2013 ekim anneleri kaç kilo ile hamiş kaldınız ve kilo durumunuz:)

Cnm süt ve balık hamlelerin yemediği şeyler ama sen kesinlikle balık ye süte gelince icemiyorsan yoğun ye mesela kahvaltıdan sonraki ara ogunde bir kase yoğurt ye meyve olarak karpuz muz elma özellikle elma ye elma guzellik verir ve mideye de iyi gelir uzum de ye ama az ye çünkü uzumde cok şeker var amaru doğal şeker yani tatlılara ihtiyacın yok Cnm.cikolatayi az ye ben dr kontrolunde yiyorum sende öyle yap cnm cunku kilo aldirabilir

zuLucmm
aslında ben seker ve beyaz ekmek hamiLeLikten once de kuLLanmıordm hamiLeyken ekmek arttı o da azıcık
benim probLemim sigarayı bırakmaktan muteveLLi istah oLdu ama yeter artık 5 ayda 10kiLo aLınır mı yaa

zuLucmm
aslında ben seker ve beyaz ekmek hamiLeLikten once de kuLLanmıordm hamiLeyken ekmek arttı o da azıcık
benim probLemim sigarayı bırakmaktan muteveLLi istah oLdu ama yeter artık 5 ayda 10kiLo aLınır mı yaa

Cnm fazla almamışsin çok düşünme bundan sonrasında 5 kilo alsan normal kiloya tamamlarsin benin ablamda seninle aynı kiloda hamile kaldi ve o20 kilo aldı.sonradan kilo verirsin sen kesinlikle sabah kahvaltisini eksik etme akşam yemeginide 7 ye kadar ye yediden sonra yeme yiyeceksen meyve ve ceviz badem kuru uzum gibi şeyler ye ayrıca cevizle kuru uzum çok güzel oluyor bu arada dondurma yeme cunku bebegi hasta ediyor Cnm

benim bi sorunumda yumurta
yumurta yiyemiyorum 10 yasından beri
kokusuna biLe 'cocugum oLacak aLısmam Lazm' diye yeni yeni aLısıorum yavas yavas esıme yapmaya basLdım zavaLLı adamcagız ben evde yokken kendisi yapar buLasıgın yıkar odayı havaLandırırdı :)
ama haLa yiyemiorum anca biseyin icinde kokusu geLmezse yiyebiLiorm
onerebiLecegn bise var mı

zuLucmm
Cnm hamur işini kesinlikle yeme ben 4 ay boyunca kustüm 2 kilo verdim ama geri aldım cunku tek yiyebipdigim şey hamur isiydi şu an canım çok istese bile yemiyorum mesala pirinç pilavi yerine bulgur pilavi ye daha iyi corba yi çok fazla tuket eğer şu icemiyorsan ic Cnm ben içiyordum şu an bobregimde kum var ve cook acı veriyor birde makarna ben bu na karşı koyamiyorum :-( iki tabak yiyorum

oooo gecmiş oLsun yaaa uzuLdm inş. biran once kurtuLrsn gorup goreceinde bu olur

Cnm yumurtanın en iyisi haslanmis olanı mesala yağda yapacaksın sen önceden mutfağının penceresini aç tavaya tereyağını köy yumurtayi ayrı bir kabta maydanozu yumurtayı kimyonu çok az tuzu biraz zeytin yağını pul biberi ıyice cirp isteğe göre ıspanak ta koyabilirsin ve pisir benim yaptığım yumurta bu ayrica köy peynirini biliyorsan onunla çok güzel olur ama oda çok tuzludur tuzunu almak için kaynamis suda bekletmeden tavaya sivi yağı köy peynirleri köy yumurtayi da kir çok güzel olur Cnm yumurtayla ilgili pek birşey bilmiyorum bilenler vardır Cnm ama en güzeli haşlanmış olan mutlak günde bir tane ye Cnm yumurta protein kaynağı

ahh keske yiyebiLsem neese ben hamur işini ve çikolatayı kesip kahvaltıya onem vererek basLıım bi
cokk saoL cnnnm

kızlar yumurtaları asla süper marketlerden alıp yemeyin.pazarlarda köylü kadınların sattığı yumurtalar var. ya da köyünüz varsa oradan getirtin. süper marketlerdeki yumurtalar anti biyotikle beslenen tavukların yumurtaları.prof dr canan karatay'ın tavsiyesi doğada hür dolaşan ayagı toprak gören ve gün ışıgında gezebilen tavukların yumurtalarını yiyin diyor. süper marketlerdekileri yemeyin.pazarda daha pahallıdır ama bebişleriniz için paranıza kıyın lütfen

