileliğim bulantılar kokular bayaa zorluyor beni yata kalka geçiriyoruz işte o ii olsunda

bnm ilk hamileliğim bulantılar kokular bayaa zorluyor beni yata kalka geçiriyoruz işte o ii olsunda

bilirim bilirim allah yardımcın olsun inşallah çok uzun sürmez
benimde ilki öyleydi ikincisi rahat diyorum ama herkes yakında başlar diyip korkutuyor beni :26::26:
onlarda hazırlıklı olayım diye söylüyorlar ama yinede hergün kalktığımda acaba bugün nasıl geçecek düşüncesi ürkütüyor

Neyse canım inş iyi geçer hamileliğin biz kaçalım iyigeceler

Ay hesabı konusunda kafam karıştı bazı yerlerde 12-16 arası 4. Ay diye geçiyor bazı yerlerde 14. Haftadan sonrası 4. Ay başlangıcı olarak geçiyor hangisinin doğru olduğu hakkında bilgisi olan var mı ?

Bu arada bu göbiş ve bebiş leri nezaman kremlemeye başlıcaksınız arkadaşlar, yada başladınız mı ?

ben başlamadım ama badem yağıyla en kısa zamanda başlamayı düşünüyorum. Genişlemeye başlamadan kremlemek çatlağı önlüyormuş.

İkili testin hata payı yüzde 30 kan testiyle bakılıyor ayrıca ultrasonda ense kalınlığı ölçülüyor, 3lü testin hata payı yüzde 70 kan testiyle bakılıyor ayrıca ultrasonda ense kalınlığı ölçülüyor, 4lü test amniyosentez sıvısından alınarak yapıyo doğruluğu yüzde 100 fakat anne ve bebek ölümlerine yol açtığıda kanıtlanmış. Tek bir yanlış hareket kötü sonuç doğurabilir. Ben hiçbirini yatırmıcam, yaptırsam da aldırmayacağım için en azından gebeliğim keyifli geçsin diye düşünüyorum.

13. haftadan sonra 4. aya giriyorsun canım.

Teşekkürler canım bnde o düşüncedeym hiç gerek yok bndece

Selam kızlar bir şey soracağım benim yüzümde 1. aydan itibaren bir kızarıklık başları ve pul pul dökülüyor dudak çevremde sizin cildinizde de sorunlar varmı acaba ?

4lü test dediğin gibi yapılmıyo bi risk görülürse amniyo sıvısı alınıyo sadece canım.
DÖRTLÜ TEST

Gebelik öncesi yapılan ve bebeğinizin anomali riski açısından önemli ipuçları veren bir testtir. Anne adayından kan alınarak laboratuarda 4 farklı hormonun kan düzeyleri saptanarak bu kan değerlerinin daha önceden elde bulunan değerler ile karşılaştırılması ve anne adayının yaşı, sigara kullanımı, kilosu, boyu, çoğul gebelik olup olmadığı, ailesinde down sendromlu veya buna benzer hastalığı olan çocuk olup olmaması durumuna göre bir bilgisayar programında istatistiki bir sonuç veren bir testtir. 1 kaç yıl öncesine kadar 3 lü test olarak bilinen bu test artık inhibin-A’ nın öneminin anlaşılması ile bu hormonunda düzeyinin bu teste eklenerek çalışılması ile günümüzde halen güncelliği ve önemi devam eden 4 lü test olarak yapılmaya devam edilmektedir.

Bu arada bu göbiş ve bebiş leri nezaman kremlemeye başlıcaksınız arkadaşlar, yada başladınız mı ?

Ben ilk hamileliğimde günde 2 defa hem kakao yağıyla hemde badem yağıyla yağladım. Fakat yinede harita gibi kırmızı kırmızı yırtılma oldu. Krem sürmek elbette önemli ama çok aşırı kilo almamak da bir o kadar önemli.hele hele benim gibi beyaz tenliyseniz. TECRÜBEYLE SABITTIR. :)

Selam kızlar bir şey soracağım benim yüzümde 1. aydan itibaren bir kızarıklık başları ve pul pul dökülüyor dudak çevremde sizin cildinizde de sorunlar varmı acaba ?

benimde ağız kenarlarımda kırmızı lekeler ve minik sivilceler çıktı fakat doktora sordum normalmiş. 13. haftadan sonra normale dönecekmişiz inşallah.

evet ben onu söylemeyi unutmuşum 2li test sonucu bişey çıkarsa 4lü test isteniyo. Güzel açıklama yapmışsın...

amanınnn benim hemen başlamam lazım o halde ben beyazın ötesinde beyaz tenliyim ruh gibi Sonrasında o kırmızı çatlaklar beyaz renge dönüştü mü bari?

amanınnn benim hemen başlamam lazım o halde ben beyazın ötesinde beyaz tenliyim ruh gibi Sonrasında o kırmızı çatlaklar beyaz renge dönüştü mü bari?
Evet hamileyken 22 kilo aldım o yüzden çok yırtık oldu. Ama plates ve yürüyüşle 2 yılda 20 kilo verdim karnım dümdüz oldu ama beyaz beyaz izler belli oluyor.

bu bizim göbüş kızlarr 11+6

maşallah bizde henüz bir değişiklk yok hala dümdüzüz

ilk hamileliğimde bende 20 kilo aldım ama bir hafta içersinde yeniden eski kiloma 49a düştüm karnım bir kaç ayda dümdüz oldu kimse sezeryan olduğumu anlamıyordu ama çatlaklarım vardı sanki iğneyle çizilmiş gibiydiler geniş olmasada kötüydüler sedef rengine döndüklerinde çokta göze batmadılar çünkü tenimde bildiğin peynir
inşallah bu sefer az kilo alırım çünkü bu sefer yaşım 18 değil derimin eski elastikiyeti yoktur heralde o yüzden dikkat ediyorum
daha şimdiden her banyodan sonra ıslakken yağlanıyorum
kullandığım yağlarda hücre yenilenmesine katkı yapan ve deriye elastikiyet veren yağlar olmasına dikkat ediyorum
nar çekirdeği yağı
argan yağı
pirinç kepeği yağı
susam yağı
bunları karıştırıyorum inşallah yararı olur çünkü badem yağı bende işe yaramadığı gibi tüylenme yaptı
şimdilik cildim her daim yumuşak

benimde hiç göbeğim yoktu dümdüzdü ama birden çıktı 2 3 gündürböyle şişti karnım ya gaz var ya da bebek ilk hamileliğmde beşinci ayda çıkmaya başlamıstı bu seferki küçük bey ben burdayım diyo erkenden ama galiba resmi kendi kendime cekmeye çalıştıgım için de bi acayip çıktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…