Cnm ben zaten köy yumurtası alıyorum ama o bile tatlı değil ben köyde yaşamış biri olarak özelikle istanbulda hiç birşey doğal değil hele tavuk etleri saman gibi

Son düzenleme:
ben sütü bile pakette almyrm.güvendiğim sütcü var.kesinlikle ondan alıyrm. inanır msnz süt, süt gibi yani.buram buram süt kokuyor...alıp bir taşımlık kaynatın.sonra tüketin...içinde hiç bir zararlı madde kalmıyormuş bu şekilde... annem hep söyler bizler size hamileyken pakette süt mü vardı.sürekli sütcünün sütünü içerdik diye :) kapalı kutulardaki sütler erken ekşimesin diye bir sürü katkı maddesi katılıyormş içine.düşünsenize aylar boyunca bozulmayan süt ve yoğurt olur mu? ama kapalı sütlerin tümü böyle.kapalı olup da en masum olanı da günlük sütlermiş.hbriniz olsn.ama en iyisi sütçüden alınan sütler

Cnm en güzeli süt almak yoğurt dediğin eksiycek yogurtu eksiten yararlı bskterilerdir valla ben kendi yogurdumu kendim yapiyorum

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü öğretim üyesi Dr. Yavuz Dizdar, bozulmayan ve kokmayan endüstriyel ürünlerin tüketilmemesi gerektiğine dikkat çekerek organik ürünlerin tercih edilmesini istedi.

Konuşma yaptığı masaya 1.5 yaşında köy tavuğu getiren Dr. Dizdar, “Tavuklar tarladaki patatesler gibi hiç kıpırdamadan yetiştiriliyor. Önceden iki saatte zor pişen tavuk, şimdi 15 dakikada pişiyor. Bu körpe diye bir inanç başlamış. Bugün yenilen tavuklar ne yazık ki tavuk değil” dedi.

Dr. Yavuz Dizdar, marketlerde satılan yoğurtların hiç bozulmadan ve ekşimeden aylarca raflarda kaldığını savundu. Dr. Dizdar, “Evime hazır yoğurt alarak beklettim. Yoğurt tam 1.5 yıldır hiç bozulmadan ve ekşimeden eski tazeliğinde duruyor. Bir markete giderek neden bozulmadıklarını sordum, aldığım cevap ilginçti. Yoğurtların son kullanım tarihleri bittiğinde firma yetkilileri marketlere giderek yoğurdun ambalaj kapağını değiştirip yeniden rafa koyuyormuş.” dedi.

Dr. Dizdar, Uşak Kent Konseyi tarafından düzenlenen Endüstriyel Çağ Kanserleri konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Konferansı, Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Uşak Kent Konseyi Başkanı Dr. Zafer Aydın, Uşak Kanserle Savaş Derneği üyeleri ve çok sayıda vatandaş izledi.

Dr. Yavuz Dizdar, bozulmayan ve kokmayan endüstriyel ürünlerin tüketilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Dr. Dizdar, “Bilim geleneğin yanında sıfırdır, geleneğe güvenin ve organik ürünlere yönelin. Hastalıklar artık günümüzde değişen yüzleri ile karşımıza çıkıyor. Bugün çoğu kişide tiroid kanseri mevcut“ dedi.

Dr. Dizdar, konuşma yaptığı yerdeki masaya bir köy tavuğu koydu. Dr. Dizdar, “Masada duran tavuk 1.5 yaşında. Doğal ortamda yetiştirilmiş ve organik. Şimdikilere bakıyorsunuz bu boyuta 45 günde geliyorlar. Yumurtadan yeni çıkan civcive kemikleri gelişmesin, et yapsın denilerek hemen antibiyotik veriliyor.

Tavuklar tarladaki patatesler gibi hiç kıpırdamadan yetiştiriliyor. Önceden iki saatte zor pişen tavuk, şimdi 15 dakikada pişiyor. Bu körpe diye bir inanç başlamış. Bugün yenilen tavuklar ne yazık ki tavuk değil. Yumurtaları da klorla yıkayıp piyasaya sürüyorlar. Endüstriyel ürünlere karşı dikkatli olalım organik olanları tercih edelim” diye konuştu.

YOĞURT HAKKINDAKİ KORKUNÇ GERÇEK

Dr. Yavuz Dizdar, marketlerde satılan yoğurtların hiç bozulmadan ve ekşimeden aylarca raflarda kaldığını savundu. Dr. Dizdar, “Evime hazır yoğurt alarak beklettim. Yoğurt tam 1.5 yıldır hiç bozulmadan ve ekşimeden eski tazeliğinde duruyor. Bir markete giderek neden bozulmadıklarını sordum, aldığım cevap ilginçti.

Yoğurtların son kullanım tarihleri bittiğinde firma yetkilileri marketlere giderek yoğurdun ambalaj kapağını değiştirip yeniden rafa koyuyormuş. O nedenle açık süt alın, yoğurdunuzu kendiniz yapın. Organik ürünlere duyarlılık konusunda toplumun artık uyanması, hakkını araması gerekiyor. Size tavsiyem köylümüzü destekleyip köylüye sahip çıkın. Her şeyin organik olanını tüketin” diye konuştu.

Dr. Dizdar, tıpta artık ilerlemenin olmadığını belirtti. Dr. Dizdar, “Tıp artık para kazanılması üzerine kurulmuş. Bu 2’nci Dünya Savaşı’ndan bu yana böyle. Tıpta ilerleme yok ancak teknoloji her geçen gün gelişiyor. Robotlarla ameliyatlar yapılıyor. İnsansız traktörler tarlayı ekip biçiyor. Teknoloji ilerliyor ancak tıp ilerlemiyor” dedi.

Uz. Dr. Yavuz Dizdar’ ın yazısı:

(Sevgili Güngör Uras ve Ali Ekber Yıldırım’a ithaf edilmiştir)

Herkesin çok iyi bildiği, ancak hiç kimsenin açıklayamadığı bir durumla uzun süreden beri karşı karşıyayız: Marketlerden alınan sütler ve yoğurtlar açıldıktan sonra bir türlü bozulmuyor.

UHT teknolojisiyle “steril” edildiği söylenen, ambalajlı kutu sütler, kapağını açsanız bile bir ay kadar bozulmadan kalabiliyor. Aynı şey sanayi tipi üretilen yoğurtlar için de geçerli, kapağını açın, üzerinden kaşıklaya kaşıklaya yiyin (ağzınıza sokup çıkarttığınızda, her seferinde milyonlarca bakteri ekmektesiniz), bu yoğurtlara hiçbir şey olmuyor.

Oysa “günlük” etiketiyle satılan sütlerde durum böyle değil, üç gün içerisinde tüketmek durumundasınız, yoksa kesiliyor. Lakin ne hikmetse, UHT teknolojisiyle üretilmiş sütlere ve yoğurtlara bir şey olmuyor, sanırsınız dayanıklı beyaz eşya!

Süt ve yoğurt konusundaki bu durumun aşağı yukarı herkes farkında. Ancak benim gibi evinde yemek pişmeyen, açlık gecelerinde “bakalım buzdolabında yenecek bir şey kalmış mı?” diye bakanlar daha çok bilincinde.

Çöp tenekesi niyetine kullanıp, “nasıl olsa bozulmuştur” diye içine yarım yoğurt kutularını tıkıştırdığım lavabo, yoğurt bozul(amama)sının incelenmesi için de iyi bir kaynak oluşturuyor.

Bu gözlemlere dayanarak söyleyebiliyorum ki piyasa işi yoğurtların bozulma biçimi hayli farklı. Bunlar ekşimiyor, açıp üstünden yeseniz bile yaklaşık bir ayda “küflenerek” bozuluyor, bilinen küflerden değişik, siyah ve bazen kırmızı renkli küfe.”sümüksü” bir çözelti eşlik ediyor. Bu tabakayı kaşıkla sıyırıp atın (yaptım), altından çıkan yoğurt yine ilk günkü tadında!

UHT teknolojisi nasıl bir mucizedir ki süt bir daha asla bozulmaz?

O zaman ister istemez yöntemi geliştirmek durumunda kalıyorsunuz, deney aşamasına geçiyorsunuz. Anneannemiz yoğurdu piyasadan aldığı sütten “probiyotik” yoğurdu kaynak (starter, başlatıcı) kullanarak kendi mayalıyor.

Geçen haftalarda rica ettim, bir kısmını (benim ve sizin için!) bekletti. Sonuç yine aynı, yoğurt üstten siyah ve kırmızı küflendi, bu tabakayı attım, altından çıkan yine normal yoğurt.

Sütlerin dayanıklılığının artırılmasında kullanılan başlıca iki yöntem var: Pastörizasyon ve UHT (“ultra high temperature”, çok yüksek sıcaklık anlamında).

Günlük olarak satılan sütler Pastörizasyon işleminden geçiyor, kutu sütler ise UHT ile işleniyor. Ancak ne yaparsanız yapın (ne kadar steril ederseniz edin), süt kutusu açıldıktan sonra dışarıdan kontaminasyon olur (bulaşma) ve bozulması gerekir.

Dolayısıyla “bozulmama” raftaki satılmayı bekleyen süt ve yoğurtun değil, açılmış olanların sorunudur. Ben yukarıdaki gözlem ve deneylerin ışığında “bozulmama sorununun” cevabı olarak ancak şu şıkları üretebiliyorum.

a) Süte antibiyotik gibi bir koruyucu katılıyor, üreme engelleniyor.

b) Ambalajda ( plastik kutu) bir şey var, içine karışıp bozulmayı engelliyor.

c) Yeni model buzdolapları çok iyi soğutuyor (ama günlük sütlerin bozulduğu dikkate alındığında, bu şık ekarte oluyor).

d) Yoğurtların fermantasyonunda kullanılan Streptococcus thermophilus ve Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus’ un genetiğiyle oynanmış, bozulmayı önleyici başka maddeler de üretiyorlar.

e) Diğer (bilinmeyen, varsa)

Süt endüstrisi, ambalaj sanayi, Tarım, Sağlık Bakanlıkları’na son derece açık sorular!

Dün DÜNYA Gazetesi’nin 30. kuruluş yıldönümüydü. Kurucumuz Nezih Demirkent Ağabeyim nur içinde yatsın ve müsterih olsun, çünkü biz “bu ülke nasıl daha sağlıklı olur” arayışımızı canla başla ve çizgimizi değiştirmeden sürdürüyoruz.

Sağlığın üç temel bileşeni var; birincisi sağlıklı beslenme (saf ve eksiksiz) ile korunması, ikincisi sanitasyon (temiz su kaynakları vb.) gibi yaklaşımlarla bozulmasının önlenmesi, üçüncüsü ise bu önlemlerin alınmasına karşın ortaya çıkan hastalıkların iyileştirilmesi (tedavi). Doğru beslenen ve iyi ortamda yaşayan bireyin hastalanması olasılığı elbette daha düşüktür.

O halde benim Tetrapak ambalajlı kutu sütlerin ve piyasa işi yoğurtların neden bozulmadığını anlamam büyük önem taşıyor.

UHT sütler ve yoğurtlar neden bozulmuyor, doğru şık hangisi? Süt (yoğurt), ambalaj endüstrisinden ve elbette düzenleyici otoriteler olan Tarım ve Köyişleri Bakanı ve Sevgili Sağlık Bakanı’mdan “tatminkar” (detaylı ve bilimsel) açıklamalar bekliyoruz.

Homojenizasyon ve UHT nedir?

Ülker İçim Gıda Grup Başkanı Mehmet Tütüncü’nun Mutlu Tönbekeci’ye (Vatan, 11 Ocak 2010) gönderdiği cevap bize yetmez, çünkü durumu açıklamıyor. “Çok iyi steril ediyoruz” ya da “bütün dünyada böyle” gibi yanıtlar da geçerli olmayacaktır!

Zaten dr söyledi kilo al dedi ama ben kilo almak istemiyorum Cnm

canım bence çok takıntı haline getirme kilo meselesini ki zaten oldukça zayıfsın alsan fena olmaz yani...bu arada çok güzel öğün tavsiyesinde bulunmuşsun ama müsadenle birşeyi düzeltmek isterim bal eğer doğal balsa mutlaka tüketmeli çok faydalı zira eğer marketten alınmış yapay bal değilse bilindik doğal arı balı ise bence tüüketmekte fayda var her derde devadır
dun tartıldım kızlar suan 20+5 iz toplamda 7 kilo olmusuz

ohh maşalla yarasın bebeğine ben de bu sabah tartıldım 19+6 günlüğüz ve 66.6 kio 65le başlamıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…